Kako mogu ukrasiti sobu vlastitim rukama, ukrasnim dizajnom interijera

Anonim

Kako mogu ukrasiti sobu vlastitim rukama, ukrasnim dizajnom interijera

Ukrasni dizajn unutrašnjosti vlastitim rukama ne samo da štedi novac, već je i realizacija svog kreativnog potencijala. Soba koju ste izdali mogu biti ponosni što pokažemo prijatelje. I, naravno, u njoj ćete se osjećati udobnost i harmoniju s vama. Nemojte se bojati sami stvarati elemente dekoracije. Nije tako teško, kao što se čini!

Umjetnost deroufaga

Prije toga, to se zove jednostavno "obrt", sada je ova lekcija stekla moderno okruženje "decoupage". Decoupage je rezanje slika tiskanih u tiskarskim kućama, na raznim objektima i naknadnoj obdutori od laka. Pravi majstor može obavljati obrte na takav način da se ne mogu razlikovati od vještog slikanja. Decoupage u unutrašnjosti primjenjivo je u bilo koju sobu kod kuće. Ako rastavite stvaranje plovila na korake, ispostavilo se da je sve vrlo jednostavno:

  1. Izbor motive. Za to se obično koriste posebni slveri koji se mogu decoupable koriste.
  2. Rezanje slika.
  3. Priprema baze (osnova može biti stakla, tkanina, drvene, keramičke predmete).
  4. Lijepljenje isječaka.
  5. Otvaranje s lakom.

S ovom tehnikom možete stvoriti apsolutno bilo kakvu stvar za vaš dom. Kada ovladate decoupage aza, dekorativne ploče će se smjestiti u vašoj kuhinji, u spavaćoj sobi - neobične chaskete, te u hodniku - originalne vješalice. Decoupage u unutrašnjosti je moderan, moderan i uzbudljiv!

Kako mogu ukrasiti sobu vlastitim rukama, ukrasnim dizajnom interijera

Elegantni jastuci

Unutarnje uređenje vlastitim rukama može napraviti bilo koju sobu pojedinačno i elegantno. Jastuci su takvi nenametljivi dekor elementi koji se uklapaju u spavaću sobu, u dnevni boravak, pa čak iu kuhinji. Ideje za uređenje jastuka bit će za svaki ukus. Evo samo nekoliko mogućnosti:

  1. Pokušajte izraditi kauč jastuke za kuću od starog džempera. Takve obrte izgledat će vrlo udobno i domaće. Stari tvornički džemper možete pretraživati ​​na poluvremenu, a ako ga ne možete naći tamo, pokušajte ući u drugoj ruci (vjerujte mi, stvaranje izvornog obrta vrijedi). Direktno na prekidaču morate napraviti uzorak jastučnika, koji "sjedi" na vaš jastuk. Kada je uzorak spreman, prebacite džemper kao običnu jastučnicu.
  2. Ako vaše ideje pretpostavljaju stvaranje vašeg doma europskog interijera, kupite marke u trgovini za igle. Uz pomoć takvih markica i boja za tkaninu možete stvoriti originalne i elegantne jastučiće. Osim toga, gotovi obrti mogu se dodatno ukrasiti čipkom i neobičnim gumbima.

Članak na temu: CSP na podu: lagas polaganje, drveni gvl i video, suhi estrih s vlastitim rukama, toplim debljinom preklapanja

Kako mogu ukrasiti sobu vlastitim rukama, ukrasnim dizajnom interijera

Ukrasimo prozore

Prozor je najvažniji dio svake sobe. Kroz to gledamo u svijet, to je glavni izvor prirodne rasvjete. Dekorativni dizajn interijera je nemoguć bez skladnog dekoracije prozora. Ideje nakita mogu biti raznolike. Nudimo vam da je ukrasite na dva načina: stvoriti zanimljive zavjese i neobičnu vijenac.

Kako bi se samostalno stvorili ekološki prihvatljive i ekskluzivne zavjese, trebat će vam lanac, celofan, tkanine boje, ravna četka, škare, traka. Možete sami šivati ​​zavjese, a možete kupiti gotovih oltarnih zavjesa u trgovini i ukrasiti ih. Da biste to učinili, iz Cellophana trebate smanjiti šablone (ako ne znate kako crtati - ne nevolje, pronađite sliku na internetu i premjestite ga u ćelifan), viski i zalijepite matricu na tkaninu i appline , Kada se zavjese suše, tretirajte ih kako je naznačeno na pakiranju s bojom.

Osim zavjesa, može se napraviti cvijet vijenac. Takve obrta zahtijevat će vam dijelove multi-obojene, satenske vrpce, papira, ručke, škare i ljepilo. Osjetio je cvijeće različitih veličina i osigurajte ih snopcima među sobom. Rezultirajući višestruki cvjetovi Uključite trake (bolje je uzeti vrpce različitih duljina). Ready Garlands mogu se montirati izravno na vječnost.

Kako mogu ukrasiti sobu vlastitim rukama, ukrasnim dizajnom interijera

Uređenje namještaja

Ako ste umorni od starog standardnog namještaja, možete je lako ukrasiti. Zapravo, ukrasite namještaj je mnogo lakši nego što se čini na prvi pogled. Da biste ostvarili svoje ideje, potrebna vam je samo nekoliko vrsta multi-obojene ljepljive trake i škare. Sve ostalo može učiniti vašu fantaziju!

Kako mogu ukrasiti sobu vlastitim rukama, ukrasnim dizajnom interijera

Za one koji su odlučili ukrasiti namještaj poput slične metode, postoji jedan savjet - igraju kontrasti! Kombinirajte crno s bijelim ili crvenim, plavim sa žutim, ljubičaste s ružičastim. Zamislite krug boje i uzeti boje koje se nalaze nasupročuju. Nemojte izmišljati previše komplicirane ideje. Na primjer, uzorak geometrijskih oblika uvijek će biti u modi. Možete ukrasiti obojenim ljepljivim vrpcama bilo što kod kuće: komoda, stari kabinet, hladnjak, kauč i stolice.

Članak o toj temi: Pleted Wammock s vlastitim rukama u tehnici Macrame

Dekor starih traperica

Traper obrt su uvijek u modi. Oni se mogu napraviti neovisno, a još bolje privući svoju djecu na njihovo ispunjenje. Djeca će biti vrlo zanimljiva sudjelovati u procesu uređenja svoje sobe. Stare traperice, traper jakne i košulje imaju kući sve. To su elementi odjeće koja stalno kupujemo. Kada su vaše omiljene traperice povrijeđene, nemojte ih izbaciti, nego im dati novi život!

Od traperica možete napraviti mnogo stvari. Ako je tkanina dovoljna - stvoriti male kaučske jastuke. Ako je manji, možete šivati ​​male igračke za djecu, jastučići za igle, oznaku za kuhinju. Ako pokažete kreativnu i omogućiti fantaziju, stare traperice će se pretvoriti u heroje bajke i šarmantne životinje koje neće ostaviti nikoga ravnodušnim.

Kako mogu ukrasiti sobu vlastitim rukama, ukrasnim dizajnom interijera

Vaze i košare

Uređenje soba vlastitim rukama vrlo često uključuje korištenje svih vrsta umjetnih boja, perja, grana. Ali gdje zadržati svu tu ljepotu? Možete napraviti male vaze i košare samostalno. Ispod su jednostavne ideje, čija će vam implementacija pomoći brzo i jednostavno ukrasiti svoju sobu.

Da biste stvorili neobičnu vazu, trebat će vam dug i izdržljiv pamučni uže, ljepilo, ljepljivi pištolj, velika igla, obojene neonske niti. Jedan rubni uže podmazujte ljepilo i zamotajte ga tako da se ispadne na mali gusti prsten. Nanesite ljepilo na vanjsku stranu prstena i pričvrstite sljedeći krug užeta. Kada je dno vaše vaze 11-12 cm u promjeru, početi se penjati, stvarajući zid za vazu. Čim vaza dobije željeni oblik, osigurajte rub konop s pištoljem za ljepilo. Možete ukrasiti vazu pomoću igle i neonskih niti.

Da biste napravili košaru, uzmite duge listove debelog papira (na primjer, pakiranje), ljepilo, papirnate isječke i pripremite šivaći stroj. Prije svega, napravite papir pruge 3 cm širine. Da biste to učinili, nekoliko puta okrenite papir i korak na pisaćem stroju. Sjajne pruge tako da imate neku vrstu križa. Ne zaboravite popraviti sve svoje akcije ljepilom. Pažljivo prikupite košaru kako ne biste griješili pomoću isječaka. Čim je košara spremna, uklonite papir i otporne na proizvode.

Članak o toj temi: Kako poravnati pod ispod laminata

Ako je umjetno cvijeće (kupljeno u trgovini ili na vlastitu) najbolje prikladne za vazu, tada se košara može ispuniti nečim neobičnim, na primjer, zapenici pređe. Osim toga, takve košare će postati udobne i estetskim prostorima za pohranu za rublje.

Kako mogu ukrasiti sobu vlastitim rukama, ukrasnim dizajnom interijera

Vinilna naljepnice

Ako se tako dogodilo da ne znate kako crtati, to nije za vas, to nije za vas, obrt smatrate da razmislite o dječjoj okupaciji, a još uvijek želite ukrasiti sobu kod kuće, pokušati pribjeći vinilnim naljepnicama. Zahvaljujući najširem asortimanu takvih naljepnica, mogu se odabrati za bilo koji dom. Njihova prednost je da su zalijepljeni na bilo kojoj površini i lako uklonjeni.

Ako govorimo o dječjoj sobi, onda ga trebate ukrasiti s vinilnim naljepnicama! Za djevojčice odaberite naljepnice s brave, princeze i heroine Disney Cartoons, a dječaci će oduševiti s strojevima i dinosaurima. Ako to učinite da se vinilne naljepnice kombiniraju s namještajem (na primjer, "sjedite" mače na komodi) - to će izgledati posebno impresivno.

Kako mogu ukrasiti sobu vlastitim rukama, ukrasnim dizajnom interijera

Jednostavne ideje

Najjednostavnije ideje za kućni ukras s vlastitim rukama je korištenje gotovih proizvoda. Slike, fotografije i plakati koji ne mogu samo potrošiti na zidove, već i raspršiti na policama - to su veliki elementi dekoracije. Osim standardnih slika koje su napisali gouche, akvarel ili maslac, moderni kožni uzorci ili paneli od nestandardnih materijala dobro su prikladni za dom.

Da bi slika ili fotografija na najbolji način u ukupnom konceptu prostorije potrebno pokupiti ispravan okvir za to. Idealno rješenje bit će neovisno stvaranje takvog okvira. Ideje za stvaranje okvira mogu biti bilo koji način, kao opciju, možete primijeniti sva istu tehniku ​​decoupagea.

Kako mogu ukrasiti sobu vlastitim rukama, ukrasnim dizajnom interijera

Čitaj više