Sve o tehničkim karakteristikama metalnih vrata

Anonim

Sigurnost imovine, života i prostora temelji se na odabiru ulaznih vrata. Zato su metalna vrata počela instalirati svugdje. No, karakteristika ulaznih metala vrata će se razlikovati ovisno o razredu. Razmotrite detaljnije nego što se međusobno razlikuju, prema karakteristikama materijala, punjenja, brave, funkcionalnosti itd. Uvjetno, možete istaknuti tri klasna vrata:

  • Ekonomija;
  • standard;
  • Elita.

Sve o tehničkim karakteristikama metalnih vrata

Ulazna vrata

Svaki od njih su primjeri proizvoda različitih dizajna, materijala, dekoracije. Metal može biti različit. Jednostavan primjer - vrata gospodarstva-klasa. Uz vanjske dobre podatke, sigurnost je niska. Obično za takve proizvode koristi kositar. Debljina plahte u tim slučajevima ne dostiže 0,5 mm, što samo po sebi ukazuje na veću dekoraciju vrata nego na glavnim funkcijama.

Međutim, proizvodi su vrlo popularni. Često se instaliraju u stambenim zgradama. Prisutnost vratar ili snažan prilaz s dobrim dvorcem je dobar temelj u kupnji jeftinijih vrata u stanu s niskim stupnjem zaštite.

Dakle, punilo unutar može biti i različit, ovisno o klasi se koristi:

  • valovita karton;
  • Mineralna vuna ili drugi toplinski izolacijski materijal;
  • polimer.

Sve o tehničkim karakteristikama metalnih vrata

Tehničke karakteristike metalnih vrata višeg razreda u odnosu na materijal i njegovu gustoću su sljedeće:

  • Koristi se samo čelik, što je samo po sebi već pouzdanije, za razliku od mahunarke;
  • Debljina listova može doseći 5 mm. Standard obično koristi 1,5-2 mm, u luksuznim vratima - 3-5 mm.

Oblikovati

Sva vrata u njihovom dizajnu imaju 2 metalna ploča. U intervalu između listova u vratima standardne i elitne klase, nastala je vuna ili mineralna vuna. Ovi materijali pružaju tihi performanse vrata, kao i dobru zvučnu i toplinsku izolaciju.

Članak o temi: Gaming House za djecu: Fotografije korak-po-korak, sheme, crteži

Sve o tehničkim karakteristikama metalnih vrata

Klasa također definira vrstu brave. Ako se u elitnim i standardnim vratima koriste ekstremno ugrađene brave, ekonomska klasa može učiniti vanjski zatvarač. Isto vrijedi i za petlje. U konjskim platnama, mogu biti na otvorenom, ali u standardnom i premiju - isključivo unutarnji. Ovaj pristup dodaje drugu stavku u ukupnu sigurnost dizajna. Nekoliko unutarnjih brava između dva čelična ploča je težak zadatak za haker.

Važna točka svih obilježja može se nazvati blagi otvor vrata. Unatoč težini, osobito u vrhunskoj klasi, dizajn i mehanizam vrata omogućuje im da se otvori bez mnogo poteškoća. U tom slučaju, zasun, koji se nalazi s ručkom, ne može se odmah otvoriti, a nakon nekoliko klikova na ručku.

Sve o tehničkim karakteristikama metalnih vrata

Dakle, ako definirate kratku karakteristiku dizajna, oni će izgledati ovako:

  • 2 lista čelika ili kositra od 2 mm debela svaki;
  • unutarnji sloj (ili zračni sloj u proračunskim modelima);
  • Jedna ili tri mortska brava, rjeđe eksterna, češće se jedna brava nalazi iznad ručke, drugi - ispod njega;
  • oči - većina modela su opremljena;
  • Poziv nije u svim dizajnom, već u većini.

Karakteristike završne obrade

Nemoguće je govoriti o općim karakteristikama platna, bez spominjanja završetka, jer čini važnu dekorativnu vrijednost. Sve je to, na primjer, čelična vrata iz stana ili ureda.

Sve o tehničkim karakteristikama metalnih vrata

Neki modeli koriste tzv. Anti-vandal premaz. To je poseban taloženje nekoliko slojeva, što sprječava različite vrste oštećenja. To jest, ogrepka takva vrata koriste standardne alate, to je nemoguće. U isto vrijeme, vrata izgledaju vrlo prezentivno i pažljivo. Antifantal premaz se koristi svugdje u proračunskim vratima, jer je to dodatna opcija, uzimajući u obzir potreban fini metalni dizajn.

Sve o tehničkim karakteristikama metalnih vrata

Vrlo često ukrasite dizajn koristi stablo ili MDF listove. Takva vrata izgledaju vrlo lijepo. U nekim slučajevima teško je razlikovati metalna vrata s takvim presvlakama iz jednostavnog drvenog modela. U tom slučaju dodatni sloj drva je još jedna zaštita.

Članak o temi: Podešavanje temperature grijanja vode

Sve o tehničkim karakteristikama metalnih vrata

Usput, vrijedno je spomenuti vatrootporni premaz - kada se primjenjuje poseban sloj materijala, koji sprječava požar. Takva vrata mogu dugo zadržavati plamen. Većina vrata izrađena je prema GOST-u. To je vrlo važno i dodatno jamstvo sigurnosti.

Sve o tehničkim karakteristikama metalnih vrata

Vatrogasna vrata obično se dodjeljuju u zasebnoj kategoriji direktorija za praktičnost pretraživanja. Praktično se ne razlikuje od standarda, osim što nemaju dekorativni premaz tkiva. Zemlje Proizvođači - uglavnom Kina, Rusija, Republika Bjelorusija. Kvaliteta u velikoj mjeri ovisi o razredu vrata i njegovom tipu. Činjenica je da gotovo svi implementi dijele vrata onima koji se mogu instalirati na ulici, a oni koji su montirani nužno u zatvorenom prostoru, na primjer, unutar ulaza na ulazu u apartman. Da bi ista za određene modele.

Dakle, sažeti. Metalna vrata imaju različite karakteristike, ovisno o njihovom tipu, proizvođaču i klasi. Za točnije izbore, preporučljivo je vidjeti fotonaponski katalog u kojem su prikazane karakteristike svakog pojedinog modela. To će vam omogućiti da vidite ne samo dekorativni dio, već i procjenu unutarnje strukture strukture kako biste razumjeli kako će ovaj model biti prikladan u određenom slučaju.

Čitaj više