Obrts "Betlehem zvijezda" iz papira: master klasa s predlošcima

Anonim

Betlehemska zvijezda je simbol Bizanta, koji je više od dvije tisuće godina. Tajanstveni nebeski sjaji tako lijepo da su njegovi pjesnici neumorno opisani, slikari slikaju, pišu ikone. Osam-šiljasta zvijezda, simbol rođenja Kristova, dao je djeci božićnim blagdanima, uredio vrh novogodišnjeg stabla, obješen na ulaznim vratima, koji simbolizira svijet, ljubaznost i gostoljubivost. Star se također koristi kao predmet prilikom uređenja i stvaranja ikonostaze. Unatoč činjenici da danas nema nedostataka božićnih igračaka i raznih obrta u trgovinama, pokušat ćemo reći kako i od onoga što možete napraviti simbol Božića, jer svi znaju da su učinili mnogo vrijednije za to, jer Ulažemo u to dušu. Dakle, razmotrite proizvodnju obrta Betlehemske zvijezde.

Klizač

Papirna zvjezdica

Jedan od najjednostavnijih i pristupačnih materijala za plovid je rad.

Klizač

Možete koristiti bilo: boju, valovite, debele, novine, pa čak i iz kutija. Proizvodnja ne zahtijeva nikakve posebne vještine i uređaje. Sve je vrlo jednostavno. Naoružane olovke, škare i ljepilo.

Idite na glavni razred:

  1. Za jednu zvijezdu bit će potrebna dva kvadratna površina jednake veličine. Preklopiti papir kao što je prikazano na slici;
  2. Zatim izmjerite udaljenost jednaku polovici duljine linije od samog centra, napravite rezove na zavojima;
  3. Oblikuju iz zatvorenih rubova u obliku trokuta, unaprijed kalup na strani ljepilom i osigurajte dio kvadrata jedni s drugima;
  4. Jedna od komponenta zvijezde je spreman. Učinite sve isto s drugim i zalijepite praznine jedni s drugima.

Novogodišnji simbol

Na početku članka spomenuli smo da možete ukrasiti zvijezdu ne samo božićno drvce, nego i ulazna vrata. U ovoj lekciji, reći ćemo kako napraviti stacku pjene.

Članak o temi: Sova: Modularni origami, shema montaže s glavnom klasom

Za to ćemo trebati:

  • komad pjene (arbitrarna veličina ovisi o tome koliko želite dobiti zvijezdu na kraju master klase);
  • kompas;
  • olovka;
  • Nož za tiskanicu i škare;
  • gusti papir;
  • ljepilo;
  • Pakiranje ili folija (sve bogatstvo koje je na zalihi iz prošlog blagdana).

Dakle, nastavite.

Najvažnije je izrezati bazu iz pjene. U ovoj fazi možete koristiti predložak, ali nemojte se zamijeniti ako ga nemate, u ovom glavnom razredu ćemo reći kako se sami prazne. Uzmite cirkus i dalje dva kruga. Njihovi promjeri su 20 i 40 cm. Sljedeći, oko krugova, mjere sedam jednakih dijelova i swipes iz središta.

Klizač

Zatim pokrenite linije koje spojite bazu s krajevima kutova i izrežite prazno strogo duž konture.

Klizač

Pripremite uređeni papir i izrežite predmete i zrake. Stick zrake i zatim nedostaju dijelovi. Da bi papir za omatanje ne bat, idite uz konturu s prekrasnom čipkom, tkaninom ili gustim papirom, smanjite veličinu i promiješajte. Vrhovi naše lijepe zvjezdice postavljaju zvona.

Klizač

Možete dovršiti posao kada se odlučite za sebe da je vaš rad prilično uređen. Primijenite sve svoje fantazijske letenje u ovom majstorskom razredu, možete lijepiti perle, vjetra zrake mšar i čak ukrasiti neonsku vrpcu.

Klizač

Betlehem čudo

Još jedan izvorni način za stvaranje zvijezde je slama.

Ovaj put proces će biti pomalo dugotrajan, ali uopće ne gubi svoju fascinaciju, to je prikladnije stvoriti, ako ponovite sve u četiri ruke.

Što će zahtijevati? Štemena slamka, čekić, klizanje, klinčice, gusta navoj, olovka, linija.

Stavite tablicu kao što je prikazano na slici. Stisnite 50 slame i stavite ih pored drugih na gustoj niti. Recite im u sredini, formirajući balketa u obliku luka. Dok je jedan od vas odustao od srednje niti, drugi boji krajeve na suprotnim stranama. Sada, bez oslobađanja sredine detalja, pokušajte napraviti krug od "luka". Zatim sve slamke sigurno pričvršćuju uz pomoć niti, što je moguće bliže jedni drugima. Da bi se to olakšalo zadatak, u samom središtu Vbe karanfacija, koji će popraviti plod na mjestu.

Članak na temu: pojas s cvijetom s vlastitim rukama

Klizač

Sada vezati preostale slamke u centru. Štapići su povezani zajedno formirajući ih nekoliko komada. Pa, ovdje naš simbol je spreman, ostaje da se formira duge zrake zvijezda, za koje je potrebno razbiti na pola i uz rubove slame, formirajući kutove. Ove zrake su umetnute u intervale između krajeva slame. Kutići su također uključeni u niti.

Klizač

Pozdroi zrake mogu biti ukrašene malim božićnim kuglicama, boje u bilo kojoj boji ili ukrasite jezgru zvijezde. Takvi obrti ne samo nadopunjuju razonodu odraslih, već i daju djeci originalnu radost i uključivanje u zanimljiv proces.

Video na temu

Čitaj više