Medicinska vrata: Zahtjevi proizvoda

Anonim

Medicinska vrata moraju biti u skladu s higijenom, sigurnosti, praktičnosti. Stoga se najčešće izvodi iz plastike i metala.

Važni parametri

Medicinska vrata: Zahtjevi proizvoda

Nije tajna da većina zdravstvenih ustanova, uključujući bolnice - bolnice, posvojite odjele, prve točke - izgrađene čak i tijekom Sovjetskog Saveza i zahtijevaju ažuriranja. Medicinska vrata su jedan od troškova troškova ponovnog opreme prostorija, na koje se iznese dovoljno voluminoznih zahtjeva. Oni se tiču ​​ne samo tehničke karakteristike, nego i specifične kriterije za snagu.

Vrata za medicinske ustanove - to je koncept koji nije ograničen na ulaze u komore, radne ili uredske prostore. U mnogim slučajevima primjenjuju se čelik ili drvene strukture s posebnim zahtjevima. Na primjer:

  • bolnička dizala za prijevoz laži pacijenata;
  • Požar izlazi;
  • Ulazi u prostorije povećane opasnosti, na primjer, laboratoriji s biološkim uzorcima ili vrijednom opremom.

U takvim slučajevima, korištenje vrata za medicinske ustanove trebaju odgovarati, prije svega, uvjete primjene. To jest, osigurava dovoljnu snagu, mogućnost vizualne kontrole, kao i razinu zaštite. Ostali zahtjevi da ta vrata moraju odgovarati pozadini, ali ne nestaju.

Tehnički podaci

Medicinska vrata: Zahtjevi proizvoda

Treba pamtiti da su medicinska vrata stalno pod opterećenjem. Teško je podnijeti intenzivniji način uporabe. Posjetitelji, višestruko otvaranje i zatvaranje, utjecaj na okoliš, mehanička oštećenja - sve te oštre radne uvjete.

Stoga, u medicinske svrhe, ne koristi se uporaba okvira struktura s prekrivanjima, šuplje unutra. Najčešće je to ili skup planeta ili ispunjenih staničnim punilom.

Ključne značajke koje ti proizvodi moraju imati, izgledaju ovako:

  • visoka čvrstoća platna;
  • petlje odabrane s marginom krila mase i dizajnirane za dugi rad;
  • Ne preporučuje se korištenje obloženih dodataka; Najčešće petlje, mjedene gumene ili nehrđajuće legure;
  • Za sigurnost posjetitelja i osoblja, korištenje stakla za umetke nije dobrodošlo. Ako je potrebno, primijenjeni su pojačani materijali, transparentna plastika visoke čvrstoće ili kalensko staklo koje ne čini veliki fragmenti.

Članak o temi: Savjeti i preporuke za stavljanje stropa

Slični zahtjevi za sigurnošću stakla prikazani su za tehničku krila opremljenu promatračkim otvorima. Osim toga, često se iznese zahtjev za odvajanje zone pouzdanosti. Na primjer, upotreba složene brave mehanika nije dobrodošla. Instalirani su odvojeni blokovi. To nije nužno, ali je poželjno jer pojednostavljuje aktivnosti u slučaju kvara.

Prilagođene karakteristike

Medicinska vrata: Zahtjevi proizvoda

Medicinska vrata moraju poštivati ​​neka pravila ustanove, kao i zahtjeve sanitarne i ekološke sigurnosti. Kratak popis primjeranih zahtjeva izgleda ovako:

  • Premaz i materijal moraju biti ovjereni od strane sigurnosti okoliša, ne stvarajući emisije štetnih tvari ili stranih mirisa;
  • Površinski materijal je dužan osigurati aktivne kemikalije, bez promjene izgleda i ne uništavanja;
  • Vrata moraju imati premaz koji ne komunicira s sredstvima za čišćenje kućanstava;
  • Površina krila mora imati dovoljnu snagu da se odupre mehaničkoj izloženosti, uključujući šokove;
  • Premaz bi trebao biti dobro odoljeti abraziji, ogrebotinama;
  • Materijali iz kojih se izrađuju, kutija ne smije apsorbirati mirise ili razne tvari.

Takvi zahtjevi su zbog ne samo na veliki broj ruku dotaknosti, prisutnosti različitih mirisa, a ponekad i potencijalno opasnih tvari. Elementi unutarnjih poslova medicinskih ustanova podrazumijevaju obavezno mokro čišćenje nekoliko puta dnevno, zbog regulatornih odobrenih rasporeda za čišćenje prostora operacijskih prostorija, komora.

Plastični proizvodi

Medicinska vrata: Zahtjevi proizvoda

Plastika za med. ustanove

Teško je zadovoljiti suvremena medicinska vrata od klasičnih materijala kao što su drvo. Također se gotovo ne koriste slojevi iz MDF-a ili drugih, dovoljno krhkih materijala. Danas se plastika široko koristi, metal. To je vrlo prikladno, štoviše, opravdano sa stajališta potrošnje sredstava, usklađenosti s potrebnim zahtjevima.

Plastična vrata postala su popularna zahvaljujući sljedećim svojstvima:

  • apsolutna otpornost na vlagu, nultu apsorpciju tekućine, mirisa;
  • Sigurnosti okoliša potvrđuju brojni certifikati, istraživanja;
  • Izvrsna izolacija zvuka zbog čvrstoće platna, gustog zatvaranja, korištenja kvalitetnih pečata;
  • Visoka stabilnost geometrije, pouzdanost petlja, koji eliminira učinke temperature, vlažnosti, povećava pouzdanost mehanizama;
  • dobra sposobnost održavanja topline, nedostatka nacrta;
  • Površina, kao i materijal, je neutralan na gotovo sve kemikalije: PVC vrata su savršeno nosali s jednostavnim kućanskim objektima za čišćenje i dovoljno kaustičnih tvari na bazi klora;
  • Nula reakcija na zračenje, posebno, plastične površine iz komore ili operativne sobe neće promijeniti izgled dugih godina čak i podložno dnevnoj obradi kvarteta prostorije.

Članak o toj temi: Kako smanjiti postolje uz pomoć Stusl

Premaz koji se primjenjuje na moderna medicinska vrata iz PVC profila ima antibakterijska svojstva. U slučaju uporabe laminiranog obloga filma, oni imaju iste pozitivne karakteristike kao plastike, a korištena tehnologija jamči savršenu primjenu.

Niti potonja uloga igra priliku da daju bilo koji oblik od plastične krila, kao i korištenje nadzemnih elemenata ukrasa. Takvi dizajni su montirani mnogo brže od drvenog, postavka je prikladnija, plus je moguće prilagoditi gotovo bilo koji parametri postavljanja krila u kutiji.

Kompozitna rješenja

Medicinska vrata: Zahtjevi proizvoda

Iako su PVC vrata vrlo udobna i praktična, od položaja spašavanja resursa možete pribjeći korištenju kompozitnih struktura. Ovaj dizajn okvira na platnu na kojem se primjenjuju plastični listovi. Time se smanjuje trošak povećava korisničke karakteristike, a ne kompliciranu instalaciju. Takve platno su više poznati, osim, mogu se montirati u već postojeće kutije.

Moderne medicinske strukture mogu se pohvaliti ne samo izvrsna svojstva, već i ugodan izgled.

Unatoč podcrtanom korisnosti, s naglaskom na izdržljivost, možete lako pronaći proizvode, ugodan izgled. Štoviše, oni će biti izdržljivi na isti način kao i jednostavna glatka platna. Također vrlo široko korišteni stakleni umetci od armirano ili kalensko staklo, sigurno za ljude.

Medicinska vrata: Zahtjevi proizvoda

Medicinska vrata: Zahtjevi proizvoda

Medicinska vrata: Zahtjevi proizvoda

Medicinska vrata: Zahtjevi proizvoda

Medicinska vrata: Zahtjevi proizvoda

(Vaš će glas biti prvi)

Medicinska vrata: Zahtjevi proizvoda

Učitavam…

Čitaj više