Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Anonim

Pribor

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Skladištenje bicikala u apartmanu je važan problem za sve vlasnike vozila s dva kotača. U Europi su biciklisti zbog uglednog poštovanja - postoji razvijena mreža ciklusa i parkirališta. Prijevoz na dva kotača bio je široko rasprostranjen ne samo kao način održavanja u dobrom fizičkom obliku, nego i kao ekonomičan način prijevoza u gradu. Postoje mnoge ne-standardne rješenja za pohranu bicikla kod kuće koje nudi dizajneri.

Mogućnosti za pohranu bicikala u apartmanu

Sadržaj prijevoza na dva kotača u hodniku

  • U apartmanima gdje se može instalirati dovoljno prostora poseban kabinet. Najviše racionalnije rješenje bit će instalacija ormarića u hodniku. Možete samostalno razviti raspored kabineta za nekoliko bicikala. Specijalizirane trgovine nude gotove namještaj dizajn za sportski inventar. Namještaj se može izraditi u obliku sklopivog zaslona, ​​drvenih ili aluminijskih okvira. Na dnu se nalaze police ili kutije za pohranu za spremanje alata i pribora. Kabinet je instaliran duž zida, ekonomski koristeći prostor. Nema potrebe za podizanjem bicikla vertikalno. Opcija je lijepa i funkcionalna, ali ne i za sve prikladne.
  • Pričvršćivači za okvir s ugrađenim mjestom za pohranu. Ova opcija omogućuje vam da koristite svaki centimetar prostora. Zbog značajki konfiguracije biciklista, prilično duga i rezultirajućeg prostora između bicikla i zida može se koristiti za ugradnju police ili postolje. Ovdje možete pohraniti rukavice za bicikle, lanternu, bravu i drugu pribor.
  • Zatvarači za kotač. Vertikalno skladištenje okomito zid je pogodan za duge uske hodnike kada je montiran ugrađen na kratkom zidu tako da se bicikl visi u kutu duž duži zid. Dizajn je minimalistički, ne privlači posebnu pozornost. Uz neovisnu instalaciju potrebno je pažljivo postupati s vrtlom ili samostalnom privitku. Stalno veliko opterećenje može dovesti do neočekivanih posljedica - pad transporta.
  • Ispod stropa. Netradicionalna metoda koja je prikladna za dugotrajno skladištenje. Sustav fiksacije nije jednostavan u instalaciji, ali pouzdan.
  • Na stalku. Stalci su izrađeni od metalnih cijevi. Opcija pričvršćivanja prikladna je za skladištenje dva ili tri bicikla. Stalci zauzimaju značajan prostor, tako prikladni za hodnike s velikim područjem.
  • Iza vrata. Uz pomoć pričvršćivača, bicikl se može suspendirati na vrata koja se rijetko koristi. Prikladna spremište vrata.
  • Specijalizirane trgovine nude različite police, s kojima nije teško objesiti bicikl na zidu. Ukrasni ukrasni elementi, možete dobiti atraktivan dizajn koji će ukrasiti hodnik. Vrh police se koristi na različite načine - za knjige, boje, male detalje. Napravite policu samostalno i sami.
  • U niši na vratima. Osigurava dugotrajno skladištenje u apartmanima, gdje je to moguće.
  • Na podu. U prodaji su udobni regali, koji su 180 stupnjeva nakon privrženosti. Prijevoz se može učvrstiti pod bilo kojim kutom do zida. Kada se bicikl nalazi uz zid, stalak će također biti pouzdan držač.

Članak o temi: Tehnika testiranja izvedbe

Ne preporučuje se pohraniti bicikl u blizini uređaja za grijanje. Temperaturna razlika je nepoželjna za vozilo.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Skladištenje bicikala na balkonu i loggiji

Otvoreni balkon je pogodan samo za ljetni sadržaj bicikla. Proizvođači ne preporučuju pohranjivanje bicikala na temperaturama u sobama ispod nule. Kapi temperature, kiše, snijega, magla negativno utječe na stanje metala, boje, plastike, hidraulike. Čak i korištenje prijevoza plastičnim filmom, teško je izbjegavati koroziju. Temperaturna razlika dovodi do pojave kondenzata.

Zagrijani zatvoreni balkon - najprikladnije mjesto za održavanje bicikla u stanu u bilo koje doba godine. Najpogodnije za postavljanje bicikala na balkonu. Zauzimaju minimalno mjesto. U presavijenom stanju, dizajn je lako prenijeti s ulaznih vrata na balkon. Bicikl se može suspendirati na posebne zagrade na strop, učvrstiti okomito na zidu, postaviti kompaktne dva bicikla na malom balkonu ili stropu loggia. Treba izbjegavati izravnu sunčevu svjetlost - plastika i gumena mogu se puknuti, slikati piling, očistiti zaštitni lak.

Zimi je potrebno staviti prijevoz:

  • Jasna prljavština i prašina;
  • ukloniti staro mazivo;
  • ponovno podmažite prekidače brzine, lanac, kočnice, šarke;
  • Metalne površine temeljito obrišite obrišenom krpom;
  • oslabiti opruge amortizera, kabela;
  • Kamera košta malo ako se vozilo visi, ako stojite - povremeno, ako je potrebno, pumpaju;
  • Podmažite gume zaštitnim silikonom - to će ih zaštititi od isušivanja.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Vrste pričvršćivača (video)

U maloj urbanoj sobi, često je jedino rješenje nosač za dvokrevetne vozila. Glavno načelo plasmana prijevoza - ako ne uživaju u nekim kratkom vremenu, ne bi se trebao održati. Većina metoda položaja se svede na činjenicu da se mehanizam treba podići i konsolidirati. Vrsta pričvršćivanja ovisi o vrsti nosača.

  • Glavni način zatvarača je zid montiran na okvir. Rama se može kupiti ili učiniti. Možete instalirati na prikladan položaj na balkonu ili u hodniku. Dodatni plus - na nosaču ovog tipa možete objesiti više od jednog bicikla. Ova se opcija široko koristi u apartmanima koji nisu preopterećeni namještajem. U horizontalnim industrijskim proizvodnim sustavima, suspenzija za postavljanje bicikla može se učvrstiti na željeznički sustav. Sustav se preklapa kada se ne koristi. Ova metoda ne može biti prilično prilagođena modelima sa složenom geometrijom okvira ili bicikla od dvije snage.
  • Suspenzije za vertikalno skladištenje.
  • Stropni nosač. Prilično složeni sustav pomoću kablova, suspendiranih blokova i kuka za pričvršćivanje. Nakon popravljanja ispod stropa, prijevoz ne zauzima slobodan prostor sobe. Nedostatak ove metode je složenost instalacije i visoke cijene.
  • Biciklisti. Najčešća opcija vezanosti. Metoda zahtijeva minimalan napor. Dovoljno je kupiti potrebne uređaje. Dizajn kukača je najrazličitiji: neki su pričvršćeni poput vijaka, drugi su zavareni za zajedničku bazu koja se može pričvrstiti na zid ili strop. Kuke za pričvršćivanje mogu biti horizontalne ili vertikalne. Među kukama za vertikalnu vezanost, zanimljivo rješenje predstavlja Da Vinci. Gornji dio brda je sam kuka, dno - stalak za stražnji kotač, kako ne bi se bojao zid.

Članak o temi: Koja bi dubina trebala biti temelj

U većini slučajeva, posebni uređaji i stoji nude online trgovine, ali se neki od njih mogu samostalno izvršiti. Dakle, Esse proizvodi posebno dizajnirane kuke, suspenzije i mehanizme koji vam omogućuju da pohranite dva kotača okomito ili horizontalno fiksirana na podu na zidu ili suspendiran do stropa.

Projektiranje zatvarača sebe, potrebno je očekivati ​​da mora izdržati težinu prijevoza plus 5 kg, za odrasle model najmanje 20 kg. Za praktičnost montaže, planinski pričvršćivanja trebaju biti tako da ostaje najmanje 15 cm od kotača do poda. Možete kupiti posebne vodootporne cipele na kotačima koji će štititi apartman od uličnog blata. Bicikl ne mora biti prebačen na balkon - pokriva ne otežava kretanje.

Moderni industrijski modeli uređaja imaju atraktivan dizajn i mogu biti dio dekor stan interijera.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Ideje za pohranu bicikala u apartmanu

Jedna od najtoplijih sjećanja na naše djetinjstva, je kako nas tata uči da voze bicikl, a onda se osjećamo kad se osvrnemo, shvatili smo da se jedem, bez njegove pomoći. U posljednjih nekoliko godina, protiv pozadine mnogih želja za uvrtanjem pedala, biciklističkih tema, sve se više počela pojavljivati ​​u projektima modernih dizajnera.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Osim stabilnog rizika od goriva, drugi važan poticaj brine o njegovom zdravlju. Uostalom, problem prekomjerne težine je sada vjerojatno najrelevantniji među ljudima u dobi od 25 godina.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Okrenimo se na temu skladištenja bicikla u stanu i pokupili smo za vas, 25 zanimljivih odluka, za uključivanje bicikla u dizajnu apartmana.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Skladištenje bicikala na zidu

Očito je da je najpopularnije rješenje za pohranu biciklističkih regala koji se suočavaju u blizini supermarketa. Ali za stan, ova se opcija ne uklapa, s obzirom na područje je prevelike.

Članak o toj temi: Što vidjeti vrata: laminat, obloge, MDF, plastike

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Najoptimalnija ideja o stavljanju bicikla u unutrašnjosti gradskog stana, danas je korištenje zidnih nosača. Ali u ovom članku, želimo vam pokazati kako možete koristiti mogućnost jednostavnog visenja na kuke, primjenjuje se na dizajn vaše sobe.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Govoreći o sukladnosti izglede bicikla, dizajn sobe bi trebao prije svega, voditi brigu o estetici, a zatim, o funkcionalnosti. Najbolja polazna točka je raspon boja apartmana ili soba.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Prva opcija za pohranu bicikla u apartmanu je maksimalna slučajnost boje bicikla s zajedničkom otopinom u boji interijera.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Druga opcija, kardinal suprotnost od prethodnog, dok stavljate bicikl vizualno oslobođen iz zajedničke pozadine. U tom slučaju objekt na dva kotača postaje koordinacijski centar prostorije.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Prilikom odabira mjesta za spremanje bicikla, ne biste se trebali ograničavati u određenu sobu u stanu, kao što je predsoblje ili balkon. Kreativni pristup u ovom pitanju omogućuje vam da razmislite o mogućnosti smještaja u bilo kojoj sobi: dnevni boravak, spavaća soba, kuhinja.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Ako ste sportska obitelj i volite cijelu obitelj na biciklima da odlazite tijekom vikenda, broj vozila, izravno razmjerno broju članova obitelji. U tom slučaju, nemojte činiti bez kreativnog pristupa za traženje ideja i skladišnih mjesta.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Osim zidnih nosača i biciklističkih regala, moguće je koristiti okomito mjesto stana, naravno, podložno dovoljno visokim stropovima.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

U spavaćoj sobi za dječaka visi na zidu bicikla, izgledat će vrlo organski i ne samo da napuni prazan prostor, nego i daju sobu zasidljivosti.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Osim radnih modela koje svakodnevno koristite, možete ukrasiti unutrašnjost bilo koje sobe, stari biciklističke modele, kao u ovom slučaju, dječji model iz 1958. godine, koji služi kao primjetan dekor, u modernom dnevnom boravku kuća.

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Ako ste veliki ventilator za bicikle, ali ne želite ga podići na zid, ili strop, ostaje iskoristiti slike i plakate slikom rijetkih slučajeva. Što je rezultat puta, od 25 ideja za pohranu bicikla u apartmanu koje niste izabrali, nadamo se da vam je naš članak pomogao u tome.

Skladištenje bicikla u fotografiji apartmana

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Skladištenje bicikala u apartmanu - 25 kreativnih ideja

Čitaj više