Ručke vrata Sirius: Kako ih rastaviti vlastitim rukama?

Anonim

Ručke za vrata odnose se na one elemente pribora, koji, stalno u pokretu, uzimaju prilično teška opterećenja. Kao rezultat toga, nakon nekog vremena mogu ga slomiti ili začepiti. Ovi problemi mogu izbjeći odgovarajuće proizvode čak i najistaknutijih proizvođača, uključujući i one poput Siriusa.

Ručke vrata Sirius: Kako ih rastaviti vlastitim rukama?

Slika 1. Drkvice se odlikuju trajnosti i jednostavnosti ugradnje.

Na temelju tih okolnosti, treba biti spreman za činjenicu da će prije ili kasnije vrata ručke Sirius morati rastaviti i popraviti. To nije teško učiniti. Međutim, kako ne bi slijepo probila odvijač ili šivanje u različite dijelove ovog važnog uređaja, riskirajući razbiti ugrađeni mehanizam ili pokvariti dekorativnu oblogu, bolje je prvo pročitati malu uputu.

Prije nego što nastavite do rastavljanja i moguće popraviti neuspjelih priključaka vrata i učiniti sve ispravno, preporuča se nositi s njegovim glavnim vrstama. Potrebno je znati kako visokokvalitetna rastavljanje / montaža i održavanje ovise o značajkama jednog tipa ili druge vrste.

Klasifikacija ručka vrata

Moderno tržište za izgradnju i popravak nudi impresivan izbor raznih vrsta ovog proizvoda, ovisno o dizajnu, dizajnu i korištenim sirovinama. Ipak, može biti "stiskanje" u okviru tri glavne vrste:

Ručke vrata Sirius: Kako ih rastaviti vlastitim rukama?

Krug olovke s padajućem zasun.

  1. Stacionarne ručke. Nije spojen na bravu (ako je na vratima), pričvršćen na vrata izravno s vijcima. Nedostatak mehaničke komunikacije s bravom omogućuje navedene elemente pribora širokog raspona oblika. Često se s njima prodaju valjkasti stezaljke, koje ograničavaju vrata u zatvorenom položaju. Optimalno za vrata opreme s aluminijskim okvirom ili staklenim vratima.
  2. Ručke za vrata. Sadašnje dodatne opreme s posebnim zasun na proljeće ugrađenom na kraj kraj. Njegova je funkcija osigurati fiksiranje vrata u zatvorenom stanju. Kada otvaranje (pritisnute polugu gumba), zasun ulazi u unutrašnjost kućišta, dopuštajući da se vrata otvaraju. Montiran i na vanjska i unutarnja vrata.
  3. Kvačici vrata. Imaju ili sferični ili bilo koji drugi oblik (na primjer, oblik poluge). Napravite jedan sustav s ugrađenim brava za zaključavanje. U svom središnjem dijelu dobro se nalazi, dok je ključ umetnut s jedne strane, as druge strane postoji poseban gumb ili držač u obliku poluge (stražnjice). Široko se koristi za vrata opreme, ali posebno popularna s vratima za kupaonice i toalete.

Članak o toj temi: Koji brusilica odabrati za drvo: vrste, značajke

Značajke ugradnje olova Sirius, njihove prednosti i nedostatke

Ručke-obavijesti (sl. 1) Trenutno stekla veliku popularnost od graditelja i popravak stručnjaka.

Oni su osvojili svoj status s svestranošću korištenja, brzine i jednostavnosti ugradnje, trajnosti i pouzdanosti u radu (dizajniran za bezbrižno djelovanje do 200 tisuća ciklusa).

Ručke vrata Sirius: Kako ih rastaviti vlastitim rukama?

Krug brave za zaključavanje vrata.

Njihov dizajn i materijali iz kojih su napravljeni će pružiti dobru snagu i zaštitu od mehaničkih i kemijskih oštećenja.

Osim toga, za proizvodnju tih ručki, koristi se širok raspon metala i posebnih premaza (od relativno jeftinog kroma do skupog PVD raspršivanja), koji mogu zadovoljiti gotovo svaki pojedinačni zahtjev kupca. Zahvaljujući svojoj estetskoj privlačnosti, vrlo dobro se uklapaju u gotovo svakog interijera.

Međutim, ove ručke imaju svoje nedostatke, koje su prilično malo. Zapravo, jedini značajniji minus nob-dizajna je da kada instalirate takvu ručku, morate napraviti prilično veliku rupu za montažu u vratima (do 50 mm). Naravno, ako kupac ima želju za zamjenom priključaka određenog tipa na dvorcu bilo kojeg drugog dizajna, bit će vrlo teško učiniti bez zamjene cijelog prijenosa vrata.

Alati potrebni za uklanjanje i rastavljanje ručke vrata

Kako bi se cjelokupno uklanjanje, rastavljanje i održavanje, određeni element vrata prošao brzo i učinkovito, treba pripremiti mali broj većine običnih alata:
  • križno ili ravni odvijač (ovisno o tipu vijka koji se koristi u gumbu);
  • Poseban ključ koji ima naglasak na operacije montaže i rastavljanja (ponekad se može zamijeniti uobičajenim odabirom);
  • podesivi ključ;
  • kliješta.

Kako ukloniti gumb nob s vrata byvase?

Alati za ugradnju vrata.

Pretpostavimo da je takva ručka već montirana na vrata. Dakle, prije rastavljanja dijelova, morat će ga ukloniti s prijenosa vrata.

Članak o temi: Što učiniti ako perilica ne zagrijava vodu

Sve počinje s činjenicom da je na strani na kojoj se nalazi gumb za blokiranje (poluga), uklanja se ukrasna gornja sluznica. Uklanjanje se provodi pomoću tipke za zaustavljanje (ili ušiveno), koji se pokreće okretni držač, koji se nalazi unutar kućišta.

Nakon toga, gumb s osi držača lako se uklanja iz kućišta: dovoljno je da se povuče. Dva vijka su iskrivljeni odvijačem. Otkrivene su polovice ručke vrata na ovaj način.

U nekim slučajevima (na primjer, pri ponovnom instaliranju vrata na drugo mjesto), ručka vrata nije potrebna za rastavljanje. Ograničen samo na uklanjanje s naknadnom instalacijom na suprotnom smjeru.

U sličnom slučaju ručka je instalirana u obrnutom redoslijedu. Kućište ugrađenog zasuna jezika umetnut je u kraj lista vrata, okrećući ga na zabačeni dio na strani zatvarača, a je pričvršćen na vrata s dva vijka s kraja. Zatim promijenite mjesto pola na suprotno od onoga što su imali prije.

Pola, na kojoj se nalazi dobro za zaključavanje, dio je pričvršćen s polege s dva vijka na kojima je spojena poluga za blokiranje. Trebalo bi biti strogo primijećeno da je aksijalna cijev kvadratnog dijela i ravna metalna ploča umetnuta u njega umetnuta kroz koju poluga blokira rotaciju ručice oko njegove osi, ustali su prema potrebi u skladu s položajem tog elementa Pribor na vratima.

Nakon toga, ručka s dekorativnom oblogom se stavlja na fiksni dizajn. Da biste ga osigurali kako bi je osigurali na mjestu, u vrijeme instalacije, jastučić je lagano pritisnut na čepom zakretnog držača. Mora se utopiti, jasno da jasno tijelu na pravom mjestu. Jastučić s ručkom živi na položaj krute instalacije, dok je potrebno pratiti žlijeb na kućištu obloge točno u kombinaciji s izbočinom za zaključavanje na dijelu mehanizma.

Kako rastavljati ručku vrata: slijed operacija

Ručke vrata Sirius: Kako ih rastaviti vlastitim rukama?

Instalacijski dijagram ručke vrata.

Članak o temi: Koja je boja zavjese stane u bijelu pozadinu - znate li?

Ako je potrebno daljnje rastavljanje, ona nastavlja povlačiti rezni prsten. Nakon uklanjanja, perač je instalirana ispod njega očišćena.

Zatim, uklanjanje s odvijačem gornji perač, možete ispitati tehničko stanje twist proljeće. Mogućnost daljnjeg funkcioniranja ručke izravno ovisi o njegovom stanju. Proljeće će se morati zamijeniti ako se otkrije mehanička slom ili proizvod pokazuje uočljivo slabljenje uvijanja. Nije moguće ukloniti ovaj dio posebnog rada, samo da biste ga postavili s bilo kojim odvijačem.

Kada se rastavljaju uređaj za zaključavanje, preporuča se obratiti pozornost na mehanizam koji se nalazi unutar vode. Uostalom, najčešće se može koristiti za montiranje ručke. Od kraja vrata, mehanizam je prekriven vrlo jednostavno, za ono što biste trebali odvrnuti vijke odvijača (odvijača) kojom je pričvršćen na vrata.

Mehanizam za zaključavanje koji se ekstrahira iz bljeskanja vrata temeljito se čisti kontaminacijom. Također se preporučuje obrisati i preostalih elemenata cijelog dizajna gumba.

Mehanizam za tipkovnicu na vratima može u sekvenci u sekvenci, prikuplja se i instalira preokrenuta sekvenca njegovog uklanjanja i rastavljanja.

Nijanse rastavljanja

Ostaje da zapamtite neke nijanse koje ne treba zaboraviti obavljanjem ovog posla.

Odvrtanjem jednog dijela ručke, potrebno je još jednu polovicu vrata s rukom. Ako se to ne učini, nakon uklanjanja spojnih vijaka, navedeni dio može iskočiti iz priključka, pasti na pod i oštetiti.

Točnost instalacije i pouzdanosti funkcioniranja rotacijskog držača mora se provjeriti iz držača, a od uređaja za bubnjanje na koji je ključ umetnut.

Da bi se utvrdilo kako je ispravno montirana ručka, potrebno je provjeriti njegovu učinkovitost. Da biste to učinili, obje strane naizmjence okreću obje olovke dok se ne zaustavi. Moraju se zaustaviti u istom položaju.

Ponekad, da ne bi donijeli višak nevolja, s očiglednim pogoršanjem u funkcioniranju cijelog mehanizma ručke, bolje je ne mijenjati neispravne rezervne dijelove, ali zamijeniti sve priključke.

Nije teško primijetiti, ništa komplicirano u procesu rastavljanja rukova Sirius vrata s vlastitim rukama. Samo je poželjno odbaciti žurbu i pažljivo slijediti preporuke koje su razvili iskusni majstori. U tom slučaju zajamčena je uspjeh i kvaliteta rada.

Čitaj više