Na kojoj udaljenosti od stabala? Udaljenost za slijetanje

Anonim

Vrtlarstvo vaše stranice - ne manje odgovornog poslovanja od izgradnje kuće.

Na kojoj udaljenosti od stabala? Udaljenost za slijetanje

Postoji mnogo trenutaka koji treba uzeti u obzir pri sadnju zelenih biljaka.

Danas ćemo pogledati na koju udaljenost za sadnju stabala iz raznih predmeta, kao i jedni od drugih, ovisno o pasmini.

Neka ovo pitanje na prvi pogled izgleda beznačajno i ne zahtijeva pažnju, ali nije.

U članku ćemo objasniti važnost ovog trenutka, kao i mi ćemo vam reći kako se zanemarivanje postojećih standarda može pretvoriti u.

Zašto je važno promatrati rastanak udaljenosti drveća?

Svi znamo barem u općoj strukturi stabla. Ovo je središnji dio - deblo, iz kojeg kruna ostavlja, i niz korijenski sustav. Glavni razlog zašto je važno promatrati udaljenosti je vaša sigurnost i integritet različitih dizajna.

U procesu rasta i razvoja, stablo može oštetiti put ili putovanja, temelj ograde i druge strukture, a ako je lagana drvena zgrada (šupa, poslovna jedinica, itd.), Tada ga korijeni mogu podići ,

Zatvori lokacija u blizini LEP-a je opasna iz više razloga , Na primjer, snažan vjetar uragana može se suočiti s drvetom i pasti na liniju, što će dovesti do litice žica. A to je hitna situacija.

Osim toga, vaši susjedi neće biti uvelike dosegnuti odsustvom električne energije, koji se dogodio zbog vašeg zanemarivanja jednom pravila za sadnju stabala. Krune će također biti prepreka, jer će se držati podružnica za žice. To je također povreda sigurnosti ZPP-a.

Stablo koje se odvija vrlo blizu zidovima i prozorima zgrade Može biti prepreka za gašenje požara i prolaz vatrogasnih kamiona. Osim toga, grane će promatrati sunčevu svjetlost, koja će dovesti do poremećaja uzorak.

Članak o toj temi: Visokokvalitetna instalacija više razina stropa od gipsanih ploča vlastitim rukama

Također treba smatrati da su različite komunikacije položene u zemlju. , I kako možete, na primjer, popraviti opskrbu vodom ako je potrebno, ako stablo raste na njemu ili vrlo blizu njega? Mojat će se smanjiti i ispada i da je vodovod razbijena zbog snažnih snažnih korijena. Uostalom, poznato je da su biljke vrlo snažni živi organizam.

Od svega toga, postaje jasno da je udaljenost stabla vrlo važna.

Na kojoj udaljenosti za sadnju stabala jedni od drugih i iz različitih struktura?

Da bi predmeta krajolika ostali cijeli broj, potrebno je eliminirati rizik od oštećenja njihovih stabala. Da biste to učinili, morate slijediti minimalne udaljenosti.

Dakle, od kuće i drugih struktura stablo bi trebalo rasti bliže od 5 m (iz vanjskih zidova) i ne bi trebalo kriviti prozore i spriječiti flotu vatrogasnog kamiona. To će također spasiti temelj.

Na kojoj udaljenosti od stabala? Udaljenost za slijetanje

Od ruba staze treba povući 1,5 m , Ako web-lokacija ima jarbol ili podršku mreže rasvjete, potrebno je odgoditi udaljenost od najmanje 4 m.

Osim toga, ne sva područja imaju glatke površine. Ponekad je olakšanje vrlo cool, nalaze se nagibi i terasa. Od njihovog temelja potrebno je povući 1 m, a iz potpornih zidova (iz unutarnjeg lica) - 3 m.

Kao što je već spomenuto, mjesto prolaska podzemnih komunikacija također mora biti točno , Od plinovoda, kabel za kanalizaciju i rasvjete, stablo bi trebalo rasti na udaljenosti od 1,5 m ili više. Iz toplinske cijevi, vodovoda, kabel, kao i kabel za napajanje, potrebno je povući najmanje 2 m.

Na kojoj udaljenosti od stabala? Udaljenost za slijetanje

Također je važno kompetentno posaditi stablo u odnosu na granicu stranice. , Zamislite sliku kada prazna jabučna stabla koja raste ravno blizu ograde, pomesti svoje grane bližnjemu. Uostalom, ovo je dovoljan razlog za svađa.

Članak o temi: Profilska proizvodnja za suhozid - Ideje za poslovanje

Stoga, kako ne bi ometati svoje susjede i spasiti temelj ograde od razaranja korijena, stavite stablo od ograde na udaljenosti od 2,5-3 m. Zatim u budućnosti, kruna stabla neće ometati s bilo kim, jer će biti na dovoljnoj udaljenosti od mjesta.

Između stabala također je potrebno promatrati optimalnu udaljenost. , Od toga će ovisiti o njihovoj dekorativnoj državi, plodnosti i zdravlju. Dajmo primjer: bor u šumi i bor u polju.

U prvom slučaju, to su visoka stabla ispružena u vertikalnom smjeru, s golim deblama i malom rijetkom krunom na vrhu. Takav izgled je povezan s debelim slijetanjem, gdje ima oko 2 m. Drveće su usko, bore se za sunčevu svjetlost, dođu do njega i pokušavaju napraviti svoje krune.

Na kojoj udaljenosti od stabala? Udaljenost za slijetanje

Ali bor na terenu imat će vrlo lijep i dekorativni izgled. Ona se ne natječe s kim, sva sunca odlazi na nju, pa ima gustu široku krunu i nizak rast.

I na vašoj web-lokaciji. Pokušajte posaditi voćke daleko od drugih (5 m ili više) Jer za zrelo voće trebate puno sunčeve svjetlosti. Sjenoviti pogledi mogu se posaditi i približiti jedni drugima - 2-3 m. I neki niski pogledi s uskom krunom (Thuja, zadirkivati, sudici, dekorativni jeli) mogu se posaditi na udaljenosti od 1 m.

Na kojoj udaljenosti od stabala? Udaljenost za slijetanje

Ako se odlučite za posaditi hrast, dekorativni javor, IVU, pokušati dogovoriti ih samac ili na velikoj udaljenosti od drugih biljaka. Uostalom, njihova dekorativnost je u kruni za širenje, koja je potrebna mnogo prostora.

Čitaj više