Ugradnja površine električnog grijanja u drvenim kućama

Anonim

Grijanje u drvenim kućama razlikuje se od načina zagrijavanja monolitnih betonskih konstrukcija. Baza kuća je pričvršćena na zaostajanje, svi preklapanja temelje se na elementima drva. Prilikom polaganja pod i provođenje grijanja, struktura i materijal iz kojeg se uzima u obzir. Topli ovaj dizajn je mnogo teže od betona.

Drvo nema dobru toplinu, dok beton daje i akumulira toplinu mnogo učinkovitije. U hardveru je ugrađen topli dodatni grijaći element s ovim. Nedavno su topli katovi vrlo popularni kao dodatna oprema. Među njima je uobičajeno izdvojiti vodu, električne i infracrvene metode izolacije. Svi oni savršeno nadopunjuju drvenu strukturu i značajno povećavaju stupanj grijanja u zatvorenom prostoru.

Električni topli kat je optimalan način dodavanja glavne vrste grijanja. Savršeno se nosi s zadatkom grijanja, ekološki prihvatljivog i ne zahtijeva posebne vještine prilikom polaganja. Jedna od njegovih glavnih prednosti je omjer visoke učinkovitosti i kontrola temperature u pojedinim sobama.

Ugradnja površine električnog grijanja u drvenim kućama

Dakle, ove karakteristike omogućuju vam da spasite električnu energiju. U sobama, korištenja je rijetka, možete postaviti minimalnu temperaturu grijanja i obrnuto. Još jedna značajna prednost je nedostatak utjecaja grijanja na razinu vlage.

Najudobnija temperatura i dovoljna razina vlažnosti su prednost električnih podova. Instalacija dodatnog grijanja nije komplicirana. Međutim, potrebno je uzeti u obzir stope izgradnje na ugradnju električnog spola i sigurnosna pravila za ugradnju električne opreme.

Sustav grijanja na temelju električnih kabela ima mnoštvo pozitivnih karakteristika. Međutim, ima svoje nedostatke. Nekoliko ih je, ali su vrlo značajni - potrošnja električne energije i opasnost od pojave zatvaranja, što može dovesti do požara u drvenoj strukturi.

Posljednji nedostatak je lako nadoknaditi kompetentnu izolaciju spojnih elemenata i poštivati ​​sve sigurnosne standarde za ugradnju električne opreme. U suprotnom, sustav toplim podovima, hranjenje električne energije nema nedostataka.

Vrste toplim električnim podovima

Dodatni sustav grijanja uključuje sljedeće vrste:

  • Električni podovi
  • Infracrveni sustavi grijanja

Prva vrsta podova podijeljena je ovisno o vrsti kabela i njegovoj konfiguraciji. Sustav grijanja može biti predstavljen kao jedan kabel, koji je složen u području. Postoji prikladnija konfiguracija kabela u obliku posebnih prostirki na koje se nalazi grijaći element s optimalnim korakom. Upotreba prostirki je mnogo prikladnije u instalaciji. Trebali bi se jednostavno proširiti na pripremljenoj površini i povezati se.

Članak o toj temi: Kako padaju radio komponente iz ploče s vlastitim rukama

Grijaći element je već položen na sigurnu osnovu, nema potrebe za razmišljanjem o dodatnim mjerama zaštite. Vrste prve vrste podova su podijeljene ne samo prema vrsti spremnosti, već i prema vrsti kabela. Dvije glavne vrste grijača razlikuju se - otporni kabeli i samoregulirajuće. Renzivni grijači su podijeljeni u kabele s jednom i dvije vene. Njihov uređaj uključuje grijaći element prekriven posebnom pletenicom. Njegova se funkcija sastoji od uzemljenja i zaštite od magnetskih polja.

Ugradnja površine električnog grijanja u drvenim kućama

Kabel se može izolirati fibergassom i posebnom folijom. To mu daje veću snagu i mogućnost sprečavanja širenja elektromagnetskih valova. U građevinarstvu je poželjno ležati etaže s tekućim otpornim kabelom, jer se smatra da je sigurniji i prihvatljiviji po cijeni.

Samoregulirajući kabeli se ne razlikuju mnogo od otporne twin-core. Imaju jednu važnu prednost - s nedovoljnim kontaktom s površinom, ne pregrijavaju. Kabelske karakteristike treba uzeti u obzir pri odabiru sustava podnog grijanja. To može ovisiti o sigurnosti dizajna i njegove učinkovitosti.

Električni podovi karakteriziraju njihova jednostavnost u instalaciji. Međutim, ne zaboravite na norme i sigurnosna pravila električne opreme.

Električna vrsta grijanja - infracrveni film

Ugradnja površine električnog grijanja u drvenim kućama

Ova električna vrsta grijanja je filmski materijal, na površini je instaliran vodljivi element. Materijal karakterizira visoka izolacijska kvaliteta. Smatra se apsolutno sigurno i može se koristiti kao topli grijaći element u drvenim strukturama bez nogu.

Ako topli kat bi trebao biti na svim površinama, moći će zamijeniti glavno grijanje. Pod ima još jednu značajnu prednost - kada se kvar u jednom dijelu materijala, ostatak radi nepromijenjen.

Dakle, temperaturne fluktuacije su isključene. Topli infracrveni pod je vrlo jednostavan za montiranje, cijeli dizajn je spreman za korištenje. Vi samo trebate širiti film i povezati se na glavnu struju opskrbe jedinice. Uslužni život takvog spola je dizajniran već duže vrijeme. Štoviše, lako je demontirati ako se iznenada treba zamijeniti.

Članak na temu: Kako napraviti podij s izvlačenjem s vlastitim rukama?

Ovisno o odabranoj vrsti grijanja, počinje instalacija "topla dodatnog grijanja". Prije instaliranja grijanja trebate učiniti Izračuni protoka energije , To će pomoći u određivanju instalacijskog kapaciteta. Svi ovi trenutci važno je uzeti u obzir, jer sigurnost funkcioniranja električnog poda u kući ovisi o tome. Prateći sve standarde, pravila i ispravne izračune, topli kat će postati izvan položaja u slabo grijanoj kući. To će biti apsolutno siguran i učinkovit element grijanja.

Topli kat i njegova instalacija u kući

Pod koji se nalazi u kući ovisi o odabranom tipu sustava. Ako planirate postaviti jedan kabel, a ne na partnera, tada će shema polaganja biti kako slijedi:

Ugradnja površine električnog grijanja u drvenim kućama

  1. Prije svega, sloj hidroizolacije i toplinske izolacije je slaganje. Zatim slijedi sloj aluminijske folije. Ovi slojevi su potrebni kao osnova za pod s jednim kabelom.
  2. Označite mjesto namještaja, jer kabel ne smije pasti pod njihovu instalaciju. To može dovesti do pregrijavanja grijaćeg elementa.
  3. Dalje, trebali biste smanjiti posebne proreze u kašnjenje kako biste ih prešli kabel. Mjesta grobova obrađuju se metalnim pločama kako bi se izbjeglo pregrijavanje zaostajanja i daljnje napetosti. Također je potrebno impregnirati sve drvene elemente s posebnim lubrikant otpornim na vatru.
  4. Metalna mreža je pričvršćena na šipke, koje će poslužiti kao baza za polaganje kabela. Pričvršćena je na mrežu s posebnim priključcima, obično uključenim s kabelom.
  5. Sljedeći korak će biti izlaz osjetnika podešavanja temperature. Obično se nalazi u valovitim cijevi. Kabel za napajanje se prikazuje na isti način.
  6. Nakon polaganja kabela za grijanje, provjerite otpor vodljivog življenog od posebnog uređaja - multimetar. Provjera opreme možete početi polagati čistim podovima.

Prilikom polaganja električnog poda, slijedite sigurnost i rad toplih podova.

Instalacija infracrvenog u kući

Ugradnja površine električnog grijanja u drvenim kućama

Za razliku od sustava s kabelom, infracrveni kat je čvrsta filmska baza u kojoj je oprema za grijanje izgrađena u obliku tankih ploča. Montiranu toplinu za završnu obradu. Ne bi trebalo imati nikakve izbočine, akutne formacije i druge nedostatke koji mogu oštetiti tepih. Kada instalirate, prostirci trebaju biti vrlo oprezni kako ne bi oštetili njihovu površinu. Inače, polaganje takvog spola je mnogo lakše od instalacije grijaćeg kabela. Ukupna shema instalacije je sljedeća:

  1. Trebalo bi očistiti površinu od grešaka i nepravilnosti. Provjerite bazu za oštre izbočine. Lako mogu oštetiti mat.
  2. Zatim biste trebali postaviti otirač na površini. Mjesta za ugradnju namještaja se slavi unaprijed. Pod njima, grijanje ne prolazi. Testi su izrezani na mjestima označenih "škarama". Incizija u drugim dijelovima prostirki je zabranjena, jer može oštetiti glavni sadržaj mat.
  3. Podnožja na ljepilo ili noktiju ovisno o vrsti. Ponekad su vezani za samoljepljivu osnovu. Nakon instalacije morate provjeriti otpor vodljivih dijelova.
  4. Potrebno je ukloniti hladni kabel prema termostatu. Stručnjaci savjetuju skrivanje kabela u zidu. Zatim je cijeli dizajn pričvršćen s posebnim otopinom ili ljepilom. Ne samo da se tepisi ne ne izlije, već i kabel s kvačilom. Nakon pažnje, izvedba sustava ponovno se provjerava.

Članak na temu: Kako ukloniti gornji poklopac perilice?

Tijekom postupka instalacije, vodljivi vodiči trebaju biti stalno provjeravaju štetu ili drugo rješavanje problema. Kada je pod spreman za provjeru termostata i automatskog brojača isključivanja. Postavite temperaturu i pričekajte automatsko isključivanje kada se premašuju parametri navedene temperature.

Ugradnja površine električnog grijanja u drvenim kućama

Kao što bi trebalo provjeriti električnim sustavima grijanja. Stojeći praćenje će izbjeći kratke spojeve i druge probleme u sustavu. Međutim, takva se nevolja vrlo rijetko događa. Ako je kuća stara više od 10 godina, cijeli električni krug se provjerava prije ugradnje toplog poda. Ako je potrebno, električno ožičenje zamjenjuje se novom. Instaliranje toplog katu u drvenoj kući sa starim ožičenjem ne preporučuje se jednostavno, već zabranjeno prema sigurnosnim standardima električne opreme. Prilikom izračunavanja moći sustava treba uzeti u obzir njezinu normu - ne više od 80 w / 1 m². Višak norme dovest će do paljenja okolnih drvenih elemenata. Sukladnost s osnovnim pravilima potrebna je za sigurno funkcioniranje sustava izoliranih toplinama.

Ugradnja električnih podova u kući se ne razlikuje u posebnoj složenosti tehnološkog procesa. Glavni polaganju podova je u skladu sa sigurnosnim standardima i slijedeći upute proizvođača. Grijanje drvenih kuća s korištenjem dodatnih grijaćih elemenata smatra se učinkovitim i sigurnim.

Čitaj više