Uređenje zida s tekućim pozadinom s vlastitim rukama (fotografija)

Anonim

Fotografija

U popisu građevinskih radova, završna obrada tekućih pozadina pojavila se relativno nedavno - krajem 90-ih godina prošlog stoljeća. Nakon nanošenja na zidu, oni više podsjećaju na rješenja za žbukanje teksture, a ne pozadinu u općeprihvaćenom razumijevanju. U svom izvornom obliku, tekuća pozadina predstavljaju suhu mješavinu bijele boje, prema tipu slično manje piljevine.

Uređenje zida s tekućim pozadinom s vlastitim rukama (fotografija)

Tekuće pozadine imaju brojne pozitivne kvalitete koje ih razlikuju od drugih završnih materijala: premaz ne apsorbira mirise, ima dugi vijek trajanja i visok stupanj sigurnosti požara.

Tekuće pozadine završavaju zidovi i stropovi u sobama s normalnom i stabilnom razinom vlage.

Ukrasite zidove spavaćih soba, hodnika, dnevnih soba i hodnika. Za uređenje prostora s promjenjivom vlagom ne primjenjuju se zbog visoke higroskopnosti - brzo apsorbiraju vlagu iz okolne atmosfere i gube ne samo izgled, već i njihove operativne karakteristike.

Sirovine za proizvodnju tekućih pozadina su prirodni materijali, kao što su svile i pamuk, odavde i njihove visoke cijene u odnosu na običnu pozadinu. Također, ovaj materijal uključuje različite vrste vezanih elemenata (na primjer, CMC ljepilo), punila i boje. U ovom slučaju, boje se prodaju u zasebnom ambalažu i dodaju se u otopinu s tekućim pozadinom nakon razrjeđenja toplom vodom.

Nekretnine, prednosti i nedostaci

Pozitivna svojstva tekućih pozadina uključuju:
  • Jednostavnost pripreme za nanošenje zidova, jer se ne moraju prevrnuti pod i izrezati, dovoljno 1 m² za razrjeđivanje u prikladnom kapacitetu;
  • sposobnost zatvaranja malih nepravilnosti zidova, pukotina i hrapavosti nego što se približava njihovim karakteristikama na grabljenim rješenjima;
  • Zidovi s takvim premazom ne akumuliraju pretjeranu vlagu, a sami pozadini nisu stvoreni pod njihovim dekorativnim slojem "staklenika" učinak, povoljan za zrelo gljivično spor i pojavu kalupa;
  • Takva zidna prevlaka ne apsorbira mirise, što je posebno važno ako je soba stalno prisutna dimom cigarete;
  • Široke mogućnosti u dizajnu zidnog pokrova odabirom boja koje su dodane u radnu strukturu pozadine;
  • dugotrajno skladištenje u zatvorenom spremniku razrijeđene otopine (nekoliko mjeseci, pa čak i više);
  • Visok stupanj sigurnosti od požara, budući da materijal apsolutno nije gorivo;
  • Mogućnost primjene na zidove kao ručni način, s lopaticom i graterom i lopaticom, iako se posljednja metoda prakticira iznimno rijetkost i ovisi o veličini čestica frakcija;
  • kompatibilnost s drugim završnim materijalima;
  • odsustvo u gotovom stanju zglobova i šavova;
  • Uređenje zida s tekućim pozadinom ima vijek trajanja više od 10 godina.

Članak o temi: LED diode za automobile s vlastitim rukama

Nedostataka tekućih pozadina, stručnjaci identificiraju sljedeće:

  • Visoke cijene, što ih sprečava iz rasprostranjenosti;
  • Nemogućnost čišćenja, u slučaju prljavštine, potrebno je ukloniti razmaženo područje i primijeniti novi sloj;
  • Ovisno o sastavu dodane boje, oblaganje tekućih pozadina može promijeniti nijansu pod utjecajem ultraljubičastog zračenja.

Uređaji i značajke primjene

Kao i kod bilo kojeg drugog ukrasnog zidnog obloga, visokokvalitetna završetka zidova s ​​ovim materijalom u velikoj mjeri ovisi o temeljitoj pripremi osnove za primjenu otopine.

Uređenje zida s tekućim pozadinom s vlastitim rukama (fotografija)

Najčešći i univerzalni način primjenjuju rješenje na zid s lopaticom.

  1. Na prvoj fazi male pukotine su zatvorene otopinom tekuće pozadine ili, na primjer, šavovi između ploča suhozida i 2. stupnja se primjenjuju glavni sloj za oblaganje. Privremeni prekid između 2 faze mora biti najmanje 4-5 sati.
  2. Kada radite s tekućim pozadinom, važno je promatrati temperaturni režim. Temperatura sobne temperature u sobi ne smije se spustiti ispod 10 ° C. Na nižim temperaturama iz završnog rada koristeći takav materijal, bolje je odbiti ili instalirati grijač u prostoriju i prije nanošenja tekuće pozadine ravnomjerno zagrijati cijeli volumen prostorije.
  3. Uz ekstremnu potrebu, moguće je ubrzati proces sušenja instaliranjem ventilatora i stvaranjem nacrta, otvaranjem prozora i vrata. Također je još jedna razlika između tekuće i obične pozadine, koji zahtijevaju prirodno sušenje za proizvodnju visokokvalitetne pokrivenosti.
  4. Protok suhe mješavine tekućih pozadina u prosjeku je 1 kg na 3 m². U standardnoj ambalaži postoji 5 kg suhog morta. Ako je u procesu rada bilo više rješenja, a preostala smjesa može se pakirati u plastičnu vrećicu, hermetički je vezano i u takvom stanju otopina tekuće pozadine može se skladištiti 3-4 mjeseca.
  5. Tekuće pozadine se uklanjaju jednostavnim pranjem, unaprijed nanesite veliku količinu vlage s pjenastim valjkom ili spužvom.

Članak o toj temi: Kako odabrati najbolje kupatilo tepih

Još jedna značajka tekuće pozadine je njihova sekundarna uporaba. Pozadina je navlažena i uklonjena pozadina ponovno otopljena u toploj vodi, dodan je željena boja i spremni su za ponovno korištenje na ovom ili drugom zidu.

Čitaj više