Dizajn cvijet lonca to učiniti sami

Anonim

Dizajn cvijet lonca to učiniti sami

Cvjetni lonci mogu pretvoriti bilo koji interijer. Ove manje, na prvi pogled, ukrasni elementi su prikladni gotovo na bilo koji unutarnji stil. Pot će biti najuspješniji, čiji je dizajn došao sa sobom i utjelovljen u vlastitim rukama. Takav dekor je idealan za vaš boravak. Pogledajmo nekoliko shema za koje možete jednostavno stvoriti originalne cvjetne posude s vlastitim rukama.

Teme mora

Postoji nekoliko načina za stvaranje cvjetnih posuda, čiji će dizajn ukrasiti sobu u morskom stilu. Najjednostavnije od njih je samo pričvrstiti keramičku posudu donesenu s morskih kamenčića i školjki. Za ovo kamenje i školjke trebate ih odmastiti i zalijepiti uz pomoć konvencionalnog super ljepila. Ako želite, mjesta između šljunki i školjki mogu dodatno učvrstiti neku neutralnu boju, na primjer, boje morskog vala.

Složenija opcija - za crtanje nekih uzoraka na lonac (kompleks ili ne vrlo) i stavite ga samo na dio površine s šljunkom, postavljajući određenu sliku iz njega. Stvaranje takvog dizajna neće biti problem za osobu s minimalnim umjetničkim vještinama. Napomena, u drugom slučaju, proizvod će izgledati bolje ako je dodatno lakiran.

Dizajn cvijet lonca to učiniti sami

Dizajn s ljuskom jaja

Netko se može činiti da uobičajena ljuska ne može više biti dio zanimljive dizajnerske stvari. Međutim, ako želite napraviti nešto s vlastitim rukama, onda će vam nekomplicirani materijal biti koristan za vas. Analiziramo detaljno kako raditi s ovim materijalom na primjeru lonca cvijeća u orijentalnom stilu:

  1. Prvo, moramo pripremiti cvjetni brod. Da biste to učinili, potrebno je dobro oprati vrlo temeljito, obrišite aceton i obojite srebrnu boju. Nakon što se suši, središnji dio posude treba biti prekriven bijelom bojom. Preporučljivo je to učiniti u dva sloja.
  2. Sada na internetu, pronaći prekrasan hijeroglif s prikladnom vrijednošću, na primjer, "sreća", "obitelj", "ljubav" i tako dalje. Hijeroglif treba nacrtati lonac crne boje s četiri strane.
  3. Tehnika rada s ljuskom jaja se zove Krakle. Za nju ćemo koristiti ljusku kuhanih jaja, fragmentiranih s malim fragmentima. Prije slanje ljuske potrebno je isprati s sobom hrane, sušiti i obojiti. U našem slučaju, slikat ćemo školjku u crnoj boji, jer kontrastne boje najučinkovitije izgledaju u dizajnu.
  4. Zatim je potrebno razmazati cijelu površinu proizvoda ljepilom. Iznimka je samo područja oko hijeroglifa. Poželjno je da ove stranice imaju odgovarajući geometrijski oblik, na primjer, napravljeni su u obliku pravokutnika.
  5. Uz pomoć tankog štapa ili čačkalice, površina napunjena ljepilom treba pažljivo prekriveno mukama ljuske u kaotičnom redoslijedu.
  6. Donji okvir cvjetnjaka (onaj je prekriven srebrnom bojom), morate ukrasiti uobičajenu bijelu (neobojenu) ljusku.
  7. Kada se ljepilo osuši, vaš orijentalni cvijet lonac mora biti lakiran u dva sloja.

Članak na temu: Zašto perilica rublja uzima prašak za pranje ili klima uređaj i što učiniti?

Dizajn cvijet lonca to učiniti sami

Mozaični lonci to rade sami

Za rad, trebat će nam višebojni komadi pločica ili obojenog stakla. Poželjno je da su boje više, jer je više boja, svjetliji i zanimljiviji dizajn vaših lonaca cvijeća, napravljen vlastitim rukama. Također za posao potrebno je pripremiti vruće ljepilo, četka, lanac i posebnu tvar - žbuka za pločice. Da bi bilo lakše raditi s vlastitim rukama, razbijte ga na jednostavnim kratkim fazama:

  1. Prije svega, morate nacrtati budući crtež na papiru ili uzorak. Ako je vrlo složeno, tada treba izvršiti preliminarnu bilješku na loncu.
  2. Potrebno je prvo lijepiti glavni dio uzorka, a zatim pozadinu. Bolje je koristiti vruće ljepilo za rad, jer je lako raditi s njom i brzo, ali ako nemate tu supstancu, i uobičajeni PVA ljepilo iz trgovine tiskanice.
  3. Kada se ljepilo isuši, cijela površina proizvoda mora temeljito brisati za pločice. U ovoj fazi, određeni komad pločica može nestati. Nemojte se obeshrabriti kada se prigovanje će isušiti, lako ćete vratiti lijevi dio na mjesto.
  4. Nakon 15-20 minuta, kada je prigovanje počne biti zarobljen, uzmite vlažnu krpu i temeljito izbrišite tvar s površinom pločice ili stakla. Nakon toga, neka se fuga potpuno osuši. Trebat će 24 sata. Dan kasnije, postupak s fugama mora se ponoviti (primjenjivati, obrisati, dati suhi još jedan dan).
  5. Konačno, vaš je proizvod u potpunosti pripremljen. Sada je potrebno samo otvoriti laka i bit će moguće riješiti biljke u nju.

Dizajn cvijet lonca to učiniti sami

Cvjetni lonci u rustikalnom stilu

Različite varijacije rustikalnih stilova sada su u velikoj čast. Čak i stanovnici običnih gradskih stanova sve se više pokušavaju približiti prirodi i izdaju svoje domove s prirodnim materijalima.

Članak o temi: Kako povezati laminat i linoleum: Značajke tijeka rada

Da biste stvorili izvorni i vrlo elegantan rustikalni stil lonac, učinite to sami, trebat će vam mali lonac ili čak običan kositar može, prekrasne glatke grančice koje se mogu naći na ulici, komad burlapa i nepristojnog užeta.

Sve grane moraju biti izrezane tako da je njihova duljina nešto veća od proteženja lonca. Obrezane grane moraju se nositi s užetom, stvarajući neku vrstu "ograde". Pot treba omotati Burlap i konsolidirati ovu grubu tkaninu vrućim ljepilom. Na vrhu Burlapa treba gubiti našu ogradu od grana i vezati krajeve konopca među sobom. Takav izvorni proizvod može se koristiti za uzgoj biljaka u sobi, pa čak i kao konvencionalna vaza cvijeća.

Dizajn cvijet lonca to učiniti sami

Još nekoliko ideja

Sve moguće mogućnosti za dekor cvjetnih posuda teško je navesti vlastite ruke. Ako niste uspjeli odabrati ništa iz gore navedenih metoda, svibanj vam se svidjeti sljedeće neobične ideje.

  1. Pot stoji na ulici (na primjer, u području zemlje) može biti prekriven mahovinom i ukrasite košem.
  2. Vrlo stilski izgleda kao lonac pokrivena kore.
  3. Ako želite plesti - vezati sjajne apartmane za vaše cvijeće.
  4. Također možete šivati ​​odjeću za lonce iz jednostavne burlap i ukrasiti svoje velike gumbe.

Dizajn cvijet lonca to učiniti sami

Čitaj više