Zahtjevi za instaliranje kotla za grijanje plina

Anonim

Zahtjevi za instaliranje kotla za grijanje plina

Kotla za grijanje i instaliranje instalacije

Individualni sustav grijanja jedini je način rješavanja problema grijanja.

Postoje određeni zahtjevi za ugradnju plinskih kotlova koji su obvezni.

Zahtjevi za instaliranje kotla za grijanje plina

Shema koaksijalnog dimnjaka za plinske kotlove.

Stvar je u tome što samo ispravno opremljeni sustav za grijanje na bazi plinskog kotla može izvršiti vlastitu izravnu funkciju i biti apsolutno siguran za stanovnike kod kuće. Posebnu pozornost treba posvetiti regulatornim zahtjevima za prostoriju u kojoj će se instalirati oprema za grijanje plina. Zahtjevi mogu se razlikovati malo ovisno o vrsti opreme, to jest, ovisno o tome je li uspostavljena podna ili zidna jedinica montaže, kao i ovisno o tome koja je ugradnja kotla napravljena - u privatnoj kući ili u apartman.

Prilikom planiranja individualnog sustava grijanja na temelju plinskog kotla, poželjno je odabrati zasebnu sobu koja odgovara cijelom nizu parametara za kotlovsku opremu. Kotla kuća u privatnoj kući je vrlo realan za opremanje, a to se može učiniti čak iu podrumu ili u prizemlju. U stambenim zgradama nije dopušteno opremiti pojedine kuće kotla u podrumima, a budući da površina stana ne dopušta dodijeliti zasebnu sobu, dopuštena je instalacija u kuhinji. Važno je napomenuti da se kotao može instalirati u kuhinji ako ne postoji mogućnost opremanja zasebne strukture. Ugradnja opreme za grijanje plina u kupaonici, čak iu prisutnosti visokokvalitetnih ispušnih plinova, je neprihvatljiva.

Zahtjevi za instaliranje kotla za grijanje plina

Shema zahtjeva za sobom prilikom instaliranja plinskog kotla.

Postoje brojni standardi ne samo o mjestu kotlova u stambenoj zgradi, već i u vezi s kojima bi dimenzije i elementi trebali biti u kuhinji ili u kotlovnici tako da se u njega može ugraditi oprema za grijanje plina. Između ostalog, mora se imati na umu da zahtjevi za lokaciju plasmana i obveznih atributa mogu značajno varirati ovisno o vrsti instalirane opreme. Osim toga, regulatorni zahtjevi za prostorije mogu varirati ovisno o snazi ​​opreme. Ispunjavanje svih regulatornih zahtjeva za izbor i uređenje prostora je najvažnije stanje za puštanje u pogon plinske kotlovske opreme.

Članak o temi: Kako odabrati rulet?

Zahtjevi za Gabariti

Dakle, postoje određene norme u pogledu plasmana kotlova za grijanje određene snage u prostorijama određene kvadrature. U slučaju kada je smještaj kotla moguć samo u kuhinji - na primjer, ako se u stanu formira pojedinačni grijanje - snaga instalirane opreme ne smije prelaziti 30 kW. Vrlo je važno uzeti u obzir da se kotao mora ukloniti ne manje od 30 cm od drugih plinskih jedinica, na primjer, zvučnika ili ploča. Osim toga, kada se kotlovi nalaze u kuhinji s kapacitetom od 30 kW, potrebno je da je volumen prostora jednak ili premašen 7,5 m³. Kada je jedinica za grijanje postavljena u kuhinji, također trebate pratiti Fortietha, a ventilacijski sustav je radio.

U slučaju da se plinski kotao trebao instalirati na području podruma, u zasebnoj prostoriji ili u unaprijed određenoj kotlovnici, oprema je instalirana kapacitetom od 30 do 200 kW. Volumen sobe u ovom slučaju treba premašiti 15 m³. U tom slučaju, između ostalog, potrebno je da visina stropova prelazi 2,5 m i došlo je do visokokvalitetnog ventilacijskog sustava. Osim toga, zasebna soba ili soba kotlovnice, opremljena u kući, trebaju voziti vrata, čija širina treba biti najmanje 80 cm. Ako nije moguće ukloniti vrata na ulicu, vrata se uklanja u hodniku, vezu s ulicom.

Zahtjevi za instaliranje kotla za grijanje plina

Povezuju kotlove.

Plinska cijev za spajanje na kotao mora biti metalik. Osim toga, instalacija analizatora plina se preporučuje da se lako odredi prisutnost moguće propuštanja plina. Soba mora biti opremljena važećim sustavom ventilacije. U slučaju montaže kotla u kuhinju apartmana, upotreba postojećeg ventilacijskog sustava je dopušten.

Članak o toj temi: Moderni vrt i njegov dizajn: prekrasni kreveti na vašoj Dacha (35 fotografija)

U privatnoj kući, ako je kotao instaliran u kotlovnici ili zasebnoj prostoriji, potrebno je opremiti ekstrakt ventilacije odozgo i ventilator s dna kako bi se uvijek bio protok zraka potreban za zbrinjavanje proizvoda izgaranja i pružanje plinske jedinice s potrebnom količinom zraka. Osim uvjeta za samu sobu, postoje i neki propisi koji se odnose na mjesto kotlova i raspored okolnog prostora.

Raspored prostorije za instaliranje kotla

Prilikom instaliranja zidne jedinice potrebno je voditi brigu o dodatnoj zaštiti zidova iz požara. U tu svrhu preporuča se dekoriranje zida na kojem će biti instaliran zidni kotao, pločica, pločice i slične materijale koji nisu pogođeni vatrom. Zapravo, drugi materijali se mogu koristiti kako bi se osiguralo sigurnost zidova zida, na primjer, pocinčani metalni lim može se pričvrstiti na zid ili se odvojiti zidom s cementnim mortom.

U slučaju stavljanja vanjske jedinice, potrebno je ne samo zaštititi zidove od požara, već i brinuti o podovima. Da biste instalirali vanjski kotao, obično se preporučuje da sipa betonsku bazu debljinom od 30 cm. Kada ne postoji mogućnost proizvesti slične radove, polaganje metalnog pocinčanog lista do mjesta za kotao. Mora se pamtiti da ispod kotla ni u jednom slučaju ne može se instalirati pod od vatrogasnih materijala, uključujući prisutnost podova drva ili pokrivenog od linoleta.

Za daljnju instalaciju kotla potrebno je pravilno opremiti dimnjak tako da se na ulici prikazuju proizvodi za izgaranje plina. Dimnjak ne smije imati više od 2 savijanja i poželjno je da se nalazi neposredno iznad jedinice za grijanje. Usklađenost sa svim standardima za raspored lokacije kotla učinit će korištenje opreme za grijanje što je moguće sigurne i proširit će svoj životni vijek.

Čitaj više