Što učiniti ako su vratara zaljubljena

Anonim

Vrata snimanja mogu biti šik dodatak unutrašnjosti našeg stanovanja ili ureda. Ali to se često događa da može uzrokovati ozbiljan stres kada se razbije u najprikladnijem trenutku i nemoguće ga je otvoriti. Razlozi mogu biti različiti čimbenici: zaglavio jezik vrata, ili je ključ slomljen, ručka se ne želi rotirati. Ali što učiniti? Tko treba nazvati u takvim slučajevima?

Što učiniti ako su vratara zaljubljena

Ako su vrata zalupila, što učiniti?

Gdje kontaktirati

Najvažnija stvar u ovoj situaciji će se u ruci i ne paničariti, i misliti za koga trebate kontaktirati. To može biti:

  1. Tvrtke za popravak vrata. Najbolji način iz situacije će kontaktirati posebnu uslugu koja se kvalificira u takvim slučajevima;
  2. Tvrtke za instalaciju vrata. Ako u vašem gradu nema posebnih tvrtki, takve situacije mogu se rješavati s vratima, možete kontaktirati tamo;
  3. MES ili vatrogasna služba. Ako postoji hitna situacija: malo dijete, opasne električne aparate, ostao je u sobi, potrebno je kontaktirati servis za spašavanje, na poziv, svakako navedite pojavu situacije.

Što učiniti ako su vratara zaljubljena

Ali, to se događa da nije moguće nazvati nikoga, na primjer, kada su vrata u zahodu, a vi ste neki kod kuće. Što učiniti u takvoj situaciji? Možete čekati povratak voljenih, ali možete se pokušati nositi s vlastitim rukama. U nastavku ćemo gledati na opcije kao što možete pomoći u situaciji u kojoj su vratara zastrašujuća vrata zalupila, a bez kvarenja njegovog izgleda.

Što učiniti ako su vratara zaljubljena

Uzroci sloma

Prvo morate se nositi s uzrocima sloma, možda postoji nekoliko njih:

  • LED jezik;
  • zaglavio zasun;
  • pokriva ključ na poleđini;
  • Ključ je ostao u lokomotivnoj sobi;
  • Slomio sam ključ u dvorcu;

Članak o temi: Kako napraviti vatru u kućici, u dvorištu

Što učiniti ako su vratara zaljubljena

Držite jezik zaključavanja unutarnjih vrata

Takva situacija je često s bravima vrata, što sam učinio postupak i dugo se ne razmazao. Ponašajte s zaglavljenim jezikom vlastitim rukama, mogu pomoći običnu plastičnu karticu ili nož. Ako bilo što od ovoga nije pri ruci - bilo koji tanak, ali je prikladan izdržljiv predmet.

Što učiniti ako su vratara zaljubljena

Za početak, uklonite karticu ili nož na mjesto gdje je jezik za vrata između njega i vrata dovratnika, kao što je prikazano na fotografiji. Glatki pokreti odozgo prema dolje, a zatim s jedne strane kako bi pokušali utjecati na jezik. Morate postići ono što je odselio malo, čim ste čuli karakterističan klik ili vidio da se jezik pomiče, pokušajte pritisnuti ručku i otvoriti vrata.

Manja metoda može se pritiskati dlijeto jezik ili nešto slično.

Zaglavio je zasun dizajna vrata.

Često je skroman opremljen posebnim zasunama. Ako je dizajn vrata zalupio njezin razlog, prvo pokušajte nekoliko puta upletena ručka vrata. Kada ova radnja ne pomogne, potrebno je rastaviti samu ručku i doći do utroba mehanizma za zaključavanje. Najbolji odvijač je prikladan za to, ali ako nije pri ruci, primijenite sve stavke pogodne za ovo: datoteku noktiju, žlicu, nož, čak i vlastite nokte.

Nakon što ste uspjeli ukloniti ručku s vrata, potreban vam je tanki objekt, olovkom ili olovkom najbolje odgovara, dodajte mehanizam za zaključavanje (gledajte videozapis) i stavite pritisak na njega, dok okrećete ručicu vrata u isto vrijeme otvorite vrata koja su zatvorena.

Što učiniti ako su vratara zaljubljena

Ponekad se dizajn vrata skroženice događa s zasun u obliku ključa iznutra. Kada se lišće vrata zatvaraju i ovaj ključ se pritisne, nije moguće otvoriti vani. Često se događa da su vrata skroćena srušila s zasunom već pritisnula kada nema nikoga u sobi.

Članak o temi: Višenamjenski kutni kauč s spavaćim mjestom u kuhinji

U ovom slučaju, već je teško ući u prostorije. Za ovaj slučaj mala rupa treba biti u dizajnu takvih brava ispod ručke vrata, kao što je prikazano na fotografiji. Razmislite ako ste ga pronašli, morate umetnuti iglu ili tanki nokat i kliknite na njega. Ova akcija mora vratiti ključ na otvoreni položaj i otključati dizajn vrata s zasunom, koji je zalupio.

Ključ je ostao na stražnjem dijelu vrata

Često se događa da je snimka ili ured ili čak vrata u WC-u otvorena samo ključem. U situacijama u kojima je zalupila, a ključ je ostao u dvorcu s druge strane, tanak potreba može pomoći ili bilo kojem dovoljno tankom objektu i novinama. Ova opcija spasenja može biti stvarna ako postoji prostor između weba vrata i pod. Da biste dobili ključ, prije svega, morate gurnuti novine ili sve što se može promovirati ispod dna, tako da pali ključ može biti na njemu. Sljedeći korak će biti uz pomoć igala pokušati izliti ključ iz ključanice. Kada padne na neplaćene novine, pažljivo povucite u sebe - i imate ključ u rukama.

Ključ od vrata ostao je u lokomotivnoj sobi

Može se dogoditi da je unutarnja vrata zalupila, ili je jednostavno zakopana, a jedina verzija ključa iz njega ostala je u zaključanoj sobi ili izgubljenoj. U ovom slučaju, možete pokušati otvoriti dvorac s lijekovima. Brave skropisa nemaju složen dizajn, tako da ga lako možete napraviti vlastitim rukama.

Što učiniti ako su vratara zaljubljena

Da biste to učinili, trebat će vam nož, tanke igle za pletenje, kabelu ili zajedničku kosu.

Ako pogledate unutar tipkovnice, možete vidjeti da su neki dijelovi pokretni. Načelo otvaranja takve zaključavanja ključ je u preslikom ovih pokretnih dijelova dvorca, ali ključ za to je poseban oblik, tako da to mogu učiniti lako.

Cijela točka otvaranja takvog dizajna zaključavanja brave bez ključa je da pritisnete sve pokretne dijelove odozgo i od dna u dobrom stanju s odvijačima, dok se istovremeno okreće kao ključ. Može se ispasti od prvog puta, ali ako će vas rezultat učiniti molim.

Članak o temi: Valjane zavjese "Zebra": Savjeti o izboru i dizajnu interijera

Slomio sam ključ u dvorcu snimanih vrata

To se događa da se ključ prekida u procesu otvaranja vrata i dijela ostaje unutar dvorca. Možete sebi pomoći na dva načina na dva načina. Ako dio ključa obavlja iz ključanice, možete ga provjeriti i ukloniti ga uz pomoć kliješta. Ako je ključ ostao mali dio ključa za povjerenje i otvara ga pomoću datoteke Lobsik. Mora se umetnuti u dvorac na žbuke i okrenuti kao ključ.

Što učiniti ako su vratara zaljubljena

Tipično, takvi problemi nastaju s ne-kvalitetnim priključcima ili se loše brinu. Stoga ne uštedite na takve stvari i popravite i podmažite vratara u vremenu, kako bi se izbjegle teške situacije, osobito ako postoje djeca u kući. Također, za sobe, vrata na koje trebate zaključati, na primjer, u zahodu ili kupaonici, možete koristiti testirani Stepbew umjesto lukavih modernih brava.

Čitaj više