Skakači s vlastitim rukama

Anonim

Skakači s vlastitim rukama
U izgradnji kuće možete koristiti skakače i tvornicu i vlastitu proizvodnju. Na prvi pogled, korištenje tvorničkih proizvoda čini se prikladnijim i pouzdanijim: naručio - bili ste isporučeni, štoviše, kvaliteta se kontrolira u tvornici.

U stvari, nije teško napraviti skakače sami uopće, a štednja su značajna - morate platiti samo za materijale, a poznato je da jeftiniji od gotovog proizvoda. Kako napraviti skakače sami, i to će se raspravljati u nastavku.

Za početak, razmotriti osnovne vrste skakača i slučajeva uporabe:

  • Nošenje skakača - pojačane grede (korišteno) - koriste se za doživljavanje tereta iz ploča preklapanja;
  • gluposti - grede (b) - percipiraju samo opterećenje iz zida povodeći preko otvora;
  • Olovke - tanki skakači bez vakuuma, koji se koriste u vratima unutarnjih particija s debljinom od 120 mm;
  • RAMS - nošenje Lintels velikih veličina;
  • Rigel - trči s policom, koja je osnova za naglasak viših struktura.

Najčešći nose i ne-prazne skakače, koji se koriste za prozor i vrata. Tehnologiju njihove proizvodnje i dalje razmatra.

Skakači za prozor i vrata rade sami

Skakači s vlastitim rukama

Dakle, prije nego što nastavite s proizvodnjom skakača, morate odrediti njihov izgled. Za male kuće s laganim krovnim dizajnom možete koristiti besprijekorne skakače, koji će pružiti dodatne uštede. Također "bishki" se može koristiti u slučajevima kada se ploče preklapanja svih postojećih podova temelje na pojačanom pojasu. Takvi pojasevi sami doživljavaju opterećenja i ravnomjerno ih distribuiraju.

Razmotrite tehnologiju proizvodnje skakača. Prvo trebate napraviti skakač za zidanje lica, čiji će uloga igrati kut. Tipično, kut je 100 mm, ali ne manje od 75 mm. U kutu je instaliran na takav način da njegova okomita pukovnija nije vani, već između lica i tajni zidanja, onda neće biti vidljivo. Ribni kutak treba biti smješten u četvrt tromjesečju. To će omogućiti čvrsto pritisnite prozor kada ga instalirate bez stvaranja pukotina i praznina. Veličina prozora je 50 mm.

Članak o temi: Kako napraviti sjenicu polikarbonata: fotografije, video, crteži

Sada razmotrite dvije utjelovljenja kratkospojnika: ispunite izravno iznad otvora ili na tlu, nakon čega slijedi instalacija u otvoru. Koja je opcija bolja? Nema temeljne razlike. U prvom slučaju, morat ćete se ugraditi s instalacijom oplate, u drugom - podići i ručno instalirati gotov skakač. Druga opcija je teža, jer nije uvijek moguće zaposliti dizalice za podizanje skakača. Također, u ovom slučaju, morat ćete napraviti dva skakača na prozoru 150 mm širine svaki (debljina tajni zidanja je 300 mm: blok pjene i 100 mm izolacije).

Ako dajete prednost prvoj opciji - izlijevanje skakača u otvor može se spasiti ne samo sile, nego i vrijeme i novac. Važna prednost je da je s ovim proizvođačem, skakač će biti samo jedan, a ne dva, kao u drugoj verziji. Istina, instalacija oplate može uzrokovati brojna pitanja, jer ne samo da se ne samo sigurno, nego i držati unutar dovoljno teškog betona.

Oplate pod skakačem

Skakači s vlastitim rukama

Oplata je izrađena od drvenih ploča, čija je debljina 20-25 mm, od čega se proizvode štitovi. Između ploča pričvršćena su na čavle ili samoizgrađu. Bolje je koristiti nesebičnost i brzo ih učvrstiti odvijačem. Tada će se i oplata također lako rastaviti, uvijajući ih.

Prvo, horizontalni štit, odmarajući se na sigurnosnim kopijama, ugrađen je u otvor. Može se postaviti na padini s usisnim zidovima ili lagano ići dalje od svojih granica. U drugom slučaju, vertikalni štit će biti postavljen na vrh, a ne sa strane.

Skakači s vlastitim rukama

Rešetka za pojačanje postavljena je na oplati na horizontalnom štitu, a zatim je vertikalni štit fiksiran s samoizvlačenjima. Za bolju fiksaciju vertikalnog štita kada ga izliječite, može se dodatno vezati za pletenu žicu za zidsku mrežu i izvucite ga. Sprječava kretanje štita pod djelovanjem opterećenja od betona, i čvrsto se uklapa u prozor.

Skakač za zagrijavanje

Skakači s vlastitim rukama

Potrebno je napraviti toplinski sloj između zidanja i skakača lica. Da biste to učinili, možete koristiti mineralnu vunu, kao u slučaju zidne izolacije. Debljina grijača - 100 mm. Mineralna vuna je položena u oplate, nakon čega se izlije beton.

Članak o toj temi: Napravimo postolje za tuš kabinu vlastitim rukama

Izolacija kratkospojnika pomoću mineralne vune ima nedostatak - prozor koji će biti instaliran u otvaranju, prestat će se na površinu vune, pa čak i punjenje spojne pjene neće dati sto posto fiksacije prozora okvir. Padine otvaranja prozora Kada koristite mineralnu vunu, morate položiti potaknutu ciglu tako da je prozor i sigurno fiksiran u njemu pomoću montažne pjene. Ako se to ne učini, ponovno će biti u kontaktu s pamukom, bez davanja željene montaže dizajna prozora. Ali kada koristite usisni zid na padinama, morat će ih ponovno zagrijati.

Skakači s vlastitim rukama

Da ne bi stvorili nepotrebne probleme i ne duplicirate izolacijski sloj, odmah možete koristiti jednostavniji i pouzdaniji način izolacije kratkospojnika. Kao grijač, umjesto mineralne vune, korišteni je ekstrudirani ekspandirani polistiren - pumppan - koji, za razliku od vune, ima dovoljno snažnu površinu. Debljina od pumpe - 30 mm. Prilikom montaže prozora, jaz između okvira i izolacije je napunjen pjenom, koji se odmara na čvrstoj površini od pumpe i pouzdano popravlja prozor u otvor. Dodatni sloj izolacije u ovom slučaju nije potreban. Dakle, kada koristite čvrstu izolaciju, možete uštedjeti na izolaciji padina i dobiti pouzdanu montažu prozora.

Pojačanje skakača

Promjer armature za skakač ovisi o njegovom tipu. U tom slučaju "Bishka" je izabrana, koja percipira minimum opterećenja i neželjeno je. Takav je izbor napravljen zbog prisutnosti pojačanog pojasa i laganog krovnog dizajna. Za takav skakač, je prikladna rešetka za pojačanje dviju vena armature, čiji je promjer 6-8 mm. Radno pojačanje je položeno uz kratkospojnika. Između šipki armature treba pričvrstiti pletenjem s pletenje žicom. Zavarivanje za njihove veze se ne koristi. Kao rezultat toga, treba dobiti mreže, što izgleda kao odgovarajuće stubište.

Jačanje oplate po sigurnosnim kopijama

Skakači s vlastitim rukama

Kada instalirate horizontalni štit, oplata se mora koristiti sigurnosne kopije. Neki graditelji ne čine to bez uzimanja u obzir prilično značajnu težinu betona, što je oko 2,5 t / m3. Kada slijeva otopinu u oplatu, može pomaknuti štit ili ga deformirati, požuriti. Definitivno će utjecati na oblik skakača, a to će biti fiksno vrlo teško. Bolje je odmah pobrinuti se za pouzdanu oplatu i njegov težak dizajn.

Članak o temi: Garažna podizna vrata: Cijene od proizvođača i preglede tipa

Prilikom pričvršćivanja sigurnosne kopije, koji se nalazi u središtu otvaranja, treba se nalaziti bliže prozoru. Unutarnji rub neće biti spreman jer je pričvršćen na vertikalni štit.

Prelijevanje ojačanog betona vlastitih ruku

Za izlijevanje kratkospojnika koristi se betonski brand 200. Za svoju proizvodnju, ona će se cement, pijesak i drobljeni kamen u proporcijama, odnosno 1: 2: 5. Na tehnologiji stvaranja betona može se naći na stranicama naše stranice.

U proizvodnji betonskih konstrukcija, električni vibratori se koriste za svoju traaming. U tom slučaju možete učiniti bez dodatnih tehnika. Za lutu, možete koristiti jednostavan štap.

Kada se slijeva, armatura bi trebala biti malo podignuta preko horizontalnog štita da se nakon toga može potpuno uvučen u beton, bez gledanja. Da biste to učinili, ispod rešetke za pojačanje, moguće je staviti čips cigle debljinom od 20 mm, a već ulijte betonsku otopinu.

Nakon punjenja, obrazac se može demontirati drugi dan i odmah počne ležati zid preko oplate.

Prozor mora imati četvrtinu. Takvo konstruktivno rješenje omogućit će zaštitu unutarnjih prostora od pada hladnog zraka i pojave nacrta, kao i sakriti utore ispunjene montažnom pjenom. Veličine četvrtine udaljene su 5 cm na bočnim stranama prozora i odozgo, a od dna gdje će se psuspod montirati - 2 cm. Neka bude vrlo jednostavna, ali u isto vrijeme, mnogi su nedavno izašli bez to. Pa ipak, ako imate izbor, bolje je napraviti četvrtinu na prozoru - to nije samo lijepo, već i praktično.

Dakle, sažeti.

Prvo, skakači moraju biti izabrani ovisno o opterećenjima koje percipiraju. Bolje ih je odmah ulijevati u otvor, a ne na Zemlji - to će uštedjeti novac i vrijeme.

Drugo, prozori se najbolje obavljaju s četvrtom.

Treće, skakači za prozor i vrata su bolje odabrati najjednostavnije - gluposti. Za to morate se pobrinuti za prisutnost ojačanih pojaseva i maksimalne jednostavne strukturne elemente.

Čitaj više