Uređaj ručke vrata: Tri vrste mehanizma

Anonim

Svaki dan nekoliko puta je pozdravljamo, znamo kako izgleda. Ali ono što ju je skriveno iznutra, malo ljudi zna. Bit će o ručici za vrata, o tome što su, kako je to ili taj model ima stupanj pouzdanosti.

Uređaj ručke vrata: Tri vrste mehanizma

Klasifikacija ručka vrata.

Postoje tri glavne vrste ručka vrata: stacionarni, tlak i okretno. Posljednja dva mogu biti oboje s ugrađenom bravom i bez nje. Stacionarne ručke su uglavnom dekorativne. Sva njihova funkcionalnost svodi se na praktičnost otvaranja i zatvaranja lista vrata. Mogu se montirati ili pratiti, razne oblike i vrste, proizvedene od raznih materijala, ali, u pravilu, njihova je uloga ista: zgrabila je - zatvorena - zatvorena.

Svrha i okretna ručka

S obzirom na ručku ručicu zakretne ili vrste tlaka, lako je pogoditi kako je jednostavno i razumljivo.

Uređaj ručke vrata: Tri vrste mehanizma

Izgradnja ručice za guranje.

Prilikom okretanja ili pritiskanjem ručke pomoću prijenosničkih ploča, ona utječe na lakrački zasun, to je isti kutni jezik. Zasun ide unutar mehanizma, a vrata se mirno otvaraju. Da biste zatvorili vrata, nije potrebno okrenuti bilo što ili pritisnuti, fizika radi sve samo. Zbog minimalnog frikcijskog sile, jezik s njegovim prepunim rubom, nakon čega se, pod djelovanjem proljeća vraća u svoj izvorni položaj. Vrata su zaključana.

Što unutar ručke vrata?

Da biste odgovorili na ovo pitanje, potrebno je ukloniti ručku i rastavljati. S druge strane gdje nema ključa, postoji mala rupa na ručici. Premjestim potporni proljeće s govornim ili tankim odvijačem kroz ovu rupu i uklonite ručku. Dalje, dekorativna sluznica se uklanja, 2 vijci otvoreni ispod njega, drže polugu s obje strane vrata. Vijci se odvijaju s lik odvijačem, a sada je moguće ukloniti cijeli središnji mehanizam bez napora, uključujući ručku na poleđini na poleđini prijenosnih vrata. Od vrata vrata morate se nesontificirati 2 samodostavljanja, držeći mehanizam za zaključavanje s lakevalnom zasunom. Pronalaženje malog ravnog odvijača, lako uklonite nadevanje s vrata.

Članak o temi: Nezavisna slika drvene kuće

Uređaj ručke vrata: Tri vrste mehanizma

Detaljna shema montaže vrata.

Mehanizam za zaključavanje t-u obliku slova t. U središtu kućišta nalazi se kvadratni prozor, slobodno rotirajući u okrugli baze na malim ležajevima. Kroz metalni potiskivač, kut kvadrata je pričvršćen na zasun ploče (jezik). Kada rotirate prozor, jezik čini uzajamne pokrete. Pusač je opremljen s proljetnim čepom koji sprječava da ga prozori okrene kada se izlaganje dogodi na samom jeziku. U nekim modelima, zasuna se kombinira s šipkom za blokiranje, što sprječava nasilno prešanje zatvorene brave. Takve brave su pouzdanije za sigurnost zaključanih vrijednosti.

Samo jedan gumb, ručka s mehanizmom za okretanje, još je jednostavnije. Glavni dio je kvadratna šipka koja prolazi kroz sva krpa vrata i prozor zasun. Povezan je na obje strane vrata s ručicama pomoću lock izvora. U ručici s ariform za zaključavanje s tajnom, šipka će biti povučena vijkom za pričvršćivanje, u pouzdanijim sustavima može biti sve zavareno. Ovaj dio ručke je nerazumljiv, au slučaju razgradnje tajne zaključavanja, proizvod će morati promijeniti proizvod u cjelini. Zapravo, štap, kada okrećete ili pritisne ručku, žuri jezik unutar zasuna.

S druge strane, posuda za zaključavanje se nadovezuje na istoj šipki, kroz koju se dva vijka slijevaju oba gumba. Ako postoji unutarnja funkcija zaključavanja, jedinica za zaključavanje se stavlja. U njemu, uz pomoć metalne kuke, dolazi do fiksacije šipke. Kuka je aktivirana gumbom ili ventilom. Sljedeći korak se stavlja na dekorativnu sluznicu. Ručka se mora usvojiti na karakteristični klik, ova ploča za zaključavanje će se povećati na šipku.

Čitaj više