Bojler akumulacije s vlastitim rukama

Anonim

Problem tople vode u odsutnosti središnjeg vodoopskrbe može se riješiti samostalno i bez dugih novčanih troškova, koji imaju minimalne vještine.

Bojler akumulacije s vlastitim rukama

Shema samoizgrađenog generatora pravokutnih impulsa na čipu.

Naravno, ako niste ograničeni u našim financijskim mogućnostima, možete u potpunosti steći kotlove industrijske proizvodnje. Ali s ovom opcijom morate odmah računati na ozbiljne troškove gotovine.

Dobar izlaz iz situacije može biti kumulativni bojler, čija je cijena prilično demokratska, ali se složenost njegove uporabe sastoji u činjenici da za normalno funkcioniranje zahtijeva pritisak vodoopskrbe za najmanje 1 atm. Stoga su takvi sustavi dobri ako već postoji postojeća vodoopskrba ili redovita crpna stanica.

Takva opcija kao tekući bojler, ako nemate opskrbu vodom, s obzirom na značenje nema, štoviše, potrošena struja je dovoljno visoka, au sklopu je složena slična domaća jedinica. I njegova cijena neće biti znatno niža od one od proizvedenih.

Zato vrijedi razmotriti mogućnost prikupljanja bojlera s vlastitim rukama.

Bez obzira na sustav za sklopu koju ste odabrali, bez električnog tan (cjevasti električni grijač), koji se mora kupiti u trgovini, ne možete učiniti. No, to će biti najozbiljniji novčani troškovi tijekom samostalne skupštine sustava grijanja vode.

Kako odabrati tan za bojler?

Bojler akumulacije s vlastitim rukama

Shema kotla indirektnog grijanja.

Tennevi za takve uređaje su bakrena cijev ili dizajn nehrđajućeg čelika, oba kraja su fiksirana na prirubnicu. Grijanje se događa zbog vodljive nichrom niti, koji se nalazi unutar cijevi. Kako bi se sustav zaštitio od električne struje, nit je popločan električnim izolatorom, koji također treba imati dovoljno toplinske vodljivosti. Zato je samostalno takva izolacija da se problematične, teni i preporučuju kupnju, a ne da se ne proizvedu.

Treba napomenuti da se tekući električni grijač razlikuje od akumulativnog tipa ten. Na prvoj tip sustava, grijaći element je zatvoren u posebnoj tikvici, kroz koje voda teče.

Izbor ovog elementa ovisi o njegovoj moći, koliko brzo domaća jedinica će zagrijati vodu.

Optimalna snaga za domaći bojler treba biti 2 kW, iako postoje one od 0,9 do 6 kW. Ali ako je snaga manja od 2 kW, onda čeka da se voda predugo zagrije. Uz veću snagu ožičenja kuće (ili apartmana) može se preopteretiti.

Na volumenu spremnika u 50 litara i 2 kW, voda će zagrijati približno 1,5-2 sata, pri brzini od polako kuhala. Istovremeno, opterećenje na mrežnu mrežu bit će optimalna, a električna energija će biti potrebna približno jednako kao i istog čajnika.

Bojler akumulacije s vlastitim rukama

Dijagram električnog kotla.

Najrazumnije kupiti grijač s već montiranim sustavom termoregulacije. Takav sustav treba zagrijavati vodu na unaprijed određenu temperaturu, čiji se raspon varira od 35 ° C do 85 ° C, zatim isključen. Čim se temperatura vode u spremniku smanjuje za 0,5-1 stupnjeva, deset automatski nastavlja svoj rad.

Članak na temu: Kako položiti nabore na zavjese: korak po korak upute

Važno je posvetiti pozornost na duljinu tan cijevi: manji je, što je manje područje prijenosa topline i iznad temperature na površini grijanja. Prema tome, na temelju takve konfiguracije postoji mnogo brže. S druge strane, mjerilo pogoršava parametre prijenosa topline iz grijaćeg elementa do vode i ako je predstavljen, deset će gotovo stalno raditi za grijanje, što će uvelike povećati potrošnju električne energije. Da, i slomljena zbog skale od deset je lakše i jeftinije odbaciti nego popraviti.

Kumulativni bojler s neovisnim funkcijom punjenja

Da biste montirali sličan sustav, možete kupiti gotov ribolov stroj s ugrađenim tenanom, obično je pogon dizajniran za 10-12 litara. Ili bojler može se konstruirati samostalno, kupujući samo desetak i odabirom prikladnog spremnika.

Bojler akumulacije s vlastitim rukama

Shema domaćeg kotla na drva za ogrjev.

Mnogi obrtnici prikupljaju domaće vozila, propusti ovaj trenutak - i uzalud. Nije ni čudo kada je curenje i slom vodenog grijača koji je napravio industrijski način, ako je ova anoda nije zamijenjena jednom godišnje, jamstvena usluga za opremu ne primjenjuje se.

Anoda magnezijevog je čelični štap s vrhom, prekriven magnezijem. Anoda i je ovaj savjet. Potrebno je za razdvajanje vode i neutralizira čestice koje tvore ljestvicu, ulazeći u reakciju. Ako montirajte grijač vode bez anode, deset će se brzo propasti.

Stoga, stjecanje cjevastog električnog grijača, preferiraju modele na kojima je već instaliran magnezijev razdjelnik ili zasebno stekao anodu.

Spremnik za automatsko grijač vode

Bojler akumulacije s vlastitim rukama

Shema domaćeg bojlera.

Materijali:

  1. Električni deset za bojler.
  2. Magnezijev anodi.
  3. Sposobnost za bojler.
  4. Prirubnice stezaljke.
  5. Brtve za pričvršćivanje ten.
  6. Fleksibilna crijeva za obloge vode.
  7. Pribor za spajanje crijeva za dovod vode (kompresije rukava s rukavima, rt matice i spojnice, brtve).

Instrumenti:

  1. Nekeneri za instaliranje prirubnica.
  2. Alati potrebne za obavljanje rupa u spremniku grijača vode (oni ovise o materijalu odabranog kapaciteta: za plastike - noževe i obične škare, za tanku "nehrđajućeg čelika" - škare za metal, za čelični čelik, rezači, rezači i slično).

Radna procedura

Bojler akumulacije s vlastitim rukama

Shema domaćeg kotla od lijevanog željeza.

Nije teško okupiti domaći grijač. Kapacitet pod domaćinom bojlerom može se kupiti u trgovini. U tu svrhu, plastična ili nehrđajuća čelika je dobro poslužena. I možete kuhati kutiju koju trebate od čeličnih listova trebate ako dopustite vještine i sredstva. Glavna stvar, bojler mora biti hermetički zatvoren sa svih strana. Stoga, ako pruža poklopac, a zatim nakon montaže potrebno je zavariti ili opremiti pouzdan uređaj za zaključavanje, inače vodene pare neće stvoriti učinak saune.

U budućnosti, spremnik mora obaviti rupe za instaliranje tan i povezivanje cijevi za podnošenje i uklanjanje vode. Poslužite vodu je inteligentna kroz poklopac (vrh) spremnika, crijevo za izazov vode najbolje se nalazi u bočnom zidu na dnu. Deset također treba biti smješten u nastavku odjaka u bočni zid ili dno spremnika.

Članak o temi: Kako lijepiti vinil pozadinu na papiru na temelju ispravno: recenzije, video, što ljepilo je bolji, kako ukloniti, je li moguće obojiti koliko suha

Ako ćete instalirati domaći bojler u sobu, koja se ne zagrijava zimi (na primjer, na primjer), nemojte zaustaviti svoj izbor na plastičnom spremniku. Ako se sustav za ispuštanje vode nalazi na nekim, čak i minimalan, udaljenost od dna spremnika, tada će i dalje ostati količina vode u njemu. Zimi, ovi ostaci zamrznuti i plastični spremnik će jednostavno ispucati.

Rupa za deset je napravljena na promjeru same grijača, za crijeva - promjerom spojnica za štafera.

Sam grijač je instaliran, prirubnice pod tlakom, ne zaboravljajući na polaganje, čvrsto zatežući pričvrsne matice. Voda eyeliner je montiran pomoću fleksibilnih crijeva. Nakon sastavljanja, spremnik za grijanje vode se provjerava na nepropusnost: voda ne bi trebala propuštati u bilo kojoj vezi.

Instalacija automatskog bojlera

Materijali:
  1. Spremnik.
  2. Velika posuda za hladnu vodu (s kapacitetom od najmanje 50 litara, može biti bilo koji kapacitet, kao što je bačva).
  3. Unitiase ventil s plovkom.
  4. Materijali potrebni za ugradnju vodoopskrbe (fleksibilna crijeva, spojnice za spajanje vodoopskrba crijeva (kompresije rukava s rukavcem, talistim orašastim plodovima i spojnicama, brtvi), mikser).
  5. Materijali potrebni za ugradnju ožičenja (žice, terminali, žarulje, automatska zaštita RCD).
  6. Šperploča (ili drugi materijal) za stvaranje kutije za izolaciju topline.
  7. Materijal (na primjer, pjena) za stvaranje kutije za izolaciju topline.
  8. Zatvarači za spremnike. Njihov izgled ovisi o tome gdje i kako planirate imati domaće grijača. Obično, ako dizajn pruža sustav ovjesa, koristite čelične kutove.

Instrumenti:

  • Za izradu kutije za toplinsku izolaciju: Jigsaw, stolar, čekić;
  • Instaliranje ožičenja: odvijači, kliješta, odvijač testera ili sonde;
  • Za ugradnju vodenog cjevovoda: podesive tipke, kliješta, tiskarski nož;
  • Za instalaciju pričvršćivača: perforator ili bušilica, čekić, kliješta.

Radna procedura

Da biste montirali ventil na plovku (koji će podesiti automatsko dovod vode) u bojler, morat ćete napraviti još jednu rupu u spremniku. Trebalo bi biti smještena na vrhu strukture, pod samom kapacitivnošću.

Moguće je da postojeći dizajn ventila će morati malo preoblikovati, jer se ne može približiti veličini spremnika. Dakle, najčešće po baru, plovak mora skratiti, a ako su rebra osigurana u spremniku, pričvršćivanje plovka mora biti malo savijen pod tog oblika koji ima bojler.

Ovaj dizajn ne osigurava pumpe i vodoopskrbu pod umjetno stvorenim tlakom, dizajn bi trebao biti postavljen postupno. Iznad svega, potrebno je postaviti spremnik hladnom vodom (konsolidiranje na zidu ili podizanje visine). Spremnik toplinskog grijača je suspendiran, ispod razine najvećeg spremnika je približno 0,7-1,2 m. I na najnižoj razini miješalica i umivaonik.

Da bi se voda u spremniku u spremniku prebrzo u spremniku potrebno napraviti kutiju za izolaciju topline, pijenje od šperpločani zidovi s izračunom da bude između njih i spremnika "stajao" toplinski izolacijski materijal, na primjer, pjena. Kutija ide s izračunom tako da je sve električno ožičenje izvan, u sigurnosne svrhe.

Članak o temi: Dekoracija prozora za Novu godinu

Zatim možete montirati sustav ožičenja i vodoopskrbe.

Tip grijača "kotao"

Materijali:

  1. Kapacitet za kućište kotla (plinski cilindar).
  2. Matica (32 mm).
  3. 2 obrezivanje metalne cijevi, promjer ½ inča (oko 15 cm).
  4. Električni deset i termostat.
  5. Vješti ili posebno podmazivanje za izolaciju grijaćeg elementa.
  6. Pričvršćivanje za kotao na zidu.
  7. Toplinski izolirajući supstrat za laminat.
  8. Plastične cijevi za vodu.
  9. Žice i terminali za ožičenje.

Instrumenti:

  1. Stroj za zavarivanje.
  2. Lerka za rezanje niti.
  3. Bušilica i bušilice za metal.
  4. Odvijači.
  5. Tipke plina.
  6. Tester odvijača.

Kao kontejner ispod spremnika kotla, veliki plinski cilindar s 50-litam ispunjenim ventilom može biti idealna opcija. Korištena upotreba cilindara se ne preporučuje, inače je voda koja je prolazila kroz takav kotao, dizajniran samostalno, imat će stabilan miris plina.

Možete ga riješiti, rezanje spremnika na pola, temeljito ispiranje i škripanje površine, a zatim nanesite sloj nitrozura na njega i zavare dizajn. No, mnogo je lakše kontaktirati servis punjenja i distribucije plinskih cilindara i kupiti novi, a ne koristi spremnik tamo. Tamo, usput, možete kupiti cilindar bez dizalice, a potreba za neovisnim uklanjanjem će nestati.

Red montaže kotla

Električni deset je instaliran na mjestu pričvršćivanja dizalica. Da biste to učinili, matica se kuha promjerom od 32 mm. Dakle, u procesu daljnjeg montaže, vodeni element nije bio "LED" i to je točno ustao na svom mjestu propisanom strukturom prije zavarivanja matice, vijak u njega siguran nit.

Metalne cijevi su mrijestile tako da je jedan od njih 2 cm za 2 cm do vrha balona. Cijep za opskrbu toplom vodom ne smije se odmarati u kotlovni poklopac, ali prekratko za to ne bi trebalo biti, inače će se hladna voda miješati s zagrijavanjem. Drugi bi trebao biti dug, oko 15 cm. Namijenjen je hladnoj vodi. S jedne strane, utikač je montiran (pretražuje se cijev), na drugoj, na udaljenosti od 5-10 cm od dna kotla, formira se razdjelnik: napravljene su dva mjesta ili se uzimaju rupe. Nije potrebno izrezati cijev na dnu: u ovom slučaju postoji mogućnost da se talog s dna cilindra pomiješa s čistom vodom.

Na jednom kraju obrezivanja metalne cijevi s LARK-om, izrezana je kratka nit.

U odjeljku vodoopskrbne cijevi u vodenim vodama, rupe se izrezuju kroz rupu, nakon čega je cijeli dizajn zavaren.

Završeni kutovi za završnu obradu za kotloru su zavareni. Također ih možete napraviti na miru, rezanju lima čelika.

U prethodno zavarenoj matici, grijač je pričvršćen, izolirao je svoj palles, postavljen je poseban lubrikant ili vodovod, termostat i signalne LED diode.

Zatim, kotao mora biti umotan s toplinskim izolacijskim materijalom, na primjer, supstrat za laminat, ojačao prvi sloj s briljantnom stranom na zidove cilindra, a drugi je prema van.

Instalacija vodoopskrbe mora se provesti samo uz pomoć plastičnih cijevi. Provjerite ventil je instaliran na ulazu hladne vode do bojlera. Inače, deset može izgorjeti kada se sustav ne ispostavi da je voda.

Čitaj više