Kako pobijediti Wallpaper Original: Nekoliko načina (fotografija)

Anonim

Fotografija

U svakoj sobi, dizajn zida igra vrlo važnu ulogu, budući da su najveće područje. Samo obojite ili stick na zidnu pozadinu ponekad ne dovoljne za stvaranje potrebne atmosfere. Prvo morate proučiti sobu, odrediti njegove prednosti i nedostatke. Parametri prostorije, stupanj osvjetljenja i drugih pokazatelja su vrlo važni. Nakon studiranja svih glavnih karakteristika i svrha sobe, možete pokupiti stil.

Kako pobijediti Wallpaper Original: Nekoliko načina (fotografija)

Uz pomoć kombinacije raznih boja i tapeta tekstura, soba se može zonirati, istaknuti svoje omiljeno područje opuštanja i jednostavno dati unutrašnjost vrhuncem.

I tek nakon toga možete nastaviti s odabirom boja i odabirom završnog materijala. Najpopularniji završni materijal su pozadina. Ali samo zalijepljeni proizvodi na zidu ne izgledaju uvijek zanimljivo, tako da se postavlja pitanje: kako odabrati originalu pozadine?

Kombinacija je jedna od opcija, kako neuobičajeno stick pozadinu. Možete kombinirati različite boje i teksture, učinit će prostoriju više izražajne i zasićene.

  1. Na primjer, u kuhinji, moguće je staviti platno u blagovaonicu, au radnom dijelu zida, odvojen je pločicom.
  2. Dnevni boravak izgleda vrlo učinkovito kombiniranje dvije vrste pozadine, kada je zona prekrivena različitim bojama, gdje se nalazi kauč ili TV.
  3. U spavaćoj sobi možete koristiti i dvije vrste pozadine, naglašavajući zonu od glave kreveta.

Kombinirajte materijale za završnu obradu mogu biti u bilo kojoj sobi, glavna stvar, uzimaju u obzir njegove karakteristike.

Nekostavno pobijediti pozadinu

Vertikalna metoda za lijepljenje pozadine

Obično su pozadine zalijepljene s vertikalnim prugama, crtež se podesi ako je potrebno.

Kako pobijediti Wallpaper Original: Nekoliko načina (fotografija)

Vertikalna kontrastna pozadina kombinacija - za one koji se ne boje hrabre i svijetle odluke.

Članak o temi: Opcije polaganja pločica - Metode i preporuke

Kao alternativa, ova metoda se može zalijepiti na pozadini različitih boja.

Da biste to učinili, potrebno je odabrati materijal s istim uzorkom, teksturom, ali drugim pozadinom boje. Ova metoda se može podijeliti na jednobojne i kontrastne opcije.

  1. Jednobojno rješenje podrazumijeva korištenje pozadine u boji. Da biste stvorili rješenje kontrasta, morate pokupiti potpuno različitu platnu u boji, ali s istim uzorkom.
  2. Ako postoji želja za korištenjem potpuno različitih stavki, bolje je odabrati jedan pogled na traku, a drugi s uzorom. Međutim, ne bi trebalo preopteretiti previše bogate crteže, pogotovo ako je to dnevni boravak, spavaća soba ili dječja soba.
  3. Možete staviti pozadinu dvije vrste kroz jednu traku ili naizmjenično dva i jedan. To ovisi o osobnim preferencijama.

Horizontalna pozadina pozadina

Kako pobijediti Wallpaper Original: Nekoliko načina (fotografija)

Horizontalna kombinacija je posebno relevantna u apartmanu u kojem žive mala djeca i životinje, jer kada je oštećen, možete samo prijeći donji dio.

Horizontalno razdvajanje zida je prilično popularna metoda. Vrlo često se za takav prijem koriste drveni ili plutni materijali, dekorativni flasteri koji obavljaju ulogu panela.

Međutim, gornji dio zida često je pokriven pozadinom. Ova se metoda može primijeniti i samo s jednom pozadinom. Da biste to učinili, morate pokupiti dvije vrste proizvoda, različite u teksturi i boji. Na primjer, donji dio može se spremiti vinil, a gornji tekstilni ili papirni proizvodi.

  1. Da biste sakrili mjesto dvije vrste platna, morate koristiti rubnik. Ovaj element dekor može biti papir, poliuretanski oblikovanje ili drvene letvice. Izbor se treba napraviti ovisno o stilu.
  2. Također, pri odabiru granice potrebno je uzeti u obzir debljinu pozadine. Ako postoji veliki pad u spoju, papirnate granica će ležati neravnomjerno, a mjesto pristajanja će biti vidljivo.
  3. Kako bi ispravno podijelili zid vodoravno, potrebno je uzeti u obzir visinu prostorije. U redovitom stanu sa visinom stropa do 2,5 m, ploča se može napraviti 1 m od poda - to će biti dovoljno. Ako je visina stropa veća, ploča se može podići na visinu do 1,5 m.

Članak o toj temi: Kako instalirati tuš kabinu u privatnoj kući

Vrlo je važno u procesu lijepljenja pozadine na takav način da počnete raditi s vrha. Važna točka je označavanje razine visine ploče.

Linija se mora provesti u odnosu na pod, inače, u krajnjem rezultatu, ploča s obzirom na namještaj će izgledati neravnomjeran. Takva se globalna metoda često koristi u ormarićima, dnevnim sobama i hodnicima.

Umetci na zidu - Značajke

Kako pobijediti Wallpaper Original: Nekoliko načina (fotografija)

Metoda patchwork za oblaganje pozadina idealna je za dječju sobu.

Ova metoda je vrlo popularna pri stvaranju klasičnog stila. Ova opcija podrazumijeva lijepljenje pojedinačnih elemenata na zidu.

  1. Za početak, cijela površina zida mora biti obojana ili napečena glavnim završnim materijalom.
  2. Nakon toga pripremite elemente tapete veće debljine. Da biste to učinili, bolje je koristiti vinil ili flizelin proizvode. U klasičnom interijeru, takvi umetci čine pravokutni ili poligonski oblik.
  3. Da biste ukrasili mjesto prekrivanja i prikrili zglobove, možete uzeti letvice ili daske odozgo. Ovaj dekorativni element je obojen u željenoj boji.

Prostor za zoniranje s pozadinom

U unutrašnjosti možete koristiti različite pozadine kako biste odabrali potrebnu zonu. Dakle, možete odvojiti zid na kojem će TV objesiti ili imati dekorativni kamin.

Da biste to učinili, bolje je koristiti kontrastnu vrstu proizvoda kako bi se pojavio željeni zid profitabilniji. U spavaćoj sobi na taj način možete odabrati zonu za spavanje, lijepljenje zidova drugog pogleda iz glave kreveta.

Metoda patchwork za lijepljenje pozadine

Za ovu metodu elementi s istim uzorkom ili ukrasom su dobro prikladni, ali različite pozadine.

Da bi se pozadina stavila s patchwork, potrebno je izrezati iste komade i zalijepiti ih na zid. Možete naručiti alternativne boje ili totično totično. Ova opcija vam omogućuje da u potpunosti slušate svoju fantaziju.

Registracija niša i izbočina

Da biste napravili niša ili izbočinu zanimljiviji element, možete koristiti kontrastne pozadine koje ga naglašavaju. To će učiniti cijeli interijer zanimljivijim.

Članak na temu: topla voda. Zaštita vodoopskrbe od smrzavanja

Savjeti za odabir pozadine za kombiniranje

  1. Za okomitu kombinaciju potrebno je odabrati platno iste debljine. Bit će bolje odabrati različitu boju i uzorak platna jednog branda i jednog proizvođača. Dakle, zglobovi između proizvoda bit će manje vidljivi.
  2. Ako se pozadina kupuje u različito vrijeme iu različitim trgovinama, za bolju kombinaciju, potrebno je nositi komad platna za usporedbu. To će vam omogućiti da vidite koliko se međusobno uklapaju.

Uz pomoć različitih metoda za lijepljenje pozadine, možete vizualno povećati, podići ili proširiti prostor. Također možete sakriti male nedostatke.

Čitaj više