Tehnologija zamjene žena za žene

Anonim

Stablo kao građevinski materijal ima, nesumnjivo, mnoge prednosti. Međutim, osobitost stabla je da s vremenom može trunuti. U pravilu su najčešće pogođene niže, hipoteka krune u drvenoj kući. To može biti povezano s nepravilnom radom kuće, deformacijom, slabo izvedenim hidroizolacijom. Osim toga, donji dio konstrukcije doživljava najveće opterećenje, stoga postaje neupotrebljivo brže. Zamjena trulih kruna je težak posao. Međutim, ako su ispunjene sva pravila, ona je sasvim moguće, ali pod uvjetom da posjedujete određene građevinske vještine.

Tehnologija zamjene žena za žene

Shema podizanja kuće iznad temelja i zamjene krune.

Zamjena drvenih kuća

U radu na zamjeni trule krune, trebat će vam sljedeće materijale i alate:

  • Drvene ploče;
  • Brtvljenje (juta ili pakle);
  • antiseptik za drvo;
  • Hidroizolacijski materijal - ruberoid;
  • 4 hidraulične priključke;
  • sječivo;
  • motorna pila;
  • sledgehammer;
  • sjekira;
  • električna bušilica;
  • pila;
  • avion.

Promijenite krunu drvene kuće na nekoliko načina.

Često se događa da je kruna djelomično trudila, to jest, samo njegov dio pretrpio. U ovom slučaju, pribjegavajte najjednostavniji način - zamjenjujući trulo područje.

U isto vrijeme, postupak će izgledati ovako:

Tehnologija zamjene žena za žene

Alati za zamjenu kruna.

  1. Točno odrediti trulo područje.
  2. Koristeći dlijeto, saznajte koliko duboko odvezao stablo, otkrio je iz oba ruba.
  3. Sa svake strane trulog područja, povucite 40 cm.
  4. Ugradite estrihe s visinom od 2-3 krune. Pasti na izrezati van i unutar ploča s debljinom od 40 mm. U prvoj i posljednjim gornjoj kruni, napravite rupe. Umetnite svitke klizača promjera najmanje 12 mm.
  5. Pokvareno područje je izrezano motornim pilom.
  6. Napravite širinu od 20 cm široka za pouzdanu fiksaciju s novim umetkom.
  7. Umetak iz stabla čini takav promjer i duljina kao rastavljenog područja. Ne zaboravite napraviti povratne informacije o novom umetku.
  8. Umetnite umetak na mjesto daljinskog segmenta. Dakle, čvrsto je stajao na mjestu, koristite maljku, stavljajući bar za to.
  9. Na mjestu s bore od 20 cm, bušiti kroz rupe od 3 s 2 strane i doveli ih u njih kako bi pričvrstili staro drvo i umetnuli.
  10. Klauzule moraju pažljivo križiti. Da biste to učinili, možete koristiti jute ili propusnicu.

Članak o temi: pjenasti pozadini: pregled i karakteristike

Ova metoda ne zahtijeva mnogo snage i vremena, ali integritet dnevnika je poremećen.

Popravak handeja kuće uz korištenje Jacka

Za visokokvalitetnu i temeljitu popravak donjih kruna, to će biti potreban priključak. Lakše je raditi s bazom baterije. U tom slučaju, postoje baze za Jack (za to možete koristiti betonski blok, štit od ploča 50x50). Imajte na umu da se pećnica ili kamin moraju biti instalirani na zaseban temelj. Ali prije podizanja kuće, potrebno je vrlo pažljivo pripremiti:

Tehnologija zamjene žena za žene

Shema podizanja zidova pomoću crpke: 1 - perilica; 2 - vijak; 3 - sramežljive; 4 - trupe; 5 - zagrade.

  1. Uklonite okvire prozora i kutije za vrata, nacrtajte sve namještaj.
  2. Dimnjak mora biti odvojen od stropa i krova, inače postoji rizik da ih može oštetiti težinom.
  3. Paul se odvojio od zidova. Ako je ugrađen u donju krunu i ne morate ga mijenjati, možete ga ostaviti. Inače, pod mora biti rastavljen, postavite stupce za podršku ispod kašnjenja i odvojite ih od krune.
  4. Oni koji su krune koje nećete dobro promijeniti, napravite 40 mm debele ploče. Povukao se 50 cm iz ugla strukture, igla ih u okomitom položaju do rezanja. Donji rub ploča zaključava u najnižu krunu onih koji se neće promijeniti. Gornji rub učvršćuje gornju krunu. Ploče su pričvršćene iznutra i izvana. Gornji i donji rub pričvršćuje glave.

Nakon završetka svih pripremnih aktivnosti, možete započeti uspon kuće.

Popravak trulih trupaca u kući na temelju temelja

Prvo morate pripremiti mjesto ispod dizalice. On mora nastaviti s vrhunskom krunom. Da biste to učinili, u donjim zapisima koje će se promijeniti, morate odrezati segment za instaliranje dizalice. Nakon toga izmjerite visinu utičnice s povišenom šipkom i spustite ga i usporedite s visinom od tla do šipke, na koje će utičnica ostati. Ponekad mora izvući podstružu. Zatim ispod Jack pripremite pouzdanu osnovu. Sve što trebate 4 utičnice. Trebalo bi biti instaliran povlačenjem iz kuta strukture 80-100 cm.

Članak o temi: Zaklada iz FBS blokova s ​​vlastitim rukama

Popravak kruna u kući na bazi remena

  1. U dnevnicima koje ćete zamijeniti, morate smanjiti produbljivanje kako biste započeli polugu (mogu poslužiti dnevnik, kanal). Unutar katu morate rastaviti.
  2. Jacks je stavio van kao blizu temelja kod kuće.
  3. Stavite polugu u štapinu produbljivanje i stavite unutarnji kraj na svoj unutarnji kraj - betonski blok.
  4. Stavite polugu s vanjske strane da biste stavili utičnicu.
  5. Zahvaljujući Jack, poluga će ustati, a s njom i zgradom. U ovom trenutku, zamijenite klinove između temelja i podignutog doma.
  6. Obaviti popravak kruna. Imajte na umu da koristite poluge, svaku stranu koju trebate naizmjenično podići.
  7. Nakon popravka trupaca, produbljivanje kroz koje je poluga počela, bit će potrebno zatvoriti.

Pobrinite se da se uspon kuće na utičnicama javlja ravnomjerno.

Nakon završetka svih posla, ne zaboravite tretirati krune, omogućit će produžiti život i održati izgled drva. Da biste to učinili, koristite antiseptik za drvo i sredstva za insekte. Osim toga, budite sigurni da se brinete o visokokvalitetnoj hidroizolaciji donjih kruna. Da biste to učinili, položite 3 sloja vreće liječenog bitumenom. I tek nakon toga položio je prvu hipoteku krunu.

Popravak krune drvene kuće je prilično dugotrajan i odgovornog rada.

Stoga, s najmanjim sumnjama poželjno je prijaviti potporu profesionalaca. Poželjno je izvršiti posao u suhom vremenu. Kompetentno izvedeni popravak trulih trupaca omogućit će kuću istodobno, čak i za dugo vremena, podizanje snage i pouzdanosti cijelog dizajna.

Čitaj više