Regali i ormarići kao opcije za particije u zatvorenom prostoru

Anonim

Vrlo često, male sobe mogu kombinirati nekoliko funkcija u sebi: biti spavaća soba, soba za primanje gostiju i, ako je potrebno, obaviti funkciju ormarića. U tom slučaju, vrlo je teško podijeliti rekreacijsko područje i radni prostor.

Regali i ormarići kao opcije za particije u zatvorenom prostoru

Opuštanje-particija gipsana ploča savršeno je dijeljenje prostora prostorije do zone.

Da biste postigli maksimalnu udobnost u sobi, možete ga podijeliti u nekoliko zona po particiji.

Kao particije, mogu se koristiti svi objekti: male police ili veliki ormar, funkcionalni namještaj ili dekorativni, sve ovisi o vama.

Opcije zoniranje

Obično u sobama s dva prozora preporuča se staviti stacionarne particije i police od suhozida ili cigle. U tom slučaju nitko ni drugi zone doživljava nedostatak rasvjete. Ako ima malo svjetala, može se koristiti kao septum niša iz prozirnog stakla. I možete kombinirati prvi, i drugu opciju: uspostaviti neprozirnu particiju između zona i unutar njega staviti mat staklo.

Regali i ormarići kao opcije za particije u zatvorenom prostoru

Mogućnosti za prostor za zoniranje: stalak, šumci, zavjese, gipsana particija.

Mobilne pregrade su prilika za razlikovanje prostora bez popravka. Takvi uređaji su izrađeni od plastičnih ploča ili kaljenog stakla, koji su fiksirani na metalni slučaj. Zoniranje s takvim particijama omogućuje uštedu prostora. Mobilne particije mogu se koristiti u svim sobama, ne moraju se pričvrstiti na zid i strop, a ako želite, uvijek ih možete riješiti, koje nećete učiniti s ciglenom particijom.

Još jedan jednostavan način zoniranja sobe je zavjese. Ovaj prijem se može razlikovati dnevnim boravkom i hodnikom, kuhinjom i blagovaonicom. U spavaćoj sobi, zavjese se mogu koristiti za odvajanje radnog mjesta ili stola i računala. Zavjese su u ovom slučaju pričvršćene na stropnim zavjesama. Morate odabrati zavjese na pozadinu i strop tako da stvaraju učinak nastavka zida.

Članak o toj temi: Particije i zaslon u unutrašnjosti (26 fotografija)

Stisak-particija s rupama u sobi

Zanimljivo rješenje je razdvajanje prostorije do zona pomoću police s policama. Takve police obično stavljaju preko sobe. Lako se reorganiziraju s vazama, knjigama, suvenirima. Takav stalak nosi korisne funkcije skladištenja skladištenja i stvara dodatnu udobnost u sobi. Ove police mogu biti izrađene vlastitim rukama. Za izgradnju kroz stalak trebat će vam prerađene ploče i vijci. Prvo napravimo pravokutni okvir stalka, a zatim unutra, u kaotičnom redu, stvoriti male police.

Takvi police s malim policama su vrlo impresivni, koji dosežu 40-50 rupa. Nakon što ste prikupili dizajn, trebali biste ga pokriti lakom ili bojom. Ako odaberete drugu opciju, prije slikanja, svakako tretirajte stalak s kitom i prajmerom, dok uklanjate sve nepravilnosti pomoću brusnog papira.

Regali i ormarići kao opcije za particije u zatvorenom prostoru

Dijagram stropa na dvije razine sa svjetiljkama.

Moguće je podijeliti sobu na zoni i koristiti uobičajeni zaslon. Ova se particija može isporučiti između "zajedničke sobe" i osobnog prostora (ormar, spavaća soba). Napravite zaslon vlastitim rukama je vrlo jednostavno. Za rad, trebat će vam nekoliko okvira za okvir i montirane petlje. Također pripremite kutove i nokte za stražnju vezu, a boje i tkanina bit će potrebni za ukrašavanje zaslona. Dakle, uz pomoć uglova i noktiju povezujemo tračnice jedni s drugima, onda stavljamo boju na okvir, čekamo dok se ne osuši. Povezujemo okvire pomoću montiranih petlji i ukrasite njihovu prekrasnu tkaninu.

A postoji mogućnost koja vam omogućuje da zone u sobi i bez particija uopće. Izgradite dvoravni strop tako da je dno na granici zona, a na dnu stvorite podij.

Prilikom odvajanja prostorije do nekoliko zona uvijek uzimate u obzir interese stanovnika obiju strana. Ako dijelite svoju spavaću sobu i dječju sobu, onda se pobrinite za dobru zvučnu izolaciju tako da ni vi niti djeca ne ometaju jedni druge. Kao takva particija prikladna je ormar ili veliki zid namještaja.

Članak o temi: Građevinski podrum

Možete kupiti dvostrani kabinet koji se otvara i na drugi način, a zatim će kabinet nositi funkciju ne samo dekorativni separativni zid, već i mjesto za pohranjivanje većine stvari u kući.

Ako želite proizvoditi samo vizualno zoniranje, a zatim instalirajte glomazni namještaj (stalak ili ormar) nije uopće potrebno, možete staviti veliki kauč u zamislivo mjesto za odvajanje ili nekoliko mjesta, dok izradu kozmetičke prostorije popravak u potpuno različitim bojama.

Čitaj više