Kako podesiti mehanizam za ispuštanje u spremniku Airbase

Anonim

Toalet je složen vodovod dizajn, koji je nužan element u bilo kojem apartmanu. Da biste ga prikupili, morate pripremiti mjesto za instalaciju, donijeti vodu i tek nakon toga pokretanje montaže svih čvorova. Odvodna oštrica za WC školjku namijenjena je za set vode i za ispiranje rasipanje ljudskog života u kanalizacijskom sustavu. Unutarnji dio mehanizma spremnika za WC školjku, koja se sastoji od plovka i odvodnog uređaja, uvijek treba biti u dobrom stanju.

Kako podesiti mehanizam za ispuštanje u spremniku Airbase

Dijagram uređaja mehanizma za ispuštanje WC-a.

Njegova ispravna prilagodba sprječava prekoračenje vode, što dovodi do nepotrebne potrošnje novca.

Kako je istrošen spremnik uređen i podešavanje njezinih mehanizama

Nakon instalacije toaletne posude i spojite ga na vodovodne cijevi, potrebno je provjeriti da su svi spojevi zatvoreni, tekućina se dobiva na željenu razinu i spojena iz spremnika u potpunosti ili pola kapaciteta. Sve se to može postići podešavanjem mehanizma za ispuštanje u zahodu. Prije nastavka s ovim procesom potrebno je detaljno shvatiti što se sastoji od odvodne jedinice toaleta. Podešavanje mehanizma za ispuštanje provodi se pomoću takvih alata i materijala kao što:

  • podesivi ključ;
  • kliješta;
  • Fumelight;
  • žica;
  • gumena brtva;
  • Brtvilo.

Dijagram uređaja za toaletne posude za odvod spremnika.

Trenutno su stvorene mnoge različite modifikacije toaletnih posuda i spremnika za njih, međutim, načelo rada unutarnjeg mehanizma je isti. Osnova uređaja za ispuštanje svih modifikacija uključuje uređaj za ispuštanje vode i zastarjela armature, koja se sastoji od ulaznog ventila i plovka. Uređaj za dovod vode je pričvršćen na rupu, koja se nalazi s desnom ili lijevom strani bačve odozgo. Iznutra je instalirana gumena brtva za pričvršćivanje ventila, a plastična matica se zateže izvana.

Kada tekućina teče kroz ventil, plovak pluta i na željenoj razini, poluga pritisne na plastični čep na kojem postoji gumena brtva. Zauzvrat zatvara mlaznicu za vodu. Da se ne može prelijevati, plovak se može podesiti. Za to, njegova poluga mora biti savijena tako da je tekućina neznatno ispod odvodne cijevi. Ako je poluga izrađena od plastike, osigurava se da se podesi pomoću ratchet ili pričvršćivanja vijka.

Članak o toj temi: Kako instalirati valjke na plastične prozore

U nekim flushed tenkovima, voda stalno teku u kanalizacijskom sustavu kroz ispusnu cijev i ne može doći do željene razine, prirodno, a plovak ne može porasti na potrebnu visinu. To se događa kada je brtvilo malo istrošeno i zbog ove hemetizacije je poremećen. Takav kvar možete eliminirati pomoću jednostavnog uređaja - mali teret, kao što su orasi.

Kako podesiti mehanizam za ispuštanje u spremniku Airbase

Shema mehanizma za ispuštanje 3/6 L za WC školjku.

Nije teško okupiti takav dizajn. Za to se Georg visi preko izlaza na krušku ili polugu. Takav uređaj pomaže u postizanju ne samo nepropusnosti, ali također mogu podesiti proces ispuštanja. Kada ventil raste pomoću gumba ili poluge, tekućina se počinje spojiti u zahod, a niski tlak se u ovom trenutku formira u cijevi, i, unatoč snažnoj udferenciji, koristeći težinu tekućine u bilo kojem trenutku.

Razina vode može se podesiti pomoću preljevne cijevi. Izloženo je tako da se njezin gornji rub nalazi odmah iznad razine vode, plovak će biti u mogućnosti preklapati ventil njezine primitke. Ponekad u njemu, zbog bilo kakvog defekta, tekućina se regrutira i ne može obavljati svoju funkciju, tako da u ovom slučaju mora biti zamijenjen.

Metoda podešavanja razine vode u okretu starog uzorka

Kako podesiti mehanizam za ispuštanje u spremniku Airbase

Jednostavan shema dizajna spremnika.

U novijem modelima ove vodovodne opreme nije potrebno provesti zahod posude, jer je odvod tekućine već podešen podjelom. U suvremenim spremnicima nalaze se dva gumba za ispuštanje. Jedan služi za dovršetak oslobađanja vode u kanalizaciju, a kada se pritisne drugi gumb, konzumira se samo polovica volumena spremnika.

Na starim modelima, čiji su spremnici vrlo suspendirani, bočna poluga pri povlačenju vode hvata zvono iza oka i zbog toga, u procesu rada može se donijeti ili stezati šarke. Da bi takav fluks uređaj jasno, zglob između poluge i gumba je fiksiran pomoću nekoliko okreta žice. Ova metoda je proizvedena uređajem u obliku fiksne poluge između mehanizma za odvod i uspona. S ovim uređajem možete podesiti drenažu tekućine u zahodu, koja je važna za ekonomičan protok vode.

Članak o temi: Kako popraviti kupku?

Koristeći sve ove jednostavne uređaje, podesite istrošeni spremnik tako da se toaparat radi ispravno i ekonomski.

Čitaj više