Koje su dobre vrata za oblaganje praha

Anonim

Na prijelazu 90-ih i 2000 vrata od metala počela je sve više dobiti popularnost. Oni čiji je proračun bio više, instaliran tvornicu s izolacijom, najskuplje, koji ima manji, činili su čelične liste veće debljine. Vrijeme je prošlo, a sada su čelični ili metalna vrata u slobodnoj prodaji, kao što kažu, za svaki ukus i boju.

Koje su dobre vrata za oblaganje praha

Praškasta vrata

Poboljšanje tehnologija doveli su do činjenice da su trenutna vrata uzorak ne samo inženjering, već i dizajner misao. Koji primjeri ne postoje. Postoje vrata s umetanjem, elementima od kovanog željeza, isklesanim, obojenim ili obloženim prahom. I svi su se raspršili svojom veličanstvenom i ljepotom. Danas odabrati metalna ulazna vrata teška. Svi zato što postoji iznimno mnogo primjera. I unatoč činjenici da se svi oni nazivaju metal, nisu svi čelični. Pogledamo kakve postoje, nakon čega ćemo definirati ono uzorke dobre vrata s raspršivanjem praha.

Koje su dobre vrata za oblaganje praha

Proračun

Dakle, isprva nekoliko riječi o takozvanom gospodarstvu segmentu. Ova vrata se nazivaju metal, ali njihov sastav praktički ne sadrži pravi izdržljiv metal, tip čelika. Najčešće je dvije dovoljno tankih limena koje su međusobno povezane od valovitog kartona ili malog sloja izolacije. Takva vrata su jeftina iu većini slučajeva nisu prekrivena sastava praha. Ali postoje iznimke, a zatim iz cijene serije "ekonomija" idu na "standard".

Koje su dobre vrata za oblaganje praha

Premija

To je ova vrsta vrata i pokazatelj visoke kvalitete. U većini slučajeva, to su čelik snažno platno i ne manje pouzdane kutije. Sustav premium vrata u većini slučajeva isporučuje se posebno s premazom u prahu. Zašto? Odgovor je zaključen u tehnologiji njegove primjene, operativnih obilježja i izgleda. Razmotrite svaku od ovih komponenti u redu.

Članak o temi: Kako napraviti okrugli stol s vlastitim rukama

Koje su dobre vrata za oblaganje praha

Tehnologija

Premaz u prahu je posebna mješavina metalnih i keramičkih čestica. Ovi materijali su zgnječeni do te mjere da prašina u doslovnom smislu. Nakon kuhanja primjenjuje se na radni komad, šaljući je u komoru za boju. U njemu se materijal prolazi kroz toplinsku obradu s pokazateljem od oko 190 stupnjeva Celzija. Nakon toga, premaz je došao u metal, kao rezultat toga, vrlo je izdržljiv, iako tanki film. Dodaje vrata na mnogo korisnih svojstava.

Koje su dobre vrata za oblaganje praha

Izvođenje

Dakle, koje su dobre praškaste vrata? Definiramo glavne značajke površine.

  • Stabilnost. Doista, praškasto premazivanje doslovno zatvara metal u neprobojnu ljusku. Kao rezultat toga, vrata su savršeno održavana i mehaničkim opterećenjima i vremenskim uvjetima. Vrata za ulazna metala s premazom u prahu mogu se koristiti ne samo unutar ulazi i ispod vizira, već i na ulici ulice zgrade. Oni se ne boje temperaturne razlike, visoke vlažnosti ili sunčevih zraka.
  • Sigurnost. Iu svim osjetilima. Premaz sa svojom suptilnošću i nedosljednošću ima izvrsnu otpornost na vandalne načine za otvaranje. U isto vrijeme, premaz je vatrostalno. To je, u slučaju požara, vrata će postati prava barijera iz vatre. U isto vrijeme, čak i uz dovoljno visoke temperature s vratima neće biti ništa. Premaz se ne zapali i ne podržava izgaranje, što znači da gotovo u potpunosti štiti od dvije najčešće opasnosti u stambenoj zgradi ili stanu: sjeckanje i vatru.

Koje su dobre vrata za oblaganje praha

  • Neutralnost. Premaz ne ulazi u kemijski odgovor s drugim elementima. Zahvaljujući tome, ne utječe na ni alkalnu ili kiselinu. Ali, što je najvažnije, pouzdano štiti metal od korozije i hrđe, te stoga povećava svoj životni vijek.
  • Jednostavnost. To se odnosi na instalaciju i uporabu. Premaz je tako suptilan koji ne dodaju višak težine vrata, stoga će njihova instalacija biti ista kao i instalacija običnih vrata. Premaz je savršeno čist, a za to možete koristiti različita sredstva za kućne kemikalije.
  • Ekologija. Vrata za prevlačenje u prahu ne koriste kemijska otapala u njihovoj proizvodnji kemijskih otapala, a time i štetne tvari nisu odvojene u okoliš. Stoga se mogu instalirati u apartman ili privatnu kuću.

Članak o toj temi: Visina praga ulaznih vrata: Ugradnja drvenih i betonskih pragova

Izgled

Dizajn vrata s višestrukim premazom u prahu. To može biti jednostrano ili dvostrano platno, naime: s jedne strane, napravljena je tamnija jedno-fotonska prevlaka, a na drugoj - ukrašena verzija koja izgleda skladno u zatvorenom prostoru.

Čelična vrata s prah boje mogu imati različite učinke. Na primjer, biti "ispod stabla" iznutra ili "ispod kože". Sve ovisi o tehnologiji bojanja. Naravno, cijena takvih vrata bit će nešto viša, za razliku od standardnih skupova.

U zaključku možemo reći da su vrata za oblaganje praha pouzdanija od običnih skupova. Imajte razne dizajne i mogu se koristiti u svim vremenskim uvjetima.

Čitaj više