Septička tver: Opis, Nedostaci, negativni pregledi

Anonim

Septička tver: Opis, Nedostaci, negativni pregledi

Za opremanje kanalizacijskog sustava na svojoj zemlji danas je vrlo jednostavan. Da biste to učinili, dovoljno je kupiti prikladan i funkcionalni model sepce u specijaliziranoj trgovini. Ova moderna oprema učinkovito će očistiti odvode i neće stvoriti buku i mirise. Septičke su prilično kompaktne i ne zahtijevaju složeno održavanje. Možete zaustaviti svoj izbor na modernoj čistijoj postaji tv.

Ova udobna i pouzdana instalacija je vrlo popularna među potrošačima. Međutim, prije stjecanja prilično nesofisticirane opreme, preporučljivo je upoznati se s njegovim prednostima i nedostacima, kao i proučavati pozitivne i negativne povratne informacije koje su ostavili vlasnici septičke tvere.

Instalacija za čišćenje tver - karakteristike i princip rada

Izvana, septička spremnik je skupni spremnik koji je podijeljen u nekoliko odjeljaka. Kućište kaputa je izrađen od plastike, tako da ima vrlo malu težinu.

Konstruktivno septička tver ima nekoliko kamera:

  1. Septička tver: Opis, Nedostaci, negativni pregledi

    Septička kamera ili primarni kamp je dizajniran za početno čišćenje otpadnih voda. U njemu, čvrste čestice padaju u talog, omekšaju i dođu u sljedećim kamerama tijekom vremena.

  2. U komori - bioreaktor Kruti frakcije najprije uništavaju mehanički, a zatim se provodi njihova anaerobna obrada.

  3. Aerotenk ili kamera za aeraciju Dizajniran da zasipije tekućinu primljene kisikom. Kao rezultat toga, mikroorganizmi počinju aktivirati svoje postupke.

  4. U sekundarni kamen Instalirani filtar za fino čišćenje.

  5. Aerotenk drugi koraci Dizajniran za pročišćavanje mase iz organskog.

  6. U drugi kaput Primljene vode, čvrsto suspenziju se konačno ukloni, a tekućina se dezinficira kloriranjem.

Takav sustav je sposoban praktički potpuno čišćenje otpadnih voda. Cijeli proces se događa unutar stanice, tako da nije potrebno instalirati dodatno filtriranje tla.

Prednosti i nedostatci

Pozitivne karakteristike sepykov tvera je veća od negativnih. Njihove prednosti uključuju:

  1. Uređaj radi kroz sustav preljeva To vam omogućuje da ga koristite neko vrijeme nakon isključivanja električne energije.
  2. Mogućnost mjesta kompresora u toploj sobi , To eliminira oštećenje uređaja tijekom nužde i povećava vijek trajanja kompresora.
  3. Septička tver: Opis, Nedostaci, negativni pregledi

    Ne u dizajnu uskih crijeva I mlaznice praktički eliminiraju pojavu blokada.

  4. Nema potrebe za dodatnom konstrukcijom Filtrirajte polja ili finers za filtriranje, jer cijeli ciklus zaliha za čišćenje prolazi unutar septičke.
  5. Pumpanje otpada iz sustava može se napraviti ne više od jednom godišnje , To je zbog činjenice da se masa obrađuje tako dobro da se netopljivi sediment praktički ne formira.
  6. Septička septička specifična posebna Stoga, čak i s volejnom ispuštanjem vode, oprema neće uspjeti.
  7. Sustav koristi kombiniranu metodu čišćenja Stoga se može koristiti i netrajni smještaj u kući.
  8. Tijekom rada sepca Tvera, nema potrebe za povlačenje bioloških lijekova , Proizvođači su se brinuli o tome tako što ćete uspješno obnoviti tijekom rada.
  9. Koristeći sustav, priključci koji sadrže toksični fosfor uspješno se uklanjaju. , Da biste to učinili, potrebno je preuzeti vapnenac drobljeni kamen u bioaktivator, koji će zasititi masu kalcija i magnezija iona. Oni su u stanju učinkovito povezati fosfate i prevesti ih u netopljive, riješene veze.

Osim toga, oprema je opremljena širokim otvorima, koje su prikladne za uporabu prilikom čišćenja. U isto vrijeme, višak se može izvući ne samo uz pomoć usluga procjene agenata, već i od γos ili drenažne pumpe.

Postoje praktički bez očiglednih nedostataka septičkog tvera. Cons of tog sustava čišćenja uključuju:

  1. Septička tver: Opis, Nedostaci, negativni pregledi

    Ovisnost o energetici , Ali to je glavni nedostatak svih takvih septikasta. Struja je potrebna za rad kompresora, koji služi zrak u aerotancima. Kao rezultat toga, proces čišćenja prolazi kao visoka kvaliteta.

  2. Prilično visoke cijene , Međutim, taj nedostatak se kompenzira uštedama troškova koji neće morati potrošiti na dobro odvodnju potrebnu prilikom instaliranja drugih sustava za čišćenje.

  3. Mala težina Uređaji mogu biti njezini nedostatak prilikom podizanja razine vode tla, kako se svjetlosna oprema može pop. Stoga, kada se instalira, koristi se sidrište.

  4. Stambena sepca ima Tanke zidove koji u ozbiljnim opterećenjima mogu napredovati. No, izrađen od lista polipropilena, dizajn sranja ili urušenog nije sposoban, jer je ovaj materijal vrlo elastičan.

Ugradnja i održavanje septička tver

Septička tver: Opis, Nedostaci, negativni pregledi

Da biste instalirali sustav za čišćenje, možete pozvati stručnjake ili učiniti sami.

Vrlo je važno odabrati pravo mjesto za mjesto opreme i iskopala odgovarajuće veličine pribora za jelo. U tom slučaju, veličina rova ​​treba napraviti trideset centimetara više veličina instalacije.

Dno odbačene jame je prekriveno cementnom otopinom, ugrađen je i fiksiran septička jama. Nakon toga su priključene kanalizacijske cijevi i napajanje.

Kada je sve instalirano i spojeno, Septička tenk trebat će dodatno zaspati cementnu i pijesku smjesu Istovremeno ga izlijevati vodom. To će štititi stanicu od mogućeg oštećenja.

Instaliranjem septičke, potrebno je jasno slijediti sve upute i uzeti u obzir značajke web-lokacije. Stoga je instalacija takve opreme bolje povjeriti profesionalce koji će dati jamstvo za njihov rad.

Savjeti za uslugu

Septička, kao i svaki drugi uređaj, treba redovito održavanje. Za dobar kontinuirani rad, potrebno je:

  • Septička tver: Opis, Nedostaci, negativni pregledi

    Povremeno provjerite rad kompresora koji su odgovorni za kvalitetu dionica;

  • Izbrišite akumulirani sediment godišnje.

Prilikom rada stanice, to je zabranjeno:

  • Dječji pamteri, gumeni i plastični proizvodi, polietilen paketi, razne građevinsko smeće i druge, ne razgrađeni pod utjecajem bakterija;
  • Ulijte materijale za boje, otapalo, benzin i druge kaustične i toksične tekućine u sustav.

U skladu sa svim tim zahtjevima, septička tver će osigurati kanalizacijski sustav s najvišom mogućom razinom pročišćavanja otpadnih voda i učinkovito će raditi dugi niz godina.

Tver septičke recenzije

Ako čitate i analizirate sve povratne informacije na ovoj stanici za čišćenje, možete shvatiti da su vlasnici u većini slučajeva zadovoljni stečenom instalacijom. Gotovo da nema negativnih pregleda i pritužbi o radu i učinkovitosti čišćenja uz korištenje sepca.

Kupio se septičku tver. Tijekom tog vremena nisu se pojavili nikakvi problemi. Njegov sustav čišćenja ne stvara probleme, dobro funkcionira i ne zahtijeva pažnju. Stalno koristimo sustav kanalizacijskog sustava 5 osoba. Crpljenje je učinjeno samo jednom. Kada instalirate, napravljena je pogreška, što je dovelo do činjenice da se uređaj pojavio u naglom dizanju podzemnih voda. Montaža je morala ponoviti i temeljito popraviti bazu. I tako općenito, septička jama je dobra. Mislim da takva praktičnost i kvaliteta stoji novac za to.

Tatyana, Novgorod

Nismo imali dovoljno novca za instaliranje kanalizacije, stoga sam kupio septičku tver 1,5 pm jedan za dvoje sa susjedima na mjestu. Radi sjajno, voda je čista, nema mirisa. U isto vrijeme, nismo instalirani nikakvi dodatni filtri. Nakon što smo isključili električnu energiju, oprema je dobro funkcionirala, s čišćenjem. Istina, u isto vrijeme nismo ponovno porasli da ga koristimo.

Ilya, St. Petersburg

Takav kanalizacija, kao septička tvar, koristi gotovo dvije godine. Uz čišćenje kontaminiranih voda, to je samo divno! Nema mirisa od njega, sa sapunastom vodom savršeno se nosi. Glavna stvar nije u ispiranju klora u sustav i različite štetne korozivne kemikalije. Kada se svjetlo isključi, uređaj se ponovno ne učitava rad, iako se kaže da se voda ne može spasiti tijekom dana. Vjerujem da je za stalno prebivalište takav sustav za čišćenje izvrsna opcija. I cijena odgovara udobnosti.

Mihail, Tomsk

Odabir stanice za čišćenje izabrali smo Tver septičke jer, prema mišljenjima, u potpunosti čisti zalihe i ne treba izgraditi dodatno polje za filtriranje. Vrlo je profitabilan za one koji imaju teška tla na mjestu ili vrlo smještenom vodonosniku. Nakon stjecanja zadovoljan činjenicom da kompresor stoji u kući gdje se toplina i suha. Sigurno će produžiti svoj životni vijek.

Evgeny, Kaliningrad

Mogu podijeliti iskustvo korištenja Tver opreme, koja je instalirana na mojoj seoskoj kući. Njegova pozitivna točka je da prelijeva crijeva sustava imaju veliki razmak, pa ako padnu u inozemni objekt, kanalizacija se neće začepiti. Osim toga, to je zadovoljava da uređaj za čišćenje može raditi bez struje, koju smo rijetko, ali isključeni. Za negativnu točku, mogu se povezati neugodan štand koji se ponekad pojavljuje. Ne uvijek, ali ponekad se iz septice počinje neugodno razbijajući.

Natalia, Omsk

Želim instalirati septičar u ljeto dok sam izabrao do tvera, ali postoje sumnje. Prvo, živimo u zemlji samo ljeti, kuća ne zagrijava kuću. Logikom, bez podnošenja topline vode i bez toplog zraka, instalacija će se jednostavno zamrznuti. Drugo, kompresor mora biti ugrađen u kuću. U mom slučaju to će biti kupaonica. Kuća je mala, pa mi se čini da će se čuti u svim sobama.

Ilya, Krasnoyarsk

Volio sam jednostavnost ugradnje sepce tvera. Čini mi se da će mehanizam bez ikakvih "frills" raditi pouzdan i duži. No, kada se instalirate, karakteristika tla treba uzeti u obzir na web-lokaciji. Imamo mnogo temperature u tlu u tlu, pa sam izabrao postavljanje s metalnim kućištem. Djeluje za treću godinu, sve je u redu. Istina, odmah želim reći da su stručnjaci instalirali opremu. On se nije usudio, jer je bilo potrebno uzeti u obzir mnoge nijanse. Još se bojala da je ovo naš, ruski proizvod, i to znači, dugo će raditi. Međutim, sve je u redu, zadovoljan sam.

Valery Pavlovich, regija Voronezh

Nedavno preselio živjeti u privatnoj kući. Naša obitelj se sastoji od tri osobe, tako da su instalirali septički tenk najmanjih volumena. Zadovoljan je svojim radom, voda je čista. Žena koristi vodu nakon čišćenja kao gnojiva i zalijevanje travnjaka. Nakon što je naše malo dijete bacilo gumenu rukavicu u zahod i oprala je. Dobro je što smo odmah primijetili i nazvali čarobnjak. Rekao je da resetiranje takvog otpada često dovodi do kvara opreme. Stoga, sada za ono što ide u odvod, pažljivo smo gledali.

Anatolij, Moskva

Članak o temi: Pro i kontra željezne kupelji

Čitaj više