Značajke montažnih utičnica i prekidača

Anonim

Do danas, industrijska ili kućna ožičenja podijeljena je na dvije vrste:

  1. Skriveno ožičenje.
  2. Vanjska instalacija ožičenja.

Svaka vrsta je individualna. Stoga se može prodati zasebno: spojne kutije, utičnice ili prekidači. Kada instalirate, mnogi majstori obraćaju svoju pozornost samo na dizajnu, ali potpuno je pogrešno. Pozornost se također treba platiti na značajkama montažnih utičnica i prekidače na različitim površinama.

Značajke montažnih utičnica i prekidača

Značajke montažnih utičnice i prekidači na različitim površinama

Ovdje je popis osnovnih zahtjeva za koje ćete morati obratiti pažnju:

  • Kontaktni spojevi koji pružaju električnu struju.
  • Čvrsta električna izolacija trenutnih jelovanja.
  • Sigurnost daljnjeg rada.

To su glavni čimbenici koje možete ispravno odabrati. Ako ostvarite svoj ispravan odabir, dodatno korištenje utičnica i prekidača neće donijeti nikakve probleme.

Instaliranje prodajnih mjesta i prekidača u skrivenom ožičenju

Zidovi od betonskih ploča, opeke ili aeriranog betona

U starim zgradama, graditelji su prethodno stvorili posebne kanale unutar zidova. U budućnosti, u tim kanalima, stručnjaci su pokrenuli ožičenje i instalirali metalne kutije s prekidačima ili utičnicama. Pričvršćivanje se dogodilo uz pomoć Alabastera, jer nakon sušenja osigurala je pouzdanu snagu.

Značajke montažnih utičnica i prekidača

Pričvršćivanje s razmakom

Unutarnje pričvršćivanje prekidača također se odvijalo na ovoj tehnologiji. Sada se tehnologija praktično promijenila. Jedina značajka je da umjesto metalnih kutija koriste plastiku. Imaju dobre dielektrične osobine i otpor na vatru. Osim toga, nakon širenja metalnih nosača, u plastičnom slučaju formira kruta veza, koja će osigurati pouzdano pričvršćivanje utičnice u zidu.

Članak o temi: balkonsko rublje rublja

Instalacijski okvir za prodaje i prekidače

Sada mnogi vlasnici starih stanova mijenjaju ožičenje i utrti novi. Da biste otvorili ožičenje u betonu gdje nema rupa, morate koristiti Strokesis. Već imamo članak kako koristiti ovaj alat. Prema modernim zahtjevima za svaki električni instrument, potrebno je položiti zasebnu utičnicu. Zbog toga možete smanjiti opterećenje i poboljšati daljnju kvalitetu korištenja. Nakon instalacijske rupe spremne za ulazak u pretvorbu s kabelom i otopinom za pričvršćivanje.

Kada se smjesa zamrzne, može se pokrenuti za montažu utičnicu ili prekidač. Pričvršćivanje utičnica ili prekidača dolazi do vijaka vijaka.

Zidovi, keramički ili gipsani premaz

Ako je zid postavljen u keramičke pločice, tada je instalacija utičnice ili prekidača ponekad problematična. Uvijek postoji veliki rizik od oštećenja krhkih površina. Do danas, mnogi električari mogu odbiti obavljati takav posao, jer ne žele raditi s krhkim materijalom.

Značajke montažnih utičnica i prekidača

Keramička pločica za bušenje

Međutim, ne bi se trebalo bojati ovog posla, budući da postoji poseban alat koji će pomoći u tome. Prvo morate označiti. Nakon toga, možete nastaviti s utapanjem rupa u keramici. Možete to učiniti s pobjedničkim vježbama ili krunom s dijamantnim raspršivanjem. Kada će svi radovi bušenja biti dovršen, možda ćete morati ukloniti ostatke pločice s dlijetom i čekićem. Također treba djelovati u ovom slučaju, kao da ne izračunate snagu, tada se pločica može jednostavno rasprsnuti.

Značajke montažnih utičnica i prekidača

Okretanje rupa u pločici

Kada se ukloni unutarnji prostor pločice, možete nastaviti sagorijevati oštre rubove. Za to, u većini slučajeva stručnjaci koriste Emery krug. Sada će faze rada biti sljedeće:

  1. Izbušite rupe u oslobođenom betonu. U isto vrijeme, zapamtite da je zabranjeno zabrinuti tretiranim rubovima.
  2. Ugroziti beton ispod pločice. Prvo, koristite malu bušilicu promjera, a zatim proširite rupu. Koristite debelu vježbu se ne preporučuje odmah zbog povećanih opterećenja.
  3. Uklonite višak betona između izbušenih tijela.

Članak o temi: Particije u kupaonici - elegantni i funkcionalno

Da biste ispunili rad s keramičkim pločicama, najbolje je koristiti profesionalni perforator, jer se udarci ne mogu nositi s takvim opterećenjima. Kada se eliminira dodatni beton, možete početi instalirati kutije za utičnicu. Ako je okvir instaliran na mjestu starog utičnice, tada će zadatak biti pojednostavljen. Nakon ulaska kabela, to će se vidjeti u pripremljenoj rupi. Za snimanje, možete koristiti uobičajenu domaću kuku.

Kada je kit, koji se koristio za montažu, seljak će se zamrznuti, može se obraditi. Ako kvaliteta instalacije u potpunosti zadovolji, onda će biti moguće početi instaliranje dekorativnog poklopca. Nakon završetka svih procesa ne zaboravite provjeriti izvedbu utičnice ili prekidača.

Ponekad električari zaboravljaju provjeriti instalaciju. Potražite grešku kada se završe sve korake instalacije bit će mnogo složenije. Da biste spojili krajeve žica, možete koristiti toplinske cijevi za skupljanje. Ovi elementi omogućuju vam da pružite pouzdanu zaštitu. Također, ako je potrebno, mogu se koristiti Wago terminali. Daljnja provjera fazne žice provodi se pomoću indikatorskog odvijača.

Zidovi s gipsanim particijama

Ugradnja utičnice unutar tankoziranih struktura se javljaju jednako. Da biste instalirali utičnicu ili prekidač u gipsani, koristite posebne podmornice. Imaju velike uši koje nam omogućuju pružanje pouzdanog pričvršćivanja. Da biste instalirali krastavce u suhozidu, najprije se preporučuje za rezanje rupe s krunom.

Značajke montažnih utičnica i prekidača

Instalacija pretvarača u gipsanu ploču

Nakon toga, možete instalirati okvir i sigurno ga pričvrstiti. Tada ćete morati pokrenuti kabel i povezati se.

Instaliranje prodajnih mjesta i prekidača u otvorenom ožičenju

Na ovoj metodi vezanosti morat ćete platiti posebnu pozornost. Kako biste osigurali instalaciju prodajnih mjesta za izgradnju struktura, morate koristiti otvorene drvene miarovernacles. To su rezani drveni diskovi koji imaju pravokutan ili zaobljeni oblik. U tvorničkim uvjetima ove instalacijske ploče bit će impregnirane zaštitnim sastava koji će biti otporan na paljenje.

Članak o temi: Struja iz zraka

Značajke montažnih utičnica i prekidača

Drveni pozobran za otvoreno ožičenje

Također, takvi proizvodi mogu biti izrađeni od polistirena, genitasa ili drugih ne-zapaljivih materijala. Pričvršćivanje na zid pojavljuje se uz pomoć vijaka ili lijepljenjem. Na drvenim površinama može se ugraditi dodatna zaštita, koja ima debljinu od 3 mm. Kućište s mehanizmom utičnice ili prekidača može se montirati na konverziju instalacije s dva uobičajena vijka. Ako koristite tajne modele, onda će njihov kanonski završetak tijekom uvijanja srušiti u rupu i gurnuti materijal kućišta. Kao rezultat toga, korpus se jednostavno rasprsne.

Ako je pričvršćivač ne zategnut do kraja, onda s vremenom može ispasti i nestati. Na izlaznom mjestu žice iz utičnice potrebno je razbiti mali komad. U suprotnom, utičnica će zagrijati žicu i ometati njegov integritet.

Značajke montažnih utičnica i prekidača

Utičnica na drvenom zidu

Stare rozete mogu imati prilično krhko tijelo. Stoga je najbolje dobiti moderne mogućnosti od najboljih proizvođača. Možete se upoznati s punim popisom najboljih proizvođača u našim člancima. Sada znate što značajke ugradnje utičnica i prebacuje na različitim površinama. Nadamo se da su te informacije bile korisne i zanimljive.

DIMMER uređaj.

Čitaj više