Koristimo boju slikanje kel

Anonim

Glavni načini za završetak zidova postavljaju keramičke pločice, lijepljenje s pozadinom i slikanjem s bojom. Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke, specifične specifičnosti, tehnologiju primjene i uređivanja. Slobodni ste odabrati bilo što, jer je raspon vrlo širok. Ovdje ćemo također razgovarati o boji zidova, njegove sposobnosti i raznolikosti.

Što je kel?

Kel se zove boja, koja ima vrlo zasićenu ili kontrastnu boju. Koristi se za davanje željene nijanse (inače da se mrijeste) ulje, lateks, alkid, raspršivanje vode i druge boje. Kel može proći kroz gotov premaz ili aditiv za bojanje za pojedinačne površinske dijelove.

Samo ne zaboravite da bi mjesta trebala biti mala. Najbolje od svega boja se primjenjuje na betonske, blistave, ožbukane i opeke površine. Kel je samo u pitanju završne fasade i interijere.

Koristimo boju slikanje kel

Kućna toniranje je neophodno za ljude s bogatom fantazijom, koja zahtijeva "složenu" sjenu, koja se ne može kupiti u trgovini ili učiniti uz pomoć kompozitnog stroja.

Klasa "kompleksa" uključuje boje koje su mješavina različitih tonova, kao i uzorak boja. Na primjer, kukuruzna boja je jednostavna, jer se može kupiti u bilo kojoj trgovini ili na tržištu. Boja soka od ribizla već je još jedna stvar, jer postoji mješavina ljubičastih i crvenih boja. U tom smislu, nemoguće je kupiti takvu boju, tako da je jedini izlaz da se izravno spawn kod kuće!

Koristimo boju slikanje kel

Postoje dvije vrste teladi:

  1. Koloranta - zasićena kalorijska pasta.
  2. Boje - koncentrirane intenzivne otopine.

Prednosti Koller.

Prednosti pribranosti za popravak kuće su dovoljno važeći, pozornost im treba platiti:
  • Lako izvršiti (bojanje zidova će biti sposoban i muškarac i žena);
  • niska cijena (popravak - skupi užitak, tako da prilika za uštedu nigdje neće spriječiti);
  • estetika izgleda;
  • Sukladnost sa zahtjevima i sigurnosnim standardima: antistaticizam, ekološka prijateljstvo, praktičnost, prepreka za izgled parazitnih kolonija, širok raspon.

Članak o toj temi: Kako razrijediti cement? Što bi trebao biti omjer cementa i pijeska?

Reći ću da su moderne boje u smislu kvalitetnih svojstava u potpunosti nisu inferiorni od ostalih završnih materijala.

Važno! Kada se primjenjuje na boje na bilo kojoj površini, tehnologija treba vrlo pažljivo promatrati, inače rezultat može nestati.

Primjena

Prva faza je priprema zidova. Na ovaj ili onaj način, kada se nanosi na boju na zidu, svi njegovi nedostaci su vidljivi: nepravilnosti, pukotine itd. Da bismo izbjegli takvu vrstu, trebali bismo koristiti Shtlovevku.

Nakon miješanja boje, koja se detaljno raspravlja u nastavku. Nakon toga se boja nanosi na površinu valjka. Na njemu će ostati malo više detalja.

Koristimo boju slikanje kel

Da biste nanio prsten na zidu, potrebno je pripremiti valjak s krznenim kaputom (hrpe 15-18mm). Zbog činjenice da će se neke čestice naseliti na dnu kapaciteta, ne zaboravite miješati sastav nakon određenog jaza. To će mu dati homogenost i kada se primjenjuje na zid, razlika između parcela neće biti vidljiva.

Može se dodati ovdje da valjak igra važnu ulogu. To je zbog činjenice da je debeli sloj boje popeo na valjku ne dopušta ravnomjerno da distribuira zid.

Da bi korištenje Koller dao dobar rezultat, ne smijete zaboraviti još nekoliko jednostavnih pravila:

  • Isključiti nacrte i ulazite u ravne zrake sunca;
  • napraviti sondu;
  • koristiti pri radu rukavice;
  • Početi slikati zid koji nije relevantan.

Mora se primijeniti mješavina boje i koller - vertikalne trake moraju se međusobno preklapati. Ako se boja nanosi na pozadine, koje se zalijepaju ispod boje, posebnu pozornost posvetite obojenju bojenja i spojeva bojenja mrlja.

Ne propustite trenutak sušenja boje. Navedeno je na pakiranju, ali obično ne prelazi pet sati. Dakle, ako slikate na dva sloja, dekoracija sobe treba uzeti jedan dan.

Članak o toj temi: Što je pozadina bolje pogodna za spavaću sobu: 10 savjeta po izboru

Koristimo boju slikanje kel

Danas je Kolker kao prah i tekućina. Ne mogu reći da neki od njih ima više prednosti, tako da možete sigurno odabrati ono što mi se više svidjelo.

Tehnika miješanja

Prvo trebate odrediti: koliko ćete borije trebati? Kada ručno miješate, ljudski faktor uvijek ostaje, a devedeset i devet posto od stotinu, da prilikom miješanja po drugi put dobivate pogrešnu boju koja u prvom. Kako bi se izbjegli takve nevolje, budite sigurni da izračunajte, određujući omjeri boje. Bit će bolje ako ostane nepotrebno nego ponovno pokušati pogoditi početnu nijansu.

Prije nanošenja mjesta na zidu morate ga pripremiti. Važno je slijediti pravila kako ne bi napravili pogreške.

Koristimo boju slikanje kel

Za početak možete napraviti sondu koja će pomoći u određivanju željene boje i neće uništiti cijeli volumen. To je učinjeno ovako: 100 ml boje se miješa u malom kapacitetu, zatim se doda nekoliko pigmentnih kapljica. Možete dodati štrcaljku, ova metoda će vam omogućiti da odredite količinu kapljica i pogledajte kada će mješavina dobiti željenu boju. Kada je postigao broj kapljica negdje napiše, kako ne bi zadržali u glavi.

Sljedeći korak je vidjeti kako kel će gledati na zid. Treba imati na umu da na površini može biti nešto drugačije nego u spremniku. Da biste provjerili, označite mali dio zida i obojite dobivenu smjesu. Pričekajte dok sve nije suho. Pogledajte ga s različitim svjetlima, uzimajući kao osnova, koja obično prevladava u stanu. Ako je boja prikladna, možete nastaviti raditi.

Usput, to je jedna od prednosti slikanja kelpera ručno. Možete pripremiti malu količinu boje i značajno uštedjeti sredstva.

Koristimo boju slikanje kel

Za značajniji volumen, plastični ili emajlirani kanta uzima. Ulijeva se u nju s bojom na razini vode, miješa se ručno ili konstrukcijskom mješačem. Doda se malo vode za dobivanje dosljednosti "mlijeka". Zatim napravite rješenje Koller. Ovdje ćemo doći do izračuna.

Članak o temi: Kako izolirati zid opeke iznutra - upute od profesionalaca

Ako ste koristili 10 kapi jedne boje za sondu, 10 kapi jedne boje i 6 je 100 ml, zatim za bojenje cijelog zida, potrebno je smanjiti bazu za 20%. 100 i 60 kapi treba uzeti po 1000 ml, odnosno 80 i 48.

Rezultirajuća otopina kolkera dodana je u malim dijelovima do kante s bojom. Nanesite na zid je potpuno isto kao i sonda. U ovom slučaju, žurba je neprikladna. Vrijeme provedeno će isplatiti ugodan rezultat oka.

Važno! Kel mora biti pomiješan u jedan spremnik. U različitim može dobiti potpuno različite nijanse.

Slikanje zidova s ​​kelom - to nije tako složen proces, što daje potvrdu ovog članka. Najvažnije je pažljivo i pažljivo pristupiti fazama slikarstva. Svaka faza je poseban i neovisan proces koji ima vlastitu tehnologiju. Neke male stvari mogu se činiti beznačajnim, ali ne biste trebali mahati rukom. Prilikom popravka stana, svaka sitnica je potrebna i važna.

Video "Slikanje zidova. Korisni savjeti "

Video opisuje kako je boja pogodna za određenu sobu u kući ili stanu. Korisni savjeti daju stručnjake u građevinarstvu.

Čitaj više