Registracija niše u spavaćoj sobi: Ideje i načini korištenja

Anonim

Uz bilo koji popravak u stanu, a ne posljednje mjesto zauzima dizajn spavaće sobe. Ova soba za noćni odmor trebao bi biti udoban, lijep, ostavljajući ugodne senzacije.

Registracija niše u spavaćoj sobi: Ideje i načini korištenja

Niša u spavaćoj sobi može se koristiti za dodatno osvjetljenje preko kreveta.

Prilikom projektiranja spavaće sobe, razne niše se često koriste u svom interijeru, koji mogu postati ne samo ukrasni objekti, već i na mjestima za pohranu važnih stvari.

Možete koristiti nišu u zidu kao krevet. Da biste to učinili, to mora biti blago rafiniran, dati mu atraktivan izgled. Ukrasite nišu u zidu na različite načine.

Nishi dizajn ideje

Postoje sljedeće ideje dizajna spavaće sobe u jednosobnom stanu:

Registracija niše u spavaćoj sobi: Ideje i načini korištenja

Struktura gipsane ploče.

  • Odaberite kut bez prozora u prostoriji i stavite suhozida u nju;
  • Krevet od oko 6 m² nalazi se na ograđenom mjestu;
  • Zidovi su ukrašeni velikim ogledalima i pozadinom kontrastnih boja.

Najčešće, gipsane niše imaju prazninu. Ovaj dizajn može zauzeti prostor duž cijelog zida. S obje strane kreveta na ugrađenim police ugrađenim u nišu, fotografije djece u prekrasnom okviru, slikama. U dubinama niše postavite pozadinsko osvjetljenje iz LED-a ili objesite nekoliko svjetiljki.

Velika soba s suhozidom može se podijeliti u mali radni ured s knjižnicom i spavaćom sobom. U uklanjanju u zidu instalirajte televizor, koristite ih kao noćni stol ili ormarić za pohranu. Dizajn niše može biti najrazličitiji. Da biste to učinili, koristite svjetlo igre, površinski tekstura, oblik dizajna niša.

Klasična verzija koristi geometrijske oblike, ovisno o visini stropova. U sobama s visokim stropovima su prikladne horizontalne lokacije niše. U niskoj spavaćoj sobi izgleda dobro i rastegnut prema gore. Odgovarajuća niša oblika s žbukom, ukrašena laganim materijalima. Slični lukovi korišteni su u aristokratskim stanovima europskog i arapskog interijera.

Članak o toj temi: Je li moguće napraviti spavaću sobu iz kuhinje u studijskoj sobi (fotografija)

Prilikom planiranja i odabira dizajna niša, takve trenutke treba uzeti u obzir:

Registracija niše u spavaćoj sobi: Ideje i načini korištenja

Shema suhozijske niše za osvjetljenje.

  • Da biste ukrali nišu, morate koristiti nekoliko izvora svjetlosti: točka dekorativna, dajući svjetlo svjetlo; svjetlije sconces za čitanje prije spavanja; Glavno svjetlo;
  • Kada koristite nišu za pohranjivanje stvari, potrebno je pružiti ladice na dnu udubljenja;
  • Gornji dio strukture, a ponekad i cijeli perimetar niša, može se ukrasiti malo tamnije boje od cijele sobe.

Niša može obavljati funkcije stalak i ormarića. Može sakriti različite cijevi i baterije grijanja.

Metode korištenja niša

Niša u zidu može se koristiti na različite načine. Razmotrite neke načine.

Registracija niše u spavaćoj sobi: Ideje i načini korištenja

Dimenzije niša suhozida ispod televizora.

  1. Stalak za knjige. Da biste koristili nišu kao stalak za knjige, najbolje je planirati svoju veličinu unaprijed, dubinu i broj polica. Može zamijeniti impresivnu veličinu ormara i istovremeno ukrasiti prazan zid, kao i krevet. Kako ukrasiti nišu? Možete ukrasiti izgradnju izvornog pozadinskog osvjetljenja. Da biste to učinili, sve ožičenje treba rastegnuti prije početka završnog rada kako bi sakrili žice unutar, iza listova gipsane ploče ili drugog završnog materijala.
  2. Mjesto za pohranu posuđa. Zakonsko mjesto za jela u kuhinji, ali neki stanovnici iz više razloga dio su u spavaćoj sobi. Uređaj takve niše malo se razlikuje od prethodnog dizajna. Police se koriste domaći i kupljeni u trgovini. Mogu biti staklo. Izgledat će lijepo kada je pozadinsko osvjetljenje ispravno dovršeno.
  3. Niša kao dekorativni element spavaće sobe. Uz dovoljno visokih stropova, prostor niša može se prilagoditi kako bi se održali razne sitnice, suvenire, fotografije. U tom slučaju koristi složenije dizajne, a ne prilično obične materijale za ukrašavanje. Dizajn niše može kombinirati različite boje i teksturu završne obrade. Njegovi zidovi mogu biti prekriveni bojom, različitom u boji zidova spavaće sobe.
  4. Na stražnjoj površini dobro izgleda dobro zrcalo ili mozaik. Ogledalo može zauzeti cijeli ležnji zid, a možda i na rubovima imaju neumorenu rub od tapeta, sloj boje ili drugog završnog materijala. Takva je registracija slična činjenici da je ogledalo instalirano u Pasecut. Vizualno takav dizajn će se činiti sve više i više nego u stvarnosti. Da biste stvorili posebnu romantičnu postavku u spavaćoj sobi, preporuča se staviti svijeće na policu u niši.
  5. Krevet u niša. Krevet je kraljica spavaća soba. Može se potpuno sušiti u zidu ili djelomično. Neki vlasnici apartmana koriste sklopive krevete, koji se u presavijeni oblik skrivaju u utičnicu u zidu i izgledaju kao slika ili ogledalo. Možete zatvoriti takvu nišu od vrata koja oponašaju vrata kabineta. Ova opcija je prikladna za malu spavaću sobu. Tako možete skrivati ​​gostujuće kauč. U niši, bolje je instalirati krevet s uzglavlju. Jastuci neće dodirivati ​​zidove i biti prljavi. Glasnoće se može izraditi neovisno od guste šperploče ili iverice. Oblik, visina i završna obrada mogu biti bilo koji. Za to se koriste pjenavica, koža, tkanina, dekorativni gumbi i drugi dekor elementi. Na uzglavlju možete instalirati male police i svjetiljke. Možete napraviti dekorativnu ploču uz pomoć glave kreveta uz pomoć različite teksture i boje pozadine. Vrlo spektakularna zidna slika, koja će biti iza uzglavlja. Slikanje možete zamijeniti prekrasnim prozorima za fotografije. Može biti vrlo dobro gledati tkaninu. U spavaćoj sobi djevojke često vise prekrasan nadstrešnica.

Članak na temu: Stol s vašim rukama iz kutije

Niša u više razina apartmana

U takvim kućama nužno su stube. U niši, ispod njih, možete se pitati mjesto za spavanje. Lučni niše izgledaju originalno u drugim prostorijama. Čak i dubina lukova u 50 mm daje prostor potpuno drugačiji izgled, osobito s pozadinskom osvjetljenjem lučne konstrukcije. Možete to učiniti od poliuretanske pjene ili od prirodnog stabla. Stražnji zid dobivenog iskopa može se spremiti s posebnim platno imitiranjem freska. Ekonomičnija opcija je korištenje pozadine za fotografije.

Oblik luka ponekad oponaša kupolu muslimanske džamije. U tom slučaju, drugi simboli muslimanske kulture također bi trebali biti prisutni u dizajnu cijelog dizajna. Zračna struktura na zidu nasuprot glavi kreveta je ogledalo, ako je to ogledalo odraz glavne lučne konstrukcije. Unutar tog razmišljanja možete staviti mali toaletni stol, staviti vaze s velikim cvijećem, suvenir oružjem, antikvitetima.

Niša je odličan način za ukrašavanje praznog zida ili odvojenog IT stranice. Može izvršiti funkcije knjiga, kuhinjski buffet. Glasnoće izvornog oblika može biti unutarnji dio u spavaćoj sobi. Pa, ako su udubljenja u zidu ostala tijekom izgradnje kuće. Ali sve se može izgraditi vlastitim rukama pomoću modernih materijala.

Čitaj više