U kojem smjeru da položi laminat je najbolji?

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Alati i materijali za polaganje
  • Vrste laminatnih podloga
  • Koji smjer odabire?
    • Ravan polaganje
    • Dijagonalno polaganje
  • Polaganje opće narudžbe

Laminat se često koristi za podove. Podaci panela izrađuju se na temelju materijala za obradu drveta, uključuju sloj za oblaganje koji daje lamelu svojim jedinstvenim svojstvima. Prednosti laminata moraju se pripisati činjenici da je polaganje iznimno jednostavno, a kvaliteta površine je na visini. Odabir smjera, kako položiti laminat, možete podesiti vizualnu percepciju prostorije. Ovisi o smjeru lamela, hoće li se soba činiti uska ili široka, lagana ili tamna.

U kojem smjeru da položi laminat je najbolji?

Glavna prednost laminata je brza montaža i jednostavnost rada.

Alati i materijali za polaganje

Dostupni materijali i alati primjenjuju se na polaganje laminatne premaz:
  • Sama laminat u izračunatoj količini (ovisi o metodi polaganja);
  • Električni dnevnici za panele za rezanje;
  • rulet, razina izgradnje, metalna linija i jednostavna olovka;
  • Drveni klinovi za ugradnju temperaturnog jaza oko perimetra od poda;
  • Corolninic;
  • čekić, gumena cizyanka, jednostavna drvena ploča;
  • ljepljiva traka;
  • Posebna supstrata, koja se nalazi na osnovnoj bazi.

Ovisno o odabranoj metodi slaganja, može biti potreban i poseban ljepilo za laminatnu ploču.

Natrag u kategoriju

Vrste laminatnih podloga

Usporedne karakteristike podloga za laminat.

Da biste proširili vrijeme laminatne usluge, potrebno je koristiti posebne podloge. To je tanki, mekani i elastični materijal koji kompenzira opterećenje laminata, omogućuje vam da osigurate ne samo izolaciju, već i izolaciju buke kada koristite podove.

Izbor takvih podloga ovisi o tome koji je postavljen osnovni bazni laminat, koji su planirani uvjeti rada. Među najčešćim materijalima treba napomenuti:

  • pluta;
  • polietilen;
  • Poseban.

Svi podloge se proizvode u obliku valjaka ili ploča, postavljajući ih na podu što je moguće jednostavnije. Ali postoji posebna vrsta pokrivenosti. Laminat se može proizvesti s podlogom, koji je već priključen na pogrešan dio svake ploče, tj. Potrebno je staviti samo sloj vodonepropusnosti iz plastičnog filma, nakon čega je sigurno početi polagati odabirom željenog smjera , Takav materijal je skuplji od ostalih, ali njegova kvaliteta je veća, životni vijek je značajan. Osim toga, pruža najbolju izolaciju buke koja u slučaju laminata je tako važna.

Natrag u kategoriju

Koji smjer odabire?

U kojem smjeru da položi laminat je najbolji?

Mogućnosti za laminatne ploče.

Potrebno je postaviti laminat na takav način da svjetlo iz prozora ne ističe značajno šavove između pojedinačnih panela. Za to se primjenjuju različite metode, ali glavni je okomit na polaganje, kada su lamele postavljene paralelno najduže zid. Međutim, utječen je izbor panela u kojem smjeru je utjecala veličina prostorije. Možete čak biti preuska soba vizualno širenje ili sužavanje široko. Za urbani apartman, gdje sobe često nemaju vrlo atraktivne oblike, mogućnost laminata da maskira takve nedostatke je vrlo važan.

Natrag u kategoriju

Ravan polaganje

U kojem smjeru da položi laminat je najbolji?

Zakoračio laminat. Korak 1-4.

Dakle, u kojem smjeru da položi laminat je najbolji? Najpopularniji je izravna metoda polaganja, kada su redovima postavljeni paralelno. To možete učiniti iz dugog kuta ili s vrata - sve ovisi o vrsti polaganja. Sam instalacijski proces je vrlo jednostavan, materijal je postavljen čak i redovima, dok duga strana pogleda zid paralelno, a ciljevi su okomice. Brzina protoka laminata nije velika, 10% je dovoljna na spojku. Količina premaza se izračunava jednostavno: potrebno je izračunati površinu, nakon čega doda se 10% na kopču.

Odabir, u kojem smjeru postavlja laminat, obratite pozornost na oblik i veličinu prostorije. Sa stajališta estetike, premaz bi trebao ići paralelno s dugim zidom sobe na takav način da padajuće zrake sunca nisu izložili sve zglobove između odvojenih ploča. Premaz će se činiti monolitnim, vrlo atraktivnim. Za kutnu malu sobu, ova opcija nije prihvatljiva, jer će snažno uzirati već dimenzionalni prostor. Koristi samo dijagonalno polaganje.

Natrag u kategoriju

Dijagonalno polaganje

U kojem smjeru da položi laminat je najbolji?

Zakoračio laminat. Korak 5-8.

Primjenjuje se ako je potrebno vizualno povećati područje prostorije. Osobito se obično nalazi u urbanim stanovima čije se sobe ne mogu pohvaliti velikim područjima. Ova opcija omogućuje vam istaknute podne obloge, često korištene ploče, a dvije boje za napraviti prilično spektakularan dizajn. Ali ova opcija je skupa, jer je potrošnja materijala visoka.

Na pozornici se traži od ugla, paneli moraju ići pod kutom od 45 stupnjeva u odnosu na zidove. Važno je ispravno instalirati prvu ploču koja će biti jedina za vaš red. Riječ je o tome kako je ispravno postavljen i ovisi o promjeni ostatka slaganja. Prije početka rada morate ispravno izračunati količinu materijala, u ovom slučaju morate dodati najmanje 15% u isječak. Dakle, da su izračuni bili točniji, potrebno je uzeti u obzir pogled na samog odbora, širinu, duljinu. Ako ne postoji povjerenja u neovisno brojanje, onda je bolje razjasniti od profesionalaca.

Na pitanje, u kojem smjeru postavlja laminat, potrebno je obratiti pozornost na vrstu proizvoda. Na primjer, palubna ploča ne postavlja, ali uobičajeni standardni laminat izgleda vrlo atraktivno. Najbolje je odabrati materijal koji je posebno dizajniran za takav stil, tj. Njegove brave će biti spojene pod kutom od 90 stupnjeva. Cijena je veći, ali otpad će biti mnogo manji. Uštede se postižu korištenjem posebne odbora. Samo dijagonalni stil može se provesti različitim metodama: to je božićno drvce koje se najčešće primjenjuje, a engleski sjaj koji daje površinu podne površine i privlačnost.

Natrag u kategoriju

Polaganje opće narudžbe

Polaganje laminata se provodi na ovaj način:

U kojem smjeru da položi laminat je najbolji?

Vrste laminiranih zaključanih ploča.

  • Kako bi se osiguralo temperaturni jaz između podne obloge i zida, potrebno je odmah staviti posebne spacer klinovi. Takav razmak će biti do 1,5 cm, što je dovoljno sasvim dovoljno za zaštitu laminata. Ugradnja klinova je nužna u cijelom perimeru prostorije;
  • Prva ploča nalazi se u udaljenom kutu sobe, nakon čega je drugi, treći, treći, do kraja. Ako trebate smanjiti posljednji dio u retku, prvo trebate izmjeriti potreban dio, na stražnjoj strani ploče za označavanje označavanja. Nakon toga već možete odrezati dio koji je potreban. Započnite sljedeći redak, a zatim trebate od preostalog komada. To će vam omogućiti da izvodite vrlo lijep stil;
  • Drugi red je postavljen na isti način kao i prvi. Prilikom fiksiranja potrebno je osigurati ravnomjernu i horizontalnost svih panela. Tijekom polaganja čekić mora biti prilagođen za prilagodbu drugog reda za svoj izdržljivi spoj s prvim;
  • Kada pošaljete posljednji redak, može se pokazati da je širina manja od veličina ploče. Uzimajući u obzir temperaturni jaz, potrebno je na poleđini svake ploče za izvođenje oznake, nakon odsijecanja potrebnih dijelova;
  • Nakon što je ugradnja cijele pokrivenosti dovršena, potrebno je ukloniti klinove, instalirati postolje.

Laminat je atraktivna podna obloga koja oponašaju površinu prirodnog stabla. Ali pod izgleda privlačno, potrebno je ne samo slijediti pravila o instalaciji, već i odabrati smjer lamela. To se odnosi na površinski uzorak, orijentaciju pojedinih ploča.

Članak o temi: Upute za instalaciju za vrata od suhozida

Čitaj više