Je li moguće proširiti balkon u stanu

Anonim

Povećanje područja balkona planira neke vlasnike za veću udobnost i udobnost. Je li moguće ponoviti balkon bez dopuštenja - odgovore u ovom članku.

Širenje balkona: dozvole, tehnologija rada, odgovornost

Sadašnje zakonodavstvo omogućuje povećanje područja balkona bez dopuštenja, samo ako se izduživanje planira izvršiti do 30 cm.

U drugim slučajevima, rad na povećanju područja balkona jednak je ponovnom razvoju, a izvršenje takvog rada je nemoguće bez dobivanja potrebnih dozvola.

Registracija dozvola

Je li moguće proširiti balkon u stanu

Nije dopušteno rekonstruirati balkon, morate dobiti dopuštenje

Da biste povećali balkon, morate dobiti postavljene dozvole, za koje se moraju obaviti neke postupke:

  • Dobijte pisanu suglasnost za rekonstrukciju (popravak) od svih susjeda čiji apartmani su u neposrednoj blizini balkona ili lože.
  • Koordinirati rad u operativnim organizacijama.
  • Staviti izjavu o utvrđenom uzorku na obnovu (proširenje) balkonskih struktura u upravljanju arhitekturom, a morate biti spremni za činjenicu da će se razmatranje zahtjeva za dugo vremena odgoditi (utvrđeno razdoblje razmatranja Aplikacija je 1 mjesec, a u praksi se postupak odgađa duže vrijeme).
  • Naručite projekt za obnovu u specijaliziranoj organizaciji koja ima licenciranje za pravo na proizvodnju projektnog rada.

Nemoguće je kontaktirati organizaciju koja se ne daje pravo na obavljanje projekata za obnovu balkona i loggia - u najboljem slučaju, u dobivanju dopuštenja, Komisija će odbiti, pri obavljanju posla bez dobivanja dopuštenja, ozbiljne tehničke poteškoće i hitne slučajeve svibanj nastaju. Organizacija mora u potpunosti biti odgovorna za razvijeni projekt.

  • Koordinira završena projektna dokumentacija u nizu primjeraka: SES, upravljanje arhitekturom, upravljanje protupožarnim nadzorom, gas usluga itd. Projekt bi trebao dati potpise tih usluga, nakon čega se može izdati dozvola za obavljanje popravka i građevinskih radova.

Članak o temi: Kako zatvoriti cijevi u kupaonici su najjednostavniji i najučinkovitiji načini prerušavanja.

Je li moguće proširiti balkon u stanu

Proširenje balkona na štednjaku - najčešći opcija

Proširenje balkona može se izvesti vlastitim rukama koristeći dva načina:

  • Proširenje balkona na dnu ploče povećat će površinu izgradnje tijekom cijelog perimetra.
  • Proširenje na depozitu ostakljenja - doprinosi manjeg povećanja ranga prednjeg.

Uklanjanje ostakljenja

Inače, ova metoda širenja balkonskih struktura, koje se naziva prozorska ptica. Suština metode je smjestiti okvir prozora na nosačima za balkon prostor. U tom slučaju, nemoguće je postići značajan porast balkonskih područja, najvjerojatnije je moguće samo neki vizualni porast prostora.

Je li moguće proširiti balkon u stanu

Proširenje balkona s uklanjanjem ostakljenja neće moći povećati područje

Razmislite o tome kako povećati balkon metodom ekspanzije balkona glaziranja:

  • Za početak, na balkonu se instaliraju izdržljivi metalni nosači, koji su fiksirani zavarivanjem. Montirane zagrade s pričvršćivanjem kutnog dijela na parapetu sljedećom tehnologijom:
  • Obrada dijelova zagrada s posebnim antikorozivnim pripravcima.
  • Da biste osigurali nosač na površine zavarivanja metalne uporabe, za beton, dizajn je pričvršćen pomoću sidrenih vijaka.

Kako bi se dobila stabilnost i čvrstoća strukture, nosači se kombiniraju u jedan zajednički sustav obavljanjem traka od metalnih cijevi ili profila.

Je li moguće proširiti balkon u stanu

Povećanje širine za više od 30 cm nije dopušteno za sigurnost

Ako metalni ograda balkona ne može zadržati težinu struktura za vezanje, potrebno je ojačati ili zamijeniti. Na montiranim metalnim nosačima, polaganje prozornja iz PVC-a, koji istovremeno obavljaju zaštitne i dekorativne funkcije.

Još jednom, želim se usredotočiti na to koliko je balkon dopušten bez registracije odobrenja za rekonstrukciju - uklanjanje balkonskih struktura ne smije prelaziti 30 cm.

Povećanje baze ploče

Povećanje balkona može se izvesti na drugi način - širenje na štednjaku. Odgovarajući na pitanje kako povećati područje balkona Kada koristite ovu tehnologiju, sigurno je reći da će se prostor povećati za oko jedan i pol puta. Koliko doista stvarno to radi sami?

Članak o toj temi: Kako odabrati mjesto za WC s Microlift?

Za početak, balkon se vrijedi oslobađanje od početaka, balkona kutija za cvijeće, stari namještaj. Užad se uništavaju od pričvršćivača, a priključci se uklanjaju. Stari metalni ograda je rastavljen, odsiječen s brusicom do baze ploče.

Ako vlasnik stana ima građevinske vještine i zna kako koristiti stroj za zavarivanje, obaviti rad na povećanju balkona ploča vlastitim rukama neće biti teško.

Provjerite videozapis, kako je balkon napravljen izvan postojećeg peći.

Kako proširiti balkon s vlastitim rukama kako biste zaštitili druge ljude od neočekivanih nesreća? Potrebno je poduzeti mjere sigurnosti prije početka rada. Ako se balkon nalazi na prvom ili drugom katu, treba postaviti ogradu. Ako je balkon iznad 3 kata, potrebno je obavijestiti susjede s dna početka rada i staviti ogradu ispod balkona na Zemlji.

Tehnologija rada

Na perimeru, ploče pružaju povećanje površine za oko 50 cm na svakoj strani, zavarivanje okvira iz kuta od 50x50 mm.

Širenje balkona na štednjaku može se napraviti s alinetom od preko 50 cm, a rad se mora izvesti s instalacijom metalnih cijevi.

Za montažnu rad koristi se bešavne cijevi, jedan rub je fiksiran u probušenim rupama u zidu ležaja, a drugi je pričvršćen na gredu s zavarivanjem. Krutost se postiže zbog trokutastog oblika zavarenih struktura.

Zatim instaliraju profile (tkaninu i front) za uređaj ploče, a također zavarivanje privremene potpore (montiran je na vrh profila). Zidovi su podignuti (najmanje 30 cm), u kojima se nalaze segmenti cijevi, pouzdano ih popravljajući zavarivanjem.

Preporučujemo da gledamo videozapis, kako se područje povećava s kosturom.

Višestruke cijevi, koje su metalni zaostaji, zavaruju se između početka i prednjeg profila, koji će se naknadno položiti. Profilna cijev zavarava metalnu traku u obliku pravokutnika. Dno, pod je položen pocinčani metalni lim, možete koristiti nehrđajućeg čelika.

Metalni okvir je nekoliko puta postavljen s antikorozijskim pripravcima.

Na vrhu metalnog okvira, podovi su postavljeni, ako je pod snabdijevanje od betona, potrebno je nadalje postaviti armaturu, nakon čega je dopušteno beton ploča.

Članak o toj temi: Kako smanjiti nehrđajući čelik?

Kako mogu stvarno povećati područje balkona na štednjaku? Dopušteno je povećati od 50 cm oko perimetra na svakoj strani.

Čitaj više