Tehnika za spajanje

Anonim

Na krovu kuće dva glavna cilja: zaštita kuće od nepovoljnih vremenskih uvjeta i održavanje topline unutar kuće. Osnova nosivosti krova, koji može izdržati težinu krovnog materijala, i snažnog vjetra udaraca, a težina snijega zimi ili kišne struje u ljetu, služi sustavu rogova.

Tehnika za spajanje

Mogućnosti za rafalne strukture.

Duljina rafterije izravno ovisi o udaljenosti od grebena krova do vrha zida. Vrlo često, tijekom uređaja Rafter sustava, ispada da je dostupna standardna duljina trake ili ploče nije dovoljno za uređaj solo sustava. U ovom slučaju, koristi se za izgradnju ili spajanje rogova.

Zgrada ili spajanje - Koja je razlika?

Glavni elementi Rafter sustava krova su vertikalni regali, rane i koso položene rafting noge. Rafting noge s gornjim krajevima su položene na posebnu gredu, fiksirana na vertikalnim regalima i niže - na poseban referentni bar koji je učvršćen na zid - maurilalat. Poprečni presjek elemenata Rafter sustava izravno ovisi o namjeravanom opterećenju na krovu, a njihova duljina je iz geometrijske veličine klizaljke.

Tehnika za spajanje

Elementi sustava Rafter.

Ova dva parametra - dijelovi i duljina - ne odgovaraju uvijek potrebnim parametrima, a vi morate ojačati ili produljiti dizajn. Povećanje poprečnog presjeka elemenata sustava raftinga naziva se rogova, a povećanje duljine - cijepanje raftirane duljine. Izvodi se ako trebate povećati duljinu stopala raftera.

Unatoč sličnosti u imenima, to su dvije potpuno različite građevinske operacije. Proširenje za strujanje je kada je neke pojačano, najčešće vertikalni, element strukture, povezujući zajedno 2 iste drvene ili ploče. Jednostavno rečeno, lako je povezati dva identična elementa za jedan kako bi se poboljšala njezina čvrstoća. Kada se spajaju, elementi se produžuju, međusobno povezuju krajeve dijela jednog promjera tako da njihova ukupna duljina odgovara procijenjenoj duljini nogu rafter.

Članak o toj temi: krevet s mehanizmom za podizanje vlastitim rukama: alati, materijali, izvedbe

Osnovna pravila spajanja pješice

Ojačana dodatnom fiksiranjem položaja veze s vijcima, noktima i (ili) zagradama. Široko je potrebno učiniti da su dva dijela rogova što bliže jedni drugima. Ako imate mogućnost odabira, uvijek biste trebali odabrati najlakši način za život. Mjesto riječi treba dodatno biti u skladu s održavanjem svih opterećenja, i ako je potrebno, i poboljšati metalni nosač.

Spajanje raftera može se izvesti na 3 načina: pridruživanje Jacku, spajanju "kosa" i produljenje mesinga. Konačni izbor metode izravan je izravno tijekom instalacije sustava RAfter. Prilikom odabira, potrebno je uzeti u obzir kvalifikacije izvedbenih spajanja, dostupnih u prisutnosti građevinskog materijala (ploča ili drvo) i vrsti krova (opseg, polu-vul ili holm). Bez obzira na odabranu metodu, zadužit će RAfter trebati alate:

Tehnika za spajanje

Alati za spajanje rafter stopala.

  • sjekira;
  • pila-nož;
  • poprečna pila;
  • Osnovna pila;
  • čekić;
  • kiyanka;
  • avion;
  • Šarbel;
  • bit;
  • sječivo;
  • Ručna ili električna vježba s skupom vježbi.

Unatoč prilično impresivnom popisu alata, u procesu spajanja ne postoji ništa supersila.

Za spajanje, priključnica s priključnim šipkama ili pločama izreže pod kutom strogo 90º. Na mjestu pristajanja krajeva s obje strane, pričvršćena je sluznica od najmanje 50 cm. Ostava su pričvršćena na nokte u redoslijedu kontrole - najmanje 8 noktiju na oblozi (četiri do svakog od kombiniranih završava ). Nedavno su nokti sve više zamijenjeni dugom samoizvlačenjima ili ako su krajevi ploča spojeni na vijke s maticama s metalnim pločama.

Važni detalji: Da biste zaštitili položaj veze od slučajnih bočnih opterećenja na krajevima spojenih dijelova, rupe se suše u kojima je umetnuta željezna igla. Jednostavnija, ali više vremena koja konzumira - pristaje s šiljkom.

Tehnika za spajanje

Shema spajanja rafting nogu.

U tom slučaju, metoda na kraju jednog dijela je odrezana, a na kraju drugi - žljebovi trajno. Umeće se u druge, oni, kao željezni pin, spriječit će bočna opterećenja.

Članak o temi: Nezavisna slika drvene kuće

Kombinirati brzo "kosi hrpa", kontaktiranje krajeva dijelova raftera se izreže pod kutom od 45º, nakon čega se dijelovi su postavljeni jedan na drugom, a na sredini priključka je pričvršćena vijkom promjera 12 ili 14 mm. U tu svrhu, rupa za kraj do kraja se osuši, čija veličina mora odgovarati promjeru vijka. Ako je rupa veća, pojavit će se remen na mjestu pričvršćivanja koja stvara dodatno opterećenje na otklon.

Tehnika produljenja rogova brkova podrazumijeva gniježđenje jednog dijela raftera na još jedan minimum od 1 m, zatim, kao u slučaju korištenja metode JUB, spojeni elementi pričvršćeni su noktima u redoslijedu kontrole. Ponekad se metalni klinovi koriste za pričvršćivanje, koji, s oba kraja, spin matice s podložnim podlozima. Ova metoda je dobra u tome što nije potrebno promatrati savršenu točnost na krajevima spojenih elemenata.

Spoj od mesinga se češće koristi kada se koristi kao rafter noge od ploča. Priključak na "korokva komisija" se obično koristi pri produženju velikog poprečnog presjeka. Povezivanje za posao može se koristiti u oba slučaja.

S bilo kojom metodom spajanja, priključno mjesto postaje neka vrsta plastične šarke.

Ali budući da bi rafter trebao biti ravnomjerno krut u cijeloj cijeloj cijeloj dužini, cijepanje se mora izvesti na daljini koja ne prelazi 15% leta leta iz točke potpore, koja je instalirana pomoću stropilina (trčanje, maurilalat ili međuprostor ). U ovom slučaju, otklon raftera na mjestu vezivanja bit će što bliže oznaci nule.

Upareni i kompozitni rogovi

Tehnika za spajanje

Shema jačanja rafter sustava s dodatnim ružičastim.

Ove dvije vrste rogova izrađenih od ploča se često produžuju. Za njihovo produljenje se obično koristi "najčudnija" metoda. Upareni rafreni su raspoređeni iz dvije ili više ploča, koje su povezane širokim stranama i šive u dame s noktima.

Da bi se povećala duljina takvog raftera, pridružuje se istom uparenom sustavu. U slučaju pristajanja, jedna ploča u svakom sustavu trebala bi nastupati na drugom najmanje 1 m, a ove ploče su pričvršćene jedna s drugom. Ova metoda priključavanja omogućuje vam da stvorite pouzdan cjelokupni dizajn rafting nogu, koji nije inferiorniji od čvrstoće otopina iz čvrstog drveta, koji omogućuje korištenje takvih raftora tijekom uređaja kuka i polu-krpenih vrsta krovova.

Članak o toj temi: Što je žaru na fasadi?

Za kompozitne rogove potrebne su tri ploče. Postoji treća, ista širina koju su prva dva ista u duljini odbora. Štoviše, ne odgovara duljini ovih dviju odbora, ali dolazi u njih najmanje 1 m, ali obično za veću pouzdanost, takav otvor je napravio trećina njihovih duljina.

Tehnika za spajanje

Shema proširenja Mogućnosti.

Kao rezultat toga, dobiveno je rafter stopala, s jedne strane koja se sastoji od dva plakna koje se pojavljuju jedan od drugoga, a s druge strane jedne strane, smještene u sredini između prva dva. Mjesto pojavljivanja ploče između njih dvojica je učvršćena u odnosu na nokte ili vijke.

U preostalom razmaku između dvije ploče umetnute umetke iz struganja ploče, u širini i debljine jednaka ploča umetnuti, a pričvršćene su noktiju, a na tim mjestima, sukladnost s redoslijedom pričvršćenja nije potrebno. Duljina takvih obloga ne bi trebala biti manje od dvostruke širine ploča. Instalirajte takve grede s jednom pločom za trčanje i dvostruko - na mauerlatu.

Ali još uvijek kompozitni rogovi značajno su inferiorni za uvrnute rafile za snagu i pouzdanost. Ovaj tip sustava Rafter može se koristiti bez straha za korištenje nagibanih krovova, ali za holm i polu-krpene vrste krovova, njihova je uporaba nepoželjna.

Ako je krov podignut, postaje potrebno produljiti rogove, nema potrebe za uzrokovati radionice. Ovaj rad je u potpunosti sposoban za nekoga tko može podnijeti sjekiru, planer i dlijeto. Glavna stvar je učiniti to bolje, ali pravo nego brzo, ali ibaby kako. A onda ćete imati izdržljiv i pouzdan krov, a izgradnja koju ste stvorili će vam u vjeri i istina nije jedno desetljeće.

Sretno! Pouzdan krov vaš dom!

Čitaj više