Kako odabrati stropne zavjese za zavjese

Anonim

Stropni vijenac je isti važan unutarnji element, poput samih zavjesa koji su pričvršćeni na njemu. Knjizi ne bi trebao biti ne samo izdržljiva, funkcionalna i kvalitetna, već i organski uklapanja u unutrašnjost. Danas su stropni i zidni modeli jednako uobičajeni za različite vrste zavjesa i portera. Potrebno je razmotriti niz pravila koja će pomoći da odaberete pravo pričvršćivanje, savršeno pogodne za vaš dom.

Kako odabrati stropne zavjese za zavjese

Stropne strehe za zavjese

Kako odabrati stropne zavjese za zavjese

Kako napraviti izbor

  • Svakako uzeti u obzir gustoću, težinu i vrstu zavjesa. Plastični vijenac neće podnijeti teški porter. To će dovesti do napora ili loma. Metal je pogodan za gotovo bilo koju vrstu prozora tekstila.
  • Ako odaberete zavjese za niske stropove, zaustavite svoj izbor na stropnoj gori. Obratite pozornost na fotografije interijere s niskim stropovima: zidni modeli vizualno smanjuju visinu sobe.
  • Ako planirate objesiti gust portir i transparentan til, pažljivo pobrinite da pokupite vijenac na dvije razine. Ako planirate kupiti samo jednu zavjesu, dovoljno je biti model na jednom nivou. Ako ste napravljeni kako biste naručili složene zavjese s lambrekinima i ukrasnim elementima, provjerite kod majstora, koliko će razina trebati osigurati na dizajnu kornično dekorativnog tekstila.
  • Obratite pozornost na stropni materijal. Ako ste instalirali u prostoriju suspendiranog stropa suhozida, odbijte stropne modele, budući da gipsana ploča ne može izdržati značajno opterećenje.
  • Najbolje je da je širina vijenca malo više od širine prozora.

Kako odabrati stropne zavjese za zavjese
Kako odabrati stropne zavjese za zavjese

  • Previše uski otvor prozora može se obaviti vizualno širi ako je vijenac širi od otvora prozora. Cardini bi također trebali biti dovoljno široki da pokrije zidove uz prozor do prozora.
  • Pretjerano veliki i široki prozor može se vizualno suziti ako ugradite cijev u potpunosti se podudaraju u širini s otvorom prozora.
  • Za obične i standardne prozore najbolje će rješenje biti izbor vijenca, čija će širina biti malo više prozora. Dovoljno je da je na svakoj strani otvora prozora odigrao 20-30 cm. To će pomoći očuvanju prirodnog svjetla s porcourtima, bez ograničavanja osvjetljenja sobe.

Članak o temi: Osnovni kvarovi aparata za kavu

Kako odabrati stropne zavjese za zavjese

  • Ako instalirate zavjese s dekorativnim lambrekinom, trebat će vam metalni stropni nosač tako da lambrekven ne blokira otvor prozora. Metalni dizajn će se uspješno nositi s velikom težinom portera.
  • Za dječju sobu, plastične pričvršćivanje s laganim zavjesama, koje je lako izbrisati su savršene.
  • Odabir prikladnog modela u trgovini, pažljivo ispitati strukturu stezaljki, kuka i prstena. Oni se moraju kretati duž cijevi ili autobusa bez kompliciranja vašeg života, a ne prestići šarke šarke.

Koje privitke odabiru

Kao što znate, zavjese su vezane za petlje, kuke, stezaljke ili prstenje. Najpopularnije kuke od izdržljive plastike. Pogotovo za takav privitak, zavjese su opremljene s šarkama s šarkama na pogrešnoj strani.

Kako odabrati stropne zavjese za zavjese
Kako odabrati stropne zavjese za zavjese

Konfiguracije su opremljene često stropnim modelima čvora. Stezaljke nisu uklonjene, oni "voze" na vodilicama i čvrsto drže tkaninu za porter. Jedini nedostatak mnogih vlasnika takvih modela je činjenica da se stezaljke mogu tijekom vremena deformirati i rastrgati gornji rub zavjesa. Ako vidite na svjetlu prozirne tkanine na prozoru, najbolje je napustiti stezaljke.

Popularno i praktično rješenje su Champs koji su instalirani izravno u šupljinu zavjesa kada se ušive. Najbolje je odabrati zavjese s metalnim šampiom. S njima će se kombinirati s plastikom i metalik strehe. Takve zavjese izgledaju elegantno i uredno, slobodno se kreću i ne suše.

Čitaj više