Kakav lanac može pokriti pozadinu različitih vrsta

Anonim

U starim danima, kada završni materijali još nisu bili tako visoka kvaliteta, kao što im je bilo potrebno, trebali su biti prekriveni različitim zaštitnim pripravcima, kako bi se povećao život. Slikarstvo je činilo za ploče, zidove, pozadinu. Ako uzmemo u obzir pozadinu prošlosti, onda za njihovu fizičku zaštitu, primijenjen je laka, što je dodatno pričvršćeno za njih sjaj.

Moderna pozadina raznih vrsta također se može pokriti posebnim lakom, koji će im pomoći da se odupru nevoljama. Kakav lak od Wobblea za korištenje i za koje vrste pozadine, upravo sada kažemo.

Kakav lanac može pokriti pozadinu različitih vrsta

Nije loše rješenje za mnoge pozadine

Što se mogu koristiti pozadine

Zagađenje pozadine može biti posljedica raznih čimbenika: u kuhinji je hrana za kuhanje, u hodniku prljavštinu s ulice, u dječjim trikovima. Da biste zaštitili pozadinu od prljavštine, možete stvoriti zaštitni film na njima na vrhu, a potreban je poseban lak. Važno je razumjeti u vrstama pozadine i laka, tako da su sve aktivnosti na slikanju zidova uspješno prošle.

Naravno, postoji univerzalni lak, koji se savršeno nalazi na bilo kojoj površini, čak i na faneru, barem na pozadini. No, kako bi se postigao maksimalni rezultat koji će trajati dugo vremena, nije bolje obojiti bilo što zlostavljanje nego, nego obratiti pozornost na vrstu zidnog poklopca i pokupiti optimalnu opciju za to.

Kakav lanac može pokriti pozadinu različitih vrsta

Upotreba u dječjoj sobi bijele pozadine nije najbolja opcija koja zahtijeva dodatnu zaštitu.

Razmotrite najpopularnije od njih:

  • Porozni materijali, kao što su papir ili philizelin, najčešće su podvrgnuti zaštitnim pripravcima. Kako bi se zaštitili od onečišćenja, parnične pozadine mogu se obložiti različitim pripravcima, ali najučinkovitiji će biti akrilni lanac stvoren na vodenoj osnovi. Lak na bazi vode pogodan je za razne pozadine, dobro je ležati na papiru i fliesline, pokrivaju pozadinu fotografija. Ona pruža visoku zaštitu od vlage i prljavštine, a istovremeno ne pokvari dekorativnu vrstu skupnog premaza. Slikanje zidova ove boje je prikladno, posao ne uzima puno vremena.
  • Vinil tapeta koja vodi dodatni zaštitni sloj u snažnoj većini slučajeva. Vinil i tako izvrsni moderni materijal, lako je nositi vlagu i spreman za konstantno pranje. Dodatni sloj laka, koji se primjenjuje odozgo, može naškoditi dekorativne i praktične kvalitete pozadine. Dopušteno je pokriti lakom samo pjenastim vinilnim pozadinama, čiji je materijal najteži i ranjiviji. Vinil i vruće reljefne noževe ne trebaju dodatnu obradu, tako da ne morate slikati.
  • Prirodne pozadine, kao što su pluta, drvena, bambus, najčešće je trebalo dodatnu obradu, jer ne podnose osobito toleriraju vlagu u svom prirodnom stanju. Znajući to, proizvođači boja i lakova, pripremili poseban lak za svaku vrstu materijala. Na primjer, uobičajeni lak je neprihvatljiv za pozadinu iz cijevi, budući da značajno smanjuje elastičnost materijala, a istodobno zatvara rupe i pore kroz koji zrak prolazi kroz čep. Poseban sastav dijelom rješava te probleme. Bambus pozadine nisu toliko osjetljivi, tako da možete odabrati bilo koji lanac za njih, a nakon što je naljepnica na zidovima uspješno prošla, premazivanje treba dijagnosticirati. Poželjno je, naravno, obojiti bambus s bezbojni premaz, jer i tako ima ugodnu boju.

Članak o toj temi: Kako ljepilo pozadinu u kutovima kuhinje: ispravno zalijepite kutove s pozadinom, ukrašavamo vanjski kut, fleislinske šupljine, upute, video

Kakav lanac može pokriti pozadinu različitih vrsta

Bambus na balkonu često zahtijeva dodatnu zaštitu

  • Bez obzira na lak da ste željeli pokriti tkaninu pozadinu, to će svakako biti pogrešna odluka. Ne izdvajate nikakvu korist od ovog događaja, zbog karakteristika ovog materijala, ali dekorativna površina može biti uništena na korijenu. Ako i dalje želite pokušati, počnite slikati lakom u kutu, i vidjet ćete kako loše reagira tkaninu na takvu obradu.
  • Pokrijte lak za tekuće pozadine ne mogu čak ni koristiti četku, dovoljno je dodati pripravak u smjesu tijekom njegove pripravke. Bez sumnje će biti vrijedna odluka osmišljena za jačanje performansi materijala. Lak će se posebno dobro pokazati ako ga koristite u proizvodnji tekućih pozadina s vlastitim rukama iz papira. Ako ste propustili trenutak, ne postoji ništa strašno, možete također nanijeti laking premaz na završnu obradu od tekuće pozadine, za to, proizvode se posebni pripravci. Međutim, u ovom slučaju, morat ćete se znojiti kako bi se lagano nanijeli na cijeloj površini zida, sa svim njegovim nedostacima i rast. U nekim slučajevima, tekuća pozadina će čak i izgledati bolje, nakon lakiranja.

Imajte na umu da nije svaki lanac učinkovit za zid premaz i sef. Na primjer, nitrolak ne samo da će biti sretan da ošteti dekorativni platno, ali neće ne donijeti apsolutno nikakvu korist. Ovaj lak se ne koristi za zaštitu pozadine, nemoguće je slikati.

Kakav lanac može pokriti pozadinu različitih vrsta

Danas ne najpopularniji lak lak danas

Međutim, postoje odluke ne samo završene, neki stručnjaci stvaraju zaštitni sastav sami od primarnih materijala. Za to, oni pripremaju originalnu mješavinu Shellaca i Sinantsa. Ispada tamni zaštitni sastav, što je dopušteno podnijeti zahtjev za slične završne obrade. Moguće je zli ovaj alat aromatične smole (saunks) i pigmente bijele boje.

Članak o temi: Instalacija ogledala u kupaonici: metode ugradnje, visina, dekor

Karakteristike

Primjena laka prvenstveno podrazumijeva stvaranje zaštitnog sloja na završnom materijalu koji ga štiti od neželjenih kontakata s okolnim svijetom. Ali to nisu sve korisne svojstva takvog premaza:

  • Nakon sušenja i polimerizacije, premaz laka savršeno se suprotstavlja vlazi, koji može biti destruktivan za papir ili prirodnu pozadinu.
  • Zid uvijek možete oprati s konvencionalnim otopinom sapuna kako biste uklonili prljavštinu i talože, čime se lako održavaju čistoća i red.
  • Lak odražava sunčevu svjetlost, čime se sprječava ukrasne tkanine od izgaranja. Ovo je dugogodišnje dostojanstvo materijala, dovoljno je zapamtiti koliko dugo obloge na balkonu štedi svoju izvornu boju.
  • Tvrđava zaštitnog sloja je krpom za buđenje od mehaničkih utjecaja, a to pozadinu nisu zastrašujuće ogrebotine, čips, udubljenja.

Kakav lanac može pokriti pozadinu različitih vrsta

Svjetlosne zidove izgledaju lijepo, ali brzo prljavi, osobito u djeci

Naravno, želio bih ignorirati nedostatke na ovaj način da ojačam završni materijal na zidu, ali kažemo o njima:

  • Prije svega, želio bih napomenuti da lak daje sjaj površine zidova, tako da manji nedostaci izađu. Ako su zidovi dobro pripremljeni, tada se takvi problemi neće promatrati, čak i kada se držite dodatni tanki papir ili fotozapire.
  • Da bi se lakirao na zidove, to mora kupiti, a to je dodatni troškovi popravka. Naravno, oni nisu jako veliki, u usporedbi s ukupnim volumenom, ali vrijedi razmotriti.
  • Kada se suši, lakiran je lagano suženi, zbog čega je stegnuo rasutiću tkaninu. U nekim slučajevima, fizika ovog procesa će omogućiti da se pozadinski zglobovi raspršuju.

Ako ne osramotite ove negativne strane, možete sigurno otići u trgovinu za Cannor Lak, mi ćemo ga primijeniti na zidovima.

Primjena i uklanjanje

Možete obaviti posao na primjeni laka premaz sami, u tome nema poteškoća. Dovoljno da slijedite jednostavne preporuke:

  • Prije svega, morate držati pozadinu na zidove. To se radi u skladu s ukupnim trakama lijepljenja. Prije lakiranja potrebno je dati ljepilo kao što možete sušiti.
  • Izvrsno ako imate prajner sastav transparentne boje. Može se primijeniti na maturnicu prije lakiranja. Ako nema tla, možete pokriti zid laka s pozadinom i tako.
  • Lak oblaganje mora se primijeniti u nekoliko slojeva, minimum je 2-3 sloja. U ovom slučaju svaki sloj treba dati vrijeme za sušenje.
  • Po završetku lakiranja i cjelovitog sušenja laka, možete ga lagano polirati s mekom krpom, kako biste napravili zidove zamršenog sjaja.

Članak na temu: Slikanje drvenih prozora: tehnologija koja obavlja rad s vlastitim rukama

Nakon što je učinio ove radove, dobit ćete izvrstan rezultat, vaše lakirane pozadine bit će spremne za dugoročnu operaciju. Ako su uzrujani ili vladaju, uvijek se mogu ukloniti iz zidova.

Kakav lanac može pokriti pozadinu različitih vrsta

Obojani i uplašeni bambus pozadine

Demontring lakirane pozadine duže je od uklanjanja uobičajenih platna, na primjer, vinil. Možemo ići na dva različita načina na našem radu:

  • Prvi način podrazumijeva pročišćavanje sloja laka pomoću brusnog papira s velikim zrnom. Tada se znojeno mjesto obilno navlaže vodom, a nakon okretanja, završni materijal je skružen sa zidom s metalnom lopaticom.
  • Drugi način podrazumijeva obradu površina zidova specijaliziranim pripravcima, na primjer, raslip. Da biste uklonili pozadinu od zidova, potrebno je staviti sastav u njihovu strukturu, jer ovaj zid probojen s valjkom igle. Nakon toga se izlijeva spomenuti sastav otapanja, a platno se uklanjaju iz zidova više ili manje jednostavno.

U zaključku, želio bih napomenuti da nedavno ljudi nisu aktivno eksperimentirajući na završnim materijalima kod kuće. Uostalom, mnogo je lakše kupiti moderne vinilne pozadine na bazi Fliesline, koji imaju punopravne karakteristike i spremne za prijenos svakodnevnog pranja nego ojačati ne najkvalitetnije zidne obloge. Štoviše, slikanje zidova zida je prilično zamorna lekcija za mnoge od nas.

Ako trebate takav posao, slijedite jednostavne upute opisane u ovom članku. Posebna pozornost posvećuje se dekorativnoj strani tekućih i papirnih pozadina, kako se ne bi naškodilo s lakim premazom.

Čitaj više