Štap (vijenac) za zavjese u kupaonici

Anonim

Tako da voda tijekom usvajanja duše ne prska, staklena vrata su smještena u blizini palete za kupanje ili tuš ili objesiti posebnu zavjesu. To nije uvijek moguće staviti vrata možda i skupo, ali za zavjesu je samo potreban mjehurić ili duša strej. Također ga zovu Barbill, držač, Crossbar, postoje neka druga imena imena, ali sve je to jedan jednostavan uređaj - bar za zavjese u kupaonici. Njezin je oblik odabran ovisno o vrsti kupelji ili tuš paleta, kao i metodu njihove instalacije (na zidu, u kutu, odvojeno vrijedi).

Materijale

Rod za zavjese u kupaonici mogu biti izrađeni od plastike i metala. Plastični vijenci su najjeftiniji. Oni su lagani, ne mijenjaju boju, ne hrđaju, lako se brine. Jedina stvar koja im se može dogoditi je - mogu napredovati, ali takva se nevolja vrlo rijetko događa. Samo ako je šipka napravljena za zavjese u plastičnoj cijevi kupelji s vrlo tankim zidom ili od plastike loše kvalitete. Takvi, na sreću, događa se rijetko.

Štap (vijenac) za zavjese u kupaonici

Plastične tuš šipke mogu biti obojene - u tonu zida ili završiti

Napravite držač zavjese u metalnoj kupki. Može biti čelična cijev tankih zida. Uobičajeni metal je obložen bojom ili cinkovim slojem (pocinčanim). Oni koštaju jeftino, ali boje i pocinčani, vrlo brzo ljušti. Počinje nositi prstenje od kretanja prstenova, na kojem je štap fiksiran, nakon čega je hrđa brzo dovodi do zapuštenosti.

Odgovara za zavjese u kupaonici čine nehrđajući čelik ili aluminijsku leguru. Ako su napravljeni od aluminijskog ili normalnog nehrđajućeg čelika, poslužite vrlo dugo, bez mijenjanja boje i oblika. Nedostatak je visoka cijena (u usporedbi s drugim vrstama).

Članak o temi: Patchwork Ideje za inspiraciju: Fotografije, novosti patchwork šivaći i prošivanje, novogodišnje ideje za dom vlastitim rukama, video upute

Štap (vijenac) za zavjese u kupaonici

Štap za zavjese u kupaonici ili tuš nehrđajućeg čelika

Uključeno s "štapom" za zavjesu postoji niz zvona ili kuka. Oni također mogu biti izrađeni od plastike ili metala i obično se podudaraju s bojom. Ali ne uvijek se "redoviti" komplet dobro kreće. U jeftinim modelima, promjer držača može biti veći od promjera prstena. Kao rezultat toga, oni se kreću s poteškoćama. Pronađen je drugi problem - metalni prstenovi čine prilično glasan zvuk koji može iritirati. U svakom slučaju, možete kupiti druge prstenove. Veći promjer ili iz drugog materijala. Kako bi točno pokupili boju, stare s vama i predstavite ih u trgovini. Onda definitivno ne pogriješite u bilo kojoj ili boji.

Metoda oblika i ugradnje

Bar za zavjese u kupaonici može se instalirati na nekoliko načina. Metoda instalacije ovisi o dizajnu same šipke i gdje i kako to popraviti.

Štap (vijenac) za zavjese u kupaonici

Držač zavjese u kupaonici može biti bilo koji oblik

Teleskopske kupanje za kupanje

Teleskopske šipke su instalirane u malim kupaonicama. U tom slučaju nositelj se sastoji od dvije cijevi različitih promjera. Jedna cijev ulazi u drugu, na željenoj udaljenosti je fiksna. Postoji nekoliko modela. U nekom položaju, položaj je fiksiran spojnom (s navojem rukava), u drugima - uz pomoć proljeće umetnute unutra.

Štap (vijenac) za zavjese u kupaonici

Klizni vijenac za tuš

Na krajevima teleskopske zavjese cornice nalaze se zadebljanje, koje se odmaraju u zidovima i držite zavjesu zbog trenja sile. Ova opcija je dobra jednostavnost montaže / rastavljanja i činjenica da nije potrebno napraviti rupe u cilju. Ali može se instalirati samo ako je kupka pravokutna i košta ga duž kratkom zidom.

Kako instalirati teleskopske strehe u kupaonici i što učiniti, kako ga rastaviti i što učiniti ako je nepravilno raširite, pogledajte sljedeći video.

Članak o toj temi: Kako pronaći vodu na parceli? Sedam načina za pronalaženje vode

Kutak

Kutak ili gnjes i p-oblikovane strehe. Pogodni su za kvadratne tuš palete, koje su instalirane u kutu (m-oblik) ili na jednom od zidova (P-oblika). Ove šipke na krajevima imaju kape s rupama za zatvarače. Vrsta pričvršćivanja je odabran ovisno o zidovima (vijci za samozadokruga za drvene zidove, dowel za opeku i beton, poseban leptir dowels za podjele za gipsanu ploču. Neki modeli za veću stabilnost uključuju suspenziju na strop - obično je čelična žica, s čeličnom žicom, sa stropni nosač.

Tu su i držači zakrivljeni u obliku luka. Pogodni su za kutne tuš palete. Montirani su točno istim principom. Nema posebnih razlika i poteškoća.

Vijenci složenih oblika

Kupaonica može imati neobičan oblik. Kako bi zaštitili zavjesu, dok se dobro štiti od prskanja, vijenac bi trebao ponoviti ovaj oblik. Postoje dvije mogućnosti - tražiti prikladne ili koristiti fleksibilni vijenac. Ako navedite cilj, možete pronaći kukuruz za oval ili okruglog duša. Budući da se takve kupke obično ne isplati zidovi iu sredini sobe, ovi držači zavjesa su pričvršćeni na strop.

Štap (vijenac) za zavjese u kupaonici

Fleksibilna duša streha - udobna stvar za nestandardna rješenja

Ostale sofisticirane plijesni mogu biti izrađeni od fleksibilnog cornisa. To je skup od dva ili tri metra segmenata aluminijskog profila. Aluminij je plastični metal koji dobro održava određeni oblik. Savijte ove segmente kao što vam je potrebno, ako je potrebno, rezati, povezati posebne spojke. Dalje - slučaj za ugradnju.

Čitaj više