Brick udari u blizini privatne kuće: učini to sami

Anonim

Tradicionalno, s dolaskom toplim vremenima (vlasnici privatnih kuća - i zimi), putovanje u zemlju uključuje kuhanje ukusne i mirisne hrane na otvorenoj vatri. Kako bi se povećala udobnost kuhanja ovih jela i ne spaljivanje gornjeg sloja tla kostrom, bolje je dobiti mangal ili napraviti roštilj s vlastitim rukama.

Vrste mangalova

Postoje dvije glavne vrste mangala - prijenosnih i stacionarnih. Glavna prednost prijenosnih mangala je mogućnost korištenja ne samo kod kuće ili u kućici, već i tijekom piknika u rijeci, jezeru ili u šumi. Mangali su izrađeni od pocinčanog željeza ili nehrđajućeg čelika. Cijena takvih struktura je mnogo jeftinija od stacionarnih.

Brick ili kamen mangali su vrlo lijepo napravljeni, izgledaju pristojno u dvorištu privatne kuće ili kućice. Od unutrašnjosti, takve strukture su izrađene od vatrostalnog, a vanjski sloj cigle se može odabrati na takav način da se mangal uklapa u dizajn kuće (iz iste cigle, na primjer) i organski pogleda u krajolik. Također postoje modeli mangalla od kovanog željeza - dizajnirani su od metala, više od 20 mm debljine, a težina dizajna može biti oko 25 kg. Mogu se transportirati u prirodu, ali ih više često koriste.

Koja je razlika između roštilja i roštilja, peći i kamina

Domaćini planiraju steći "fokus" za kuhanje ili za grijanje se često postavljaju - u onome što su prepoznatljive značajke roštilja, peći, kamin i roštilj. Za početak, odmah napominjemo da se roštilj, roštilj i peć koriste za kuhanje, a kamin se koristi za grijanje.

Peć za roštilj je relativno složen dizajn koji se sastoji od fokusa, kuhanja, pušnice, pećnice, tandore i slično. Oprema ovisi o određenom modelu. Također, takve peći sadrže dodatne operativne površine - police i stol za rezanje, nalaze se peći s ugrađenim umivaonikom. U peći roštilja s roštiljem dodatno se nalazi pljuvanje i roštilj iznad ognjišta.

Članak o temi: metalna kupka

Brick udari u blizini privatne kuće: učini to sami

Kamin (open source) - Generator topline peći, koji se koristi za grijanje ili kod kuće. Kuhanje na kamin je moguće, ali ne i prikladno, fokus je obično ispod koljena, a prostran portal (uređen ispred kamina) će pokvariti izgled. Kamin se sastoji od prednjeg uređenog dijela - portala, same komore za izgaranje goriva (peć), kolektora dima i dimnjaka.

Brick udari u blizini privatne kuće: učini to sami

Brand Brick s rukama

Brand Brick je složen dizajn koji se koristi za kuhanje. Poboljšane strukture uključuju roštilj i roštilj, što ih čini funkcionalnim. Također možete dodati radne police i stol za rezanje. Dizajn uključuje ugrađenu pranje automobila. Lijepo dizajnirani brazier iz cigle postat će neka vrsta umjetničkog objekta na parceli u kojoj je ugodno okupiti tvrtku.

Materijali su potrebni za izgradnju ciglene mangale

Prije izgradnje mangala od cigle, potrebno je pripraviti potrebne materijale. Razumjeti izbor materijala, budući da se operacija mangale događa tijekom cijele godine, a radnu temperaturu može se promijeniti - trebali biste odabrati opeku koja će se nositi s tim opterećenjima. Za beton rad s temeljem, trebate cement, pijesak i drobljeni kamen. Pripremiti film za beton je dodatna zaštita od vlage tijekom zamrzavanja Zemlje. Potrebno je razmišljati o pitanju s vodom unaprijed, trebat će gotovo sve faze izgradnje.

Brick udari u blizini privatne kuće: učini to sami

Armatura za temelj

Tijekom izgradnje oplate i prije punjenja betona za temelj, priključci će biti potrebni za stvaranje mreže u armiranoj betonu. Mreža armature plesti križ će obrezati žicu za pletenje. Da biste radili s njom, trebat će vam kuka za pletenje. Jačanje se ne preporučuje zavarivanje međusobno, jer se tvrđava čelika smanjuje. Za temelje se koristi armatura od 10 mm, promjer ovisi o dizajnu temelja i navodnog opterećenja na njemu.

Alati za gradnju

Alati, ovisno o fazi izgradnje:

  • Jama za temelje. U prvoj fazi, to će uzeti nit kamrona ili običnog vrtnog kabelskog svežnja - za označavanje temelja. Također će pomoći razini i pluća, oni mogu točno izmjeriti zidove i dno rupa kako ne bi koristili oplatu i čine jamu glatkom. I, naravno, lopata.
  • Pletenje armature. Kuka za pletenje spojnice i "bugarski" za rezanje žice i armature.
  • Priprema betona. Trebat će betonsku mješalicu i kante. Za gusto nadgrobni spomenik koristi se duboki vibrator ili, nakon odsutnosti ovog uređaja, segmente armature za ručnu travnju.
  • Opeka. U ovoj fazi koristimo lopaticu, kantu, razinu izgradnje i pluća, rulet i olovku. Za podrezivanje cigala koristi se kutni mlin (bugarski) s posebnim krugom ili celmom.
  • Nadstrešnica. Za nadstrešnica koristimo kutno brušenje s odgovarajućim krugom za podrezivanje materijala. Da biste popravili dizajn, trebat će vam bušilica ili odvijač. Iz vrste nadstrešnice i njegove instalacije ovisi, hoće li se stroj za zavarivanje trebati.

Članak o toj temi: Odaberite krevet za djecu

Zaklada za cigla bar

Prije zgrade potrebno je saznati dubinu Zemljinog zamrzavanja, na temelju toga, planirati dubinu temelja. Za beton ispod temelja, se koristi cement, pijesak, drobljeni kamen i voda. Također u izgradnji temelja uključuje mrežu armature povezane prije pripreme betona. Jama ispod temelja postavljena je film, koji daje dodatnu zaštitu betona od vanjskih utjecaja. Također je potrebno zaspati dno jame "jastuk" od šljunka ili ruševine i pijeska, svaki sloj - od 5-10 cm. Tijekom punjenja, beton je cijelo vrijeme. Nakon ispune betona potrebno je poravnati površinu s pravilom ili razinom konstrukcije.

Brick udari u blizini privatne kuće: učini to sami

Zrelo

Briješki mozak je bolji za oblikovanje debljine dva reda, unutarnjeg reda vatrostalne opeke i vanjsku od cigle takve dizajne, koji će se uklopiti u cjelokupnu sliku vaše web-lokacije (na primjer, jedan tip s ciglom koristi se za izgradnju kuće). Također od materijala koji nisu cigle, potrebno je pripremiti cement, pijesak, vodu i deterdžent (otopinu od cigle), ojačavajuća rešetka.

Najpoznatija metoda zidanih opeka - s raseljavanjem svakog reda do platna. Materijal se preporučuje da se promatra vodom ili nižim kapacitetom od 25-35 sekundi za poboljšanu spojku s otopinom, što također sprječava apsorpciju vlage iz cementnog morta. Važno je na svakom trećem redu zidarstva da položi rešetku za pojačanje. Provjerite svaka dva ili tri reda zidanja građevinskim razinama i vinom.

Ako planirate primijeniti brazier, kao što je roštilj, pripremite mjesto za ugradnju rešetke. U zidovima opeke možete povući kut ili priključci za korištenje mreže na različitim položajima.

Postoje opcije za gnojinu od opeke s cijevi i bez cijevi. Ako odlučite izgraditi opciju s cijevi, pričvrstiti ga na stupcima za podršku, a sa svakim obližnjim postupno suziti. Kako bi se zaštitili od oborina, metalni vizir se zaustavlja iznad cijevi.

Brick udari u blizini privatne kuće: učini to sami

Instaliranje nadstrešnice ispod Brazier cigle

Kako bi se zaštitili od različitih vremenskih uvjeta, stručnjaci preporučuju izgradnju mangala. Poljaci pod krovom mogu biti izrađeni od metalne ili drvene baze. Ako se odlučite na drvu, trebali biste razmotriti sigurnost požara i postaviti ih na udaljenosti od dizajna najmanje 20 cm.

Članak na temu: Što odabrati materijale za dekoraciju fasada

Krov se može graditi od raznih materijala. Ako se kombinira s krovom kuće, krovni će se skladno izgledati skladno na vašem području.

Sovjeti stručnjaka odabrati mjesto

Trebalo bi ga proglasiti mjestom gdje će se nalaziti roštilj. Majstori se preporučuju odabrati platformu koja zadovoljava sljedeće zahtjeve:

  • Zaštita vjetra. Potrebno je istražiti smjer vjetra tako da u budućnosti dim iz ognjišta ne padne u prozore kuće. Također možete posaditi velika stabla ili se prilagoditi dostupnim.
  • Sigurnost od požara. Budući da se kuhanje događa na otvorenoj vatri, potrebno je uzeti u obzir udaljenost od zgrada, posebno drvenih (najmanje 10 metara) i prisutnost izvora vode u neposrednoj blizini. Neće ozlijediti staviti kutiju s pijeskom, može se prilagoditi kao sjedalo.
  • Dostupnost. Osigurati slobodan prostor oko mange s baldahinom, donijeti staze na njega (možete nastupiti u uređenom stilu - preostala cigla ili štednjak, prirodni kamen itd.).
  • Iznad mangala ne dopušta viseće grane i rođene drveće i grmlje.

Brick udari u blizini privatne kuće: učini to sami

Čitaj više