Imitacija zidanja s vlastitim rukama

Anonim

Jedan od modnih trendova u ukras ukras je zid opeke. Dobro za one koji imaju kuću od cigle. Oni samo trebaju pokajati žbuku i lagano "do podnem" što se događa. I što učiniti ostalo? Postoje pozadine i pločice "ispod opeke", ali ne i svi od njih se odlikuju uvjerljivošću, ali dobro stajalište gotovo kao prirodni zid od cigle. Optimalna opcija u ovom slučaju je samoprocjenu cigle imitacija za unutarnje uređenje. Štoviše, "pločice cigle" mogu se napraviti odvojeno, a možete - organizirati cijeli zid u jednom desnoj strani.

Kako napraviti imitaciju zida od opeke: kratki popis načina

Najlakši način, ako imate zidanje od opeke ispod žbuke. Čučni žbuku, očistite šavove, prajmer i boju. Ispada prirodni zid od opeke. Štoviše, izgledat će kao "staro" i berba. Oni koji su manje sretni moraju oponašati ovu opeku. Dobra vijest je da postoji mnogo načina za jeftine materijale, napravite "zid od cigle" na betonu, suhozidu, šperploča ... bilo više ili manje trajne površine. Time, usput, većina tehnika malo zauzimaju. Dakle, evo kako napraviti imitaciju cigle za uređenje interijera:

  • Napravite "pločicu ispod opeke", piljenjem uobičajene opeke na pločama.
  • Izvući s akrilnim bojama.
  • Ispišite sliku i koristite ga kao pozadinu fotografija.

    Imitacija zidanja s vlastitim rukama

    Jasno je zašto su zidovi "cigle" tako popularni u posljednje vrijeme

  • Napravite silikonski oblik s otiscima lijepih opeke i bacajte ga žbuke žbuke, oponašajući ciglu.
  • Mimic Brickwork s otopinom žbukanja, ljepilo za pločica, dekorativna žbuka. Šavovi:
    • uz pomoć trake;
    • rezanje i brisanje previše;
    • S stiskanjem predloška šavova.
  • Izrezati iz fine pjenaste.
  • Izrezati iz gipsane ploče.
  • Napravite okvir finih dasaka. Planks - šavovi, između njih ispunjavaju prostor otopinom. To će biti cigle.

    Imitacija zidanja s vlastitim rukama

    Okvir imitacija zida cigle

Ovo je samo kratki popis. U svakoj točki postoji nekoliko tehnoloških razlika. Tako imitacija cigle za unutarnje uređenje može se napraviti barem desetak načina. Razgovarajmo o još nekoliko.

Splitska cigla

Razumno čini se da je ideja zamijeniti skupu završnu pločicu "ispod opeke" labav na pločici opeke. Ali cigla je potrebna dobra kvaliteta, bez šupljina, nehomogenosti, samostalnih ili pokrovnih mjesta. Općenito, cigla je potrebna draga. Ili star.

Imitacija zidanja s vlastitim rukama

Primjer suhih opeka ... ali to su dva "lijepa" dijela

Popunite ga boljim vodom kružnim vidom. Ispada dekorativne pločice "ispod cigle" u prirodnoj boji. Debljina pločica - ne manje od 8-10 mm. Prednosti su jasne: niska cijena, ne boje - postoji prirodna boja. Ova domaća pločica ispod opeke je zalijepljena na zidove pomoću konvencionalne ljepilo za pločice.

Imitacija zidanja s vlastitim rukama

Za izraženije boje možete pokriti mat lak

Imitacija zidanja s vlastitim rukama

I to je dizajn vanjskim kutovima

Ali postoje nedostaci: trebate opeku dobre kvalitete i još uvijek je potrebno pronaći. Kada pijenje ploče može se slomiti. Samo su dva od njih dobivena s prekrasnom površinom - ekstremnim. Ostatak će morati ručno poboljšati, stvarajući olakšanje. To je međusobno, prašnjavo, dugo, teško, a ne činjenica da će imitacija cigle zapravo "na razini".

Uz sve nedostatke, ova metoda se koristi. I to je jedina, možda mogućnost samoprocjene imitacije cigle, koji može se koristiti za vanjsku završnu obradu , U te svrhe (završava fasada zgrade), usput, možete smanjiti opeku na dvije polovice. Sve jeftinije od kupnje pločica.

Kako crtati zidonsku zid na zidu

Ako "mokar" ili "prašnjav" rad nije vaš konj, ali znate kako se malo nacrtati, zid od opeke može se izvući. Trebamo akrilne boje, četke, par prirodnih spužva, masne trake, guste papirnate ploče za miješanje boja. Kada se boje za uzgoju, sjetite se da su akrilne boje tamne. Pa ipak, oni će se brzo sušiti, ali svježe montirana može se ukloniti čistom krpom navlaženom u vodi.

Imitacija zidanja s vlastitim rukama

Cijeli proces u korak-po-korak fotografije

Prvo, pripremamo radno mjesto: postolje i susjedni pod su zatvoreni polietilenskom ili starim pozadinom (bolje - popraviti na vrpci). Malented traka iz granica - na vrhu, sa strane. Na dnu je limiter, iako ne zamutiti, može se ukloniti.

Nacrtati opeke na zidu

Daljnji korak po korak:

  1. Molite zid bijele poluspražnje akrilne boje. Ostaviti sušiti.
  2. Priprema pozadinske boje. U jednoj od papirnatih ploča miješaju 1/6 dio umbra, 1/6 crne boje i 4/6 titana izbijeljene. Odmah se pripremamo malo boje, stavljamo na zid spužvom samo nanošenjem površine na zid navlaženu u boji. Nemojte pokušavati napraviti čvrstu pozadinu - to bi trebalo biti poderano, teksturirano. Na nekim mjestima čvrsto stavite boju, prolazeći dvaput, negdje više transparentnijih sloja.

    Imitacija zidanja s vlastitim rukama

    Pripremamo pozadinu: ne bi trebalo biti homogeno

  3. Na suhoj pozadini iz ruke, ne u redu, crtamo nekoliko redova cigle. Pogodno se usredotočite na standard za zidanje: 25 * 6,5 cm, debljina šava je 0,8-1,2 cm. Na marku, imajte na umu da je prema ovoj tehnologiji lakše napraviti šav već, izgradnju je, koji onda pokušati proširiti ga.
  4. Da biste postigli "cigle", potrebno je pomiješati u različitim omjerima Okhru i Siene, dobivanje različitih nijansi "cigle" boja - od žućkasto-narančasta, do smeđe. Dobili su neki nijansu, obojili nekoliko "cigle" na proizvoljnim mjestima. Mješoviti novi dio, obojili su druge cigle. Boja se primjenjuje četkom, ne pokušavajući dobiti homogenu površinu ili gusti sloj boje - pomakni se pozadinski sloj. Rubovi "cigle" također ne bi trebali biti ni.
  5. Za tradicionalnu crveno-smeđe, do Siene i Ohre crvene, dodajte malo oker sa svjetlom, Whitelle Blenelom. Te boje mogu se oslikati nekoliko opeka u nizu.

    Imitacija zidanja s vlastitim rukama

    Postupno ćemo postići cigle s različitim nijansama

  6. Još jedna nijansa je dodavanje smeđu marsa na gornji sastav i malo vode. Primjenjujemo četkicu ili spužvu - po volji.
  7. Ako dodate u OKHR i Siena dodati i tihi Siena, dobivamo još jednu boju.
  8. Ove nijanse u slučajnim redoslijedom su obojene sve cigle.
  9. Razvodimo Belil i malo oker, dodamo vodu. Pripravak se primjenjuje spužvom, djelujući kao tampon.
  10. Uzimamo staru četkicu za zube i boju "prtljage". Usredotočite čekinje na boju i poprskajte uz zid, oponašajući heterogenost i teksturu glinene opeke.

    Imitacija zidanja s vlastitim rukama

    Koraci za završnu obradu

  11. Dajemo volumen cigle: tanka četka je labava u mješavini umbre i bleela. Uzmimo sve cigle s dna i desno ili s lijeve strane. Sve s jedne strane, ovisno o tome gdje se nalazi prozor (s suprotnom strani bočnog prozora). Debljina košuljica je drugačija, kao što zidanje i same cigle ne mogu biti savršeni.

Opisati mnogo dulje od svega ovoga. Newbie dnevno može nacrtati oko 30 kvadrata ciglena imitacije. Za maksimalno istinite, postoji nekoliko tajni o kojima ćemo reći ispod.

Finalni potezi

Da bi se nacrtali na zidu cigle, bilo je najviše kao prirodni, postoji nekoliko malih tajni:

  • Ako su se sjene u blizini cigle pokazale da su previše oštre, mogu biti oslikane četkicom za zube (drugom), navlaženom u mješavini belila i prirodne siene, jako razrijeđena s vodom.

    Imitacija zidanja s vlastitim rukama

    Trikovi, bez kojih neće biti uvjerenja

  • Primjena boje na opeku, nemojte čekati dok se ne osuši. Uzmi Belil, dodajte malo umbra, umočite spužvu i "začinite" homogenost boje, simulirajući grubu površinu. Za to je spužva malo prevarena na "cigla".
  • Na tanjuru, pored glavnog gnječenja, stisnite malo drugih boja. Mijenjaju boju uz boju. Brick neće biti monofon. Ona hoda glatko i ne vrlo gradijent boje.

    Imitacija zidanja s vlastitim rukama

    Cigla imitacija za uređenje interijera: rezultat umjetničkog napora

  • Dimenzije opeka, njihovih rubova, šavova - sve to ne bi trebalo biti savršeno.

U nekim sposobnostima i nastojanjima, moguće je osigurati da je obojena ciglana slična prirodnom. Glavno pravilo: ne-idealnost i heterogenost.

Imitacija opeke za unutarnje uređenje od žbuke žbuke

Ukupna ideja je jednostavna: na zid se nanosi sloj žbuke ili popločanog ljepila, izrezuje se / selo s šavom. Nakon obrade rubova "cigle" i šavova, slika, ispada o sličnosti cigle variranih stupnjeva uvjerenja. Sve je lako, ali postoje značajne razlike i nijanse.

Imitacija zidanja s vlastitim rukama

Imitacija opeke za unutarnju uređenje prostorije od otopine, žbuke (običnog i dekorativnog)

Od čega i kako napraviti rješenje

Prvo pitanje koje se događa: što rješenje i što je potrebno? Mnogo recepata. Evo nekoliko opcija:

  • Uobičajena cementna pješčana smjesa: na 1 dio cementa (uobičajeni portland cement je prikladan, ali ako želite tražiti ružičaste ili bijele) uzeti 3 dijela prosijanog finog pijeska, stavite ga s vodom.
  • Žbukanje smjese i ljepilo za pločice (približno 1 do 1).
  • Teksturirana žbuka odgovarajuće boje, u koju se doda valjak (vrsta oplove, s pijeskom) bliske boje, ali još jedna nijansa. Oni su mješoviti samo malo tako da pripravak ostaje nehomogen.

    Imitacija zidanja s vlastitim rukama

    Ovo izgleda kao mješavina "jednostavnog" teksturanog gipsa i valjka. Sasvim uvjerljivu imitaciju opeke za unutarnje uređenje

  • Završena mješavina žbukanja (suha) + kit, razrijedi PVA (najbolja opcija za doradu šperploča, OSB, GLK).

Bez obzira na to što napravite rješenje, to bi trebao biti polu-sličan, ne bi trebao teći. Neće biti potrebno poravnati, tako da vam nije važno plastičnosti, a sposobnost ljepila pružit će aditive - ljepilo za pločica i PVA. Da biste odabrali dosljednost, dodajte vodu u male dijelove.

Priprema površine

Zid na kojem ćemo napraviti imitaciju opeke, nije potrebno biti glatko. Ne smije biti prašina i prljavština, prskanje fragmenata i čestice. Na ovim zahtjevima.

Imitacija zidanja s vlastitim rukama

Proces pripreme zida - temeljit pristup: prvo napraviti oznaku

Prije početka rada, bolje je napredovati zid. Vrsta temelja ovisi o bazi. Ako je zid konkretan ili labav, prođite kroz "konkretni kontakt". Povezat će prskane čestice, stvoriti ljepljivu površinu, koja se savršeno nalazi bilo koji sastav. Ako ukrašavamo bit će Phanneur, GKL ili drugi sličan materijal, možete učiniti bez prajmera, a možete zamotati u razrijeđenom PVA.

Tehnologija # 1. Koristimo tanku traku za crtanje šavova

Prvo, zid je obojen u boju šavova između cigle. Netko planira sivo-smeđe, netko bijelo-sive. Zidni poklopac Boja Prikladna nijansa. Na pripremljenoj bazi uz pomoć uskog slikarske trake (1 cm ili nešto manje / više), primjenjujemo oznaku. Scotch će odrediti šavove između cigle, tako da je zalijepljen vodoravno, na udaljenosti od oko 6-6,5 cm jedan od drugog. Kada se horizontalne linije zalijepi, ljepilo kratko okomito. Jedni od drugih, oni su 23-25 ​​cm na udaljenosti - to je duljina standardne građevinske opeke, ali dekorativni može biti i kraći.

Sada ćemo uzeti rješenje, staviti na zid. Slojevi nejednake, debljine 0,3-0,5 cm. Prijavili smo se prema tipu "kako se ispostavilo", bez postizanja glatke površine, glatke prijelaze ... kako se ispostavilo, neka bude. Ne dopuštamo samo očigledan prijedlog, kroz koji je zid osvijetljen. Ispunio je područje, uzeli su ravnu lopaticu (gratel), lagano izglađeni ono što se dogodilo. Odlazimo dok ne lagano neće biti surfake: da se pripravak ne lagano rastopi s prstom.

Imitacija zidanja s vlastitim rukama

Primjenjujemo rješenje bez brige za ljepotu i istu debljinu

Koristimo krajeve horizontalno zalijepljenih škotskih bendova bilo gdje (lijepljenje, ostaviti "repove"), povlačiti, uklanjanjem s otopinom s otopinom s vrpcom. Uklonite cijelu mrežu. Rubovi "cigle" dobivaju se srušenim neujednačenim. Ovo je normalno. Čak i dobro.

Mi uzimamo četkicu za zube ili četkicu s prilično krutom čekinjem. Četkica za zube prolazi uz šavove, uklanjajući ostatke otopine. U isto vrijeme, rubovi opeka su iskrivljeni. Tada ćemo uzeti širu četku i prolazimo površinu, dodajući prirodnost, uklanjajući previše oštre lica. Ostavite da se osuši na sobnoj temperaturi oko 48-72 sata. Nemoguće je prisilno sušenje - pukotine. Iako, ako želite imati pukotine ... ako sastav nije bio oslikan u misi, radi se o slikarstvu.

Tehnologija broj 2: Slascing "šiva"

Ova metoda imitacija cigle za unutarnje uređenje traje manje vremena: nemojte lijepiti traku. Otopina se nanosi na površinu zida. Sve je točno kao što je gore opisano, samo jedan sloj može biti deblji - do 0,8-1 cm. Čekanje dok se otopina ne malo "zgrabi", označavamo šavove. Ovdje ponovno postoje opcije:

  • Rastegnite konopac, uz koji horizontalni "šav" dekorativne opeke će ići. Uz pomoć noža izrežite kroz dvije linije. Linija ne koristi, izrežite iz ruke.
  • Mi uzimamo dasku potrebne širine - 0,8-1,2 cm, dodajte ga na pravom mjestu tako da je malo utisnut. Prema navedenim linijama s nožem, izrežite primijenjenu otopinu.

    Imitacija zidanja s vlastitim rukama

    Bit procesa u pet fotografija

Druga opcija se dobiva neaktivna. Ali morate slijediti, tako da nije previše glatko. Iako, zbog činjenice da je ruka potlačena, šav lagano "šetnje", koji daje uvjerljiviji izgled.

Nakon što je učinio horizontalne šavove, nastavite rezanje okomitog - također ručno. Širina cigala je oko 6 cm, dužina - u području od 23-25 ​​cm. Nakon završetka, čekajući satima 12-14. Dok sastav ne uzima dovoljno dovoljno da se može računati. Kada se, s jakim pritiskom, beton počinje raspasti, uzeti širok odvijač (uobičajeni, koji je "lopatica") i to se umrljava otopinu između reznih pruga.

Imitacija zidanja s vlastitim rukama

U procesu…

Kada se šavovi očišćeni, uzimamo krutu četku ili četku, uklonite ostatke otopine, mrvice. Čekinje na četkici moraju biti dovoljno krute. Ako je otopina suha, možete pokušati više kardinalnih mjera - metalnu četku.

Tehnologija №3: pile

Na taj način da se imitacija od cigle za unutarnje uređenje interijera samo je činjenica da umjesto noža uzima staru hacksaw oštricu.

Nakon čekanja dok otopina ne uhvati i neće ispuniti, uz pomoć pile s eksplozijom. Ovdje odaberete jednu od gore opisanih metoda. Ali više ne treba čekati: Chucks se postupno izabravaju šavovi. Dugi horizontalni šavovi rade brzo, ali s vertikalnim ne prikladnim, jer platno nije previše prilagođeno za male udaljenosti.

Iz daleka i ne razumijem da je samo imitacija cigla

Ova metoda je dobra u tome što ne postoji opasnost za "smanjenje" rješenja. Možete napraviti "ekstender" čim se rješenje malo stvrdne. U takvom stanju, lakše je zaokružiti lice cigala, dajući im prirodnu "starost". Minus - potrebno je prilagoditi, inače možete poslovati.

Izrađujemo obrazac za oblogu od cigle od žbuke

Još jedna cigla imitacija za uređenje interijera u stanu ili kući može se baciti: možete napraviti gipsanu pločicu u obliku cigle. Da biste to učinili, s zanimljivim slučajevima cigle, uklonjen je dojam (oni čine oblik za stvaranje umjetnog kamena za završnu obradu), otopina gipsa se zatim izlije u nju. Dobivenu pločicu i koristi se za završetak zidova. Ova tehnologija je dobra jer vam omogućuje da pripremite nekoliko oblika u kojima možete napraviti cigle različitih boja za različite prostorije.

Nalazimo zanimljive cigle i nekoliko gotovo običnih, ali s različitim malim nedostacima. Koristit ćemo ih za obrazac za lijevanje. Poželjno je da su barem desetak i bolje - više. Više raznolikih će biti "umjetna ciglana".

Imitacija zidanja s vlastitim rukama

Rezultat može biti vrlo sličan stvarnom polaganju.

U stranu, koju ćemo "propagirati", primjenjujemo solidol ili zagrijani vosak, pomiješani s kerozinom. Potrebno je da se silicij ne drži na površinu. Kada se sve osuši, na tretiranoj strani primjenjujemo sloj silikonskog brtvila. Debljina sloja je 1-1,5 cm. Odlazimo dok polimerizacija silikona (vrijeme ne ovisi o tipu, napisan je na paketu).

Imitacija zidanja s vlastitim rukama

Možete napraviti takve oblike: imitacija opeke s morskim motivima

Kada silikon otvrdne, uzmite montažnu pjenu i ne uspijete oblika, bez da ga uklonite iz opeke. Nakon što se pjena zamrzne, uklonimo ciglu, laskajte dno oblika tako da stoji glatko. Možete koristiti popunjavanjem s rješenjem gipsa. Brzo se zaplijenjeno, ako postoji desetak oblika 2-3 dana, možete napraviti pločicu za nekoliko kvadrata imitacije zida od opeke. Gipsum rješenje, usput, može biti obojana u masi. Zatim nove pukotine i čips nisu problem - točno cigla.

Kako i kako slikati

Nedavno je bijeli zid cigle postao moderan. Ako ćete učiniti upravo takve, nema problema: četkica šava, površina je valjak. Ako želite imati previše monofon, dodajte malo nijansu - sivu, smeđe, žute ... pa čak i ružičaste ili plave. Ova boja je boja. Ostatku, dodajte više bijele i s ovim, svjetlijim s polu-suhim valjkom, spužve, četke. Ako želite, možete primijeniti vrhunske "sjene" sa srebrom, bronce, dodajući nešto zlata. Ovdje ćete voljeti više od vas.

Imitacija zidanja s vlastitim rukama

Imitacija opeke u spavaćoj sobi - izgleda vrlo elegantno

Ako šavovi u imitaciji ciglenog sloja trebaju biti tamnije, prvo prolaze kroz četku. Tada valjak s kratkim ili srednjim hrpom nedostaje površina cigle. Ako uzmete valjak s još kraćim, umočite ga u boju druge nijanse (svjetlije ili tamnije - to će ići), u brončanoj, srebrnoj, pozlaćenju itd. A ovaj valjak brzo, lagano dodiruje, da se ušulja većina zvučnika, to će ispasti još zanimljiviji učinak. Općenito, možete eksperimentirati. S ovim pristupom, cigla imitacija postaje dizajn objekt i glavni unutarnji ukras.

Članak o temi: Koje boje odabrati pozadinu spavaće sobe: 6 praktičnih savjeta

Čitaj više