Usluga i održavanje kotlova

Anonim

Usluga i održavanje kotlova

Održavanje, kao što je održavanje kotlova, je skup posebnih događaja koji su usmjereni prvenstveno za identificiranje i uklanjanje raznih nedostataka u radu.

Usluga i održavanje kotlova

Opća shema za povezivanje plinskog kotla za dovod vode.

Održavanje kotla se vrši isključivo nakon instalacije sustava grijanja, kao i puštanja u rad.

U slučaju da osoba ne zanemaruje i redovito proizvodi uslugu, njezini materijalni gubici mogu se minimizirati da je, naravno, određeni plus za svakoga. Također je potrebno spomenuti da neki ljudi mogu nepravilno razumjeti što je održavanje kotla - u njegovoj bit ona je proces sprječavanja mogućih kvarova u svom radu, ali bez popravka, iako ako je potrebno, nakon vođenja preventivnog rada (održavanje ), Popravak može biti potrebno ako se identificiraju neke kvarove.

Osim toga, potrebno je spomenuti i vrijeme tehničke i usluge. Najbolje je to učiniti svakih 6 mjeseci. Naravno, kotler može raditi čak i dulje od pola godine, ali ako se rad ove vrste neće biti na vrijeme, tada ćete morati tražiti zamjenu kotlu ili ga popraviti.

Dakle, pravodobna služba kotla će pomoći, prvo, uštedjeti novac na popravak ili zamjenu kotla, i, prema tome, vrijeme za njegove pretrage. Drugo, pravovremena usluga daje jamstvo da oprema koja se koristi neće uspjeti u najnepovoljnijoj mjeri. I na kraju, treće, usluga vam omogućuje da identificirate i uklonite mogući kvar, koji će također uštedjeti novac.

Održavanje

Usluga i održavanje kotlova

Shema instalacije plinskog kotla.

Održavanje takvih agregata podrazumijeva se u skladu s čišćenjem kotla iz toplinske komore, kao i čišćenje plamenika od čađe i drugih "procesa vitalne aktivnosti" kotla. Osim toga, tijekom održavanja tlak se izrađuje u spremnicima grijanja i tankovi, a zatim kada je manje potrebno, zamjena se izvodi. Osim toga, očišćeni filteri i blato, a osim neispravnih dijelova ventilacijskog otvora. Nakon što su napravljeni sve te postupke, sljedeći korak je provjeriti operativni parametri plamenika, provjeravaju se sve veze, tako da možete izbjeći propuštanje u vremenu i, ako je potrebno, zamijeniti ih; Provjerava i prilagođava automatizaciju kotla. Također je potrebno spomenuti da neke tvrtke koje mogu voditi slične usluge usluge čine ga isključivo za jedan kotla, dakle, ako želite voditi sličan rad od cijele kotlovnice, onda morate tražiti takve tvrtke koje su sposobni za rad takvog.

Članak o temi: Schesting Schemes Patchwork Kanalizacija: Patchwork Što je to, video, stil priča, tehnike, bod, vrste patchwork

Sada je potrebno izravno nastaviti s obzirom na uslugu. Naravno, popis rada na tehničkoj i usluzi kotlova može varirati ovisno o tvrtki koju na kraju birate. Razmotrite približan popis rada na usluzi i održavanju kotlovnice u cjelini.

Održavanje kotlova

Usluga i održavanje kotlova

Montažna shema kotla na plin.

Prije svega, vizualni pregled svake opreme, koji se nalazi izravno u kotlovnici. Osim toga, ona se može pregledati tu opremu koja će biti napisana u odgovarajućem ugovoru. Vizualni pregled omogućuje vam da napravite zajedničku sliku stanja kotlovnice - postoje li kakvo curenje nosača topline ili propuštanja plina.

Sljedeći korak je provjeriti status spremnika za proširenje. Ova faza je jedan od najznačajnijih u procesu usluga, jer su oni nužan dio sustava grijanja, koji štiti tlak nosača topline od skokova. Osim toga, provjereni su spremnici za proširenje, provjereni su sigurnosni uređaji kao što su sigurnosni ventil, zaštitni termostat i drugi sigurnosni sustavi. Naravno, ako kotlovnica će proizvesti rad s neorfernim sigurnosnim uređajima, takav nemaran tretman sustava u cjelini može se prepustiti depozitima, što znači da je operacija takvog kotla zabranjena. Zatim, nakon provjere sigurnosnih elemenata provjerava se izvedba cirkulirajućih crpki, ventili itd.

Nakon provjere svih tih sustava, neki detalji su zamijenjeni, koji su izašli iz operacije na slobodu, naime: mlaznice, filteri za gorivo, itd. Zatim je napajanje, ventilacija, revizija dimnjaka - provjerava sve što izravno utječe na sigurnost i učinkovitost sustava grijanja.,

Dakle, ispada da kada servisiraju kotlove, stanje unutarnjih površina kotla se provjerava, konfiguriranje automatskog upravljačkog sustava, provjeravanje tehničkog stanja i ispravnost cijelog kotla općenito.

Članak o toj temi: Koji pozadinski kamionet na svjetlo namještaja u spavaćoj sobi

Operacije za održavanje

Usluga i održavanje kotlova

Shema kotla za kruto gorivo u kontekstu.

Čišćenje i podešavanje dizel plamenika uključuje postupke za uklanjanje rukava, pranje elektroda koji izvode napon i vrtlog, uz mlaznice, koje se moraju ukloniti i potpuno rastaviti. Ako se otkrije bilo kakve probleme, kao što je, na primjer, postignuti filtar ili generiranje mlaznice kao tada, onda su podložni obveznoj zamjeni. Foto ćelija se očisti i ventilator se pregledava, a zatim usisnom komorom. U slučaju otkrivanja bilo kakvih problema, oni se također čiste. Važna stvar u ovom procesu je očistiti filtar pumpe za gorivo, kao i pranje ili zamjenu filtra za gorivo u novi (ponekad prije čišćenja filtera, potrebno je rastaviti - sve ovisi izravno iz dizajna crpke) , Tada ide plamenik, dok je potrebno jasno pridržavati svih praznina. Posljednji korak je podešavanje rada dizel plamenika duž analizatora plina. To se radi kako bi se kontrolirao izgaranje goriva.

Važno je napomenuti takav nijansu da prilikom provjere parametara dizel plamenika, oni moraju biti u skladu s određenim standardima, na primjer, kisik treba biti jednak 4 do 5%, a ugljični dioksid od 11,5 do 12,5%.

Potrebno je razjasniti prisutnost još jedne važne nijanse, što se odnosi na vrijeme rada u vezi s uslugom kotlova. Život servisa ovisi o korištenom gorivu. Plinski pod i montirani kotlovi u ovom slučaju osiguravaju prolaz usluge 2 puta godišnje, kao i dizel. Coppers koji rade u ispušnom ulju moraju biti podvrgnuti servisu 4 puta godišnje. U slučaju da rokovi za servisne kotlove neće biti poremećeni, onda ne možete brinuti o sigurnosti same agregate i sigurnosti u cjelini.

Članak o temi: grmlje za žive zaštite u zemlji: odabir i sadnje biljaka (30 fotografija)

Ugovor s tvrtkom

Ulaskom u ugovor s bilo kojom tvrtkom koja pruža slične usluge na usluzi i održavanju kotlova, automatski dobivate sustavno, redovito održavanje sustava, a osim prava na dijagnosticiranje prema grafu navedenom u ugovoru. Naravno, zahvaljujući zaključenom ugovoru, dobit ćete jamstvo da će bilo koji kvar pronađen tijekom inspekcije biti pravovremen i "bezbolno" uklonjen. Osim toga, ugovor će vam omogućiti da popravite ako je potrebno izvan rasporeda usluge. Ugovor s tvrtkom koji je sposoban pružanje usluga ove vrste je jednostavno potrebno, jer je praktički nemoguće proizvesti uslugu i održavanje.

Dakle, tehnička i usluga kotlova za grijanje je nužnost od kojih je nemoguće odbiti. Takav nepažnji odnos može dovesti do najneugodnijih posljedica, ne računajući materijalne troškove koji su također važni.

Dakle, pravovremena usluga je prava ulaganja koja ne samo da će zadržati integritet i performanse cijelog sustava, već će i uštedjeti novac na zamjenu kotlova i detalja koji dolaze iz operacije, a osim toga će biti u mogućnosti jamčiti neprekinuto rad agregata.

Čitaj više