Što učiniti i kako otvoriti ako je plastična vrata zaglavljena

Anonim

Metal-plastični prozori i vrata su nesumnjiva prednost modernog stoljeća. Tako smo navikli na njihovu funkcionalnost i udobnost da se neugodne situacije koje se ponekad događaju često nalaze nas iznenađenje. Što učiniti kada je plastična vrata zaglavljena i nema mogućnosti da ga otvorite?

Što učiniti i kako otvoriti ako je plastična vrata zaglavljena

Kako otvoriti vrata?

Prvi i najvažniji savjet koji će vam dati bilo kojeg majstora nije paničar, čak i ako je situacija pokazala ozbiljnom, s mirnoj glavi lakše je odlučiti što učiniti. Prvo trebate slijediti određena pravila:

  • Nemojte se slomiti. Ne pokušavajte koristiti snagu ako ne postoji izvanredan uzrok. Djelujuće sile mogu se slomiti krhkim plastičnim dijelovima i također primijeniti financijsku štetu. Često se uzrok sloma može ukloniti jednim dva svjetla, ako znate kako je raspoređena vaša plastična vrata.
  • Nemojte odabrati s oštrim predmetima. Nema potrebe za podizanjem brave ili obrezivanje, bez otrežnice onoga što je razlog činjenica da su vrata na balkonu zaglavljeni. Ti riskira tako da pokvari njezin izgled.
  • Ne pokušavajte kucati staklo. Visokokvalitetan stakleni odmor je vrlo težak i rizičan za zdravlje: prvo, možete ići povrijediti, drugo, ako se hladno vrijeme može hladno na ulici. Ako postoji potreba za to, stakleni prozori mogu se pažljivo ukloniti.

Što učiniti i kako otvoriti ako je plastična vrata zaglavljena

Uzroci zaglavljivanja mogu biti najmanje tri:

  • Kada mijenjate položaj s "otvorenim" na "ventilaciju";
  • Kada kvar, ručku ili bravu;
  • S iskrivljenjem ili deformacijom vrata balkona.

Razmislite što učiniti u svakom slučaju odvojeno.

Vrata su se zaglavila pri promjeni položaja

Plastična vrata na balkonu često potiče pri pokušaju oštrih pokreta da ga prevede iz "ventilacije" države u državu "otvoreno", kao i naprotiv. Ručka je blokirana i sama dizajn zamrzava, na temelju samo jedne točke, u pravilu, to je donji kut, i teško ga je otvoriti ili zatvoriti.

Članak o toj temi: Koliko košta bunar zimi?

U tom slučaju potrebno je odrediti koja marka priključaka. Ime marke možete pronaći na tanjuru zatvora. Kao što je prikazano na fotografiji.

Što učiniti i kako otvoriti ako je plastična vrata zaglavljena

Za proizvode s markom fitings "Winkhaus", "Gu", "Roto", na kraju, odmah ispod ručke, morate pronaći metalni jezik prstom. Mora se vratiti u prvobitni položaj tako da bi bilo okomito. U isto vrijeme, druga ruka postavite ručku horizontalno na "otvoreni" položaj i pritisnite vrata. Zatim lagano okreće ručicu.

Ako imate dodatnu opremu AUBI marke, umjesto jezika na kraju, pojavljuje se metalna ploča s oprugom. U tom slučaju morate vertikalno poravnati vrata, pritisnite ploču do brtve i potkopati vrata, dok okreću ručku prema dolje. Pogledajte kako se to radi na videozapisu.

Zaglavio plastičnu ručku vrata

Često se događa da plastična vrata balkona swap zbog činjenice da ručka ne radi. To se može dogoditi ako mehanizam ručke treba lubrikant, ili se razbio. U prvom slučaju detalji ručke i dvorac se rukuje s mazivom. Za plastični dizajn, svatko ćete pokupiti u automobilskoj kemiji trgovini će odgovarati.

Što učiniti i kako otvoriti ako je plastična vrata zaglavljena

Plastična ručka za vrata balkona vrlo često se prekida, posebno u javnim prostorima. Oni su vrlo krhki sami po sebi, a na dizajnerskoj cijeni često ne ovisi. Ponekad dovoljno malo više truda i ručka će se prekinuti ili općenito, cijeli mehanizam za zaključavanje će se slomiti. Ako su vrata balkona ugasila zbog slomljene ručke, onda će se zamijeniti najbolji izlaz. Nova ručka nije teško kupiti u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini ili na tržištu.

Da biste uklonili staru ručku, ako je moguće, instalirajte ga u položaj "Otvori". Zatim, dekorativna ploča na dnu ručke povlačeći se na raspoređivanje iz okomitog položaja na horizontalnu, kao što je prikazano na fotografiji. Nakon što je to učinio, vidjet ćemo vijke ispod njega, koji je ručka pričvršćena na prozor. Otkrivajući pričvrsne vijke s odgovarajućim odvijačem, morate se pobrinuti za sebe i ukloniti ručku. Nova ručka mora biti umetnuta u stare i pričvršćivanje vijaka.

Članak o temi: Izračun ploča na podu: broj redova i četvornih metara

Plivanje zbog iskrivljenja ili deformacije

Vrata balkona također se mogu zatrpati zbog iskrivljenja ili deformacije. Ako ste promatrali lošu funkciju ručke, skiciranje, deformaciju pečata na nekim mjestima, onda može biti disk prijenosa vrata. To se s balkonskim vratima ponekad događa zbog veće težine i trajnog rada.

Što učiniti i kako otvoriti ako je plastična vrata zaglavljena

Prilagodite iskrižje samo vlastitim rukama. Za to, prvo trebate odrediti u kojem smjeru postoji iskrivljenja. Kada su se vrata zaglavila i ne postoji mogućnost da ga otvori da cijeni vizualno, u kojem se smjeru preplavi. Ako se vrata mogu otkriti, barem malo, identificirati iskrižje je jednostavnije. U zatvorenom stanju potrebno je zaokružiti vrata olovkom, otvarajući ga, na konturu koju možete odrediti u kojem se smjeru pomaknuti.

Prednji dio posla prilikom popravljanja iskrivljenja će se održati u montiranim petljama strukture, tako da prvo morate ukloniti stubove koji ih štite. U slučaju da su vrata upletena vodoravno, onda je dovoljno da povuče vijak za petljanje, a zatim ključ šesterokut okreće vijak, koji je odgovoran za horizontalnu ravninu, ispravite list vrata.

Kada su se vrata okrenula okomito, kako biste je ispravili, morate uvrnuti šesterokut vijka, koji se nalazi ispod gornje ili donje šarke vrata. Da bi se nazvana vrata podizala, vijak mora biti uvrnut u smjeru suprotnom od kazaljke na satu i naprotiv, ako je trebate smanjiti.

U slučaju da sve gore navedene radnje nisu pomogle eliminirati problem, onda, najvjerojatnije, govorimo o deformaciji. Deformacija se može pojaviti zbog kapi temperature ili oštećenja. Razlog također može biti visokokvalitetna instalacija ili materijale iz kojih se napravi plastična vrata. Vrlo je teško ispraviti deformaciju sama, tako da će biti bolje kontaktirati stručnjake.

Što učiniti i kako otvoriti ako je plastična vrata zaglavljena

Slom prevencije

Da biste izbjegli situaciju kada plastični dizajn donese nevolje, morate se naučiti ponašati ispravno. Razmotrite nekoliko glavnih točaka:

  • otvoriti i zatvoriti vrata trebaju glatke spore pokrete;
  • Nemojte dramatično povući ručku vrata;
  • Povremeno, najmanje dva puta godišnje, nakon mokrih sezona, morate podmazati pokretne dijelove vrata;

Članak na temu: Kako napraviti prekrasan cvjetnjak s vlastitim rukama?

Također, nemojte biti lijeni da zaštitite svoj balkon od oštre temperature.

Čitaj više