Uređenje zida s drvetom s vlastitim rukama: obloge spavaće sobe

Anonim

Suočavanje s zidovima s drvetom s vlastitim rukama nije tako težak zadatak. Zahvaljujući modernim dostignućima građevinskih i završnih materijala, može se obložiti drvom s drvetom može priuštiti gotovo svima.

Uređenje zida s drvetom s vlastitim rukama: obloge spavaće sobe

Shema polaganja sloja: 1 - rešetkasta; 2 - Profili; 3 - obloge.

Drva okrenuta prema opsegu

Odabir stabla kao završnog materijala, zapamtite da danas u građevinskoj trgovini predstavlja bogat izbor obje umjetne drvene panele i prirodne. Umjetna kategorija uključuje laminat, MDF i PVC panele. Svi oni imaju dekorativnu opremu ispod stabla, potpuno oponašajući teksturu i boju ovog materijala. I prirodni završni materijal je dugo poznata obloga, drvene panele i drvo.

Stablo je univerzalni materijal, može ukrasiti svaku sobu.

Najčešće se u kuhinji koristi obloge zidova iz drva. Vrlo je važno koristiti takav materijal koji će trajati dugo, to će biti ekološki prihvatljiv (kao što se bavimo proizvodima) i čašću u skladu s obzirom na brojno čišćenje, bez gubitka svojih predanih vrsta.

Uređenje zida s drvetom s vlastitim rukama: obloge spavaće sobe

Krug hoda.

Ali ponekad dizajneri izazivaju ukorijenjene poglede i tradicije i biraju nešto potpuno novo. Dakle, na primjer, jedna od inovacija može se nazvati opcijom kada su zidovi zidova spavaće sobe obrubljeni drvom. Napominjemo se da vjerujemo da se drvene zidove u spavaćoj sobi mogu naći samo u ruskim skenerima i malim lučkim kućama. Takvi interijeri donose nevjerojatnu atmosferu udobnosti i topline, želim se odmah omotati u toploj kariciji, sjesti u stolcu za ljuljanje i piti šalicu mlijeka.

Nije moguće postići takav učinak u apartman! Međutim, ne postoji ništa nemoguće, a čak možete staviti udobnost spremnika i toplinu u spavaćoj sobi u multi-kata zgrade u središtu metropole. Tipično, dekoracija zidova stabla spavaće sobe događa se na mjestu gdje je krevet vrijedan, naime uzglavlje. Kako materijali koriste gore navedene opcije (MDF, PVC, obloge, drvene panele, itd.). Da ne bi preopteretio sobu, obloge dodiruje samo jedan zid. Dakle, moguće je sačuvati savršenu kombinaciju modernih ukrasnih elemenata i drva. Svi zajedno će napraviti potrebnu tandemu, a spavaća soba će dobiti atmosferu udobnosti i maksimalne udobnosti.

Članak: Moderni stil u unutrašnjosti

Dekoracija zidne spavaće sobe stablo

U nastavku je jedna od mnogih opcija zidova u spavaćoj sobi. Ali prije nego što počnete raditi, trebat će vam sljedeće materijale i alate:

  • Pločastih ploča ili drvene panele;
  • kutomjer;
  • elektrolik;
  • olovka;
  • razina;
  • rulet;
  • dvostrana ljepljiva traka;
  • pomoćnik.

Dekoracija zidova od drva događa se prema sljedećem algoritmu:

  1. Na komadu papira nacrtajte drvenu shemu polaganja ploča. Možete ih staviti na različite načine, to može biti tradicionalni parket polaganje ili crtanje "božićno drvce". U svakom slučaju, shema je potrebna za točniji i jasniji vizualni prikaz onoga što će završiti do kraja.
  2. Pomoću ruleta i razine izračunajte središte zida. Zid bi trebao biti tako glatka i da ne imati nikakve nedostatke, ako ih ima, površina se isplati poravnati. Nadalje u središtu s stropa na pod, provodimo ravnu liniju. Bit će neka vrsta svjetionika koji neće pustiti s tečaja.
  3. Svaka drvena ploča izrezana kroz uglove. Kut rezanja trebao bi biti 90 °. Kako bi izračuni bili što točniji, koristimo prijevoz. Zapamtite da ste dijelili zid pola, tako da je polovica panela izrezala lijevi kut u drugoj polovici - desnom kutu.
  4. Držimo se na unutarnjoj strani ploče, bilateralne ljepljive trake. Za bolju spojku, bendovi moraju biti dva i bolja tri. Prednost ovog pričvršćivanja je očigledna: Za razliku od odvijača, ne ostavljaju tragove njihove prisutnosti.
  5. Uklonite zaštitni film iz ploče i pažljivo, kako ne biste otišli izvan granica linije, zalijepite ploču na zid. U tom slučaju, bilo bi dobro djelovati u par s asistent i ljepilo 2 panela u isto vrijeme. Zahvaljujući savršeno glatkoj rez, krajevi ploča će se glatko povećati bez odstupanja u jednom ili drugom smjeru.
  6. Počnite lijepljenje drvenih panela na zidu je najbolje sa svojim središnjim dijelom, jer je ovo mjesto najupečatljivije na ulazu u sobu.
  7. Nakon što je instaliran prvi red ploča, potrebno je uspostaviti preostali dio drvenih panela na isti način.

Članak o temi: Kako dobiti kružnu pilu

Kao što možete vidjeti, zidovi zidova ne uzimaju puno truda i vremena, a u prisutnosti potrebnog alata i materijala, cijeli proces vas ne vodi mnogo vremena.

Čitaj više