Strop plastičnih ploča to učiniti sami - upute (fotografija i video)

Anonim

Plastične ploče su jedan od načina brzo, lijepo i jeftino urediti strop u raznim sobama s vlastitim rukama.

Strop plastičnih ploča to učiniti sami - upute (fotografija i video)

Stropna ploča je značajno svjetlija od plastičnih ploča za zidove. Ne zbunite.

Tipično, takve ploče se proizvode dugačak 2,7 - 3 m i širinu od 25 ili 30 cm. Na dugim stranama postoje posebne brave koje pružaju dobre i trajne ploče za spajanje. Metode za montažu takvog stropa uključuju uporabu drvenog okvira iz šipki ili metalnih profila koji se koriste za montažu stropova za žbuke. Jedna od prednosti instaliranja tako stropa je mala težina korištenih materijala. Paneli unutar šupljeg, ali brojne rebra krutosti daju im potrebnu snagu.

Priprema materijala i alata

Prije kupnje potrebnih materijala, morate uzeti u obzir dizajn stropa: smjer panela, korištenje raznih plastičnih profila, dizajn okvira.

Instalacija plastične stropa ne zahtijeva korištenje bilo kojeg složenog alata. Sve što trebate je u svakom domu:

Da biste napravili rupu na stropu ispod svjetiljki, koristite bušilicu s mlaznicom (takozvana "kruna").

  • čekić;
  • oštar nož;
  • ručno hacksaw;
  • strnjika za obrezivanje profila;
  • Bušilica ili odvijač;
  • rulet;
  • razina.

Da biste odredili potrebnu količinu materijala, morate izračunati stropno područje. Nadalje, na temelju veličine odabranih PVC panela, određuju njihovu količinu, ne zaboravljaju dodavanje oko 15% na podrezivanje materijala.

Okvir za suspendirani strop plastičnih bendova može se izraditi od drvene trake (20 x 40 mm) i metalnog profila. Budući da je ovaj strop napravljen u većini slučajeva u kuhinjama, kupaonice, na balkonima i lođe, to jest, mjesta s visokom vlagom, korištenje metalnog profila bit će poželjnije. U suhim prostorijama moguće je izvesti fragment iz šipke, koji je prethodno tretiran s antifrem i antiseptičkim impregnacijom za poboljšanje vatrostalnog svojstva i zaštite od oštećenja. U niskim prostorijama, s relativno glatkim stropovima s maksimalnim padom na 5 mm, možete koristiti aluminijske i plastične profile namijenjene za ugradnju PVC stropnih ploča. U središtu takvih profila nalaze se utore za osiguranje isječaka koji će držati panele.

Članak o toj temi: odaberite snimljive vrata u Lerua Merlen

U postupku ugradnje, tišina će se koristiti za popravak okvira na strop i oko prostorije perimetra, vijaka i vijaka, metalnih isječaka ili vijaka s pericom za prešanje. Njihov približan iznos može se definirati samo kada je odabran okvir okvira.

Natrag u kategoriju

Pripremni rad

Umetnite ploče u početni profil.

Strop plastičnih ploča u potpunosti će sakriti glavnu stropu. Unatoč tome, temelj treba pažljivo očistiti od oštećene žbuke, kit između ploča, starih završnih materijala, koji mogu jednostavno pasti s vremenom. Nakon toga, pročišćena površina je tla.

Prije izgradnje okvira morate obaviti svoj oznaku. Na perimeru sobe nacrtajte liniju, koja će značiti razinu budućeg spuštenog stropa. Odabirom visine spuštanja stropa morate uzeti u obzir nepravilnosti baze, prisutnost komunikacija, postojeći ožičenje, planirati instalaciju uređaja za rasvjetu. Da biste položili ožičenje, potrebno je osigurati jaz, čija je minimalna visina trebala biti najmanje 2 cm.

Mjerenja su izrađena od najniže točke temelja. Stavljanje prve oznake, ona se prenosi uz pomoć razine na svim zidovima. Kako bi dobili glatke linije tijekom cijelog perimetra, koristite cvill, naripljeni sjajni plitko. Istezanje konopca na naljepnicama duž zida, lagano je odgođen i pušten - ispadne glatke, dobro vidljive linije.

Zatim, napravite oznaku potpornih elemenata okvira na stropu. Kako bi se izbjegla plastična opuštena, obred mora biti čest. Profil ili barovi trebaju biti smješteni 40 - 60 cm okomito na smjer plastičnih panela.

Natrag u kategoriju

Skupština trupa

Metoda montaže okvira ovisi o odabranim materijalima. Razmotrite svaki od njih:

Strop plastičnih ploča to učiniti sami - upute (fotografija i video)

Instalacija PVC ploča na okvir.

  1. Drveno vrijeme shell pričvršćena na strop od tiple s korakom od 60 cm. Za prikaz jedne razine duž donjeg ruba između stropa i RAM-a, umetnute drvene obloge.
  2. Kada se plastični uređaj za plastiku koristi plastični profil P-oblika (postolja), koji je fiksiran oko perimetra prostorije s korakom od 25 do 30 cm. U isto vrijeme se prati da je donji rub prešao na prethodno označeni na zidovima linije. Za zglob profila u kutovima, odsječen je s hakepom pomoću stub - samo tako da možete dobiti minimalni uredni jaz.
  3. Okvir njihovog metalnog profila prikupljen je sljedećim redoslijedom:
  • oko perimetra na dočenici pričvrstite tvrdog profila, slijedeći ga na strogo vodoravno;
  • Na oznaku na stropu, pričvršćivanje izravnih suspenzija se izvodi pomoću kostila;
  • Ako nedostaju duljine izravnih standardnih suspenzija, potrebno je koristiti sidrene suspenzije umjesto da imaju stezaljke;
  • Udaljenost između suspenzija ne smije prelaziti 60 cm;
  • Metalni profil pričvršćenja na suspenzije;
  • Za razliku od gipsanih stropova, ugradnja plastičnih ploča ne zahtijeva ugradnju poprečnog profila;
  • Ugradnja poprečnih profila potrebna je samo za poboljšanje lokacije lustera;
  • Završnu fazu ugradnje okvira - fiksiranje na profilu vodiča plastičnog vijenca ili početnog profila (široka strana gore);
  • Za pristajanje u kutovima, nadstrešnice su odsječene pomoću stub, a profil se može napraviti na uglu jedni drugima, da se pričvrsti oštrim nožem kako bi se napravio dijagonalni rez.

Članak na temu: Kako odabrati zavjese za kupaonice: Opcije dizajna

Natrag u kategoriju

Polaganje plastične strop

Koristite akril silikonski brtvilo kako biste ispunili pukotine.

Instaliranje plastičnih ploča izvodi se samo preko crata. Obrezivanje se izvodi rukom ili oštrim građevinskim nožem. Duljina panela mora biti nekoliko milimetara manje od širine sobe. Ponekad proizvođač pokriva ploču sa zaštitnim filmom koji želite ukloniti prije polaganja.

Sklop stropa se izvodi u takvom nizu:

  • Kraj natkrivene ploče umetnut je u početni profil;
  • lagano uništavanje ploče, umetnite drugi kraj ploče na početni profil na suprotnom zidu;
  • Lagano pomaknite ploču na zid tako da su tri strane u profilu;
  • Četvrti, slobodna strana ploče je pričvršćena na okvir samo-crteža s pericom za prešanje;
  • Sljedeće ploče su instalirane na isti način, nakon pouzdanog zaključavanja brave;
  • Posljednja ploča je dužina na željenoj širini;
  • Umetnite ploču na jednu stranu dok se ne zaustavi u kut;
  • Drugi kraj trake postupno je umetnut u profil, lagano povlačenjem ploče od prvog kuta;
  • Da biste snimili bravu između dva posljednja ploča, morate ih priključiti, pažljivo kretati i povlačiti posljednju ploču rukama ili uz pomoć trake za slikanje, zalijepiti preko ploče.

Rupe za svjetiljke za oči rezane su nožem ili krunama željenog promjera. To možete učiniti na gotovom stropu i prije instalacije panela. Treba pamtiti da su svi kabeli za ugradnju rasvjetnih uređaja pakirani tijekom ugradnje okvira. Nakon ugradnje plastičnih ploča, izvršava se samo spajanje svjetiljki.

Čitaj više