Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Anonim

Dizajn naše kuće je kreativni proces koji omogućuje jedno od istog planiranja iz prostorija istog planiranja apsolutno drugačije u funkcionalnosti, svrsi i vrsti stana. Mnogi različiti novi i stari materijali daju mnogo mogućnosti za provedbu najljepših projekata. Na primjer, da bi se stan ne-standardno izgleda, promijeni planiranje, bez uklanjanja novih zidova, omogućuju staklene particije u stanu ili kući. Ne zahtijeva dopuštenje da ih instalira, ne "brod" prostor, već ga razdvoje spaljivanjem pojedinačnih zona.

Vrste i sorte

Za početak, razgovarajmo o strukturalnim značajkama staklenih particija. Konvencionalno se može podijeliti u sljedeće skupine;

  • Sve staklo. Particije ovog tipa prikupljaju se od velikih staklenih listova bez dodatnih struktura. Osim stakla, potrebni su samo elementi za pričvršćivanje za pričvršćivanje na strop / polu / zidove. Staklo bi trebalo imati visoku nosivost, tako da se često koristi duplex ili triplex - staklo zalijepljeno s prozirnim filmom. Uz uništavanje takvog stakla, ne rasprši se, a fragmenti ostaju viseći na filmu. Staklo je dobro, ali skupo.

    Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

    Sve-staklene particije bez obzira na granice

  • Okvir. Za zidove, pod, strop je fiksiran profilom aluminij / obojenog čelika / drva / plastike. Profil je zalazio staklo. Značajan dio opterećenja s ovim uređajem staklene particije je na okviru, tako da se staklo može koristiti jednostavnije (i jeftinije).

    Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

    Okviri izgledaju grafički više. Osobito u kombinaciji s tamnim / crnim okvirom

  • Francuska ostakljenja. Jedan od privatnih vrsta skeleta. Postoji okvir, ali staklo nije čvrsto u njemu, nego impomi. Ova vrsta staklene particije je dobra za činjenicu da je, ako je dio naočala pokvaren, ostatak ostaje u potpunosti i manje alata i vrijeme prestaje obnoviti.

    Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

    Ova vrsta ima francuske staklene particije u apartmanu u klasičnoj izvedbi.

  • Od staklenih blokova, dvostruko stakleni prozori, fibrofilitis. Kada koristite ovaj materijal, staklena particija je već više kao zid. Stakleni blokovi podsjećaju cigle (postoji čak i oblik sličan) i imaju mnogo veću debljinu od stakla. Oni također daju veći stupanj zvučne izolacije, manje transparentni. Ali unatoč tome, to je još uvijek staklena particija.

    Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

    Staklena particija iz staklenih blokova je ikada bila popularna, ali s razvojem tehnologija izgleda mnogo atraktivnije

Još uvijek postoje opcije o autorskim pravima koje su teško pripisati bilo kojoj vrsti, iako je većina varijacije na temu okvira i francuske staklene particije, koje koriste različite geometrijske oblike okvira, različite vrste stakla. Teško je zamisliti kako se mogu izgledati različiti rezultati takvih eksperimenata.

Nepokretan

Staklene particije u stanu ili kući čine bolnički ili mobilni. Stacionarno zamijeniti obične zidove, oni su jednostavno izrađeni od neobičnog materijala. Ovo je izvrsno rješenje ako se ugrađeni dio prostorije dobije bez prozora - prodire dovoljno kroz stakleni zid. Ova tehnika se još uvijek može naći u općim uredima: staklene particije označavaju granice, ali ne stvaraju senzacije košnice s malim stanicama / stanicama. Svaka ima svoj radni kut, ali soba je jedan.

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Stacionarne particije se ne zbrajaju, ne mogu se pomaknuti ....

Stacionarne staklene particije u apartmanu i kući mogu se naći u kupaonicama, gdje su odrezali tuš kabinu ili kupku od ostatka sobe. Oni se također nazivaju "vodovodni stakleni particije". Takvo odvajanje osigurava hidroizolaciju, ali vizualno ne dijeli prostor, zbog čega čak i mala kupaonica ostaje prostrana. Dakle, u ovom slučaju, češće se koristi lako glaziranje. Spojevi naočala su blizu prozirnog brtvila, savršeno zadržati vodootporan i ne pokvariti izgled. Takvo rješenje je bolje iz dva razloga. Prvo, to je lakše brinuti se, nema mjesta za akumulirati vodu, prljavštinu, soli sedimentima. Drugo, profili za česte kontakte s vodom su skupi. Ovo je razumno rješenje.

Mobilni

Mobilne staklene particije su obično dizajnerska rješenja koja omogućuju različita vremena korištenja istog područja na različite načine. U ovom slučaju, stakleni zid se može pomicati. Ovo je izvrsno rješenje za apartmane za male veličine, ova tehnika se također koristi u dizajnu studio apartmana.

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Mobilne particije

Ova tehnika se također koristi pri kombiniranju kuhinje s plinskim pećiom i dnevnom boravkom / blagovaonicom. Kako bi se osigurala sigurnost, soba u kojoj je instaliran plinski uređaj mora biti ograđen i ima vrata. Ali značenje ujedinjenja je samo da je particija uklonjena. Ova kontradikcija je riješena pomoću staklenog mobilnog zida. U cijelosti je ili djelomično izrađena od stakla, postavite klizna / sklopivi vrata.

Mobilne staklene particije u apartmanu mogu biti:

  • Klizna na vrsti vrata-coupe. U tom slučaju, pokretni dio "posjećuje" stacionarnom dijelu particije, stakla ili ne - nije važno. Postoje dvije vrste - s vrhunske tračnice i dna. Sustav s gornjom željeznicom može se objesiti, bez dodirivanja poda. Ova opcija je dobra ako je pod je spreman i teško je ugraditi željeni dizajn. Sustavi s nižom tračnicom su jeftiniji, a istodobno se stabilniji u radu: glavni teret pada na donju tračnicu, a gornji služi za stabilizaciju mreže u prostoru. Glavna klizna particija je nizak stupanj zvučne izolacije.

    Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

    Klizne pregrade u staklenoj sobi - mobilnost i praktičnost

  • Particije radijusa. U načelu, dizajn je isti - s kliznim / kliznim vratima, samo je staklo savijeno s određenim radijusom.

    Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

    RADIUS staklene particije označene su u zasebnoj skupini, jer imaju posebnu opremu

  • S pendulumom ili ljuljačkim vratima. Ova se opcija često nalazi u prodajnim mjestima, ali se može koristiti kod kuće.

    Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

    Vrata za ljuljanje ili pendulum u staklenim particijama

  • Sklopivi particije. Postoje dvije vrste - knjiga i harmonika. Sustavi su slični, ali rekordna točka fiksacije - s rubom platna, Harmonica je u sredini. Od njih se mogu prikupiti velika platna, koja se, ako je potrebno, pomaknuti i preklopiti, oslobađajući prostor. Obično zahtijeva dvije vodeće tračnice - kako bi se osiguralo stabilan položaj platna.

    Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

    Harmonik ili knjiga - dva sustava koji mogu preklopiti staklenu particiju u kompaktni blok

Ako ne možete odlučiti, stacionarno vam je potrebna particija ili mobilna, uzeti u obzir pitanje cijene. Mobilne pregrade su mnogo skuplje. Razlika može biti dvaput i više. Ako je proračun ograničen, razumno je napraviti kombiniranu staklenu particiju u apartmanu ili kući - dijelu napraviti nepokretan, a dio je klizna.

Vrste naočala i njihove maksimalne dimenzije

Ista staklena particija može biti izrađena od različitih vrsta stakla. Važno je odabrati ispravne parametre, operativne karakteristike materijala, a za to morate znati njihove značajke i svojstva. Ako ste sami došli do sličnog dizajna, bolje se konzultiraju s iskusnim glazer. Nisu svi dizajneri imaju sve potrebne informacije, a obični ljudi jednostavno ne sumnjaju na neke stvari.

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Staklena particija može biti s vratima

Debljina za pregrade različitih namjena

Prije svega, potrebno je odrediti debljinu stakla koja je bolje koristiti prilikom podizanja particije. Ovisi o vrsti particije, mjestu njezine instalacije, kao što je korišten staklo.

  • Sve staklo čini materijal debljinom od 10-12 mm. Ne biste trebali uzeti veliku debljinu, jer je fitness vrlo teško pronaći.
  • Staklene pregrade u stanu i kuću s nevjerojatnim, okviri se sakupljaju iz naočala s debljinom od 8-10 mm.

    Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

    Izvorno rješenje ...

  • U tušu, optimalna debljina je 8 mm. Možete uzeti 10 mm, ali to je dodatnih 5 kg po kvadratnom metru područja particije, a to je dosta. Trebate ojačani dizajn, što dovodi do dodatnih troškova.

Ako je particija vanjska, služi za odvajanje pokrivene verande, zimski vrt itd. Najvjerojatnije će biti potrebno staklo, a to je još jedna priča i drugi pristup.

Uobičajeno silicijsko staklo

Staklene pregrade u apartmanu mogu biti od prozirnih, mat, uzorkovanih, obojenih, obojenih seclax, ogledala i njihovih kombinacija. Veličina staklenog lista ovisi o njegovom tipu. List konvencionalnog stakla ima širinu od 1200 mm i visinu od 2000 mm. Ako su potrebne velike veličine, ili impresioni (dodatni profili odvajanja) su napravljene ili korištene staklo od pići. Karakteriziraju se karakteristike veće čvrstoće, dok fragmenti nisu oštri, tako da je vjerojatnost ozljeda niska. Maksimalne veličine kalenskih stakla s debljinom od 6 do 19 mm omogućuju vam da napravite jednodijelnu particiju za gotovo bilo koju sobu: 3210 mm * 6000 mm. Nedostatak ove staklene: Skupo je. I veće veličine lista, viša je cijena.

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Triplex može biti i oklopni, a može se sastojati od tri staklene kože s dva filma ...

Čak i iznad, nakon laminiranog stakla snage: duplex i triplex. Sheets stakla je zalijepljen transparentnim plastičnim filmom (Duplex je čaša s filmom, Triplex - dvije naočale i film između njih. Tehnologija je dizajnirana tako da se transparentnost višeslojnih naočala ne smanji, razbijanje stakla neće odletjeti, i prekriven je rešetkom pukotina, fragmenti ostaju viseći na filmu. Maksimalne dimenzije duplex i Triplex su 2100 mm * 3100 mm. Koje je staklo bolje za staklene particije u apartmanu: dupleks ili triplex? Vas ne može se nedvosmisleno reći - ovisi o iskustvu particije. Duplex je lakši i jeftiniji, Triplex ima najbolje karakteristike toplinske i zvučne izolacije., Dakle, ako staklena particija u stanu ili kući će izrezati sobu s ulice, najbolje opcije su dvostruki prozor ili triplex. Za unutarnju particiju bit će potrebno birati između konvencionalnog, rotirajući stakla ili dupleksa.

Organske naočale

Još uvijek staklene particije u stanu ili kući mogu koristiti akrilno staklo ili polikarbonat. Imaju nisku toplinsku vodljivost (0,2-0,3 W / (m · k)), oni su dobro nestale svjetlo (prozirnost na 92%), 2-3 puta manje vaganja (s istom debljinom), otpornije na udarna opterećenja, manje stalak. To su njihove prednosti. Više organskih naočala na određenoj temperaturi imaju visoku plastičnost, tako da se mogu savijati, dajući bilo koji oblici. Nakon hlađenja staklo sprema navedeni oblik.

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Organsko staklo se može koristiti sa staklenim particijama u stanu ili kući

Nedostaci su da se materijal rastopi ne na najvišim temperaturama (250-300 ° C), ogrebotine koje značajno smanjuju svjetloscurativnu sposobnost na površini. S topljenjem, ništa neće biti učinjeno - nemoguće ih je instalirati u blizini uređaja za grijanje ili otvorenih plamena. I uz ogrebotine bore se s tankim, ali izdržljivim filmom. Debljina pleksiglasa - od 2 mm do 50 mm, dimenzije lima - 2050 mm * 3050 mm.

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

U akrilnom staklu može biti različiti objekti

Akrilna stakla se baca i ekstruzija. Cast - izdržljiviji, može biti značajna debljina. Ekstruzija je tanja (maksimalna debljina ovisi o ekstruderu), može biti svjetlo otporan na svjetlo, raspršivanje, boju. Tu je i decoacryl, sorta s mat ili glatka površina. Unutar se mogu umetnuti različiti objekti - od iskre na bilo koje male predmete. Takve akrilne naočale vole koristiti dekoratere.

Stakleni blokovi i fibrofilit

Za stacionarne staklene particije za stan ili kod kuće, u uredu možete koristiti staklene blokove i fibrofilitis. Oba su stakleni proizvodi, ali imaju različite vrste i tehnologije proizvodnje. Particije iz tih materijala nedostaju svjetlo, ali nisu potpuno transparentni. Vidljivo, u najboljem slučaju, siluete. Detalji, čak i uz vrlo dobru rasvjetu, neće rastaviti.

Stakleni blokovi ulijte u određene oblike. Dva identična fragmenta se zatim kombiniraju u jedan blok - paraleliped. Oni imaju male veličine, proizvedene u obliku kvadrata ili pravokutnika, od prozirnog ili vitraža. Lice može biti čak ili uzorak, a valovita površina je obično unutarnja, a na otvorenom je glatka.

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Stacionarne pregrade staklenih blokova i fibrofilitisa

Stakleni blokovi imaju dobar kapacitet toplinske izolacije, jer postoji zračni sloj između dva stakla zida. Od njih, obje cigle, zid se stavlja, ali nije potrebno položiti rotaciju, možda šav u šav. Staklene pregrade u apartmanu od staklenih blokova nedostaju, ali nisu transparentni. Ovo je dobra opcija, ako trebate sagorijevati, na primjer, kupku od ostatka sobe, stavite particiju u dugoj sobi.

FastEnerFile - N ili U-u obliku proizvoda izrađen od savijenog alkalnog silikatnog stakla. Pušten s dugim prugama (do 3 metra), koji su umetnuti u poseban profil. Zid se može sastaviti pojedinačno, a možete - dvostruko, proširiti profile jedni prema drugima.

Staklene particije u apartmanu i kući: Fotografija zanimljivih opcija

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Particije stakla u kupaonici - i tuš pestu, a prostor nije učitan

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Stacionarni septum iz stakla uzorke odvaja krevet bez stvaranja fisije

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Nema oštrih kutova - još jedna mogućnost koja se može provesti sa staklenim blokovima

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Za klasične interijere možete napraviti uzorak pjeskarenja na staklu

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Staklo Shirma na kotačima za razdvajanje sobe

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Vrlo popularni stakleni blokovi u kupaonici

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Ako trebate odvojiti kuhinju iz hodnika, ali spasiti prirodnu rasvjetu u mračnom hodniku - stavite staklenu septum

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Mliječni staklo, zaobljeni fragmenti - lijepi, elegantni

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Jedna od opcija ukrasa

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Okvir stakla particije u stanu ili kući izgledaju vrlo lijepo ... glavna stvar je da se stil odgovara

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Izvorni način istaknuti kuhinju bez učitavanja prostora

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Radijske pregrade - uvijek zanimljive

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Particije u boji također stvaraju određenu atmosferu

Staklene particije: vrste, debljina stakla, instalacija

Okviri, suptilni impresioni ... Zanimljiv je učinak na najjednostavnijim rješenjima.

Članak o temi: Kako pokriti sluznicu u zatvorenom prostoru

Čitaj više