Umetnite dvorac u snimlje da to učinite sami: izbor i instalacija

Anonim

Instaliranje brave u vratima snimljenih soba je operacija koja zahtijeva veliku točnost u provedbi svih mjerenja. Čak i mali kose može dovesti do činjenice da brava neće funkcionirati ispravno, a bilo koji neugodno kretanje prilikom pijenja gnijezda može uzrokovati oštećenje oštećenja. Stoga, ako trebate umetnuti dvorac u vrata snimanja, bolje je potražiti pomoć profesionalnom stolaru. Ako imate određene vještine za rad s stablom i potpuno ste sigurni u svoje sposobnosti, možete pokušati napraviti ovu operaciju vlastitim rukama, što je sljedeći i neka je čarolija.

Umetnite dvorac u snimlje da to učinite sami: izbor i instalacija

Shema instalacije za zaključavanje iznad glave.

Kako odabrati bravu za unutarnja vrata?

Prilikom odabira ovog proizvoda posebnu pozornost treba posvetiti njegovom izgledu. U isto vrijeme, vrlo je važno da ga ispravno pokupite u obliku i boji kako bi se dvorac učinio što je više moguće u unutrašnjosti sobe, budući da je važan dio dizajna vrata.

Umetnite dvorac u snimlje da to učinite sami: izbor i instalacija

Paleta boja sanitarnih brava s zasunom.

Ovisno o svrsi, brave su podijeljene u nekoliko vrsta:

  1. Vrsta dizajna WC (Dvorac utikač), koji je montiran u kupaonici ili kupaonicu. Uz to, možete zatvoriti vrata iznutra, bez primjene ključa.
  2. Dizajn tipa Yale. U prostorijama s ograničenim pristupom. Takav proizvod omogućuje zatvaranje vrata ključa. Stupanj njegove tajne ovisi o cilindru koji se koristi u ovom dizajnu.
  3. Dizajn tipa patenta. Omogućuje zatvaranje vrata ključa. Ova vrsta je najpopularnija, ne razlikuje se tajnošću zbog onoga što je 1 ključ na svim vratima.
  4. Dizajn za rukovanje. Montiran na platnu vrata, koji se tijekom rada ne planira neprestano zatvoriti. Takav proizvod opremljen je psom koji je odgođen pomoću push ručke.

Članak o temi: Upotrijebite u kuhinji samoljepljive pozadine

Odabir brave skroženice, također je vrijedno uzeti u obzir i dizajn samog vrata, u kojem će se srušiti. Da biste to učinili, izmjerite debljinu platna, koja bi trebala biti najmanje 4 cm. Inače ćete tehnički neće moći izvršiti instalacijski rad. Ako se kupuju vrata snimanja s fotografijom, preporuča se zaključavanje da naruči od proizvođača tvrtke, jer ga jedva možete odabrati u ovom slučaju.

Kako instalirati dvorac vlastitim rukama?

Umetnite dvorac u snimlje da to učinite sami: izbor i instalacija

Crtanje i opći prikaz dvorca Yale.

Nakon odabira i kupnje brave, možete se prebaciti na njegovu instalaciju. Da biste to učinili, možda ćete trebati takve alate i materijale:

  • pila za metal;
  • Bušiti s nizom vježbi;
  • krunu na stablu;
  • bit;
  • sječivo;
  • Corolninic;
  • datoteka;
  • rulet;
  • čekić;
  • nož;
  • olovka.

Prije početka instalacijskog rada pričvrstite stečenu bravu na vrata u procijenjenom mjestu instalacije, nakon čega ga zaokružuju olovkom.

Imajte na umu da se instalacija brave treba napraviti na visini od najmanje 0,9, a ne više od 1,1 m na podu, što je posljedica elementarne udobnosti.

Umetnite dvorac u snimlje da to učinite sami: izbor i instalacija

Uređaj Cylindown brave.

Zatim, na kraju morate nacrtati vertikalnu liniju, strogo se u središtu. Na temelju ove linije određuje se mjesto dvorca.

Tada biste trebali izračunati duljinu utora, koji bi trebao biti nekoliko milimetara više nego što je potrebno. To će omogućiti lakšu bravu u utoru. Odmah se treba odrediti mjesto postavljanja ručke i rupa za ključ u ruke (ako je opremljena kompletnom setom) za koju se moraju izvršiti rupe. Da biste to učinili, možete koristiti krunu. Ovaj dio instalacije mora se izvršiti vrlo pažljivo kako bi se izbjeglo stvaranje na vratima čipova i pukotina. Bušenje krune mora se napraviti s obje strane platna (do polovice dubine). Nakon toga, prva vježba je napravljena rupa za mehanizam za zaključavanje u kojem je umetnuta brava. Ako je loše, onda se rubovi otvora mogu liječiti s datotekom.

Članak o temi: Vinski podrum radi sami

Posljednja faza instalacijskog rada je neposredna skupština dvorca. Nakon što je proizvod umetnut u žlijeb, popravite ga uz pomoć vijaka do vrata bljeskanja vrata. Kada je trup čvrsto fiksna, jezgra je montirana, koja je montirana s dugim vijkom. Da biste ispravno postavili jezgru, morate umetnuti ključ i strogo orijentirati jezik. Kada je jezgra umetnuta u bravu, morat će se zatvoriti i nakon što vijak vijak.

Umetnite dvorac u snimlje da to učinite sami: izbor i instalacija

Zamjena ručke vrata.

Nakon toga, možete se preseliti na ugradnju ručke. Da biste to učinili, kvadrat je prvi montiran u jezgru, na jednoj strani od kojih je ručka čvrsto fiksirana. Može se priključiti uz pomoć vijaka za samo-tapkanje ili posebnu kravatu. Tada je druga ručka fiksirana na isti način.

Na to, radite s platnu vrata je gotov. Sada morate postaviti stražnju stranu zasuna u okvir vrata. Da biste to učinili, trebali biste pokriti vrata i označiti točku kontakta s kutijom s olovkom. Otvorite vrata, pričvrstite dekorativni bar i zaokružite ga. Nakon toga, uz pomoć bita i čekića, napravite rupu za jezik. Jezik mora biti savršen u rupi. Zatim osigurajte dekorativnu traku. Uz pomoć dlijeta i nožem možete ga duboko produbiti u kutiji tako da ne ometati prijenos vrata. Nakon završetka svih posla provjerite kvalitetu njihovog izvršenja.

Značajke raznih vrsta vrata

  1. Vrata iz MDF-a. Da biste ugradili zaključavanje u takvom platnu, morate imati određeno teoretsko znanje. To je zbog činjenice da je drveni bar u dizajnu postavljen strogo na visini od 100 cm od poda, a ostatak vrata je šuplja. Ako pokušate na svom neiskustvu da instalirate bravu na drugu visinu, samo pokvarite izgled vrata.
  2. Metalna vrata. U tom slučaju, rezanje treba provoditi samo profesionalci. Nezavisna instalacija neće donijeti očekivane rezultate, a loši kvalitetan rad može uzrokovati prekid dvorca.

Članak o temi: Loggia je ... Definicija i razlike s balkona

Ako instalirate sva pravila i preporuke prilikom instaliranja brave skroženice, možete biti sigurni da će takav mehanizam trajati dugi niz godina, a njegov rad neće uzrokovati neugodnosti.

Čitaj više