Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Anonim

Benifikacijski betoni koriste se za dugo vremena, ali s razvojem tehnologija, opseg primjene se širi. Ako je ranije dom aeriranog betona rijetko izgrađena, tada se taj materijal već koristi u 15-20% novih zgrada. Izgradite kao vikendice privremenog smještaja i kapitalnih kuća. Sve se objašnjava dostupnosti materijala po cijeni, dobrom toplinskim inženjerskim karakteristikama, jednostavnim i brzim polaganjem.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Kuća aerificiranog betona izgrađena je s malim brojem podova: do 3

Zaklada za kuću pjenastih blokova

Kao što znate, pjenasti betonski blokovi se odlikuju niskom težinom. S jedne strane, to je dobro: lakše je raditi lakše, a temelj za takvu zgradu potrebna je s manjim mogućnostima prijevoznika, i to znači i jeftinije. No, s druge strane, kada se pomakne temelj zida zida zbog male težine ne može "pritisnuti" procese, kao teža cigla ili ih kompenzirati kao drvo. Što znači da se povećavaju zahtjevi za temelj pod plinskim betonom: čak i manji pogrešci dovode do pojave pukotina, "liječiti" koji je vrlo skup. Stoga je bolje ne spremiti na projekt: Ispada skuplje.

Koju vrstu temelja za korištenje

Koje su temelji napravljene pod kućnom betonom. Na tlima koje nisu skloni moliti, obično se vrši temelj monolitne remene. Dubina - ispod razine ploda tla i na bilo koji način drugačije. Na temelju dizajna, pojačanje trake će nadoknaditi sva nastaju opterećenja zračenja.

Ako dubina temelja tla je 2 metra i više, temelj vrpce postaje preskupo. U ovom slučaju, kada je zaključan na ovoj razini tla s normalnim sposobnostima ležaja, temeljni temeljni temelj je napravljen ispod kuće aeriranog betona. U tom slučaju, bez okvira, nije potrebno učiniti: ona kompenzira nejednake poteze, koje se često pojavljuju na temeljima: jedan gomila više porasla je više, drugi je manji. Bez grdnja, to će dovesti do pojave pukotina, jer je potreban uređaj za zidove iz ovog materijala.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Kakvo je temelj za kuću od aeriranog betona, ovisno o tlu na parceli

Najskuplji, ali i najstabilnija šteta temelj je u obliku monolitne ploče. Stavit će se na tlo s malim sposobnostima ležaja - treatlands, fino zrnastih rasutih pijesaka. Može se pokazati da je jeftinije u usporedbi s temeljom remena, s dubinom ugradnja više od 2 metra. U tom slučaju, štednjak je prikladnije ako je zbog geoloških karakteristika da napravi temeljni temelj je nemoguće.

Ne preporučuje se montažne temelje za ovu vrstu materijala. Većina izazova nastaje s kućanskim kućama na temeljima FBS-a, građevnim blokovima ili cigle. Zbog činjenice da oni sami imaju tendenciju da se formiraju pukotine, u tandemu s staničnim betonom pretvara se u ozbiljan problem: često se pojavljuju previše pukotina. Jer nacionalne zaklade ne koriste.

I mi obraćamo pozornost, odgovorimo s 100% jamstvom što temelj za dom održanog prostora može biti dizajner s rezultatima geoloških istraživanja na mjestu.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Aerirani beton se lako obrađuje, što vam omogućuje da izgradite kuće složene konfiguracije

S chokolom ili bez

Još jedna značajka aerid betona je visoka higroskopnost. S povećanjem vlažnosti, gubi svoj ne svojstva izolacije topline, a dugoročno razaranje u vodi može dovesti do djelomičnog uništenja materijala. Stoga je kuća aerid betona obavezna na bazi, čineći nekoliko slojeva rezolucije hidroizolacije. A to je pored svih mjera za hidroizolaciju temelja, koje se također određuju geologijom i razinama podzemnih voda.

Aerirana betonska kuća: blok polaganje

Sve počinje s pripremnim aktivnostima:

  • Provjerite horizontalnu osnovu. Ako postoje odstupanja više od 30 mm od mora biti eliminirana. Ako postoje mali grli, oni su lakši za rezanje, a jama je ispunjena žbukom. Ako je površina previše neujednačena, instaliran je dodatna oplata, površina je napunjena betonom i razinom u razinu. Samo imajte na umu da je minimalna debljina betonskog sloja najmanje 3 cm, a za poravnanje koje trebate ili dodavati plastifikatore koji poboljšavaju širenje ili liječenje otopine s vibratorom za beton. Radovi se mogu nastaviti kada će beton pasti 50% snage, a to je 7-9 dana na temperaturi od + 20 ° C, i 14-20 dana na niže.
  • Isključena hidroizolacija isključivanja. Prvo, valjana hidroizolacija opsjednuta je bitumenskim mastičnim. I bolje nije runkoid. To je zasigurno jeftino, ali u suvremenom izvedbu je neučinkovit i vrlo kratkotrajan. Prilikom lijepljenja traka, jedan na drugom ulazi najmanje 15 cm.

U pripremnoj fazi, potrebno je za sve s maksimalnom rejem. Manji će biti baza, lakše će ići. Važnost hidroizolacije već je napisana o važnosti: želite da kuća aeriranog betona bude topla - pazite da je suha.

Pravila za postavljanje aeriranih betonskih blokova

Na vrhu zatvorene hidroizolacije možete početi zidarstvo aeriranog betona. Provodi se na istim pravilima koja cigla: s horizontalnim zavojem redova. To znači da vertikalni šav donjeg bloka preklapa tijelo bloka koji leži na vrhu. Izgleda ljepše, ako je šav u sredini bloka, ali minimalna alineja je 10 cm.

Članak na temu: Sheme Vez Cross Cross Djeca Djeca: Kako podučavati za vezivanje besplatno, djeca preuzimanje, teme i video, motivi

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Načelo polaganja blokova iz aeriranog betona

Posebno ljepilo se koristi za zidane gasa. Zove se - za aerificirano beton. Nanosi se s tankim slojem od 1-2 mm pomoću posebnog alata - vagone s nazubljenim rubom. Zašto poželjno staviti ovaj sloj? Prvo, ljepilo draga, drugo, to je hladan most, jer je toplinska provodljivost mnogo viša od one u bloku za plin. Stoga je navedena debljina optimalna: osigurava čvrsto pristajanje i minimalni gubitak topline.

Alat

Za uniformno polaganje ljepila, postoje označeni vagoni. Oni su kutija koja je napunjena u kantu rješenja. Polaganje zrakoplovnih betonskih blokova vlastitim rukama pomoću prijevoza prikazan je u sljedećem videozapisu.

Da biste je nosili na zidovima gore i dolje zadovoljstvo sumnjivim i opravdanim samo s velikim količinama kada se sva kanta može provesti kroz zid u isto vrijeme. Stoga se tijekom neovisne izgradnje plinsko-betonske kuće, uređaji se češće koriste - mali ručni vagoni (vidi fotografije). Kao što možete vidjeti, izgleda kao kašičica i lako je to učiniti vlastitim rukama iz komada pocinčanog. Širina je jednaka širini vašeg bloka (samo do milimetra, moguće je za 1-2 mm manje). Na rubu klinčića (može biti usitnjen), pričvršćena je ručka. U načelu možete učiniti trikove i velikim zupčanicima, ali to neće raditi tako prikladno.

Drugi potrebni alat - vidio. Također ima poseban, ali pjenasto beton savršeno izrezuje uobičajenu pilu s dobro oštrim zubom.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Prijevoz i pile - osnovni alati

Još uvijek trebate uređaj za ocjenu. Prema građevinskoj tehnologiji iz aeriranog betona, pojačanje je složena na svakom 4. redu. Pod tim šipkama izrađuju se u tijelu bloka zavjere. Da biste to učinili, postoji poseban alat - oštrica na ručici s naglaskom na drugu ruku. Također je moguće napraviti nešto takvo.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Dva modela rezanja udara za blok za plin

Također potrebne uređaje za prijenos blokova. Postoje blokovi s izrezima pod rukama, ali oni su skuplji, a praznina će tada morati biti usitnjena rješenjem. Za prijenos blokova s ​​čak i rubovima postoje posebne krpelje koje rade na štetu gravitacije.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Uređaj za prijenos bloka

Osim svega ovoga, kontejner za gnječenje ljepilo, raner kantu, prekretnice - poravnati blokove, četkicu - da broji prašinu, razinu izgradnje, kabel, skup kože ili posebne gratere - za poravnavanje površina. To je sve potrebni alat. Postoji još jedan zanimljiv učvršćenje - kut koji vam omogućuje rezanje pod pravim kutom. Na fotografiji je blizu kaciga, ali ako želite, bez njega možete učiniti.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Skup potrebnih alata prilikom izgradnje kuće aeriranog betona

Polaganje bloka betona goriva

Temeno tehnologija polaganja betona je jednostavna: na donju površinu se primjenjuje više ili manje glatki sloj. Preporučena debljina sloja 1-2 mm. S ovom primjenom uz pomoć prijevoza viška ljepila, to se ne događa, a rijetko se stisne. Također se primjenjuje na bočnu površinu bloka koji se nalazi u blizini. To možete učiniti uz pomoć kora, lopatice ili odmah kočije. Višak se također uklanja na nazubljenu stranu instrumenta. Primjena ljepila, pokušajte tako da ne teče s ruba bloka: teško ga je ukloniti s bijelom površinom.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Kako primijeniti ljepilo pod aerid betonom

Sve navedeno pripadalo je zidovima na posebnom ljepilo. Neke kako bi se spasila cement-pješčano rješenje. Njegov tanki sloj nije objavljen jer će biti višak. Oni se uklanjaju rubom alata, ali polaganje i dalje izgleda neuredno. O parametrima toplinske inženjerstva takvog zida općenito je bolje ne reći: hladni mostovi su vrlo široki.

Prije instaliranja uređaja se smatra: Uzmite četkicu i vježbajte duž svih površina. Ako je vrijeme suho i vruće, blok se raspršuje s vodom. Možete odgoditi široku četku, možete - iz pulverizatora. Pročišćeni i navlaženi blok podiže se i stavlja na ljepilo, blizu već instalirane. Korištenje slike, kucanje na čistu bočnu površinu instaliranog bloka, postiže traženu debljinu šava od 1,5-3 mm. Proširivi višak ljepila se uklanjaju lopaticom.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Instaliranje bloka

Sada uzmite razinu i laskati blok u vertikalnoj i horizontalnoj površini: kucanje na odgovarajuća mjesta u cijan. Napori mogu biti potrebni ozbiljni. Izračunati ljepilo, ako smo odabrani.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Poravnajte blok u svim zrakoplovima

Takva se operacija ponavlja jednom tijekom vremena. Ne-ravan, ali monotoni rad. Ali izgraditi kuću od aeriranog betona vlastitim rukama bez ikakvih vještina izgradnje. Glavna stvar je uskladiti se s tehnologijom.

Korisni uređaji i korisno usavršavanje tehnologije polaganja u sljedeći video. Ljudi s vlastitim rukama izgrađuju kuću aerid betona za sebe, svatko stvara kvalitetu, ali brzo koriste zanimljive uređaje. Otopina se primjenjuje pomoću modificirane zupčane zupčanice. Sa strane su male ploče na njemu, ne umiru s otopinom izvan bloka. Dizajn se dobiva u obliku slova "P", ali s kratkim "nogama" i širokim "leđa", od srednjeg utičnica iz ručke lopatice.

Dizajn se stavlja na blok, ljepilo je bačena uz široku stranu. Izvan rubova ili za ručku povucite po bloku. U isto vrijeme, ljepilo je stisnuo iz zuba. Odmah se distribuira ravnomjerno. Uz pomoć istog učvršćenja, ljepilo na boku, ali ne i instaliran i instalirani blok. Brzina slaganja s ovom metodom je visoka.

Članak o toj temi: Kako pokupiti zavjese na panoramskim prozorima u stanu i kuću

Vrlo je zanimljivo nositi jedinicu za prijenos. Ovo je metalna daska s dvije zavarene ručke. To, naravno, svaki put kad je pričvršćena na dva vijka u blok, ali za prijenos prikladnije nego samo držanje rubova. Općenito, koristan videozapis, samo poravnajte blokove "na oko". Ovaj "prijem" je vjerojatno da će uzeti u službu, a na dan odmora do zidarstva blokovi aerid betona u videu je vrlo dobar.

Zidarstvo prvog reda aeriranog betona

Uz bilo koju konstrukciju, vrlo je važno ispravno postaviti prvi red: onda ćemo biti usredotočeni na izgradnju zidova. Stoga to radimo vrlo pažljivo, ponovno provjeravam nekoliko puta. Prvi red aeriranih betonskih blokova stavljen na cement-pješčano rješenje, sve ostale - za ljepilo. Pažnja! Bočna površina je prevarena ljepilom: ovi šavovi bi trebali biti normalni - ne više od 1-2 mm.

Prvi su kutni blokovi. Vrlo često, njihov vanjski rub djeluje izvan baze. Prvo, baza će tada biti izolirana i odvojena, a to će značajno povećati njegovu debljinu. Zid visi preko podruma - ne samo da izgleda više organski, također smanjuje tele bazu, a prije svega njegov spoj sa zidom, a za gorivo-betonsku kuću je vrlo važna.

Prije svega, uz pomoć laserskog graditelja ravnina ili razine vode, nalazimo najviši kut baze. Od njega počinjemo letjeti. Cijelo značenje prvog reda je variranje debljine otopine, poravnajte blokove u horizontalnoj ravnini. Na fazi pripreme, najveće razlike su eliminirane, ali površina je još uvijek jedva postala savršena. Kako bi se u budućnosti položile aerificirane betonske blokove, to je lakše i razine površine.

Kako pronaći najviši kut temelja izgled u video.

Stoga, u najvišem kutku otopine, stavite minimalnu količinu. Mi smo postavili sloj od 0,5-1 cm, širi se. Stavili smo prvi blok tako da su njegovi vanjski rubovi izveli najmanje 50 cm izvan baze. Dok su napisali, ova izbočina nije potrebna, ali rješava mnoge probleme, i što je najvažnije, zatvara zglob s podrumom.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Izjavljujem prvi blok, kucajući na sliku, poravnavajući

Mi preuzimamo razinu i, kucamo sliku, poravnati u horizontalnim i vertikalnim ravninama. Na susjednom kutu radimo isti rad, samo je visina bloka prilagođena prvom i za to koristimo razinu vode. Za rad bilo je prikladnije, razine razine mogu se pričvrstiti na glatke ploče iste debljine. Postavljanjem jedne tikvice na jedan kutni blok, drugi se može podesiti visinu drugog.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Udoban uređaj

Ponavljamo istu operaciju na drugim blokovima. Jedna suptilnost: tolerirati razinu samo iz prvog bloka. Tako će pogreška biti manja. Nakon što su izloženi svi kutni blokovi (nazivaju se Beacons), kabel je zategnut svojim vanjskim rubom. Štoviše, kabel označava gornji rub bloka i svi ostali su poravnani. Pritegnite vijke u vijak u blok: lako se vrti i čuva dobro. Možete zaviti na blokove daske, u kojima su vijci pričvršćeni.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Na strani dva traka, koje su već fiksirane čipkom za pobijediti razinu retka

Polaganje je poželjno voditi iz dva kuta, krećući se u sredini. Dakle, više šanse za izbjegavanje narušavanja, koje ćete onda morate poravnati, razbijanje već instaliranih blokova.

Drugi i kasniji redovi

Po završetku styling reda uzme brusni papir, planer, razina izgradnje i prolazi kroz perimetar, uklanjajući prevelike razlike visine. Ovo je važna točka koja vam omogućuje da provedete minimum ljepila. Ali minimalni šav nije sve. Ako ne na razini visine svakog retka, mjesta lokalnih stresa formiraju se u zidu, koja, uz minimalna opterećenja mogu uzrokovati pukotine. Stoga ne preskočite ovu fazu.

Radni esej nije baš zgodan, postoji poseban grater za te svrhe. Ona nije tako začepljena. Dakle, sve je izravnavanje na razini. Onda uzimaju četkicu i ponovno prolaze oko perimetra, procijenjene prašine. Ova faza je također nemoguće propustiti: prisutnost prašine značajno smanjuje adheziju ljepilo s blokovima.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Razlika visine provjeravana je na dodir)))

Sve to kako bi izdržao preporučeni sloj ljepila u 1-2 mm. Geometrija čak i najdražih blokova još uvijek ima vožnju. Neka razlika bude 1 mm, ali s takvom količinom ljepila je značajna. Stoga je sve usklađeno do potpune slučajnosti.

Unajmljene brigade često propuštaju ovu fazu i ljepilo ljepilo na 5 mm i više u kršenju tehničkog procesa. Ali takve su kuće hladne, a potrošnja skupog ljepila je ogromna. U prosjeku potrošnja ljepila po kocki:

  • Glatki blokovi - 1,2 vrećica;
  • S groove i Ridge - 1 vrećica.

Polaganje drugog i kasnijih redova aeriranih betonskih blokova također počinje s kutom, izložen je samo kutni blok tako da je šav pomaknut. Sada se sastava ljepila primjenjuje na sve površine. Tehnologija polaganja plinsko-betonskog bloka je gore opisana.

Članak o temi: Wood-Chipstop za zidove predstavlja opciju završne obrade proračuna

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Kako postaviti kutni blok drugog reda

Pojačanja aeriranog betona

Kako bi se povećao stupanj otpornosti na zgradu na napore koji proizlaze iz perling tla, proizvodi se uzdužno pojačanje zidova. Da biste to učinili, u postavljenim blokovima s posebnim uređajem, longitudinalni utori su strobozirani. Za debele vanjske, dva žlijeba su napravljena ispod dvije šipke, jer skakači s debljinom do 200 mm leže jednu nit. Od ruba bloka, oni bi trebali biti na udaljenosti od najmanje 6 cm. Kada su dva žljebovi prikladniji za izdržavanje udaljenosti, stavljajući ploču: jedan sranje - s jedne strane, drugi - s druge strane.

Kada su utori spremni, prašina ih je zahvatila četkicu. Tada uzimaju armaturu od 8 mm, pre-postavite u pripremljenim cipelama. Dostavljate tako da su cijele šipke ležale u kutovima: jednostavno ih savijaju na pravom mjestu. Spojevi pojačanja trebali bi imati oko sredine bloka, ali ne u kutovima zgrade, a ne na mjestima zidova zidova.

Jedna šipka nametnuta je na drugom, polaganje u blizini. Precklot mora biti 10-20 cm. Kako bi se na mjestima otvora (vrata i prozor), krajevi armurina ne strše, mali komadi mogu biti pretučeni izradom malih cipela ispod njih.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Jačanje kutova i susjednih cinaca čine čvrstu šipku

Kada se sve razgradi, uzimamo šipke, mokrim moždani udar s vodom i pola ispunite ljepilom ili betonom otopinom. I potrebno je nužno čistiti i mokru, inače se otopina ne uklapa s materijalom bloka i ne smije biti nikakvog smisla pojačanja. Ljepilo spaja šipke, a zatim prolazimo lopaticu duž žlijeba, uklanjanjem viška i izravnavanje sloja.

Takvo pojačanje se provodi u prvom redu, a zatim - u svaka četvrti. Uz redovito odijevanje, čak i uz neravni sediment temelja, kuća aerirano betona će stajati normalno.

Ali to nije sva pojačanja. Preko prozora i bloka vrata, kao i u posljednjem redu podu, potrebni su elementi amplifikacije, ali već ozbiljniji, s 4 šipke povezane s jednim sustavom. Za to postoje posebni U-u obliku blokova. Oni su stavljeni kao posljednji red pod preklapanjem drugog kata ili pod maurilalnim krovom. Jedan bočni zid na debljinu bloka, drugi je tanji. Debeli zid se odvija i ulica, tanka - do sobe.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Primjer uređaja pojačanog pojasa tijekom izgradnje kuće pjene blokova

Od 4 šipke armature s promjerom od 10-12 mm, kontinuirani pojas za pojačanje uklapa se. To je pletenje istim principom kao u temeljima remena (možete pročitati ovdje). Primjer pojačanog okvira - u videu.

Gotovi elementi su složeni u šupljinu jedinice, ispunite beton M200 brand. Nakon skupa betona, 50% snage može se označiti ili staviti linije krova.

Ojačanje prozora otvorenih betonskih kuća

Prema tehnologiji, ako kuća aeridiranog betona ima vrata prozora šire od 1,8 metara, pretposljednji redak blokova plina dodatno je ojačan. Za to postoje dvije uzdužne cipele, koje, barem, 0,5 m duži otvor prozora. Da biste reosigurali, možete napraviti izbočine više - do 1 metar i pojačati pod svakim otvorom prozora.

Tehnologija je slična zidu: dvije cipele u kojima se nalazi šipka, bit će ispunjena ljepilom ili otopinom. Na vrhu armature postavljen je posljednji broj blokova, a kasnije je okvir prozora.

Opći principi rada s blokovima betona pjene opisani su u sljedećem videozapisu, istaknuta su i načela pojačavanja prozora i vrata.

O značajkama zidnog uređenja od aeriranog betona ovdje.

Kako preboljeti bez grijanja

Često izgraditi kuću aerid betona u jednoj sezoni ne radi, kao rezultat, kutija je ispod krova ili bez - ide zimi bez grijanja. Dakle, nakon zimovanja u zidovima, nema pukotina, potrebno je cijeli niz događaja:

  • Ako je podzemna voda visoka, prije početka hladnog vremena potrebno je napraviti sustav odvodnje.
  • Hidroizolacija i vanjska izolacija temelja i baze (za prosječnu EPPS traku s debljinom od najmanje 100 mm).
  • Izolirani cessspool oko kuće.
  • Izolacija s poda u podrumu.

Svi ovi događaji osmišljeni su kako bi se spriječilo zamrzavanje tla pod temeljem i, posebno, pod podrumskim podovima. Ako tlo ispod štednjaka zamrzava, počet će pisati na najviše istovarenog mjesta - u sredini. Ako cigla i drugi teži materijali jednostavno daju oslobađanje, tada nedostaje masiranje mase. Stoga su sve gore navedene mjere obvezne.

Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Što se može vidjeti nakon smrzavanja

Osim njih u mrazvima, potrebno je održavati temperaturu plus u podrumu - barem nekoliko burgogograka za uzbuđenje. Ako organizirate grijanje, ne postoji mogućnost, potrebno je učitati u bajke bajka od jeseni. Sloj je poželjno velik - najmanje 20 cm. U snopu s toplinskom izolacijom, neće mu dopustiti zamrznuti ploču. Inače, i dalje će biti pušten, kao rezultat zidova pucketa - s opterećenjima na prazninu, plin silikatni zid daje pukotine ne ispod šavova, poput cigle, ali prema "tijelo" bloka. Izgleda zastrašujuće, iako s normalnim temeljima (ako je ostao cijeli) sve nije tako zastrašujuće i kada se grijanje u svim sljedećim sezonama ne može dogoditi.

Čitaj više