Kako lijepo držati pozadinu: Tehnike ubrzanja (fotografija)

Anonim

Fotografija

Proces zalijevanja zidova s ​​pozadinom je kreativan. Uostalom, moguće je držati pozadinu ne samo na tradicionalne načine. Oni koji se prvi put suočavaju s ovim pitanjem i žele ispuniti svu rad na vlastitu, često zli pozadinu lijepo.

Kako lijepo držati pozadinu: Tehnike ubrzanja (fotografija)

Uz pomoć neobičnog izbjeljivanja pozadina, možete dati sobu izvorni izgled i vizualno ga povećati.

I neobično postavljanje plantaža, vizualno možete podesiti volumen prostorije ili visinu stropova, da biste postavili originalnost.

Kako odabrati pozadinu izvorno?

Prvo morate pripremiti sve potrebne materijale i alate:

  • valja s pozadinom;
  • ljepilo;
  • akutni nož i škare;
  • krpa;
  • Kapacitet za uzgoj ljepila;
  • kit nož;
  • valjak;
  • spužva;
  • visak;
  • rulet, olovka;
  • Korak.

Kako lijepo držati pozadinu: Tehnike ubrzanja (fotografija)

Pojedinačne pozadine u kombinaciji s pozadinom s uzorkom - daju lakoću i raznolikost prostora.

Jedna od najčešćih tehnika je alternacija boja različitih širina, boja, tekstura. Uz ovaj prijem mogu se razlikovati određena područja u sobi, prikrivati ​​nedostatke ili nepravilnosti. U isto vrijeme, smatrajte da se u kuhinji dekoracija može primijeniti nekoliko vrsta materijala (pozadina, pločica), dok se samo pozadinu različitih tekstura i boja koriste u stambenim sobama.

Preporuke za sobu za lijepljenje s pozadinom:

  • često naglašavaju zonu iza televizora. U ovom slučaju, ako su glavni zidovi ukrašeni pozadinom s uzorkom, zid iza televizora uhvati ga platno bez uzorka ili trake;
  • U spavaćoj sobi često se fokusiraju na krevet s svjetlijim zasićenim platnama;
  • Izvornik će izgledati uredno u jedno-faktorskim listovima koji se razlikuju u boji. U isto vrijeme, uzorci se mogu izmjenjivati ​​na platnama iste boje: na primjer, kroz 3 trake, cvijeće, pruge ili druge mogu se izmjenjivati;
  • Horizontalno razdvajanje je uobičajena metoda u unutrašnjosti, u kojoj je dno zida prekriven teksturiranim tapetama, a gornji tekstil. U isto vrijeme, prijem je potpuno opcionalan da se strogo poštuje omjer 2: 1, tj. Lijevanje dna uskog trake. Na primjer, u sobama s visokim stropovima, možete platiti donji dio s širokim pojasom;
  • Koristite umetke. Da biste to učinili, kvadratni list kontrastične teksture tapete je zalijepljen na svjetlosni materijal. Nakon toga možete izvršiti dekorativni okvir, umetak će podsjetiti sliku. Često se ova tehnika koristi u vrtiću. Na glavnoj pozadini možete lijepiti neke pripovjedače iz dječjih bajki ili crtanih filmova;
  • Metoda lijepljenja zidova "Patchwork deka". Da biste to učinili, uzmite nekoliko tapeta, izrežite ih na komade istih veličina, nakon čega ih lijepi na površinu u kaotičnom redoslijedu;
  • Odabir kontrastnih traka niša i izbočina.

Članak o temi: Zidna izolacija izvan Minvata - Video i fotoinstrukcija

Prihvaćanje izmjene

Kako lijepo držati pozadinu: Tehnike ubrzanja (fotografija)

Shema redoslijeda redoslijeda potresa.

U početku, metoda za lijepljenje s alternatijom korišten je za skrivanje nekih nedostataka sobe, sada se ta metoda primjenjuje, a zatim kada trebate dati interijeru prostorije izvorni izgled.

Međutim, kada se koristi izmjene, to je još uvijek potrebno uzeti u obzir značajke sobe.

Dakle, ako soba ima izduženi oblik, takva tehnika izgleda dobro kao simetrija. Pod njim je glavni dio zidova prekriven laganim pozadinama, a na sredini dvije strane, umetnute kontrastne široke trake druge teksture. Ova tehnika će pomoći vizualno podesiti duljinu prostorije.

Sljedeći prijem, asimetrija, vizualno čine sobu širom. Za ovu pozadinu i jedna od strana sobe je poplavljena, kao u prethodnom slučaju. Na suprotnoj površini, zalijepite svijetle pozadine bliže kutu.

Ako želite u istoj sobi za kombiniranje pozadine 2-boje, morate izvršiti glatku tranziciju. Na jednom zidu naizmjence miješaju platno od 2 boje. Izgledat će originalno i pomaže u izbjegavanju oštrih kontrasta.

Glavni rad

Kako lijepo držati pozadinu: Tehnike ubrzanja (fotografija)

Shema zidnog peciva s pozadinom.

Odabirom najbolje opcije lijepljenja, kupite visokokvalitetno ljepilo, možete brzo staviti pozadinu s njom, jer loša ljepila može pokvariti sav vaš rad. Mora se odabrati ovisno o teksturi materijala. Ljepilo se prodaje u obliku suhog praha. Mora se otopiti u spremniku na homogenu konzistenciju, strogo promatranje uputa proizvođača. Doslovno možete odmah početi raditi.

Cijeli proces lijepljenja sastoji se od nekoliko faza:

  • priprema površine;
  • Uzgoj ljepila;
  • nanošenje adhezivnog sastava na plahte;
  • lijepljenje na površini zida;
  • sušenje.

Priprema zidova je jedna od najvažnijih faza. Konačni rezultat ovisit će o kvaliteti rada. Zidovi moraju biti, suhi, bez vidljivih nepravilnosti, sve stare pozadine moraju biti pažljivo uklonjene. Potrebno je provesti šok, primijeniti temeljni premaz.

Članak o temi: stropne ploče u sobi: jeftini i lijepi

Prije lijepljenja provjerite je li površina suha. Ako je potrebno, ventilirati sobu. U procesu zidova pozadine, sva vrata i prozori moraju biti čvrsto zatvoreni.

Kada rezne listove ostavite zalihe od 5-10 mm. Izrežite trake poželjno nož za pozadinu.

Pravilno nanesite ljepilo, u smjeru od sredine ploče do rubova. Nakon nanošenja ljepila, traka se može presaviti s ljepilom prema unutra tako da je platno dobro natopljeno sastavljanjem. Teže tapete, što ih duže drže presavijeni.

Proces lijepljenja treba započeti s prozora, prvi list je zalijepljen pomoću plumba. Pozadina je dobro pritisnuta uz zid, a zatim glatko od centra do rubova tako da se mjehurići ne formiraju.

Da biste provjerili jesu li rubovi benda dobro zalijepljeni, prođite valjak u zglobovima zglobova, lagano pritiskom. Budite oprezni s rubovima reljefne pozadine.

Odlučivanje lijepo i neuobičajeno zalijepite pozadinu u sobi, možete koristiti svoj fantazijski i kreativni pristup. Dobar izbor boja i kombinacija tekstura pomoći će sakriti postojeće nesavršenosti u prostoriji i dati jedinstven pogled na stanovanje.

Čitaj više