Vrata s dvije boje: za koje su cijenjeni

Anonim

Vjeruje se da bi vrata između soba trebala imati određenu boju. Ali kako biti ako imate drugačiji stil u različitim sobama, i želim da ga vrata uklapaju?

Značajke dvaju vrata

Vrata s dvije boje: za koje su cijenjeni

Često, odabirom boje vrata, ljudi su usmjereni na bilo koji specifični spektar, koji je prikladan za kombinaciju kadne boje, zidova, namještaja ili drugih objekata koji su u sobi.

I mnogi ovo pitanje ne uzrokuje nikakve sumnje. Na primjer, ako je kuća svijetle dekor, onda su ili svijetle unutarnja vrata jedva tamnija, ili mračna za stvaranje kontrasta (na primjer, orah).

Ali u nekim slučajevima postoje pitanja koja se ne mogu riješiti:

  • Ako hodnik i kuhinjski ukras imaju različite tonove, različite gamma.
  • Ako su dvije sobe fundamentalno različita stil.
  • Ako trebate proturovne vrata strogo definirane boje u jednoj prostoriji, ali neće se uklopiti u druge.

Popis problema može se nastaviti beskonačno. A oni koji vole eksperimentirati s dizajnom često ne mogu naći prave vrata, jer s jedne strane je savršeno, ali s druge - ne.

To su modeli s dvije boje koji se odabiru ispod boje poda, ili bilo koje druge, ali u svakoj sobi drugačije.

Većina unutarnjih vrata takvog plana izrađena su iste vrste materijala, ali u isto vrijeme obojena u različitim bojama na obje strane. To je profitabilno ako želite postići jedinstvene kombinacije boja, i s različitim bojama, u različitim sobama.

Vrata s dvije boje: za koje su cijenjeni

Na primjer, ako dnevni boravak ima bež, a kuhinja je crvena s narančastom, možete obojiti vrata s jedne strane na bež ili orah, a na drugoj - u crvenoj boji. Dakle, stil svake sobe neće biti uznemiren, nakon svega, složit ćete se da bi kolapsa u jednoj od soba bio s jednim vratima. Svijetla kuhinja ne bi izgledala s svijetlim vratima, a svijetla dnevna soba - svijetla crvena. Kombinacija ovih boja nije uvijek dobra.

Članak o toj temi: Volumetrijska dekorativna slova i natpisi u unutrašnjosti (35 fotografija)

Vrlo često boje se još uvijek biraju pod namještajem, osobito ako je njegova boja kontrastira s bojom poda i zidova. Tada se vrata mogu isticati, s jedne strane, postaju kontrastno mjesto, as druge strane, sastav je započeo namještaj, balansirajući ga.

Vrata ispod poda

Vrata s dvije boje: za koje su cijenjeni

Ako se suočite s zadatkom odabira vrata s obzirom na vaš spol, onda je prvobitno potrebno nastaviti s nekoliko parametara:

  • Materijali i vrata (njihova kombinacija je vrlo važna).
  • Boju kate (kao što će se mijenjati rjeđe od vrata, a postaje osnovno).

U karakteristikama boja, unutarnja vrata mogu biti svjetlija ili tamnija. Međutim, druga opcija se koristi rjeđe, a samo u kombinaciji s više tamnog namještaja. U drugim slučajevima, takav kontrast, nije uravnotežen drugim elementima na razini oka, stvara osjećaj preopterećenja prostora. Čak i ako je pod bež, a vrata su ispod matice.

Usput, ako je pod je napravljen od oraha, vrata bežtra bit će vrlo organska i uklapaju se u prostor kao što je nemoguće.

Vrata s dvije boje: za koje su cijenjeni

S obzirom na takve preporuke u boji, i tako procjenjuju prostor dviju susjednih soba, možete odabrati koje boje za bojenje dvaju boja vrata. Na primjer, mogu biti bojni bež / orah, ako prva soba ima pod poda, a drugi je kesten. Naprotiv, to je izuzetno preporučeno da se instalira. Ako u drugom slučaju može biti vrlo zanimljiva kombinacija, tada će u prvom bit će grubo kršenje ideje sastav i dizajnerske ideje.

Materijal također igra ulogu. Ako odlučite odabrati drvena vrata, a zatim kombinacija mora biti neprimjetno na temelju prirodnih tonova stabla, ili vrlo blizu njih. Konkretno, ako imate laminat na podu. Pod njom je prikladna ili plastična vrata proizvoljne boje ili drvene - prirodne. Kombinacija boje ovdje također treba uzeti u obzir, ali gotovo sve se kombinira s prirodnim nijansama.

Članak o temi: Pozadine za malu sobu vizualno povećanje prostora: fotografija, kako odabrati, pomoći u unutrašnjosti, koja boja, mala, prikladna, video

Vrata s dvije boje: za koje su cijenjeni

Ako je pod u sjajnoj pločici, tada su vrata poželjna pokupiti od PVC-a ili s furnirom, ali prekriven lakom. Njihova površina ne bi trebala biti više sjajna nego na podu, ali teško vam se sviđa kombinacija s grubim vratima.

Ako na podu linoleum, a zatim kombinacija bilo kojeg materijala s njom izgleda prirodno ako kompetentno odabere kombinaciju otopine u boji. Ovdje postoje standardna pravila - ne preopterećuju srednje razine s teškim bojama ako je niža razina previše lagana za to. Iznimka - prisutnost tamnog namještaja.

Ostale opcije odabira

Postoje i druge opcije, kako možete odabrati vrata koristeći dostupne unutarnje podatke.

Budući da će vrata biti dvije boje, onda razmislite pri odabiru dizajna koje će vam trebati parametre obje sobe. Postoji nekoliko opcija za kombiniranje boja koje možete pokupiti:

OpcijaOpis
Jedna boja, dva tonaOstvarenje na kojoj glavna boja (na primjer, smeđa) ostaje nepromijenjena, ali ton, svjetlina i zasićenje promjena boje. Na primjer, vrata hodnika je umjereno smeđe, a sa strane dječjeg - bež ili kave s mlijekom.
Različite bojeTo je manje klasična opcija u kojoj se u dvije sobe koriste u osnovi različite boje - crveno + zelena, žuta + tamno smeđa itd. U takvim vratima, bolje je pokupiti svaku boju tako da je idealno za sobu, a ne u kombinaciji s sljedećom bojom na vratima. Ali moguće je primijeniti ovu tehniku ​​samo između soba koje su stalno zatvorene.
Prijelaz bojaRecepcija, s ovim, možete slikati svaki put u dvije boje, za kontrast, za održavanje dizajna interijera ili samo da biste stvorili raspoloženje. Na primjer, relevantan za vrtić, gdje donji dio može biti bijela, a vrh je plava. Prijelaz može biti i glatka i oštra, s jasno definiranim rubovima svake boje.
Geometrija bojeU isto vrijeme, unutarrska vrata sadrže i dvije boje, ali se ne prebacuju jedni na druge, već se natječu za prostor. Može biti kao izražena dominantna boja, protiv kojih postoje elementi sekundarnih i jednakih razmjera boja, na primjer, vrata kuhinje s crvenim narančastim prijelazima ili vrata do ormarića s smeđim bež ornamentima, koji su potpuno prekriven cijelom ravninom vrata.

Članak na temu: obrt za kućni ukras

Postoje i druge mogućnosti za unutarnja vrata koja su manje uobičajena, koja su također relevantna u nekim slučajevima.

Vrata s dvije boje: za koje su cijenjeni

Vrata s dvije boje: za koje su cijenjeni

Vrata s dvije boje: za koje su cijenjeni

Vrata s dvije boje: za koje su cijenjeni

Vrata s dvije boje: za koje su cijenjeni

(Vaš će glas biti prvi)

Vrata s dvije boje: za koje su cijenjeni

Učitavam…

Čitaj više