Kako prilagoditi ulazne vrata: Alati, preporuke

Anonim

Bliže - mehanički uređaj namijenjen za glatke automatske zatvaranja vrata. Njegova uporaba štiti ulazni dizajn od preranog trošenja i zadržava mikroklimu u zgradi. Vrata su opremljena ulazom i unutarnjim vratima, u javnim zgradama, između proširenja, itd. Kako približiti vrata za ugodan rad mehanizma?

Kako prilagoditi ulazne vrata: Alati, preporuke

Crtanje ulaznih vrata bliže.

Prilikom instaliranja uređaja i tijekom njegovog rada obavlja se podešavanje bliže mehanizma. Brzina zatvaranja vrata s bliže mogu se smanjiti s smanjenjem vanjske temperature. To je zbog povećanja viskoznosti ulja koji se koristi u uređaju. Stoga se dodatno podešavanje ulazne opreme vrši s početkom zimskog razdoblja. Različiti modeli uređaja imaju vlastiti temperaturni raspon normalnog rada.

Učestalost provođenja prilagodbe bliže ovisi o trajanju prethodnog rada uređaja, masenost platna, učestalosti kretanja kroz ulaz. Prilagodba zatvaranja mehanizma treba provesti najmanje 2-3 puta godišnje.

Princip rada vrata bliže

Kako prilagoditi ulazne vrata: Alati, preporuke

Mogućnosti za ugradnju približava vrata.

Glavni radni dio bliže je proljeće smješteno u metalnom kućištu, koji je ispunjen sastava ulja. Uređaj radi zbog interakcije poluge i hidrauličnog sustava. Kada otvaraju vrata, proljeće se komprimira, a ulje se prenose iz jedne šupljine u drugu. Tijekom obrnutog kretanja weba i ispravljanja proljeća ulje služi kao vrsta amortizera i osigurava glatkoću procesa.

Sustav je opremljen ventilima, od podešavanja od kojih je brzina protoka ulja iz jednog odjeljka ovisi o drugome pod djelovanjem poluga. Prema tome, njihovo podešavanje omogućuje podešavanje glatkoće automatskog zatvaranja vrata.

Neki modeli imaju dodatne ventile u mehanizmu, pružajući druge bliže funkcije. Na primjer, to uključuje učvršćivanje vrata u otvorenom stanju i dulop funkciju za bolje spajanje platna na logku ili puckanje brave.

Mehanizam poluge može se postaviti i s unutarnje i izvan vanjske strane ulaza. Izvan bliže je nepoželjno zbog promjena u okolnoj temperaturi i, prema tome, promjene u viskoznosti ulja koje se koriste u mehanizmu ulja.

Članak o toj temi: Kako napraviti zoniranje prostorije u spavaćoj sobi i dnevnom boravku

Približe se u postupku ugradnje podijeljena su na sljedeće vrste:

  • Iznad glave, montiran na platnu, dizajn kutija ili u petlji umjesto štap;
  • Skriveni mehanizmi u kutiji ili platnu s dovoljnom masivnošću;
  • Unaprijed na podu.

Podešavanje uređaja

Kako prilagoditi ulazne vrata: Alati, preporuke

Dijagram vrata uređaja bliže.

Da biste se prilagodili i povukli pričvršćivači vrata, trebat će vam:

  • PassionA;
  • vrtnje;
  • odvijač.

Prije podešavanja ulaznih vrata bliže, trebali biste saznati ako nema vanjskih čimbenika koji utječu na normalan rad bliže. Može biti oštećenje dizajna vrata, stanje petlje.

Glavni parametar bliže se podešava, mijenja brzinu zatvaranja vrata. Ako se web kreće prebrzo ili polako, prvi ventil se podešava. Brzina kretanja mijenja se okretanjem vijka prema ili u smjeru kazaljke na satu. Ali pomicanje ni u kojem slučaju ne bi trebalo prelaziti dva revolucija. To može dovesti do propuštanja ulja iz hermetičkog kućišta.

Drugi upravljački ventil odgovoran je za funkciju "Dullop". Uz to, mijenja brzinu zatvaranja vrata na parceli od 10-15 ° do potpunog zatvaranja otvora. Pooštravanje vijaka povećava vrijeme do konačnog kontakta platna s lougingom. Operacija se izvodi kada je tkanina otvorena za 90-100 °.

Snaga proljetne napetosti postavljena je pomoću matice za podešavanje. Rotiranje na smjeru kazaljke na satu povećava vrata otvaranja vrata, odvijanje u smjeru suprotnom od kazaljke na satu povećava napor da otvori vrata.

Neki modeli uređaja opremljeni su dodatnom funkcijom za održavanje. Ako je prolaz potreban neko vrijeme da ostavite otvoreni za pomicanje predmeta ili ventiliranje prostorije, vrata se zaustavlja pod kutom od 90-100 ° zatezanjem držača.

Nakon takve prilagodbe uređaj radi u normalnom načinu rada samo prije otvaranja vrata ravnom kutu. Kada je razmao mrežu do kuta od preko 90 °, ostat će fiksna. Zaključavanje s ručnim zatvaranjem.

Ako podešavanje bliže ne dovodi do rezultata potrebnih, moguće je da je u početku pogrešno instaliran.

U tom slučaju, uređaj bi trebao biti ponovno instaliran uputama provjerom vertikalnosti weba i buke petlji.

Članak o temi: Polistirenska pjena za grijani pod: folijska pjena, polistiren na penpeleu, debljina ekstrudirane

Dakle, da se bliže poslužuje duže, ne preporuča se primjenjivati ​​nepotrebne napore, pomažući mehanizmu brže ili sporije na posao. Nemojte zaustaviti vrata s autsajderima. Ako je potrebno, bolje je ispustiti poluge za slobodno kretanje weba.

Čitaj više