Kako napraviti sjajnu stropu vlastitim rukama?

Anonim

Jeste li primijetili da je zvjezdano nebo projektor dobro pucao? Mislite li da je oglas kriv? Možda je to određeni udio istine, ali to nije glavni razlog. Činjenica je da je osoba karakteristična za sanjanje, gledajući vatru ili na zvjezdano nebo. Ovdje su proizvođači projektora na tisuću godina instinkta čovječanstva.

Kako napraviti sjajnu stropu vlastitim rukama?

Luminozni strop postat će izvrsni elementi dekora vaše spavaće sobe.

Ali postoji alternativa projektoru - luminoznom stropu. U mraku izgleda jednostavno nevjerojatno. Djeca iz njega su oduševljena, a odrasli ljudi se opuštaju, gledajući ga.

Trošak sjajnog stropa, vrsta i njegove instalacije

Kako napraviti sjajnu stropu vlastitim rukama?

Shema privrženosti napetosti stropovima s harpunskim specijalitetima.

Tako su se sjajni stropovi pojavili na tržištu građevinskog materijala, a njihova raznolikost je vrlo velika. Jedna stvar je samo ne sasvim sretna - cijena takvog stropa nije pristupačna za običnu osobu. Da, a instalacija će ga koštati skupa: jer će neovisna instalacija lišiti jamstva, onda će vjerovati ovom radu će imati stručnjake.

Svaki čovjek u isto vrijeme misli: zašto ne biste osobno napravili svjetlosni strop? Ali prvo je potrebno razumjeti uređaj takvih stropova, njihove prednosti i značajke rada s komponentnim materijalima. Moguće je podijeliti sve luminozne stropove u nekoliko osnovnih skupina: stropovi koji emitiraju svjetlo; Stropovi koji odražavaju svjetlo zračenja i stropove koji nemaju elemente rasvjete.

Prednosti i nedostaci stropova bez rasvjetnih elemenata

Kako napraviti sjajnu stropu vlastitim rukama?

Ugradnja tkaninastih stropova.

Posljednja vrsta stropova je najprimitivnija i pristupačna. U ovom slučaju, ne mora raditi s električnim uređajima ili kabelima, budući da je sve svjetlo iz stropa emitira elementi koji sadrže fluorescentne boje. Na primjer, to može biti slikanje stropa pomoću spomenutih slika. Oni su u stanju "sjajiti" s najmanjim hitom na njima svjetlost svjetla. Dovoljno je istaknuti noćnu ulicu, jer reflektirano svjetlo nužno pada na boju i odmah će početi užariti.

Skeptici osmijeh, čitanje tih linija. Ali vi, jer znate da apsolutna tama ne postoji, dakle, mali strop sjaj će biti konstantan. Ali svjetla koja mijenja svjetlost omogućit će se bojama usporediti za punu snagu. Također uzimamo u obzir činjenicu da kada se promijeni kut pada svjetlosne zrake, stupanj sjaj će se promijeniti na boji. A ovo je vrlo značajan plus strop, jer vam neće smetati svojom monotonijom.

Gotovo nepovoljan položaj: boje nisu uvijek svijetle (kvaliteta boja nije uvijek visoka), a ta boja se odmara u odnosu na dugu. Glavna prednost je ekskluzivnost takvog stropa, budući da je moguće napisati po vlastitom nahođenju. I to nije potrebno uživati ​​u umjetničkim sposobnostima za to. Dovoljno je imati na skladištu navedene boje, četke različitih veličina i prajmera za strop.

Postupak primjene svjetlosnih boja

Kako napraviti sjajnu stropu vlastitim rukama?

Shema stropnog neba stropa s vlaknima.

Prvo čistimo površinu od prašine i nanesite mali sloj prajmera na njega. Okrugli premamer omogućuje vam da primijenite crtež. Star se može izvući jednostavno: učinite četku u boji, uklonite višak boje oko ruba spremnika i okomito na četku na strop. Čekinje moraju se raspršiti na stranama i oblikuju male zrake na površini. Zvijezde čine četke različitih veličina (onda će zvijezde biti drugačije) i koristiti boje različitih boja za to. Pa, a kometi crtaju na isti način, ali na kraju pozornice prebacimo četkicu na luk. Da bi se stvorio takav strop vlastitim rukama, potrebna je samo sposobnost crtanja Mjeseca. Ali čak i osoba će se nositi s ovim radom, nikada ne drži četku u rukama.

Članak o temi: Kako napraviti luminiscentnu svjetiljku vlastitim rukama?

Užaren strop s naljepnicama

Kako napraviti sjajnu stropu vlastitim rukama?

Shema organiziranja rasvjete suspendiranih stropova za žbuke.

Moderno tržište je vrlo zasićeno sjajnim naljepnicama koje se mogu uspješno koristiti ako želite stvoriti strop vlastitim rukama u dječjoj sobi. Ovi elementi su zalijepljeni jednostavno, prilično je jeftin, također je vrlo jednostavan za promjenu položaja. I oni su "naplaćeni" iz bilo kojeg izvora svjetlosti, čak i iz uobičajene žarulje. Jedan sat potrošnje svjetlosti jednak je gore spomenutim elementima s dva i tri sata trajni mekani sjaj.

Oni ih emitiraju najčešće zrake boje svjetlosti, ali ako želite, moguće je značajno proširiti spektar, budući da se druga rješenja boja pojavljuju sve više. Jedan nedostatak je - labavo stane na površinu stropa. Bilo da nešto nije u redu s osnovi ljepila, je li strop zahtijeva predobradu. Izlaz iz ovog položaja je jednostavan - koristite dvostranu adheziju. Prvo, komad viskija je zalijepljen na naljepnicu, a zatim je element čvrsto pritisnut na čistu površinu stropa. Podsjećamo vas da prilikom lijepljenja svih stavki u prostoriji treba biti normalna vlažnost, inače se viski neće čvrsto držati sjajne figure. Na prvi pogled, ništa strašno, ako jedan (ili nekoliko) elemenata će biti odbačeno. Ali ako se to dogodi noću i pad će morati na području osobe osobe, umjesto umirujućeg učinka stropa dobit ćete dodatne besane noći. Nema problema na drugi način. Je li to tijekom dana tako strop izgleda rustikalno.

Luminois stropne pozadine

Kako napraviti sjajnu stropu vlastitim rukama?

Shema obrtanja pozadine na stropu.

Ne možete zaboraviti na posebne stropne pozadine. Oni također proizvode različite vrste i mogu sadržavati retroreflektivne elemente, fluorescentne boje. "Rad" takva pozadina je ista kao što je prethodno opisano. Nije moguće lijepiti strop na strop, ne možete se bojati padajućih elemenata. Više rafinirani pogled na stropne pozadine, koje su se nedavno pojavile na tržištu završnog materijala.

Proces njihovih proizvođača čuva proizvođači u tajnosti, ali ih jednostavno opisuju: najjednostavnije srebrne niti formirane u obliku određenih crteža su uključene u pozadinu. Ove niti u mraku počinju napraviti blagi sjaj. Podešavanje ovog sjaja može biti daljinski.

Napravite strop vlastitim rukama koristeći takve pozadine je vrlo jednostavno, dovoljno je zalijepiti u skladu s uputama za glatku i projiciranu površinu stropa. Nedostaci takvog stropa, neobično, postoji većina: to je skupo, crtež može biti vrlo brzo dosadno, jer se ne može promijeniti iz određenih uvjeta. Ali većina od svega plaši činjenicu da se ne otkriva tehnologija proizvodnje pozadine - nije potrebno biti u njihovom sastavu. I ako se u vašem apartmanu pojavi prekomjerna vlažnost (i nemoguće ga je isključiti)? Što će onda biti sa skupim pozadinom na stropu?

Nemoguće je razmotriti te linije anti-valne robe, već su izrazili nepoznati princip rada. Ali ako želite napraviti strop vlastitim rukama precizno koristeći wallpaper s srebrnim nitima, onda morate postaviti više detalja po njihovom sastavu i principu rada u distributerima (trgovačka društva). Oni moraju pružiti informacije o proizvodu i imati odgovarajuću potvrdu o kvaliteti za te robu.

Članak o temi: Fotografija ciglenih kuća i vikendica - Odaberite fasadu

Multi-level gipsani strop s reflektorom

Kako napraviti sjajnu stropu vlastitim rukama?

Vrste točaka žarulje: žarulje sa žarnom niti, halogena žarulja.

Stropovi koji imaju svoje izvore rasvjete su pouzdaniji i lijepi. Najjednostavniji od njih mogu se smatrati višestrukim stropovima od gipsa u kojem se postavljaju točka svjetla rasvjete s vodoravnim rasporedom u dubini određene razine (ili nekoliko razina). Iluzija zvjezdanog neba neće stvoriti, ali u danu će izgledati kao pravi umjetničko djelo.

Takva tendencija u dizajnu kućnog interijera već je postojala prije nekoliko desetljeća i ostaje relevantno do tog vremena. Možemo sigurno pripisati nedostaci takvih stropova, samo potrebu za obrisom mjesta ugradnje rasvjetnih elemenata često (prašina se uvijek akumulira pokraj njih).

Stretch strop s pozadinskim osvjetljenjem

Kako napraviti sjajnu stropu vlastitim rukama?

Stropni krug s pozadinskim osvjetljenjem.

Stretch stropovi s pozadinskim osvjetljenjem mogu se sigurno smatrati vođe među svim svjetlinim stropovima - prekrasnim pogledom u bilo koje doba dana, razni načini sjaja i široke palete boja čine ih tako popularnim. Ovdje dodamo mogućnost podešavanja sjaja, što je također dodatna prednost. Neka takav strop vlastitim rukama nije teško. Imate dovoljno da imate:

  • film za strop s rasteglom (mat, s transparentnošću oko 50%);
  • Pribor za strop s rastezanjem;
  • transformator (220/12 v);
  • ožičenje;
  • odvijač;
  • aluminijska traka;
  • elementi rasvjete;
  • ljestve;
  • izolent;
  • indikator;
  • Graditeljstvo sušilo za kosu;
  • Razina izgradnje.

Izrada stropa s vlastitim rukama počinje obilježavanjem. Prvo morate smjestiti vodoravnu liniju u cijelom perimeru. Na ovoj liniji za konsolidaciju svih ploča za strop. Ali to je svejedno kasnije, jer je sada potrebno za montiranje naglašavanja visoke kvalitete. U tu svrhu, izrežite aluminijsku vrpcu na trakama, čija će duljina biti jednaka širini vaše sobe. Ove trake će postati vrsta reflektora za svjetlo, što će omogućiti da se pozadinsko osvjetljenje bude ujednačeno. Uz istu svrhu, sve pruge moraju biti pričvršćene na strop na udaljenosti od oko 30 cm. Ako to učinite na većoj udaljenosti, onda riskirate dobivanje učinka madraca, a svjetlosne trake na stropu će biti neugodno nakon nekog vremena. Već montažne vrpce na strop također nije uvijek dobar, kao što ste previše svijetli strop.

Ugradnja sustava rasvjete

Kako napraviti sjajnu stropu vlastitim rukama?

Lampica točke uređaja.

Sada je potrebno montirati glavni element stropa - sustav rasvjete. Možete koristiti za to kao neonske žarulje i LED traku. Postoji veliki iznos na prodaju, tako da izbor neće biti puno posla. Posebnosti svih ovih rasvjetnih elemenata su da troše vrlo malo električne energije, razlikuju se u dugom radnom životu i nisu grijani (praktički) tijekom rada. Posljednji trenutak je jedan od najvažnijih, budući da je opasna situacija u apartmanu apsolutno nije potrebna.

Pričvrstite rasvjetu traku na LED-ima jednostavno. Glavna stvar je da su kontaktne žice iz nje blizu izvora napajanja. Često se savjetuje da osigura transformator također izravno na stropu. Postoji samo značenje ovoga kada ne želite da su zbrojite žice skrivene od vanjskog oka. Ne postoji ništa više za to, jer iz drugih razloga, ova lokacija transformatora gubi. Prvo, u slučaju potrebnog popravka morat ćete raditi vrlo teško doći do njega. I drugo, transformator dodjeljuje veliku količinu toplinske energije, a dugotrajno korištenje pozadinskog osvjetljenja, riskira činjenicu da će temperatura iznad stropa ovjesa ustati, a stropna membrana se deformira.

Ima smisla pozicionirati transformator negdje blizu nje lako doći do njega. U isto vrijeme, električni kabel za napajanje mora se staviti u posebnu kutiju ili označiti zid i položiti kabel na dobivenu unutarnju kutiju, a zatim pričvrstiti tu šupljinu.

Članak o temi: Zašto voda iz kotla mirisa vodikovog sulfida?

Rasvjeta i niveliranje stropa

Kako napraviti sjajnu stropu vlastitim rukama?

Ugradnja LED trake.

Nakon instalacije rasvjete trake morate provjeriti kvalitetu sjaja u zamračenom okruženju. Trebalo bi imati na umu da luminiscencija stropa neće biti toliko bogata i pomalo zamagljena. Ako vam osvjetljenje odgovara, onda možete pokrenuti instalaciju same stropne membrane. Proteže se na profile nosača prema priloženoj upute.

Nakon napetosti, suspendirani strop se zagrijava građevinskim sušilom. Film bi trebao biti izvučen samostalno ako je sve preliminarno djelo ispravno provedeno. Ostaje samo dati materijal da se ohladi, učvršćuje stropni plint - i možete se diviti sjaju vašeg proizvoda.

Usput, trenutno postoje različite vrste rasvjetnih traka na LED diode. Mnogi modeli mogu se konfigurirati, a oni se kontroliraju daljinski. Prilagodba će promijeniti intenzitet svjetlosti LED-a i njihov emitirani spektar. Pa, ogledala (komadići aluminijske trake) će ponoviti sjaj više puta. Iz tog razloga, bilo je potrebno provjeriti svjetlost dok se strop konačno nije montiran tako da ne bi sjajno sjajno sjajno. Moguće je smanjiti svjetlinu sjaja uz dodatnu otpornost ili maloprodaju, montiran na mrežu.

Držač je poželjniji, jer će biti moguće promijeniti osvjetljenje, ovisno o situaciji. Ako ste kupili cijelo pozadinsko osvjetljenje s upravljačkom pločom, onda ne dodatni elementi na dijagramu nisu potpuno potrebni. Da biste stvorili svjetlosni strop, dovoljno je za one detalje koje ste ponudili u utičnici.

LED prsten i njegova instalacija

Zanimljiv stropni pozadinsko osvjetljenje dobiva se pomoću LED prstena. Ako unutar ovog rasvjetnog elementa, reflektirajući elementi također mjesto, učinak će biti potpuno velik.

Podsjećamo vas da prilikom spajanja električnih elemenata u mreži, napon u njemu treba nedostajati.

Poželjno je da su svi postupci ugradnje prate mjernim operacijama, svi su kontakti bili gusti i imali su pouzdanu izolaciju.

Božićno-drvo vijenac za uređenje stropa

Kako napraviti sjajnu stropu vlastitim rukama?

Dijagram ugradnje LED-a.

Za dječju spavaću sobu možete napraviti strop vlastitim rukama u skladu s tehnologijom opisanim ranije, ali koristeći ne-posebne LED diode, ali običan božićno vijeće. Trepće žarulje fascinira dijete i čini ga mirnijim. Strah od tame će proći pored sebe, ali iščekivanje praznika će biti prisutna svake večeri.

Takav učinak ne može, ali uzrokovati dijete osjećaj bajke i sreće.

Ova brzina je prilično moderna i potpuno jeftina.

Svi prethodno opisani stropovi značajke samo jednu značajku - statična slika. Slažem se da bi bilo savršeno napraviti strop vlastitim rukama s maksimalnim pristupom slike na treperenje zvijezda nebo.

Pokretni elementi i kombinacija

To možete postići samo uz pomoć pokretnih elemenata, vješto montirana iznad razine suspendiranog stropa. Takvi pokretni elementi mogu biti i rasvjeta i reflektirajući dijelovi. Na primjer, LED diode se mogu naći na pokretnoj osi zakrivljenoj osi. Rotacija će promijeniti smjer grede, a na filmovima suspendiranog stropa će biti "igranje" svjetla. Neka to nije teško. Ali ovdje ćete dobiti nekoliko malih problema: buka s električnog motora razbiti ukupnu idila stvorene atmosfere.

I na kraju, postoji mogućnost da napravite strop vlastitim rukama, kombinirajući različite načine. Tako vi i članovi vaše obitelji neće morati propustiti monotoniju: mnoge mogućnosti za osvjetljenje stropa će omogućiti svake večeri da vide nešto novo. To će biti najbolje slobodno vrijeme za oči.

Čitaj više