Instaliranje postolja na zid gipsane ploče

Anonim

Tradicionalni završetak popravka podova je ugradnja cilja. Drvena, plastika ili dasaka iz MDF-a mogu sakriti neprivlačne elemente, komunikacije i tehnološke praznine. Prije nego što ih počnete popraviti, potrebno je odrediti metodu montaže cilja. Izbor najuptimalnije metode ovisi o podne obloge, materijalu iz kojeg se vrši postolje, kao i iz poželjne tehnologije. Postoje dva načina za montažu - na zid i pod.

Instaliranje postolja na zid gipsane ploče

Uređaj standardnog zidnog postolja.

Vrste plinte

Da biste dovršili završnu obradu, danas možete kupiti ne samo drveni postolje, već i ekonomičniji i vrlo jednostavan za instalaciju proizvoda iz MDF-a i plastike.

  • Drveni plint;

Drvo je idealno za bilo koju vrstu pokrivenosti. Ali postoje takvi proizvodi prilično skupi. Dakle, postolje prirodnog masiva se koristi iznimno rijetko, uglavnom za završnu obradu parketa.

Drveni postolje je izrađen od joha, ariš i hrast. Postoji mnogo proizvoda koji su napravljeni u skladu s europskim standardima, ugrađeni su u čvorište za montažu kabelskog ožičenja. Takvi se proizvodi mogu koristiti samo ako je površina zida savršeno glatka.

Važno! Prije početka privrženosti takvog postolja, površina se treba tretirati s dekorativnim zaštitnim pripravcima, lakovima ili uljima.

Da biste počeli montirati postolje s drveta, provodi se povlačenje svih elemenata u veličini da bude vrlo točna.

  • Postolje iz MDF-a;

Instaliranje postolja na zid gipsane ploče

Vrste plinte u obliku.

Te su tračnice prekrivene laminiranim filmom, furnirom ili folijom. Izgled se malo razlikuju od proizvoda od prirodnog drva. U isto vrijeme oni koštaju mnogo manje.

MDF je vrlo krhki materijal koji je vrlo lako pokvariti. Njihova montaža na zid provodi se uz pomoć kukuranih zagrada, za koje su daske položene u budućnosti.

  • Plastični postolje.

Članak o temi: Linoleum je štetan za apartman: koliko

Pljevevi, za proizvodnju od kojih je korištena PVC, vrlo su otporni na učinke temperaturnih kapi, mokro čišćenje, izravnu sunčevu svjetlost. Zbog činjenice da njihov izgled savršeno oponaša prirodno drvo, takvi se postolja mogu koristiti za završetak pod prekrivenim laminatom, linoleumom i tepihom. Ali izgledaju previše jeftini s skuplji premaz, kao što je parket.

Plastični postolje su fiksirani s utorima koji se isporučuju u fazi proizvodnje. Zbog svoje svjetlosnosti mogu se pričvrstiti na izgradnju tekućih noktiju, s kojima ne zahtijeva posebne troškove rada.

Metode za pričvršćivanje postolja: Secrets i značajke ugradnje

Budući da postoje dva okomita ravnina u sobi, postoje dva načina za popravak podne osnove.

U kućama, podignutih od drva i betonskih podova, najbolje je odabrati pričvršćivanje postolja do zida. U strukturi betona pjene ili opeke s drvenim katom, optimalno je odabrati metodu pričvršćivanja daske u podnu pokrovu.

Ugradnja postolja

Prije početka planiranja plastičnih ili drvenih dasaka potrebno je pripremiti potrebne alate i materijale:

  • tekuće nokte;
  • Posebni vijci za samo-tapkanje;
  • tiple;
  • pila za metal;
  • odvijač;
  • Plint.

Instaliranje postolja na zid gipsane ploče

Shema pričvršćivanja drvenog postolja samoizvlaštenjem.

Početak rada, važno je uzeti u obzir da za gipsanu ploču, ožbukane zidove, površine, ukrašene mekim kamenom, kao i vodovodne ploče, postolje je loše pričvršćen. Stoga je u tim slučajevima najbolje odabrati fiksaciju na pod.

Ako iz bilo kojeg razloga pričvršćivanje postolja na gipsanu ploču je jedina moguća opcija, potrebno je kupiti posebne vijke za samozaštit koji su dizajnirani za rad s ovim materijalom. Umjesto toga, mogu se kupiti nokti, čiji je premaz izrađen od cinka.

U isto vrijeme, točke pričvršćivanja plinth najbolje se postavljaju na metalnim okvirima, koji se koriste pri podizanju postrojenja za gipsanu ploču.

Članak o toj temi: Što je vodootporna boja - njezine prednosti i značajke

Ako se napravi pogreška kada se napravi okvir okvira GCC-a i dodatni profil nije montiran za pričvršćivanje postolja, za ovu opciju je osigurana sljedeća tehnologija.

Zidovi su izbušeni u zidu kao u uobičajenom utjelovljenju postolja, ali umjesto izravne kostile u rupu umetnuli su poseban, tzv. Nosač leptira. Kada instalirate postolje, samo-uzimajući, prolazeći kroz takav dowel, stisne ga na stražnjoj strani lista od gipsane ploče. To jako stvara jake izdržljive spojeve plutanja sa zidom.

Montaža s tekućim noktima

Instaliranje postolja na zid gipsane ploče

Redoslijed vezanja tekućih kaprika.

Moguće je montirati trake uz pomoć ljepila, koja se još uvijek naziva tekućim noktima. Ova se metoda danas smatra najčešćim. Koristeći ovu opciju, ne morate ništa izbušiti, uviti i probiti. Dovoljno je primjenjivati ​​određenu količinu ljepila na postolje iznutra i vrlo čvrsto pritisnuti ga do baze na nekoliko sekundi.

Nedostatak ove metode leži u činjenici da je čvrsto zalijepljen na zid ili polu, kada se pojavi potreba će biti vrlo teško demontirati bez oštećenja. Stoga je ova metoda idealna za one koji su odlučili osigurati bar jednom zauvijek.

Instalacija s montažnim elementima

Važno! Proizvođači obje drvene i plastične daske preporuča ih popraviti uz pomoć posebno dizajniranih zatvarača.

Možete ih kupiti u apsolutno bilo koju građevinsku trgovinu, u kojoj se prodaje materijal.

Postoje dvije metode za pričvršćivanje postolja s tim elementima:

  1. Pričvrščivači moraju biti postavljeni na takav način da je udaljenost između njih bila od 30 do 50 cm. Osim toga, potrebno je promatrati sljedeće narudžbe. U početku su pričvršćivači pričvršćeni na zid kroz samopouze, dok su jednaki intervali. I samo nakon toga, sam plint je pričvršćen na njih. Kao rezultat toga, možete dobiti vrlo pouzdan i izdržljivi nosač. Nedostatak takve metode, kao u prvom slučaju, je nemogućnost demontaža dasaka ako je potrebno. Možete ga ukloniti, ali štete ploče ne može se izbjeći. U pravilu, takav plint se razbija na mjestima njegova vezanosti, tako da ga nije moguće ponovno instalirati.
  2. Druga metoda počinje s oznakom zida ispod rupa u kojima će se umetnuti tiple. Nakon što su instalirani, miris na postolje je provedeno točno gdje će se vijci umetnuti. Ova opcija instalacije ima neospornu prednost koja leži u nedostatku problema pri rastavljanju. Vijak možete uključiti u bilo koje vrijeme da u bilo kojem trenutku okrenite odvijač i okrenite se na isti način.

Članak o temi: Kamena pozadina za zid ukras

Čitaj više