Kako pastir kući van: materijalni pregled

Anonim

Nije svaki građevinski materijal "pohvaljen" ugodnim, estetskim izgledom. Nakon izgradnje kuće često se postavlja pitanje. nego skinuti kuću vani. " Izbor materijala ovisi o estetskim preferencijama, praktičnosti, poboljšanoj toplinskoj izolaciji. Ponekad prvo mjesto dolazi na troškove, dostupnost i jednostavnost instalacije, koja će sami riješiti pitanje.

Temeljna pravila

Neki zahtjevi su prikazani materijalu za vanjsku klasu kuće:
  • Predmetni izgled;
  • energetska učinkovitost;
  • Jednostavnost instalacije;
  • Učinkovitost.

Preporučuje se pridržavanje pravila izgradnje zidova ležaja s vanjskom kožom: materijal za obrezivanje mora ukloniti dodatnu vlagu iz zida nosača. Prilikom odabira materijala za trim, morate se brinuti o prisutnosti ventilacijskih praznina.

Glavna pravila vanjskog obloga može se nazvati usklađenjem s tehnologijom instalacije. Svaki proizvođač daje preporuke za korištenje prilikom tkanja zidova. Kada kupujete završne materijale, trebali biste zatražiti upute za instalaciju.

Vrste materijala za vanjsko uređenje

Testirajte stablo fasade

Drvo je jedna od dostupnih opcija. Niski trošak drvenih materijala kućišta, njihova čvrstoća i trajnost, jednostavnost i jednostavnost instalacije drže ovaj materijal na vodećim položajima. Opcije:

  • Obloge (Eurovent i obloge jasno).
  • Imitacija bara (zidovi stječu bruke iz profiliranog drveta).
  • Blok kuća (zidovi stječu pogled na zabodeni dnevnik).
  • Planken ravno ili zabiranje (planirana ploče pravokutnog ili trapezoidnog profila).
  • Dranca iz različitih pasmina drva.
  • Zidni parket.

Instalacija za dijeljenje za 3 faze:

  1. Montiranje drvenog ili metalnog sanduka.
  2. Ispitivanje fasade.
  3. Premaz s zaštitnim impregnacijom ili lakovima.

2 i 3 faze mogu se varirati jedni s drugima ako je materijal obrađen od strane antiseptičkog i dekorativnog laka u proizvodnji. Rad s drvenim materijalima kućišta ne zahtijeva poseban alat. Elementi se mogu pričvrstiti na okvir pomoću noktiju, vijaka ili kleimera. Priključak elemenata štiti zidove od kiše i vjetra.

Kako pastir kući van: materijalni pregled

Nedostaci drvenog obrta uključuju visoku opasnost od požara i izloženost oštećenju kalupa i insekata.

Prilaženje

Ovo okrenuto vanjskog zida došlo nam je iz Amerike. U početku, sporedni kolosijek je shvaćen kao pruge vancerest odbora božićnog drvca, što je omogućilo vlagu tijekom kiše da se kotrljaju duž vanjskog zida. Sada se zove svaki materijal koji ima takav profil. I kasnije je postao jedan od profila - brodu. Siding se također koristi za popravak fasada, izgubio je izvorni izgled. Vrste bočnih stranica: vinil, metalni sporedni kolosijek.

  • Vinil.

Članak o temi: Modularni namještaj za dnevni boravak: Prednosti i značajke

Vinil sporedni kolosijek je panel, širina PVC-a 200-340mm. Jer jednostavnost instalacije na jednoj strani ploče nalazi se brava, perforacija za zatvarače za zatvarače. Profil panela podijeljen je s vrstom crteža: broda, blok kuće, imitacija bar, palube. Duljina i širina panela ovisi o proizvođaču i profilu.

Kako pastir kući van: materijalni pregled

Instalacija je podijeljena u nekoliko faza:

  1. izmjerene zidove i elemente fasade;
  2. Izrada projekta kože i izračun potrebnih materijala (za praktičnost završne obrade sa sporednjem, postoje izazovi za unutarnje i vanjske kutove, platfords, dovršenje i povezivanje ploča);
  3. Ugradnja drvenih rezova ili aluminijskih profila;
  4. Zatvaranje i elemenata elemenata.

Veliki raspon elemenata omogućuje rad s složenim fasadama. Rad s vinilnim sporednošću u velikoj je mjeri sličan radu s drvetom, a na nekim mjestima za rad s dizajnerom.

  • Metalni sporedni kolosijek.

Metalni sporedni kolosijek malo se razlikuje od vinila preko profila panela i metode pričvršćivanja. Ovi se materijali razlikuju samo u metodi proizvodnje. Metal: Proizvodnja je izrađena od pocinčanog čelika, nakon čega je prekriven polimerom ili praškastim bojama. Za razliku od vinilnog sporeda, ima povećani vijek trajanja, otpor na mehaničko oštećenje.

    Kako pastir kući van: materijalni pregled

  • Konguegiranje.

Pričvršćivanje je izrađeno od PVC-a. Tekstura panela je napravljena u obliku cigle ili. Proizvođači nude panele različitih boja i tekstura, a ime je posljedica početne svrhe ove vrste vanjskog swing. Ispravna instalacija daje zid pogled na opeku ili prirodni kamen. To je donijelo bazu od njegove uske specijalizacije, a sada su fasade u potpunosti s takvim panelima.

Instalacija se ne razlikuje od sklopa vinilnog sporeda ili metala. Jedina razlika je nedostatak panela za pristajanje. Elementi osnovnog spoja opremljeni su brave s 4 strane, što omogućuje kontinuiranu montažu duž cijele dužine zida.

Za razliku od drvenih završnih materijala, bilo koja od vrsta sporednjaka zadržava trajnost mnogo dulje. PVC i metal ne trune i ne zadivljuju se insektima.

Kako pastir kući van: materijalni pregled

Fibro cementni paneli i sporedni kolosijek

Fibro cementni proizvodi su složeni kompozitni materijal koji se temelji na vlaknima s mineralnim punilom. Cement se koristi kao vezni element. Završni materijali iz fibrinementa prikazani su na tržištu u dvije verzije: fibrotentan sporedni kolosijek ili panele.

Članak o temi: Moderna strop pozadinsko osvjetljenje LED vrpce

Pjevanje je ploča, duljina 3,05 ili 3,6, ovisno o proizvođaču. Kao i uobičajeni vinil sporedni kolosijek, fibro-cementne ploče imaju mnogo bojanja i tekstura (glatka, drvna tekstura), pričvršćene su na sanduku uz pomoć samo-tapkanje. Obično su ploče vezane za tehnologiju grube. Usađivanje vijaka za samo-tapkanje za pričvršćivanje se isporučuje od proizvođača. Postoje izazovi koji odgovaraju boji i teksturi na ploči samih.

Za razliku od sporeda, paneli imaju fibro-cementnu bazu na kojoj se primjenjuju ili zalijepi ukrasni elementi. Tekstura se može izvesti pod bilo kojim završnim materijalom.

Prednosti fibrotentnih ploča:

  • ekološko prijateljstvo;
  • Otpornost na ultraljubičasto i oborine;
  • Odabir dizajna završnog obrade (tekstura od opeke, kamen, stablo);
  • smanjiti troškove izolacije i izolacije buke kuće;
  • univerzalnost uporabe u svim klimatskim uvjetima;
  • koristiti, kako za unutarnje i unutarnje drivenje zidova;
  • Ne-zapaljivi materijal.

Kako pastir kući van: materijalni pregled

Postupak ugradnje razlikuje se od vinila ili metalnog sporednjaka. Paneli su pričvršćeni na elemente okvira pomoću posebnih kleimera. Prisutnost žljebova osigurava nepropusnost, koja štiti zidove od vlage i vjetra. Paneli se također isporučuju s kompletom za završetak kutova i otvora za prozore i vrata.

Termofali.

Ovaj materijal se pojavio 1980-ih u Europi. Pronašli smo široku primjenu među ljudima zahvaljujući funkcionalnosti i jednostavnosti instalacije. Odmah odgovora na 2 važna zadatka: izolacija kuće i davanje izglednog izgleda. Paneli su dvoslojni ili višeslojni materijal. Osnova je mineralna vuna visoke gustoće, ekstrudirane polisterske ili poliuretanske pjene.

Kako pastir kući van: materijalni pregled

Ukrasni sloj se obično izrađuje ispod opeke ili kamena i može se napraviti od akrila ili PVC-a. (Postoje paneli s teksturom drva i drugih prirodnih završnih materijala). Najveća distribucija u Rusiji dobila je termopanele, gdje se klinker koristi kao dekorativni element. To vam omogućuje da date kući pogled na kapitalnu ciglu strukturu, ali ne zahtijeva temelj za teški dizajn.

Montirajte termopanele mogu biti izravno na zid ili na drvenom ili metalnom sanduku. Konzole daju zidu rigidnosti, što omogućuje provesti okvir okvira kuća s panelima bez dodatnog nacrta. Standardna duljina ploča je 1 metar, visina varira, ovisno o proizvođaču i predloženoj teksturi.

Članak o temi: Što učiniti ako se prozori znoje na balkonu

Instalacija panela duž duljine zida izrađena je prema metodi Spike-Groove i dodatno je zapečaćena montažnom pjenom ili silikonskim brtvilom. Kada se montirate na zid od opeke ili betona, moguće je koristiti ljepljive pripravke. Glavne prednosti završetka fasadnih panela je: trajnost, propusnost pare fasade (tako da se instalacija izravno na zidu), paneli se ne boje vlage i plijesni.

Zaključak

Materijali za obradu kod kuće izvan puno. To je ako još nije uzeto u obzir različite vrste žbuke, obložene od opeke, prirodnog ili umjetnog kamena. Ograničenje je usporedba naših financijskih mogućnosti s estetskim zahtjevima.

Čitaj više