Kako odabrati vrata s povećanom izolacijom buke

Anonim

Dobra karakteristike izolacije buke važna su kvaliteta za dizajn vrata, pogotovo ako je instaliran na ulazu u stambene prostore. Uostalom, stvaranje određene razine tišine u kući ili apartmanu važna je komponenta punog rekreacije nakon teških svakodnevnog života.

Kako odabrati vrata s povećanom izolacijom buke

Odaberite vrata s povećanom izolacijom buke

Instalacija vrata s izolacijom buke nije manje važna iu radnim sobama - glasnim zvukovima s ulice ili proizvodnje buke snažno utječu na normalan protok tijeka rada, djelujući kao zbunjujući faktor. Kako odabrati visokokvalitetna ulazna vrata s povećanom izolacijom buke i koji su kriteriji vođeni odabirom - sve ove korisne informacije koje možete saznati čitanjem ovog članka.

Kako odabrati vrata s povećanom izolacijom buke

Područje primjene

Definitivno korisna će biti ugradnja takvih ulaznih metalnih konstrukcija u stambenoj zgradi ili stanu. Moderni gradovi se odlikuju povišenom razinom buke: to su zvukovi koji se kreću na putu automobila, a buka dizala i dodatni, a ne uvijek ugodna zvučna pozadina od susjeda. U situaciji, preplavljena vanjskim zvukovima, teško se opustiti i potpuno odmoriti, a bez normalne rekreacije, živčani sustav osobe je slabo obnovljen i normalno funkcionira.

Kako odabrati vrata s povećanom izolacijom buke

Prostori za izoliranje buke moraju biti ugrađeni u uredske prostore, pogotovo ako nisu u zasebnoj zgradi, već na područjima u kombinaciji s proizvodnjom ili u velikim poslovnim centrima. Obilje buke ne dopušta zaposlenicima da se usredotoče na radne izazove, a time i učinkovitost rada oštro pada.

Metalne ulazne konstrukcije s zaštitom od buke montirane su na ulazne skupine svih medicinskih ustanova: tišina je jednako potrebna ovdje i pacijenti za punopravni proces oporavka i osoblje za rad u optimalnom načinu rada.

Kako odabrati vrata s povećanom izolacijom buke

Razlika između zvučnih izolacija struktura

Masivni oklopni vrata vizualno izgledaju kao dizajn ne samo super, već i kao proizvod koji daje dobru zaštitu od autsajdera. Ali to je samo na prvi pogled: takva vrata zapravo nemaju izolacijska svojstva i njihova instalacija sa stajališta postizanja tišine u sobi je apsolutno beskoristan. Koja je glavna razlika između dizajna ulaza sa zvučnom izolacijom iz drugih vrsta metalnih vrata? Detaljno ćemo shvatiti:

  1. Takvi inputi imaju potpuno posebnu tehnologiju instalacije: u potpunosti eliminirati efekt buke, platno se mora položiti na glavnu kutiju što je moguće bliže.
  2. Povećana zvučna izolarna svojstva postižu se posebnim dizajnom unutarnjeg proizvoda: postoje brtvi i punilo za izolaciju buke.

Članak na temu: Kako staviti na dizajne gipsane ploče

Više o tehnologiji proizvodnih vrata s visokim stupnjem zaštite prostorije od buke, mi ćemo reći sljedećem odjeljku članka.

Kako odabrati vrata s povećanom izolacijom buke

Značajke uređaja

Već smo rekli da je ulazni ulaz u vrata s dobrim stupnjem zaštite od stranih zvukova napravljen prema izvornoj tehnologiji, koji leži u činjenici da su unutarnje šupljine između metalnih listova ispunjeni posebnim materijalom za punjenje. Vrsta materijala u pitanju zvučne izolacije je od najveće važnosti, stoga razmotrite glavne vrste punila za izolaciju buke i daju karakteristiku svojih prednosti i nedostataka.

Kako odabrati vrata s povećanom izolacijom buke

Najčešće kao punilo za metalna vrata s zaštitom od buke koristi mineralnu vunu. Minvata se smatra vrlo ekološki prihvatljivim materijalom - ne daje štetnu isparavanje čak i na visokim temperaturama i ima izvrsne vatrostalne kvalitete.

Ovaj materijal dobro odgađa autsajdera i ne prelazi u sobu hladan zrak, ali slabo tolerira vlagu i vlagu. Stoga kupuju vrata s takvim punilom, svakako prepoznati prisutnost posebne premaz odbijanja vlage na platnu, osim toga, sama platna mora biti savršeno zapečaćena.

Poorozna poliuretanska pjena također se koristi u proizvodnji metalnih izolacijskih vrata: Ovaj punilo ima izvrstan pokazatelj za pritvor stranih zvukova, ali iznimno niske vatrene karte.

Inovativni punilo za strukture s zaštitnom funkcijom iz vanjske buke je poseban apsorber svih zvučnih valova. Nakon što je instalirao takva vrata na ulazu u apartman, vila ili ured - zauvijek ćete zaboraviti na inozemne i nadražujuće zvukove s ulice ili od susjeda.

Kako odabrati vrata s povećanom izolacijom buke

Poboljšajte funkciju izolacije buke i brtve koje moraju biti postavljene na mjestima postavljanja glavnog platna u kutiju. Uloga brtvila se igra poroznim gumenim vrpcima, koje bi trebale biti najmanje dva na visokokvalitetnom proizvodu. Jedna od vrpca je ojačana izravno na platnu, a drugi ide na kutiju vrata.

Članak o temi: Kako objesiti četke za zavjese: Osnovna pravila

Povećajte zvučna izolarna svojstva dizajna metalnih vrata i posebnih magnetskih pragova (fotografija), koji je montiran na podu. Takav uređaj omogućuje vam da postignete maksimalnu gustu vrata koja se spaja na pod pri zatvaranju. Ovaj proces se događa kako slijedi: grablje magnet, montiran na pod, privlači metalnu traku, ugrađenu na dno vrata, a kao rezultat toga, dizajn guste "sjedi" u žljebovima kutije.

Kako odabrati vrata s povećanom izolacijom buke

Unutarnji završni materijal proizvoda vrata također će imati prevladavajuću važnost za zaštitu od autsajdera: najbolje je iz obilja zvukova do premiksa metalnih vrata, obrubljen od strane MDF-a (fotografija), prirodnog drva i laminata.

Zaključak

Možete samostalno povećati kvalitetu zvučne izolacije vrata, razdvajajući ga s dodatnim materijalima iznutra, ali instalacija izolacijske strukture buke treba povjeriti profesionalcima: samo ispravna instalacija ulaznog uređaja pružit će vaš dom ili ured pun i pouzdana zaštita od štetnih vanjskih zvukova.

Čitaj više