Kako razbiti pozadinu za pjenu: Mogućnosti

Anonim

U kutu sobe apartmana s više kata panerskih kuća sovjetskih zgrada i neke moderne stambene zgrade, uvijek je bilo akutno pitanje izolacije zidova. Ako je jedan od zidova izašao na sjevernu smjeru, gotovo je nemoguće zagrijati takvu sobu. Izlaz iz stvorenog položaja je izolacija zida s listom pjenom. Ali s obzirom na činjenicu da pjena zagrijava zid unutra, to zahtijeva završavanje samo od estetskih razmatranja. Prije nego što razbijete pozadinu na pjeni, potrebno je provesti temeljitu pripremu i počinje prije nego se izolacija će biti položena na zid.

Kako razbiti pozadinu za pjenu: Mogućnosti

Pravilno odabrani dizajn pozadine, učinit će sobu vizualno više, svjetlije, bolje.

Pozadina je kvalitativno - to znači da je unutrašnjost prostorije dao gotov izgled, koji će oduševiti oči i nerazumijevati ponos ispred gostiju. Sukladnost s tehnologijom i redoslijedom operacija omogućit će produžiti život pozadine, kao i povećati njihov otpor na ultraljubičasto zračenje i kapi temperature.

Pripremne operacije

Prije nego što prilijepite pozadinu na pjeni, potrebno je promatrati pjenu profesionalno i kompetentno staviti na zid.

  1. Prvi korak će se skidati radni zid od starog obloga, ostataka, ljepila, boja i drugih nepotrebnih slojeva. Prije rada na izolaciji pjene, kao i kod bilo kojeg drugog elementa, zid se treba očistiti na bazu - beton ili opeka - ovisno o materijalu iz kojeg je zgrada povišena.
  2. Površina radnog temelja se osuši s industrijskim sušilom za kosu od ostataka vlage, brisača iz prašine, ispituje prisutnost tragova gljivica i plijesni. Ako ih ima, oni se moraju uzeti u obzir pomoću stroj za mljevenje.
  3. Noćenje više od 3 mm treba ukloniti ili ispuštati žbukanjem. Nakon primitka čiste, glatke i suhe radne površine, možete početi zagrijavanje.
  4. Prvi korak će biti premaz zida s prajmerima s antibakterijskim i vodenim svojstvima. Prema brandu PRIMER, možete konzultirati prodavače građevinskih dućana ili pronaći informacije na internetu, to nije tajna. Vrijeme je za apsorpciju i potpuno sušenje premaza premaza koji se daje najmanje jedan dan.
  5. Dok se prajmer suši, potrebno je izračunati izolacijski materijal i pozadinu, odabrati debljinu pjene i odabrati skupni premaz.
  6. Potrebno je odrediti brand ljepljive smjese za polaganje pjene na temelju zida, koji će zadržati svoje karakteristike kada kapi temperature i visoke vlažnosti.

Članak o toj temi: Kako ljepilo suhozid na zid - učinkovita metoda

Kako razbiti pozadinu za pjenu: Mogućnosti

Shema obrezivanja viška centimetara papira.

Odvojeno, potrebno je obratiti pozornost na pitanje ljepila za pozadinu za rad s bazom pjene i odlučuje o tehnologiji, kako kazniti pozadinu na nestandardnoj osnovi.

Polaganje pjenastih listova na betonskoj ili opeci ne bi trebalo uzrokovati poteškoće, takva tehnologija je odavno razrađena, a industrija proizvodi posebne ljepljive smjese za takvu vrstu zidne izolacije.

Ali ovdje je pitanje kako staviti pozadinu na takav grijač, ostaje za mnoge otvorene. I prvenstveno je uzrokovan činjenicom da je struktura takve materijale, kao pjena, prilično porozna, iako čak i.

Trenutno je testirano nekoliko opcija za koje se pozadinu na pjeni mogu koristiti bez prethodne pripreme, uz minimalne pripremne aktivnosti i sa značajnim materijalnim i privremenim troškovima.

Mogućnosti naljepnica naljepnica pjene

opcija 1

Kako razbiti pozadinu za pjenu: Mogućnosti

Potrebni alati za opake zidove pozadinom.

Osobitost je da nema razlike, kako staviti pozadinu na uobičajeni betonski zid i na pjeni. Isti standardni ljepilo za pozadinu koristi se s dodatkom PVA ljepila.

Ova opcija je najvjerojatnije prikladna za vikendice i seoske kuće, gdje ne postoje tako visoki zahtjevi za teksturu preostalog dekorativnog premaza. Prema onima koji su primijenili tu opciju, u nadmoćnoj većini opravdao se.

Međutim, činjenice o odvajanju listova i listova pozadina također su prisutni, ali nije moguće reći da se to dogodilo zbog odabrane opcije, kako lijepiti pozadinu, a ne na kvalitetu rada, to nije moguće.

Opcija 2.

Ova metoda pretpostavlja prije ljepila pozadine, da unaprijed pripremi površinu pjene.

Prvi korak je poravnati površinu materijala za toplinski izolaciju primjenom mase kit. Kao kit, možete primijeniti ljepilo za pjenu. Prodaje se u obliku suhe mješavine u vrećama od 25 kg. Ovaj volumen ljepila samo bi trebao biti dovoljan za ukrcati jedan zid.

Članak o toj temi: Kako napraviti cvjetna ili cvjetni vrt

Nakon potpunog sušenja sloja kit (to će promijeniti sjenu na upaljaču), obrađuje se premamer. Prajmer se može uzeti i redovni i anti-gitter učinak kako bi se spriječilo stvaranje kalupa ispod sloja pozadine. Od sjevernog zida, a zatim kondenzat može akumulirati kondenzata na površini temperature zraka na ulici, kondenzat se može akumulirati na površini pjene, stvarajući stakleničke uvjete za klijanje gljivičnog spora.

Kada se temeljni temelj vozi, na njega se primjenjuje s ljepilom pozadine pod pozadinom u obliku finog papira. Odgovarajuće su i stare novine.

U ovoj izvedbi, pozadinu je već zalijepljena na površinu pjene, ali na papirnatu osnovu, koja je, zbog kit, znatno veće od nespremne površine pjenastih listova.

Što se tiče troškova rada i materijalnih ulaganja, ova opcija je, naravno, složenija i skuplja od prvog, a vrijeme zahtijeva više. Uostalom, da se osuši sloj spacina i sloj prajmera, potrebno je istaknuti najmanje 24 sata za svaki materijal.

No, prema rezultatu i kvaliteti premaza, to je neusporedivo učinkovitije. Uz kvalitetan rad na pozadini ljepila, zid pjene ne može se razlikovati od betonskog zida. Kako bi se pojavili moguće nepravilnosti uzrokovane nepravilnostima same pjene, potrebno je dati preferencije više gustim strukturom materijala s pozadinom.

Još jedna opcija granatiranja

Ova opcija je osmišljena od strane onih koji kategorički tvrde da zalijepite pozadinu na temelju, kao pjena, nemoguće je.

Preduvjeti za izgled ove opcije su sljedeći.

  1. Prvo, potrebno je zagrijati sjevernu kutnu zidu, a to je činjenica da neće otpustiti.
  2. Drugo, među termalnim izolacijskim materijalima, pjena ima najveći pokazatelj omjera vrijednosti i učinkovitosti, također je jednostavan za ugradnju. Prema tome, činjenica da je potrebno izolirati zid pjenom, također ne uzrokuje prigovore.
  3. Treće, nemoguće je napustiti unutarnji zid bez pozadine, to je barem jednostavno, a nećete se raspravljati s tom činjenicom.

Članak o temi: Karakteristike snimljivih vrata: Odabir materijala

Ispada kontradikciju - nemoguće je lijepiti pozadinu na pjenu, ali je potrebno za ljepilo pozadine. Predloženo je sljedeće rješenje ovog problema.

Zid koji se izolira stisnut je gipsanim pločama, a između metalnih profila na koje se montira gipsana ploča, pjenastih listova su složene. Sada je pozadina zalijepljen na suhozidom, a ova operacija više ne uzrokuje nikakve komplikacije.

Opcija je dobra, ali ima jednu nijansu: debljina pjene, koja se koristi u prvom i drugom ostvarenjima, je 15 mm, što je dovoljno za izolaciju zida u sobi. Takav skupina zida je gotovo neprimjetno i ne odražava se u ukupnoj površini stambene sobe.

U trećoj izvedbi, debljina metalnog profila je najmanje 100 mm, debljina lista gipsana ploča također se uzima u obzir, a to je već značajno rezanje korisnog područja.

Čitaj više