Grmlje za žive zaštite

Anonim

Grmlje za žive zaštite

Stvaranjem izvornog krajobraznog dizajna web-lokacije, mnogi se tokanci često pribjegavaju slijetanje živih živica - to je jedan od najpraktičnijih načina za ukrašavanje teritorija i podijelite ga na funkcionalne zone.

Šupljine iz biljaka, usput, također su jedna od komponenti poznatih vrtova polumimida. Otkrijte nam što se najčešće koriste grmlje za živo vrijeme.

U prirodi ima mnogo biljaka koje su idealne za jednu ili drugu zelenu ogradu. Krajobrazni dizajneri ih dijele u grupe.

Dekorativni grmovi za homogene hedges

Ovaj razred je ušao u prilično opsežan popis biljaka na koje pripada, za koje pripada bijela, dunja dekorativna, lila (obična ili mađarska), žuta akacija, javor, ogrozd, Irga, Chabushnik (Jasmine), glog, grmlje, Japanski dunje, Forsiya, Forsiya, Forsiya, Forsiya , Honeysuckle Tatar, Cherry Magelebskaya, Kiznicker Brilliant, Šephinje, lappil grm i razne vrste Barbarisa.

Grmlje za žive zaštite

Stock Foto živi spiraray ograda

Vrlo lijepo i izvorno pogled na živicu raznih tornjeva. Savršeno će gledati u živu živicu u zemlji mjehurića, vrste SIPEA ili Diablo.

Grmlje za žive zaštite

Bijeli reran.

Mješoviti živa živica

Da biste stvorili takve živice, koriste se različite kombinacije grmlja, a ponekad i drveće, prema prethodno stvorenim projektima ili shemama. Na primjer, u mješovitim živim živicama, ružičastim kukovima i bradavicama, lipe i bijelim srećom, elderi, i Cavalina, itd. Odlični su.

Zimzeleni grmlje

Ova vrsta grmlja čine posebnu klasu na popisu biljaka za žive živice. Takve žive i svijetle, ove biljke se najčešće koriste za stvaranje zelenih ograda, jer čine oči tijekom cijele godine i prilično nepredvidljivo u skrbi.

Grmlje za žive zaštite

Na foto hedge od Tui

Članak o toj temi: Šivanje vrata s gipsanom brodom

Evergreen biljke za život Ingoords: Sucit, Juniper Cossack, planinski lavr, smreku, čempres, tis bobica, Thuja, Kzzzinica Evergreen, Tsuga, Ostroitist, planinski bor (grm), jela, ariš, kotač, kanadski, špiljci i mnogi drugi.

Grmlje za žive zaštite

Smreku u ulozi žive ograde za mjesto

Visina grmlja

Ovisno o funkcionalnoj namjeni i osobnim preferencijama, zaštita može biti različitih visina. U skladu s tim odabrane su određene vrste biljaka:

  • S visinom od 0,5 m - grmlje Samshat, hiperobi šalice, žute akacije, ribizla Alpine, japanske spirua, ogrozde, rukotvorine zanatske, Magonia Padoliste;
  • Na nadmorskoj visini do 3 m - žuta akacija, uilazi u bijelu, kolonu, lilu, šipak, CATICE, Trinket, Srednje Forzing, Thuja, Cedar Stablery, Thees, Juniper, Chubudnik zimzeleni i planinski bor (rukotvorina);
  • HEDGEGRY više od 3 m - bodljikave glog, Thees, Dogwood jestivi, istočni ili zapadni Thuja, Županija Grab, itd

Nije svaki grmlje koji vam se svidjelo za uživo gori može doći do vaše web-lokacije. U pravilu se odabiru grmlje, na temelju klimatskih uvjeta područja, brzinu raste i oporavka od starih grana, karakteristika rasta, sposobnost nošenja čestih frizura i obrezivanja.

U svakom slučaju, pokupiti određene vrste biljaka, sjetite se da vaša živa ograda neće rasti samostalno, kao što želite. Potreban je stalna skrb i tijekom cijele godine.

Čitaj više