Upute za ugradnju toplog kata ispod laminata

Anonim

Stvaranje udobnosti u kući je mukotrpan proces koji uključuje odluku o nizu pitanja. Stvorite potrebno "vrijeme" u kući može se koristiti razne tehnologije i uređaje. Netko preferira računati na grijanje radijatora, a postoje i oni koji rješavaju problem radikalno stvaranjem toplog kat. Ovo rješenje je posebno važno za privatne kuće, jer s obzirom na brojne razloge za toplinu nije tako jednostavno kao, na primjer, stan.

Da bi se kuće uvijek zagrijale, treba pažljivo izolirati. To se odnosi ne samo na krov, već i veze, zidove i spol. Polaganje toplog kat je posljednja faza u stvaranju kućnog grijanja, ali ne i najlakše. Odabir iz mogućnosti za podove, mnogi preferiraju laminat, jer izgleda plemenito i dovoljno otporno na habanje.

Idealno rješenje za izolaciju u ovom slučaju je filmski topli pod pod laminatom. Uključuje korištenje posebnog toplinskog filma koji pojednostavljuje instalaciju.

Upute za ugradnju toplog kata ispod laminata

Metode instalacije i nijansi

Polaganje filma može se provesti na nekoliko načina:

Topli kat u estrihu. Ova metoda je prilično naporna i relevantna pri obavljanju ozbiljnih popravaka kada se pod potpuno mijenja. Dizajn se nalazi u sloju estriha. Također se koristi u izgradnji seksa "od nule".

Instalacija izravno ispod podne obloge. To je moguće samo prilikom instaliranja toplog kata filma.

Topli kat na estrihu. Ugradnja poda izravno ispod laminata je izvrsno rješenje ako nema potrebe za potpuno mijenjati estrih. Filmski pod može biti položen ispod laminata i pod linoleumom. Kat kabela se obično instalira u sloju estriha. Ova je opcija prikladna za pod u kuhinji ili kupaonici, kada će pločica nastupiti kao vanjski premaz.

Članak o toj temi: Što staviti uz ogradu i tragove u kućici?

Da bi se grijaći element poda pregrijao i ne zagrijao previše laminata, potrebno je koristiti poseban ljepilo. Do nekog vremena, graditelji smatraju postavljanje toplog poda pod laminatom nemogućim, jer je grijanje ovog premaza dovelo do njezine deformacije. Na paketima s laminatnim listovima moguće je vidjeti oprez zagrijavanja premaza, ali na kompetentnoj instalaciji toplog katu, neće naškoditi laminatu.

Upute za ugradnju toplog kata ispod laminata

Sorte i prednosti

U novije vrijeme, samo nisu mnogi znali za infracrveno polje. Netko se skeptično tretira ovoj tehnologiji, a netko je preferirao klasične metode grijanja. Sada infracrveni pod postaje najbolje rješenje za tisuće vlasnika kuće i sasvim je objašnjeno. Zračenje je potpuno bezopasno i za ljude i za bilo koji pod. Unatoč tome, produktivnost rada ne rezervira sumnje.

Postoje dvije vrste filma, od kojih svaka ima svoje prednosti i široko se koristi za laminat:

Bimetalni pogled. Bimetal se sada koristi u različitim uređajima za grijanje. U početku su se pojavili radijatori koji su odmah pogodili stručnjake s pouzdanošću i funkcionalnošću.

Upute za ugradnju toplog kata ispod laminata

Nekoliko je kasnije počeo koristiti infracrvene bimetalne tople podove. Oni su poliuretanski film u koji je sama vezana veza. Dvoslojni premaz omogućuje produktivno toplinu i zadržati toplo. Prvi sloj je stvoren od legure bakra s posebnim nečistoćama. Drugi sloj je aluminijska legura s istim aditivima.

Pogled ugljika. To je najpopularnije zbog atraktivnih troškova. To je dvostruki sloj lavasanskog filma koji sadrži otporni element, koji se proteže kroz površinu metodom paralelnih i serijskih spojeva.

Univerzalnost ovog razvoja omogućuje da se koristi u proizvodnim trgovinama, a ne samo na podu, već i na zidovima. Elastičnost i optimalne dimenzije značajno pojednostavljuju instalaciju. Sada je ova vrsta mnogo popularnija od bimetalnog analoga, jer je također potpuno opremljen i izdržljiv, ali je jeftiniji i instaliranje donosi manje gnjavaže.

Članak o toj temi: Norveški stil u unutrašnjosti

Upute za ugradnju toplog kata ispod laminata

Prednosti topleg filma pod laminatom je kako slijedi:

  • Optimalna brzina instalacije, jer Obično taj proces ne traje više od tri sata ako govorimo o prosječnoj kvadratnoj sobi.
  • Podove takvog poda ne utječe na visinu, budući da je debljina filma nešto više od 3 mm.
  • Visoka pouzdanost i trajnost.
  • Instalacija u uputama estriha podrazumijeva opcionalno stanje za ugradnju toplog poda.
  • Ne utječe na razinu vlažnosti u sobi.
  • Troši minimalnu električnu energiju. U usporedbi s drugim uređajima za grijanje, film topli kat apsorbira do 20% manje struje.

To su glavne prednosti filma, ali uz gore navedenu tehnologiju mogu se pohvaliti mogućnost ioniziranja zraka. Upute za materijal opisuje cijeli instalacijski proces i glavne prednosti. Uključuje uvijek termalni film, skup izolacije i stezaljka.

Termostat se mora kupiti zasebno, jer Uz to, možete kontrolirati grijanje poda, s točnošću stupnjeva. Osim senzora, morat ćete kupiti: polietilenski film visoke gustoće, dvostranu traku i prijenos topline.

Upute za ugradnju toplog kata ispod laminata

Pripremni rad

Topli film ne zahtijeva zamjenu estriha ili demontaža starog premaza. Ako je pod u potpunosti srušen i može zaustaviti još jedan broj godina, onda ne biste trebali dodati poteškoće s izgradnjom povezane s potpuno rastavljanjem poda i novog uređaja.

Površina je potrebna samo za pažljivo očistiti. Ne radi se samo o građevinskom smeću, već i o prašini. Pod bi trebao biti ravnomjerno, tako da u prisutnosti značajnih nedostataka imate veze s poravnanjem. Razina će vam omogućiti da navedete neravnomjernosti poda. Dopuštena pogreška - 3-5mm.

Na mjestima gdje će namještaj stoji, ne možete ležati topli kat, jer To je neopravdana potrošnja, ali ako postoji mogućnost permutacije, onda se isplati za cijelo područje. Ovisno o kvadraturi prostorije varira i potrebnu moć toplog poda.

Članak o toj temi: unutrašnjost drvene kućice. Stilovi dizajna. Fotografija

Što je veća soba, manja će se moći konzumirati. Ove nijanse su upoznati s kvalificiranim konzultantima u građevinarnicama, tako da izračunavaju količinu materijala potrebnog za najveću učinkovitost ovisno o veličini prostorije.

Prvi korak je postaviti vodonepropusni sloj. To je potrebno za sprječavanje ulaska vlage u površini grijaćeg elementa. Naravno, topli pod se boji vode i bilo koje vlage u cjelini. Sloj toplinske izolacije je druga faza. Dizajniran je za uklanjanje toplinskog gubitka sa strane vrpce, koja je usmjerena prema dolje, u estrihu.

Upute za ugradnju toplog kata ispod laminata

Zbog toga će se smanjiti potrošnja energije i grijanje će biti racionalnije. U građevinskoj trgovini može ponuditi čitav niz toplinskih izolacijskih materijala. I prvi i drugi sloj treba pažljivo popraviti. U te svrhe trebat će dvosmjerna traka.

Stručnjaci tvrde da je pjenasti polietilen prikladan za toplinsku izolaciju pod laminatom. Ovaj građevinski materijal je naširoko koristi za rješavanje ovog zadatka, čak i kada je u pitanju instaliranje topli kat, ali je stvoren samo estrih. Važno je napomenuti da folija, naime pokriva neke termalne izolatore, nije najbolja opcija za interakciju s infracrvenim zračenjem.

Prije početka rada potrebno je odrediti mjesto gdje će senzor termostata biti. Obično se nalazi na 15-20 cm iznad razine poda. Uz to, bit će moguće postaviti određenu temperaturu poda. Polaganje sama premaza provodi se prema shemi, koja u pravilu sadrži upute.

Čitaj više