Koja središnja brava za odabir: funkcionalne razlike

Anonim

Svaki vozač snovi da je njegov automobil siguran. Sposobnost blokiranja svih vrata ne samo s ključem, već i pomoću keyrook, na udaljenosti. Ovo nije samo sigurnosni depozit, već i praktičnost. Ova vrsta dvorca je centralno - danas je vrlo popularan. Međutim, nisu svi automobili opremljeni središnjom bravom u tvorničkom sklopu, tako da vlasnici automobila moraju samostalno uspostaviti takve sustave. Da biste odredili koji dvorac odabire, morate znati sve vrste i razlike između njih. Postoji nekoliko vrsta brave koje se razlikuju u njihovim tipičnim karakteristikama.

Koja središnja brava za odabir: funkcionalne razlike

Shema središnjeg dvorca u automobilu.

Što trebate znati o središnjem dvorcu kako biste napravili pravi izbor

Sa stajališta funkcionalnosti, središnje zaključavanje je vrlo zgodno - tako da možete kontrolirati zaključavanje vrata u automobilu. Signal iz ključa FOB se šalje na kontrolnu jedinicu, odakle se prenosi u središte kontrole središnjeg zaključavanja, ulazi u sustav zaključavanja vrata, gdje je signal stvoren za sustave kontrole vrata. Kontrolni blokovi kontroliraju aktivator, koji je odgovoran za stanje vrata. Mnogo praktičnije i praktičnije odabrati središnji sustav zaključavanja koji ne samo blokira vrata, već je i spojena na alarm. Time se poboljšava kvaliteta zaštite i pouzdanosti stroja - zajedno s udaljenom spoju alarm koji su vrata blokirana. Ono što je važno, bilo koje središnje zaključavanje djeluje i kada je kontakt uključen i kada je kontakt isključen.

Tvorničke brave se nude, koje se kreiraju posebno za određeni model automobila, ali ova opcija je vrlo skupa i samo pogodna za određeni stroj.

Koja središnja brava za odabir: funkcionalne razlike

Dijagram motora za zaključavanje vrata.

Možete samostalno okupiti modifikaciju koja će koštati nešto jeftinije, ali ponekad je vrlo problematično odabrati potrebnu opciju.

Članak o temi: Kako i kako slikati metal?

Univerzalno središnje zaključavanje pogodan je za bilo koji stroj, prodaju se u specijaliziranim salonima i automatskim dijelovima i alarmnim sustavima. Gotovo svi setovi središnjih brava sastoje se od sljedećih čvora:

  • niz žica;
  • kontrolor;
  • kabeli;
  • zatvarači;
  • Složenije brave - upravljačku ploču.

Funkcionalne razlike u središnjim bravama

Općenito, suština rada u svim vrstama središnjih brava je jedan. Posebni senzori određuju se u kojem stanju vrata su otvorena ili zatvorena. Upravljačka jedinica analizira podatke senzora i određuje potreban rad brave. Aktuator je DC izvor. Svi električni motori u dvorcu rade prema jednom principu, ali se razlikuju. Vozač keychain djeluje kao antena koja omogućuje radio kanale da prenose signale na djelovanje, otvaranje ili zatvaranje vrata. Danas se nude samo električne središnje brave, ranije u nekim modelima automobila postojala je pneumatska verzija dvorca, ali je proizvodnja takvog formata dovršena. Kada zaključate vrata, svi gumbi za zatvaranje automatski se skidaju. U slučaju nesreće, kada se aktiviraju zračni jastuci, vrata će se automatski otvoriti.

Koja središnja brava za odabir: funkcionalne razlike

Izgled elemenata središnjeg sustava zaključavanja.

Prije nego što odlučite koja brava odabrati, potrebno je odlučiti, izvedbu koje funkcije očekujete od njega. Svaki proizvođač i dvorska klasa ima skup radnji. Dakle, moderne središnje brave su sposobne mnogo:

  • kontrolu nad stanjem vrata u automobilu;
  • kontrolu nad vratima debla;
  • Otvaranje / zatvaranje poklopca spremnika za gorivo;
  • zatvaranje prozora (ako se električni generiraju ugrađeni u stroj);
  • Zaključavanje otvora u stropu (ako postoji).

Prilično korisna je mogućnost zatvaranja prozora uz pomoć središnje brave. Kao praksa pokazuje, vozač otvara prozore, a zatim zaboravlja zatvoriti ih, ovo je izvrsna prilika za otmice.

Nije manje važna sposobnost djelomično blokiranja vrata. Posebno je korisno odabrati takav dvorac onima koji često prenose djecu. Ako je potrebno, možete dobiti dodatna svojstva kao što su automatsko zaključavanje vrata i debla (kada je stroj prihvaćen na određenu brzinu) i sigurnosnu otključavanje (prvo - samo vozačeva vrata, i samo tada, iz drugog tiska, ostatak ). Za one koji sumnjaju u potrebu središnje brave, moguće je povezati takvu funkciju u pojednostavljenoj verziji - sustav će blokirati samo prednja vrata. No, u ovom slučaju, sigurnost se smanjuje, često upravljački programi jednostavno zaboravljaju zatvoriti stražnja vrata.

Prije kupnje dvorca, razmislite o tome koja će vam predložene funkcije biti korisne, kako ne biste preplavili za ono što ne planirate koristiti.

Razlike u mehanici

Koja središnja brava za odabir: funkcionalne razlike

Direct Control Lock krug.

Članak o temi: Laggers za pod: veličina bara i takve udaljenosti između zaostajanja, stola i poda kako jačati, uređaj u kući

Sve središnje brave za funkcioniranje smanjene su na 2 glavne vrste:

  • Mehaničko središnje zaključavanje;
  • Udaljena vrata.

Mehaničko zatvaranje vrata pojavljuje se okretanjem normalnog ključa u bravi, najčešće se ova funkcija nalazi u vozačkim vratima. Zatvorite jedan - svi ostali se automatski blokiraju. Udaljena usluga poslužuje se pomoću tipki za tipke ili gumba na ključu paljenja. Naravno, mehanička opcija je lakše i pouzdanije. Daljinski se može zaglaviti iz više razloga - od ispuštene baterije i mehanizam loše kvalitete na baterije brtve u ključu.

U početku su sve brave napravljene s centraliziranom upravljačkom jedinicom, međutim, tijekom vremena, pojavu dodatnih funkcija, kao što je blokiranje vrata debla ili otvora za gorivo, zahtijevao je decentralizaciju u kontroli.

Danas proizvođači nude varijantu središnje brave, u kombinaciji s alarmom. Ova opcija je vrlo praktična, jer svi sigurnosni sustavi rade sinkrono, što povećava razinu sigurnosti automobila. Osim toga, središnja brava s alarmom je prikladnije za instalaciju - ne morate posjetiti uslugu automobila ili rastavljati samom automobilom nekoliko puta.

Kako odabrati proizvođač središnje brave?

Prilikom odabira središnjeg dvorca, vrijedi razmotriti tvrtku zemlje i proizvođača. Uređaji iz Kine su vrlo pristupačna i proračunska opcija, međutim, visoki rizik da će vam takva brava poslužiti na kratko vrijeme. Sumnjivi proizvođači čak i susreću dvorce ili njihove komponente koje se u početku ne približavaju vašem automobilu. Stoga, prije kupnje vrijedi pažljivo provjeriti žudnja, zatvarači, kompletan set detalja. Međutim, u posljednjih nekoliko godina, azijski proizvođači uvelike su se povećali u aspektu kvalitete proizvedene robe, tako da možete dobiti uhvaćen i izvrsnu, pouzdanu kopiju.

Odabir proizvođača središnjeg dvorca, prvi pogled po cijeni - Kvalitetna brava ne bi trebala biti jeftina, inače je rizik rizik da je jedan dan jednostavno osjetljiva - to se često nalazi često. Posebno je opasno kupiti dvorac ne u specijaliziranoj trgovini, nego "iz ruku" i od nevigiranih prodavača. Tvrtka "Dragon" i "aligator" se pokazalo dobro.

Članak o temi: Cross-vezeni sheme: Bijelo spremište, fotografija snjegovića, lisica i bullfinches, brzo u PM-u, kako to učiniti cool

Prije nego što odlučite koji dvorac odabrati, budite sigurni da razmotrite brand vašeg automobila - tako da odgovara vrsti pričvršćivanja, bilo je dovoljno pogonske snage za kontrolu brave. Većina brava su dovoljno jednostavna, mogu se instalirati samostalno ako ste barem malo upućen u auto mehaniku. Također, sustav će brzo i sigurno instalirati u bilo koju uslugu automobila.

Čitaj više